“Making Islam look bad”

Mona Eltahawy heeft voor het tijdschrift ‘Foreign Policiy’ een lang artikel geschreven met als titel:”Why do they hate us”.  De foto’s die bij dat artikel werden geplaatst staan hier op de website van E.J. Bron. Het zeer lange artikel zelf werd door Kees Bakhuyzen vertaald en is te vinden op Hoeiboei. Nu werd Eltahawy in een praatprogramma op de tv-zender MSNBC aangevallen, omdat ze door dat artikel moslims en de islam er slecht laat uitzien en brandstof, voedsel geeft aan de argumenten van ‘racisten’ en ‘islamofoben’.

Het lange interview is op Jihad Watch te zien, evenals een tekst op WND over het voorval.

Colin Flaherty schrijft dat Mona Eltahawy ontsteld leek door de benadering van de gastvrouw van MSNBC en professor Leila Ahmed van de Harvard Universiteit was zelfs van mening dat ze het artikel beter niet had kunnen schrijven vanwege het voeden van vooroordelen en discriminatie van moslims, zelfs ondanks dat de feiten voor zich spreken. Men kan dat zelfs grof noemen als men weet dat bij Etahawy in de demonstraties in Caïro op het Tahrirplein beide armen werden gebroken en zij gemarteld en verkracht werd op een politiebureau.

Mona Eltahawy is van mening dat er na de revolutie, waarbij dictator Moebarak werd afgezet, er nog een revolutie moet plaatsvinden om aan de onderdrukking en het systematische misbruik van vrouwen in Egypte een einde te maken.

Michael Coren had met Robert Spencer een interview over de algemene regel dat geen enkele kritiek op de islam wordt geaccepteerd en dat de ‘mainstream media’ hieraan meewerken en ook medeschuldig zijn. “Ook voor feministen schijnt soms multiculturalisme belangrijker te zijn dan het aan de kaak stellen van wreedheden tegen vrouwen en het opkomen voor vrouwenrechten in de islamitische wereld.”

Door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

5 reacties op “Making Islam look bad”

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Túúrlijk… Ik had ’t vooruit kunnen weten dat Eltahawy kritiek kon krijgen, dat ze GEZEIK zou moeten aanhoren dat kritiek op dat verdomde woestijngeloof funest is, dat een en ander ongunstig uitpakt voor dat woestijngeloof.
  SO WHAT? What’s the problem, islamic paedophile lovers..??? Geen raad met kritiek? Ga de Sahara ontginnen, regel bv. je eigen energievoorziening, zon zat daro, bouw een ontziltings-installatie, kun je je boeltje gaan irrigeren, plantjes poten, kropje sla, je kent dat wel, lekker! Veel beter dan je halve leven achter je eigen hersenspinsels aan rennen en ook nog proberen anderen voor je zieke, totaal gestoorde karretje te spannen, toch?
  Remember: you can’t fool me, you’re only fooling YOURSELF.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Leila Ahmed is absolutely not my cup of tea. Het linkse addergebroed van Harvard zou van mij een veel scherper antwoord gekregen hebben.

  Robert Spencer maakt uiteraard een feilloos juiste analyse.

  Respect evenwel voor Mona Eltahawy die het politiek correcte kreng Ahmed toch nog wist te pareren nadat ze op een voor vrouwen bijzonder brutale manier geprovoceerd werd door wat ik niet anders kan omschrijven als een arrogante stealth-jihadiste die -zeer in tegenstelling tot Mona Eltahawy – me werkelijk misselijk maakt.

  Wat een hypocriet wijf die Leila Ahmed! Wat een berg takiyya!

  Like

 3. Linsky zegt:

  Dienstmededeling voor de heer E.J. Bron;
  Voor vandaag kap ik er mee, hang de staf aan de wilgen en trek aan m’n knieën!

  Voor de scribenten;
  Klachten en subversieve opmerkingen vanuit de oppositie kunnen onvoorwaardelijk reken op repercussie, waarbij wel ter zake doende vragen tzt. op gepaste wijze zullen worden beantwoord. 🙂

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Wazdanouwéérvoorgeouwehoer…???
  Ik ga door, whatever it takes.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Dappere meid die Mona.en doorgaan s.v.p.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s