Als leraar ontslagen islamist krijgt hoge schadevergoeding

De Zwitserse islamist Hani Ramadan werd in het jaar 2002 ontslagen uit zijn functie als leraar aan een districtsschool in Genève, nadat hij openlijk de steniging van overspelige paren had goedgekeurd. Nu krijgt hij een royale schadevergoeding, zoals de Zwitserse autoriteiten woensdag meedeelden en de Franse online-krant “20 Minutes” bericht.

Om een einde te maken aan de rechtszaak heeft het kanton Genève besloten de voormalige leraar een schadevergoeding te betalen plus zijn advocaatkosten: Hij krijgt in totaal 345.000,- Zwitserse Franken, omgerekend € 206.000,-, zoals de regeringspresident van Genève Laurent Motinot tegenover de pers verklaarde. De schadevergoeding komt overeen met 24 maandsalarissen, gemeten naar het laatste loon dan Hani Ramadan als leraar aan de districtsschool verdiend had. “We hebben besloten een maximale schadevergoeding uit te keren om de interne vrede te garanderen”, zei Motinot.

Hani Ramadan, die bovendien directeur van het islamitische centrum van Genève is, was in december 2002 als leraar Frans ontslagen, omdat zijn gedrag “in tegenspraak zou zijn met de democratische waarden en doelen van een openbare school”.

“AIDS is niet uit het niets ontstaan”

Hij had twee maanden daarvoor in een in het Franse dagblad “Le Monde” gepubliceerd artikel de toepassing van steniging als terecht verklaard en AIDS een straf van Allah genoemd. “diegenen, die zeggen, dat een liefhebbende God niet de steniging van echtbrekers zou kunnen bevelen, dienen eraan herinnerd te worden dat ook het AIDS-virus niet uit het niets is ontstaan”. Ramadan probeert in het artikel ook de gruwelijke shariastraffen te bagatelliseren:

Omdat het om een goddelijk gebod gaat, vormt de strengheid van de wet ook voor de moslims zelf een uitdaging. Het gaat om een straf, maar ook om een vorm van reiniging. Het is verboden de schuldige zwart te maken en na zijn dood wordt er zelfs voor hem gebeden. Dat deed de profeet ook voor een vrouw, die na de geboorte van een buitenechtelijk kind naar hem toekwam en oprecht berouw had.

Autoriteit verzet zich tegen de rechtbank en betaalt liever

De administratieve rechtbank had in het voorjaar van 2004 opdracht gegeven Ramadan opnieuw aan te stellen in zijn functie, maar de autoriteiten van het kanton hadden geen gehoor gegeven aan deze beslissing en betaalden liever een schadevergoeding.

Hani Ramadan is de broer van Tariq Ramadan. Beiden zijn de kleinzoons van Hassan El-Banna, de oprichter van de Moslimbroederschap.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008668-Als-Lehrer-entlassener-Islamist-erh-lt-hohe-Entsch-digung

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamitisch fundamentalisme, Zwitserland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Als leraar ontslagen islamist krijgt hoge schadevergoeding

 1. Linsky zegt:

  Wel, ik ontdekte dat een land haar dwazen kan overleven, haar leugenaars en zelfs de ambitieuzen. Maar verraad van binnenuit overleeft geen enkel volk!

  Toen eenmaal het verraad van het volk door de eigen overheden duidelijk werd, wist ik dat alle hoop verloren was. Men had hen verkocht en verraden aan de islam, om stemmen en hun verderfelijke macht te consolideren. Daartoe hadden zij zelfs hun ziel verkocht! Eén van de schrijnende bewijzen daarvoor zal ik hier alvast memoreren:

  • Quote: Wij, de Groenen moet ervoor zorgen dat we zo veel buitenlanders krijgen mogelijk naar Duitsland. Als ze in Duitsland zijn, moeten we vechten voor hun recht om te stemmen. Als we dit hebben bereikt, zullen we het aandeel van de stemmen die we nodig hebben om deze republiek te veranderen. Daniel Cohn-Bendit , Alliance 90/The Groenen.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Ik moet nog eens goed gaan lezen, maar mijn eerste reactie.
  Weer een goed manier van geld verdienen.
  Iets roepen uit de koran waardoor je ontslagen wordt en dan een schadevergoeding eisen.

  Like

 3. treintrien zegt:

  Geeft wél een mooie opening voor de leraar van het Fioretticollege in lisse.
  Die werd ontslagen terwijl hij alleen had gezegd dat hij de islam achterlijk vond.
  Heeft u dat? Fioretti-college Lisse? Voor op het lijstje Polcor rotzakkken?

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Dat deed de profeet ook voor een vrouw, die na de geboorte van een buitenechtelijk kind naar hem toekwam en oprecht berouw had.

  Bovenstaande is maar de halve waarheid:
  Nadat de vrouw met haar buitenechtelijk kind bij Mohammed was gebracht heeft mohammed volgens de overlevering inderdaad gebeden voor haar. Maar in een adem beval hij ook dat de moeder bij haar kind kon blijven zolang als ze in staat was borstvoeding te geven. Na deze periode en nadat het kind in pricipe geen borst voeding meer behoefde moest de vrouw in kwestie alsnog gestenigd worden. Aldus geschiedde. De wreedheid van Islam en sharia wetgeving is werkelijk onpeilbaar diep.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s