Islam’s Culturele Revolutie

Vernietigd Boeddhabeeld in Bamyan, Afghanistan

De Culturele Revolutie van Mao was een van de meest donkere hoofdstukken van de 20ste eeuw; de communistische zeloten, de ijveraars, bekend als de “Rode Garde,” kleefden revolutionaire berichten aan Boeddhistische beelden; zeventien professoren van het Muziek Conservatorium van Shanghai pleegden zelfmoord; intellectuelen werden te kijk gezet en moesten in openbare verhoren hun “zonden” bekennen, knielend op geïmproviseerde podiums; duizenden kerken, tempels en kloosters werden vernield; oude bibliotheken gingen in vlammen op; keizerlijk keramiek werd kapot geslagen en religieuze relicten werden omgesmolten. Miljoenen mensen werden gedood.

Een nieuwe Culturele Revolutie is nu gaande in het Midden-Oosten, waar de Rode Garde van de islam het niet-islamitische erfgoed aan het wegvagen is. Als de Garde van Mao z’n inspiratie haalde uit het “Rode Boekje,” de islamitische zeloten hebben hun koran. Hun doelen zijn Joodse heiligdommen, christelijke kerken, oude monumenten en culturele meesterwerken.

Een paar dagen geleden vernietigden in Timboektoe, Mali, islamieten het graf van een soefiheilige, Sidi Mahmoud Ben Amar. Timboektoe staat bekend als “de stad van de 333 heiligen” en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het soefisme is een mystieke richting in de islam, maar de extremisten geloven dat de soefiheiligdommen “heiligschennis” zijn. De VN-organisatie Unesco verhief zijn stem niet tegen deze islamitische “Beeldenstorm.”

Een paar weken daarvoor vaardigde de Grootmoefti van het Koninkrijk Saoedie-Arabië, Abdulaziz ibn Abdullah Al al-Sheikh, een fatwa uit met het oordeel dat “het noodzakelijk is om alle kerken op het Arabisch Schiereiland te vernietigen.” De belangrijkste geestelijke in het land dat de islam voortbracht, riep op tot de vernietiging van kerken, zonder dat zijn fatwa leidde tot wereldwijde veroordeling.

Terwijl in Libië Joden weer het land zijn uitgegooid, na de poging om de oude synagoge van Tripoli te restaureren, zijn Egyptenaren van plan om Israëliërs te verhinderen een bedevaart te maken naar het graf van een Joodse heilige Ya’akov Abuhatzeira.

Een islamitische menigte verwoestte het “Instituut van Egypte,” gesticht door Napoleon. Het bevatte 192.000 boeken en documenten, teruggaand tot rond het jaar 1800. Nu is het weg. Napoleon’s legendarische “Description de l’Egypte” is ook verloren (in 1822 gebruikte Jean-Francois Champollion dit document om het mysterie van de hiërogliefen te onthullen). Unesco, alweer, bleef het stil. Zoals het ook stil was toen de voormalige Egyptische Minister van Cultuur, Farouk Hosni, zei dat hij “de Israëlische boeken in de Egyptische bibliotheken zou verbranden.”

Net als in het China van Mao, proberen islamitische salafisten om oude monumentale Egyptische beelden uit te bannen, die overigens in Egypte overal wijdverbreid zijn. Ze stelden voor dat de heidense schatten “zouden kunnen worden bedekt met was.” De Sirenen, die de fontein van Zeus in Alexandria verfraaien, zijn al als “ongepast” bestempeld door de salafistische partij, die besloot ze volledig met een laken te “versluieren.” Salafistische leiders jagen progressieve intellectuelen angst aan door op te roepen tot het verbieden van de romans van Naguib Mahfouz, de enige Arabische Nobelprijswinnaar voor de Literatuur, die de Egyptische Balzac genoemd is, alleen omdat zijn werk het drinken van alcohol en drugsgebruik aanmoedigt. Mahfouz’s roman “Awlad Haretma” is als “atheïstisch” bestempeld. Men wil ook het grootste meesterwerk van de oosterse literatuur verbieden: “Het Sprookje van Duizend en Een Nacht,” want dat is “verdorvenheid” en “beledigend” voor het welzijn van de mens. (sic)

In Jeruzalem zijn Palestijnse moslims bezig met het uitwissen van elk Joods spoor op de Tempelberg.

In 2005 hebben duizenden Arabieren de synagogen in de Gazastrook in brand gestoken. Het was een orgie van haat, zoals van de Rode Garde. Twaalf jaar geleden verwoestten Arabieren het Graf van Jozef, voor het Jodendom het vierde belangrijke heiligdom, door het inslaan van de stenen structuur en door het steen voor steen uit elkaar te halen, zoals de Rode Garde deed met Taoïstische tempels. De brandstichting aan de Shalom al Ysraël synagoge in Jericho en het voortdurende geweervuur op het Graf van Rachel in Bethlehem zijn twee andere voorbeelden die in me opkomen als men nadenkt over het Israëlisch-Palestijnse conflict.

De culturele revolutie van de islam begon, toen de Taliban twee prachtige Boeddha’s vernietigde in Bamyan in Afghanistan. Het was het keerpunt voor een proto nazi-ideologie, die zich richt op de fysieke uitroeiing van z’n vijanden en hun religieuze symbolen. Zoals de Rode Garde van Mao het keizerlijk erfgoed vernietigde, wil de Rode Garde van de islam elk spoor van niet-moslims in het Midden-Oosten uitwissen.

Instituut van Egypte

Bron:

http://frontpagemag.com/2012/05/24/islams-cultural-revolution/

Auteur: Giullio Meotti.

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

8 reacties op Islam’s Culturele Revolutie

 1. JooJootje zegt:

  Afgrijselijk wat een culturele barbarij.
  Duizenden jaren van unieke kunst en schoonheid worden verwoest omdat het zogenaamd verderfelijk is volgens een 1600 jaar oud boekje.
  Ik hoop dat er voldoende kopieën en documentatie is vervaardigd voor de mensen na dit tijdperk.

  Like

 2. Leto 2 zegt:

  Foutje, de islam wil niet elk spoor van niet-moslims in het Midden-Oosten uitwissen maar wereldwijd.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Cultuur en vrouwen zijn de grootste bedreiging voor de moslims.
  Daarom vernietigen ze of behandelen hun als beesten.
  Met sorry om beesten te vergelijken met dat craplule.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Schokkende beeldn uit Syrië:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2150276/Syria-massacre-Shocking-picture-illustrates-depth-revulsion-Assads-slaughter-50-children.html

  Readers will find this picture shocking… but they illustrate the depth of revulsion at Assad’s massacre of the innocents

  Thugs loyal to Syrian president’s regime slaughter up to 50 children
  At least 92 dead and over 100 others wounded
  Soldiers ‘used tanks, mortars and heavy machine guns’ on town of Houla
  Amid claims victims were stabbed, William Hague heads demands for emergency UN summit

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Oef, voordat Martien er iets van zegt: 😛

  r 1 Schokkende beelden. Bepaalde letters doen het niet meer zo goed op mijn laptop.
  Erg vervelend!

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @Wachteres

  Ja kijk maar uit! Martien is een mierenneuker op taalgebied hoor. Hij brandt je volledig af! 😉 😀

  Like

 7. S. de Vries zegt:

  De Islam is de jongste religie, ze bestaat slechts 1433 jaar, haar aanhangers hebben totaal geen respect voor culturen en geloven die vele malen ouder zijn dan die van hen, dat maakt hen domme arrogante en walgelijke wereldvreemde wezens.
  Die domheid wordt nog eens onderstreept door het feit dat vele Islamitische landen leven van het toerisme, dat toerisme dat juist komt voor de Pyramides, Sfinxen, Boeddha’s, Synagogen, enz.

  Op een paar rijke oliestaatjes na presteren de Islamitische landen bijna niets en zijn ze van internationale hulp afhankelijk.

  Dus tijd dat de geldkranen dichtgedraaid worden, géén subsidies meer, gedwongen restauratie van vernielde monumenten en torenhoge geldboetes.

  De Islam behoort in de Dhimmi-status, NIET hun oudere broeders de Joden, Boedhisten en Christenen, ze verdienen pas respect als ze de oudere religies respecteren.

  Misschien is het een goed idee dat Europa eens antwoordt met de afbraak van een Moskee, voor ieder monument dat de Moslims ontheiligen.

  Like

 8. Pingback: Nieuws uit de islamreactor: Moslims willen piramides vernietigen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s