Rita Katz – undercover onder de radicale islamisten

Rita vertelt:

“Ik ging naar de fondsenwervers, naar de conferenties, naar de moskeeën en naar de manifestaties, gekleed als een moslima. Ik heb een paar goede contacten, zoals ik in mijn boek beschreef. Na enkele incidenten evenals het lynchen van twee Israëlische soldaten op de Westelijke Jordaanoever, dat wereldwijd werd uitgezonden, was het nogal verontrustend om veel ontmoetingen te bezoeken, vooral de kleinere. Veel moslims naast me riepen op tot de Jihad tegen de Joden en Israëli’s en ik was behoorlijk bezorgd.”

Het resultaat van haar undercover onderzoeken heeft ze in haar boek “Terrorist Hunter” gepubliceerd. Zoals de ondertitel zegt, is het “Het buitengewone verhaal van een vrouw, die undercover de radicaalislamitische groeperingen in de VS infiltreerde.”

Katz is een van de oprichters en tegenwoordig ook voorzitster van SITE (Search for International Terrorist Entities) – een non profit organisatie in Washington. Door haar werk leverde zij waardevolle informatie over radicale moslimgroeperingen aan het FBI, het openbaar ministerie en aan vele media, waaronder de New York Times en de Washington Post.

New Jersey Jewish News

Katz komt uit een oorspronkelijk welgestelde Irakees-Joodse familie. Na de Zesdaagse Oorlog in 1967 werden de Joden in de Arabische landen, dus ook in Irak, vervolgd. Ook haar vader werd gearresteerd, het bezit van de familie werd geconfisqueerd en haar vader werd daarna in het openbaar als “verrader” op een plein midden in Bagdad opgehangen. Dat zijn de kleinigheden, waarover de Duitse journalistengarde zwijgt.

Net zo interessant is het bericht van Laura Mansfield, die berichtte over een undercover bezoek in een moskee. Ze ging een uur eerder dan voor de vrouwengroep gepland was. Er vond een politieke discussie plaats, alleen met de mannen. Ze vroeg om in een hoekje te mogen blijven zitten, want ze had haar breiwerk bij zich. Vanwege haar Europese uiterlijk vermoedde niemand dat ze perfect Arabisch verstond. En zo spraken ze openlijk over de haat op de Amerikanen, over de Jihad, over de doelbewuste provocatieve acties in het vliegtuig, zodat de passagiers bang zouden worden. Daarna zouden ze dan een aanklacht tegen de luchtvaartmaatschappijen indienen. Toen het uur om was, kwam de vrouwengroep en hadden ae een programma in het Engels, met een vriendelijke, open en vreedzame islam als snuffelcursus voor de geïnteresseerde Amerikaanse vrouwen.

Zie voor recensies “De Terroristenjaagster”:

http://www.crimezone.nl/web/Thriller/9789058312600_De-terroristenjaagster.htm?code=-1&code=-1&pagenr=1&queryElement=607516

Boek “De Terroristenjaagster” kopen?:

http://www.bol.com/nl/p/de-terroristenjaagster/1001004002410651/

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/05/23/rita-katz-undercover-unter-den-radikalen-islamisten/#more-34775

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Rita Katz – undercover onder de radicale islamisten

 1. G.Deckzeijl zegt:

  De terroristenjaagster dateert van een paar jaar geleden: in één ruk achter elkaar uitgelezen.
  Schrijfster liep bijna continu gevaar. Ongelofelijk dat ze alles zonder kleerscheuren heeft doorstaan.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Wel fijn dat er zulke sterke vrouwen zijn die bereid zijn om de islam te ontmaskeren.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Ik kende deze auteur nog niet. Waarschijnlijk zijn alle exemplaren van heet boek al uit de openbare bibliotheken politiek correct verwijderd of gewoon gestolen. Dat kan ook.

  Like

 4. Linsky zegt:

  lucky9;
  Nee hoor, is volop te verkrijgen in de biebs in NL in ieder geval.

  Like

 5. lucky9 zegt:

  Linsky, jullie zijn er dus beter aan toen dan wij!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s