Nicolai Sennels interviewt Kent Ekeroth (Zweden Democraten): Niet nog meer moskeeën, niet nog meer islamitische scholen.

Enkele jaren geleden zag ik een video van een jonge Zweedse man, die met een megafoon de waarheid uitschreeuwde over de islam (beschermd door de politie, maar dat is tegenwoordig vanzelfsprekend) midden op straat, terwijl agressieve demonstranten hem zonder succes probeerden te stoppen door het roepen van bedreigingen of zijn toespraak te overschreeuwen.

Onbevreesdheid van anderen is altijd indrukwekkend en ik vergat de video van die jonge man nooit meer. Een jaar later kreeg ik een email van een man genaamd Kent Ekeroth, die mij vroeg of ik een speech in Gotenburg, Zweden, in verband met de verkiezingen wilde houden. Hij en zijn partij zitten nu in het parlement. En die jonge man die ik lange tijd geleden op die video zag, was Kent.

Een paar maanden later schudde ik de hand van Kent en beschermd door een tiental gewapende politiemannen en -vrouwen gaf ik de lezing in Gotenburg. Kent en ik hebben elkaar sinds die keer verscheidene keren ontmoet en sindsdien twijfel ik er niet aan dat hij een belangrijke rol zal gaan spelen in de toekomst van Zweden en Europa. Kent Ekeroth is de Zweedse Geert Wilders.

Sennels: Kent, je lijkt echt hard te werken om de verspreiding van de islam en de sharia te voorkomen. Wat opende jouw ogen voor deze gevaren?

Ekeroth: Veel mensen werden wakker door de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001. Maar voor mij begon het al toen ik zeven of acht jaar oud was. Van dichtbij kon ik zien hoe mensen, zelfs kinderen van mijn leeftijd, uit islamitische landen handelden vanuit ongeprovoceerde agressie, bedreigingen, intimidatie en dat soort gedrag. Het gebeurde meestal op school, maar natuurlijk ook buiten school in andere sociale settings. Dit inzicht werd vervolgens versterkt door wat ik later over hun gedrag in de media las, in het hele land en ook in andere westerse landen. En door het bestuderen van samenlevingen in islamitische landen zag ik tot wat voor samenlevingen dit gedrag leidt: onvrije, ondemocratische, onderdrukkende samenlevingen met een gewelddadige houding ten opzichte van Joden, vrouwen en niet-moslims in het algemeen. Toen ik over de islam en zijn geschiedenis begon te lezen, werden de problemen en gevaren duidelijk en volledig zichtbaar.

Sennels: De Zweden Democraten zijn nu een significante partij in de Zweedse politiek. Heb je ooit verwacht dat de partij in het parlement zou komen?

Ekeroth: Nou, het gebruik van de term significant is op dit moment overdreven, omdat we op 10% staan. Natuurlijk, dat maakt ons tot de op twee na grootste partij in het parlement van de acht partijen, maar al hebben we invloed en zijn we van tijd tot tijd toch beslissend in meerdere kwesties, we moeten eerst nog veel groter worden. En ja, ik heb het verwacht en ik denk beslist dat we zullen blijven groeien. Gezien de ontwikkelingen in Zweden zullen er meer en meer mensen in Zweden zijn die bereid zullen zijn op ons te stemmen en ook de moed hebben om dat te doen. De vraag is in welk tempo dat zal gebeuren.

De reden dat ik verwacht dat Zweden Democraten zal groeien, is dat de massa-immigratie, het multiculturalisme en de islamisering onze samenleving en levens steeds meer beïnvloeden. Elke dag is er wel een of andere Zweed die als gevolg daarvan iets overkomt: die wordt geslagen, verkracht of zelfs vermoord. Elke dag zijn er mensen die zich beginnen te realiseren dat ze zich in hun eigen buurt niet meer thuis voelen, zelfs niet meer in hun eigen land. Steeds meer mensen beseffen welke enorm grote sommen geld we verspillen aan niet te integreren immigranten – geld dat op veel betere manieren had kunnen worden besteed..

Sennels: Hoe begint men eigenlijk een succesvolle, islamkritische partij? Heb je een goed advies?

Ekeroth: De Zweden Democraten zijn 24 jaar geleden gestart en het is nog maar sinds anderhalf jaar dat we in het parlement zitten. Het is dus een langzaam proces. Als ik al advies zou moeten geven, zouden het voor de hand liggende zaken zijn. Ten eerste, geef nooit op. Als je de waarheid aan jouw kant hebt, is dat een vrij goede bondgenoot. En je moet er voor zorgen dat de verkeerde mensen er vanaf het begin buiten worden gehouden. Op die manier kun je onnodige ongelukken vermijden, die komen van partijleden die in de eerste plaats nooit toegelaten hadden mogen worden. Ongelukken, die de media de komende dertig jaar zullen blijven uitmelken. Of het top-down of bottom-up moet zijn bij het opbouwen van een partij is moeilijk te zeggen. Top-down kan een zeer snelle manier zijn om snel resultaat te bereiken en snelheid is inderdaad van wezenlijk belang. Het probleem is dat het gemakkelijk uit elkaar valt als de leider stopt of iets dergelijks. Het bouwen aan een wortelbeweging duurt langer, maar geeft meer stabiliteit.

Sennels: Zweden kreeg zijn eigen Free Speech Society. Kun je een beeld geven van het debatklimaat in Zweden?

Ekeroth: Het is net als overal, maar waarschijnlijk nog erger. Er is geen enkel nieuwsmedium in Zweden, dat niet pro massa-immigratie of pro multiculturalisme is. Zweden drijft waarschijnlijk het politiek correcte dogma tot in het absurde op de spits, wat tot uiting komt in onze linkse, naïeve media. Een voorbeeld zijn de politieke opvattingen van de journalisten in Zweden: in een recente enquête bleek dat de meerderheid (52 %) van de journalisten van de grootste televisiezender, SVT, en de grootste radiozender, SR, (beiden staatseigendom en door de overheid geleid) sympathiseert met Miljöpartiet (De Groenen) en dat vergeleken met een verkiezingsresultaat van 7,34 %. De Groenen zijn, zoals kan worden verwacht, een zeer linkse partij met een open grenzen beleid in de agenda. In totaal heeft meer dan 70 % van de journalisten een voorkeur voor linkse partijen. Dus het discussieklimaat, als het gaat om immigratie, is slecht in Zweden. Maar een kleine en ik bedoel echt een kleine verschuiving is merkbaar sinds we in het parlement zitten. Dat is tenminste iets.

Sennels: Veel mensen vrezen dat Zweden een burgeroorlogachtig scenario zal ervaren als gevolg van de massale moslimimmigratie. Zie je signalen van een dergelijke ontwikkeling?

Ekeroth: We zien al een toename van conflicten en aanvallen op de samenleving vanuit de getto’s. We zien nu al dat immigranten Zweden aanvallen omdat ze Zweeds zijn. We zien nu al de Zweedse mensen uit de allochtone gebieden verhuizen. Dus de fragmentatie van de samenleving is al begonnen, de aanvallen zijn begonnen. Met het huidige beleid zoals wij dat nu hebben, zullen deze fricties toenemen en is er ergens in de toekomst het risico van een burgeroorlogachtig scenario. De geschiedenis laat vele voorbeelden zien hoe verschillende etnische groepen, die in principe niet bij elkaar passen, uiteindelijk een burgeroorlog doen ontstaan. Natuurlijk, het ligt niet meteen om de hoek, maar als we er niets aan doen, zou ik niet verbaasd zijn als we voor een scenario komen te staan dat tenminste op zoiets kan lijken.

Sennels: Waar gaat het in de islam om dat het voor moslims zo moeilijk maakt om te integreren en waarom ze zo vijandig zijn tegenover niet-moslims?

Ekeroth: Het is een combinatie van Arabische moslimcultuur samen met de Arabische religie de islam, die waarden en normen heeft, die tegengesteld zijn aan die van het Westen en op vrijwel alle gebieden; gelijkheid voor de wet, misdaad en straf, onderwijs, technologie, enz, enz. Het is een deel van hun leer en dat is het al vanaf het begin.

Sennels: Welke rol speelt hier de EU?

Ekeroth: De EU doel veel slechte dingen. Een voorbeeld is het Mediterrane Partnerschap, waarin de EU gesprekken met Afrikaanse landen faciliteert over gemakkelijker toegang tot Europa. De EU heeft ook gesproken over de “noodzaak” van de komst van 50 miljoen immigranten uit Afrika. Natuurlijk, veel EU-landen hebben een meer restrictief immigratiebeleid dan Zweden, maar de EU als eigen entiteit heeft geen interesse in het behoud van de nationale staten en ziet immigratie als een manier om de grenzen op te heffen.

VideoKent Ekeroth in debat over de Toulouse Jihadmoorden op RT:

Bron:

http://www.jihadwatch.org/2012/05/nicolai-sennels-interviews-politician-kent-ekeroth-swedish-democrats-no-more-mosques-no-more-muslim.html

Vertaald door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Islamkritiek, political correctness, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nicolai Sennels interviewt Kent Ekeroth (Zweden Democraten): Niet nog meer moskeeën, niet nog meer islamitische scholen.

 1. nederlands verzety zegt:

  1984 (2012)
  ik werd vanmorgen wakker en ik dag ik zal maar opstaan wand de linkse staat zie via de slimme elektriciteit meter of ik niet te lang blijf liggen.
  dus het eerste wat ik doe is et licht aan doen zodat de ambtenaren zie ik ben wakker.
  ik besluit mijn collega te bellen dat ik wat later kom ik moet dit wel op tijd doen want de telefoons worden zeker 1000 maal per dag afgetapt.
  dus zal de de linkse staat zich afvragen waarom zo laat.
  o ik moet de kraan dicht doen, slimme gas meter zal mij verraden dat ik te lang in bad ben.
  goed ik wat eten. ik heb eigenlijk wel trek in wat vlees op mijn brood, ik kan dat niet doen vandaag want via mijn pinkaard zal de linkse horde zien dat ik al te veel vlees op heb.
  en zij zullen dan het leger van dieren activisten op mijn af sturen.
  wel ik ga maar naar mijn werk,want als de politie mij ziet rijden via de chip op mijn kentekenplaat dan is het snel gebeurt met mij
  en ben dan verplicht een week naar de linkse staatomroep te kijken, en om nu vier per avond aan te zien hoe goed Europa (big Brother) en onze multiculturele samenleving eigenlijk is
  wel dat kan ik niet meer aan.
  ik moet wel op tijd aankomen op mijn werk wand de linkse staat kan via de bladbox zien of ik op tijd op mijn werk ben. maar gelukkig mag ik snel met pensioen dan ben ik 80.
  naar het harde werken voor de rode socialistische bond die mijn salaris uitbetaald volgens de berekening 10% voor mij 40% voor de islam bevolking 50% voor de linkse staat.
  rustig rij ik naar de winkel ja rustig u weet tomtom zie hoe hard ik rij en zal dit door geven aan de linkse staat.en verstoppen ga niet sinds die chip in mijn nek.
  bij de staat winkel ga nu boodschappen doen, ik mag van de milieupolitie niet zo veel groente meer halen en vlees helemaal niet meer dan krijg het dieren activisten leger op mijn dak.
  na het betalen zal de Europese Rekenkamer via mijn pinpas zien of ik niet te veel gekocht hebt.
  zij zullen inmiddels via de Europese belastingleger mijn bankrekening nagezien hebben en gekort hebben voor het elite volk genoemd de islamieten.
  ik moet snel naar huis want als de linkse staat niet zie hoe laat ik het licht aan doe zullen zij mij heel gauw komen halen
  . . . ___

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Visionair en moede kerel die Ekeroth.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s