Salafisten frissen de verwelkte “lente” in Tunesië op

De Egyptische krant “Al-Watan” bericht over nieuwe schanddaden van de Salafisten in Tunesië, wat behoort tot het dagelijks leven. In de stad Gandoba beoefenden de salafistische terroristen hun hobby: Vreedzame mensen angst en schrik aanjagen! Net zoals zo vaak in Egypte gebeurt, staken ze vandaag een politiebureau in brand. De islamitische meute vernielde op zijn weg veel winkels, die ontucht verbreiden en buitenlandse producten verkopen: Alles haram!

Drie Salafisten werden er door de ongelovige politie aan gehinderd een dief de hand af te hakken, die op 11 mei een motor gestolen zou hebben. De arme dief kon liep alleen een paar snijwonden op en werd naar een ziekenhuis gebracht. De Tunesische radiozender “Schams FM” berichtte, dat een meute van meer dan 80 Salafisten het politiebureau in brand stak en enkele winkels vernielden of deze dwongen te sluiten. Enkele dagen geleden overvielen de Salafisten winkels in Sidy Abu Zeid (Buzeid), die ervan verdacht werden alcoholische dranken te verkopen. De winkeleigenaren verzetten zich tegen deze terreur en sloegen terug.

De site “trouwensa” berichtte uitvoeriger over de schanddaden van de Salafisten in Tunesië: Een hoteleigenaar meldt bijvoorbeeld via een video op Facebook de vernieling door meer dan “400” Salafisten. Tegen 08.30 uur vandaag overvielen ze het hotel, vernielden de façade en verwoestten daarna alle etages. Veel mensenrechtenactivisten uit Gandoba meldden de vernieling van winkels en supermarkten. De Salafisten overvielen het politiebureau als reactie op de arrestaties in de afgelopen tijd. De politie en het leger bewaken de gevangenissen en rechtbanken, omdat men vreest dat zij hun gearresteerde collega´s zullen proberen te bevrijden. Onder andere verjagen de Salafisten Tunesiërs, die zich in openbare parken en op openbare pleinen bevinden en flaneren. Net zoals in Egypte sturen ze aan alle kunstenaars en acteurs moorddreigingen en maken alle soorten kunst zwart. De Moslimbroeders – de Ehnada-partij – worden ervan beschuldigd de Salafisten te ondersteunen. Dat is echter het geval in alle islamitische landen, die door de “Arabische Lente” werden verrijkt. Van Marokko tot Jemen houden ze huis en brengen hun dochterorganisaties in het spel. Onder andere… Salafisten, Hamas, Al-Qaida, Hizb Allah en Gamaa Islamia.

(daralakhbar.com)

Hier informatie uit The Washington Post

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2012/05/26/salafisten-erfrischen-den-verwelkten-fruhling-in-tunesien/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Islamitisch fundamentalisme, Salafisten, Tunesië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Salafisten frissen de verwelkte “lente” in Tunesië op

 1. Tom Hendrix zegt:

  En verbaasd dat ons echt? Bij het begin van het ingrijpen in Libyë,
  en de zgn. arabische lente in Egypte was het mij al duidelijk dat deze samenlevingen in handen zouden gaan vallen van de Salafisten. Het was een oorlogsmisdaad, dat Obama,Sarkozy en Cameron Lybië aanvielen, en het ging deze figuren heus niet om de mensen, neen, andere belangen moesten worden gediend zoals de BILDERBERGERS en de NWO.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  @ Tom Hendrix
  De belangen ken ik niet, maar maar Obama, Sarkozy, meeloper Cameron en als ik me niet vergis ook de Belgische eerste minister ad interim Leterme pleegden samen met hun ministers van landsverdediging een misdaad. Ongeoorloofde militaire agressie tegen een soevereine staat. (Libië)
  Het zijn gewoon oorlogsmisdadigers.
  Vooral de mandsjoe-president Obama verdenk ik er van een meer dan dikke islamofiele vinger in de pap gehad te hebben. De Franse opportunist wou zich een paar centimeters groter maken uit puur electorale redenen in een pak de poen-show. Meeloper Cameron wou niet achterblijven en de kwal Leterme deed wat kwallen meestal doen. Zich gedragen als een dweil.
  Wat is overigens de naam van de Nederlandse medeplichtige oorlogsmisdadiger?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Lucky9, ik dacht dat dat onze “lachebek RUTTE’, was Lucky.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Arabische legden ze uit op t.v..
  Mensen zoals Bertus Hendriks met zijn islamofielenclub, terwijl de meeste mensen met enige realiteitszin al meteen begrepen wat er ging gebeuren.

  Ook ik vind, Sarkozy voorop, de aanvallers waar idd. ook Rutte aan meegedaan heeft oorlogsmisdadigers en dat terwijl ze notabene jarenlang om zijn nek hingen.
  Hele fotogalerijen zijn er met de halve wereld en vooral de V.N.waar Gadaffi gefeteerd werd.
  De HUICHELAARS.

  Ook duidelijk blijkt hieruit dat je om een land om te vormen niet veel mensen nodig hebt.
  In tegenstelling tot o.a. FULCO altijd met zijn PAAR Procent fouten.
  Het gaat hier om honderden maar wel zeer fanatieke moslims die hele landen ontregelen.
  Zo is Mo vroeger ook begonnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s