Gevangenisstraf voor Turkse pianist Fazil Say?

De Turkse pianist Fazil Say zou op Twitter de islam beledigd hebben. Nu dreigt er voor hem anderhalf jaar gevangenisstraf.

De bekende Turkse pianist moet volgens mediaberichten misschien anderhalf jaar de gevangenis in wegens het maken belasterende opmerkingen over de islam. Zoals zaterdag bericht werd door de kranten “Hürriyet” en “Milliyet” wordt de gevangenisstraf voor de regeringscriticus  geëist in een aanklacht, die door die door een officier van justitie uit Istanboel werd opgesteld. Zij beschuldigt de 42-jarige ervan de “religieuze waarden” van de islam beledigd te hebben. Het openbaar ministerie moet de aanklacht volgens de media nog openbaar maken. Het proces zou al over enkele dagen kunnen beginnen.

In april was bekend geworden, dat de Turkse justitie in verband met de verdenking wegens volksophitsing een onderzoek instelt tegen Say. Volgens de mediaberichten maakte hij via Twitter o.a. grappen over islamitische ideeën over het paradijs, waarin sprake is van stromen wijn en van maagden voor de gelovigen. Say zou de vraag gesteld hebben of het paradijs een kroeg of een bordeel zou zijn. In een andere tweet zou hij vragen hebben gesteld over een snelle oproep tot gebed in een moskee of de muezzins misschien snel naar hun vriendinnen of de drank terugmoesten.

Eind april kondigde de ook in het buitenland bekende pianist in een kranteninterview aan, dat hij naar Japan zou willen emigreren. Als motivering beklaagde Say een toenemende culturele  intolerantie in zijn geboorteland.

Bron:

http://kurier.at/kultur/4497606-tuerkischem-pianisten-fazil-say-droht-haft.php

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Turkije. Bookmark de permalink .

43 reacties op Gevangenisstraf voor Turkse pianist Fazil Say?

 1. Seculiere zegt:

  De partij AKP van aap Erdogan zal hier 100 procent achter zitten.
  Een beetje goed nieuws duizenden Turken reimigreren massaal terug naar hun geboorteland.
  http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/massale-remigratie-europese-turken/

  http://player.omroep.nl/?aflID=8880847&start=00:00:00

  Like

 2. Seculiere zegt:

  Welk eigenaardig is dat Japan en Turkije zeer goed met elkaar op schieten,onlangs zei de japanse minister dat Turkije veel gemeen heeft van menthaliteit als Japan.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Prima, die berichtgeving hierboven. ’t Is dat ik nooit een driekleur in bezit heb gehad anders hingdie nu al uit het raam…! http://tinyurl.com/ce7uqol

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  De zpveelste reden waarom Turkije NOOIT lid van de EU mag worden (als die tenminste voort bestaat?!?!?). Zijn er al aanvragen binnen voor het opnieuw vervaardigen van HEKSENWAGEN?
  We vorderen al aardig richting MIDDELEEUWEN. Geen wonder want toen is het sprookje ISLAM ontstaan. Afschaffen die hele handel !!!

  Like

 5. Linsky zegt:

  Seculiere;
  Uitstekend filmpje! 🙂
  Geeft prima enkele subtiele en minder subtiele methoden van het schorem weer.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Wanneer doen ze dat hier bij ons? 🙂

  Duizenden vrouwen lopen Braziliaanse SlutWalk

  In Brazilië zijn duizenden schaars geklede vrouwen gisteren tijdens de zogeheten ‘SlutWalk’ de straat op gegaan om te protesteren tegen geweld tegen vrouwen. Ook werd er gedemonstreerd voor de legalisatie van abortus, wat in Brazilië alleen is toegestaan bij levensgevaar voor de moeder, of als de moeder zwanger is geworden na een verkrachting.

  Alleen al in de hoofdstad Brasilia liepen 3.000 vrouwen mee in de protestmars. ‘Deze mars is een oproep om een einde te maken aan het jarenlange fysieke, psychologische en seksuele geweld tegen vrouwen’, verklaarde een van de organisatoren. Ook in andere Braziliaanse steden gingen vrouwen met trommels en toeters de straat op.

  De SlutWalk werd vorig jaar voor het eerst gehouden in het Canadese Toronto, waar een politieagent had gezegd dat vrouwen er soms zelf om vragen seksueel te worden misbruikt door hun manier van kleden. Bron; AD.nl

  Like

 7. Linsky zegt:

  Let op de laatste regel!

  Concert Lady Gaga afgelast wegens dreigement

  Het concert van popdiva Lady Gaga in Indonesië is afgelast wegens dreigementen van islamitische fundamentalisten. Die hadden gedreigd met chaos en geweld als de artieste een voet zou zetten in het land met de grootste islamitische bevolking.
  Het Islamitische Verdedigings Front had Lady Gaga een ‘boodschapper van de duivel’ genoemd, die ‘alleen maar een bh en panty’s’ draagt op het podium.

  Na de dreigementen weigerde de politie een vergunning te geven voor de show van de 26-jarige zangeres van hits als Just Dance en Poker Face. Voor de show in Jakarta waren al 50.000 kaarten verkocht. De organisator zocht een compromis, maar het management was niet bereid de show te veranderen.

  Optredens in Zuid-Korea en de Filipijnen leidden al tot protesten van CHRISTELIJKE groepen. .. Brob;AD.nl
  ( !? )

  Like

 8. Peter Rissing zegt:

  Het zou droevig zijn voor Fazil Say als de openbare aanklager in Turkije inderdaad tot vervolging overgaat.
  Anderzijds bewijst Turkije weer overduidelijk duidelijk dat het niet kan voldoen aan cruciale voorwaarden voor het EU lidmaatschap.
  Namelijk het ondersteund o.m. niet de vrijheid van meningsuiting.
  Jammer genoeg betekend die vrijheid van meningsuiting wel dat moslims -met toesteming van de burgemeester en beschermd door de politie- in ons land mogen roepen:
  dat het onachtzame perverse Nederlandse volk zich platzuipt en prostitueert, dat de Nederlandse wetten door de islam met wortel en tak zullen worden uitgeroeid en vervangen door de sharia, de democratie ten val zal worden gebracht en er een harmonieuze, goddelijke islamitische samenleving voor in de plaats zal komen, dat Europa ‘de verlichting’ alleen heeft kunnen realiseren door de komst van de moslims, dat met Geert Wilder zal worden gedeald zoals met het ‘geval’ van Theo van Gogh, omdat de Islam de snelst groeiende ideologie in Europa is en dat daardoor de moslims de toekomst van Europa zullen bepalen, ook al haten de afgoden-dienaaren dat, ook al haten de democraten en de seculieren dat.
  ( ejbron.wordpress.com/2012/05/26/martelaren-staan-klaar-om-ook-europa-te-bevrijden-sharia4holland-video )

  Het lijkt mij overduidelijk dat ik in Turkije niet kan roepen dat:
  de onachtzame perverse moslims zich platzuipen en prostitueren, dat de sharia met wortel en tak zal worden uitgeroeid en vervangen door de seculiere wetten, dat het de islam ten val zal worden gebracht en er een harmonieuze, democratische samenleving voor in de plaats zal komen, dat de Europese ‘de verlichting’ een spontane culturele ontwikkeling is waarmee de scheiding tussen ‘kerk en staat’ werd geïnitieerd en dat Geert Wilders in zijn rechtmatige vrijheid van meningsuiting zal worden gerespecteerd, dat de moord op Theo van Gogh een schande voor de islam betekend, en dat de Islam nooit zijn ideologie dominant in Europa zal kunnen vestigen en dus geen inbreng in de toekomst van Europa zal hebben, ook al haten de alle verschillende islamitische stromingen dat.

  De tijd dat Turkije een seculiere staat was lijkt dus voorbij.
  Want, indien de aanklacht tegen Say zal worden ingediend, bewijst dat dat in Turkije het islamitische kalifaat -het samengaan van islam en regering- inderdaad is gerealiseerd.
  De islam maakt dan in Turkije de dienst uit.
  Dat zullen de Europese leiders toch niet kunnen accepteren ?
  Of wel, mijnheer E van der Laan ?

  Like

 9. Linsky zegt:

  Waarom schrijven we zoveel over de misstanden in andere landen?
  Het waanzinnige geweld is in ons eigen land even erg hoor!

  Je zult gehoorzamen, zo niet dan zul je het wel voelen dat je hebt te gehoorzamen. Je zult voelen dat er maar één waarheid is en dat is de wet die door zich superieur wanende psychopaten is vastgesteld en die vooral het belang van die psychopaten dient. Dit ondervond onlangs een buitenlandse toerist in Amsterdam, die uit onwetendheid in de buurt van het Centraal Station in Amsterdam op een plek fietste weaar dat niet mocht.

  Hij werd aangehouden door een stelletje kansloze debiele stadswachten, werd gewelddadig tegen de grond gewerkt en daarna werd het machtsritueel nog eens dik over gedaan door te hulp geroepen officiële staatsrobotten met schietinstructies. Dit is Nederland anno 2012 en daarom zeg ik nu met recht dat dit Vernederland is.

  Een land waarin de menselijkheid met de dag verder door het afvoerputje van corruptie, machtsmisbruik en totale nazifisering van de samenleving verdwijnt. Bekijk het volgende filmpje om te zien hoe het er in de praktijk toeging met die fietser bij het CS van Amsterdam.
  Stadswachten en politieagenten compleet doorgedraaid
  ====================================
  AMSTERDAM – Stadswachten en politieagenten van de gemeente Amsterdam hebben een toerist op een fiets met grof geweld tegen de grond gewerkt omdat de onwetende fietser niet wist dat hij ter plekke niet mocht fietsen.

  Stadswacht slaat hardhandig man van fiets
  De stadswachten molesteren met z’n zessen tegelijk de toerist omdat hij fietst aan de zuidkant van het stadion. Voor fietsers is het ter plekke erg onduidelijk dat nergens aan de zuidkant van het CS gebruik mag worden gemaakt van de tweewieler. Van alle kanten leiden fietspaden naar het Centraal Station, maar bij het CS houden die paden ineens op. Een soort doodlopende fietspaden dus.
  De stadswachten roepen de hulp van politieagenten in als de toerist niet meewerkt. De politieagenten laten zich niet informeren over de toedracht van het incident, maar beginnen meteen de toerist met buitenproportioneel geweld te belagen en omstanders te intimideren die het geheel filmen. Het opstootje trok veel bekijks en de omstanders maakten schreeuwend hun ongenoegen duidelijk over de schandalige en mensonterende misdragingen van de stadswachten en de politieagenten.
  Het mag duidelijk zijn dat deze Italiaanse toerist en veel van de omstanders nooit van hun leven zullen terugkeren naar Amsterdam. En dat geldt uiteraard ook voor de miljoenen mensen die op YouTube het filmpje bekijken over de “outrageous police brutality in The Netherlands”.
  Een woordvoerder van de afdeling Voorlichting van de politie Amsterdam-Amstelland heeft laten weten dat de politie dit incident eerst moet bekijken en de geweldsrapportage erbij gaat zoeken. “We gaan de feiten op een rij zetten.” De woordvoerder wist overigens wel te vertellen dat het filmpje al in maart is gemaakt. ………Kijk de video!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/article12221007.ece
  ===================
  Hier nog een voorbeeld hoe men het een en ander oplost!
  Agent schopt arrestant in elkaar

  Nu begrijp ik hoe goed ik zelf idertijd wegkwam! : http://www.amsterdampost.nl/%E2%80%9Cflikker-toch-op%E2%80%9D/

  Like

 10. Seculiere zegt:

  @Michael Laudahn
  Verkeers agressie is een wereldwijd probleem hoor,zulke beelden zal je ook in Nederland en Amerika enzo.. vinden,er zaten wel lompe voetgangers bij ze steken over zonder te kijken.

  en van die flik hier,hij zal zeker gepeist hebben dat het Turken waren,daarom die schoppen.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Seculiere, …wat ben je sacherijnig en wantrouwig vandaag?
  Is de raki op? 🙂

  Like

 12. Seculiere zegt:

  Zonneslag

  Like

 13. Seculiere zegt:

  Maar de meeste vluchten teminste geen vluchtmisdrijf !Het blijven wel lompe boeren
  Is het in Nederland ook zo warm?pfff kan er niet tegen hoor

  Like

 14. Linsky zegt:

  Voor de financiële geniën onder ons;

  Bernard Lietaer: Het belang van diversiteit in geldsystemen
  Bernard Lietaer, een mede-architect van de Euro houdt zich al tijden bezig met geld en hoe je volhoudbare stabiele economische sytsemen kunt bouwen. Hij schreef het buitengewoon inpirerende boek: ‘Het Geld van de Toekomst’. Hieronder geeft hij een leerzame presentatie over het belang van diversiteit in geldsystemen en gaat hij verschillende succesvolle alternatieve projecten bijlangs. h/t http://www.visionair.nl/

  Het Geld van de Toekomst (downloadbare PDF)

  Klik om toegang te krijgen tot lietaer_hetgeldvandetoekomst.pdf

  Like

 15. Seculiere zegt:

  Wat wil je dat ik zeg,terug de kamelen invoeren? 🙂
  Maar ze zijn bezig hoor om de veiligheid te verbeteren
  http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/izmit-moet-binnen-drie-jaar-echte-fietsstad-worden/

  en de navo….met alle respect maar nederland komt zelfs niet in de buurt met het leger en technologie en op het gebied van momenteel lopende opdrachten in de wereld.
  Kijk met wat ze hier bezig zijn en tis nog maar het begint van de plannen dat ze hebben.
  http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/eerste-onbemande-luchtvaartuig-van-turkije-de-arkopter/

  Like

 16. Seculiere zegt:

  Maar ja ik rij inderdaad liever in Nederland dan Turkije hoor dat klopt,zelfs liever dan in Belgie.
  De wegens hier is echt het niveau dat van Turkije

  Like

 17. Linsky zegt:

  breng ook eens wat leuks in. 🙂
  Spectacular ‘Collapse’ Show: Video of Sydney Opera House ‘crumbling’

  Like

 18. Seculiere zegt:

  wow dat was cool 🙂

  Like

 19. Seculiere zegt:

  Ik bedoelde de staat van de wegen,putjes enzo na elke winter ligt hier in Belgie alle straten bijna open,ik heb ook is gelezen dat Belgie 20 jaar achterloopt met het reparen van straten
  Het komt vaak terug in het nieuws

  had het niet over de rijstijl daar zijn Belgen zeer goed in.En de opleiding is zeer goed in Belgie.
  Mij neef heeft zijn legerdienst gedaan in Turkije en kreeg gratis zijn rijbewijs erbij…..
  Ik denk inderdaad dat ik niet de ervaring van jou hebt als je al in tientallen landen hebt gereden.

  Like

 20. Seculiere zegt:

  Kuh Kuh…Die nek zwelt weer op van mij.
  http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/22-turkse-hotels-in-top-100-van-tui/

  Let wel op want de benzieprijzen is de aller hoogste van Europa over de 2 eur/L
  En met die Turkse lonen hoe doen ze het….Ik zou echt overstappen op een kameel
  http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/benzine-in-turkije-het-duurst-van-europa/

  Like

 21. Seculiere zegt:

  En ja ik ga in september :p

  Like

 22. Linsky zegt:

  Moet ik hier uit het bovenstaande nou afleiden dat er verraders onder ons zijn die de Turkse staats- en touristenkas gaan spekken?
  Ik mag hopen dat ik het verkeerd zie! 😦

  Like

 23. Seculiere zegt:

  Linsky je hebt Turkije echt nooit gezien he,ik ga puur voor de landschap en voor de vrouwen natuurlijk.Jouw beeld van de vrouwen is zeker een dikke vrouw met hoofddoek? 🙂 ga is naar Bodrum ofzo op 1 van die beachparty’s zowel turkse als buitenlandse meisjes waar je heel snel kan scoren :):):)
  Trouwens Turkije staat zeker in de top 5 bestemmingen van de Nederlander…dan zijn er veel landveraders hoor
  Trouwens in die gebieden vindt je ook zo goed als geen moslims hoor die ontwijken dat met een enorme bocht,want al die topless vrouwen op strand….zelfs homo hotels enzo vindt je daar

  Like

 24. E.J. Bron zegt:

  @Seculiere

  Bij een Nederlander gaat financieel gewin ALTIJD boven principes Seculiere….. 😉

  Like

 25. Seculiere zegt:

  T’ja gisteren deden ze ook mee aan eurosong enzo eufa….

  Like

 26. Seculiere zegt:

  Gecamoefleerde Turk 🙂 Ik maak er geen geheim van dat ik een trotse seculiere turk ben hoor
  enja mens moet werken he,pas september krijg ik verlof omdat wie de langste daar werkt krijgen deze zomer verlof

  enja E.J. dat zal zeker de reden zijn 🙂

  Like

 27. Seculiere zegt:

  Het was weer die link met die ongevallen
  En Lisky kheb je droomvrouw gevonden

  Like

 28. Linsky zegt:

  Seculiere, probeer me niet te lijmen met travestieten!
  Ik laat me niet afleiden van het feit dat er inderdaad weinig principe blijkt als het om geld en verborgen turks nationalisme gaat!

  Like

 29. Seculiere zegt:

  Maar Linsky kijk naar deze vrouwlijke Turken op het strand en in overvloed
  Welk man zou dit kunnen weerstaan?Zou je niet mee party’en tussen die schuim?

  Like

 30. Seculiere zegt:

  wow noemde je mij daarnet een moslim?want dat is een enorme belediging

  Like

 31. Seculiere zegt:

  En die meisjes spreken Turks…..kijk het volledig
  jij bent de onwetende naieveling,europeese meisjes…jesus ik bedoeld mohammed (volgens jou)

  Like

 32. Seculiere zegt:

  Als je de strijd tegen de islam wilt winnen zullen jullie zonder oog kleppen moeten kijken.
  Jullie zien deze artikel als een negatieve zaak,ik ziet dat als een positieve zaak.
  Ik ziet een Turk (deze pianist) die niks van de islam moet hebben en is dus niet ééntonig zoals de meeste van jullie over Turkije denken.
  En ik kan je honderden voorbeelden geven van Turken die zoals E.j. tegen de islam vechten,helaas zijn de meeste berichten in het Turks en blijven jullie over deze onderwerp onwetend

  Like

 33. Seculiere zegt:

  Ik heb efkes jullie een filmpje getoond waar een travestiet zichzelf kan zijn in Turkije en ze wordt verzorgt door een ambulancier na haar ongeval.
  Moest dit in de buurlanden van Turkije gebeurt zijn werd ze terplekke dood gestenigd!
  Maar jullie brains nemen zulke zaken precies niet op alleen als het negatief is.

  Like

 34. Linsky zegt:

  Seculiere, wordt er nou ook al getwijfeld aan de feilloze uitgebalanceerde werking van ons brein? 😦

  Like

 35. Seculiere zegt:

  beetje,ik heb gewoon een hekel aan mensen die alles op 1 zelfde kam scheren
  b.v. wat ik vervelend vindt als een turk problemen heeft met een nederlander,dan zegt die turk in vele gevallen alle nederlanders zijn racisten…das weer zo’n simpele ziel

  En jullie zien Turkije alleen als een moslim land,tis evenveel moslim als niet moslim hoor en alles daar tussen dus hoe kan ik dan heel Turkije haten als ik het b.v. niet zo hebt op Erdogan,moet ik dan al die andere goeie hard werkende mensen ook haten?

  Tis een mohammedaan…allee wat is dat nu voor een reactie gewoonweg omdat ik een Turk ben.sorry maar dat is een simpele ziel even simpel als die Turk die alle Nederladers een racist noemt

  Like

 36. Tom Hendrix zegt:

  @Seculiere, ik geloof ook wel dat er Turkse inwoners zijn, die graag zouden willen leven in een seculiere samenleving. Ik zie slechts een optie, dat het Turkse leger ingrijpt, en de erfenis van Atatürk veilig stelt. En de Erdogan getrouwen een toontje lager moeten zingen.

  Like

 37. Seculiere zegt:

  @Michael

  Ik wil jullie niks verwijten,ik verwijt u iets omdat jij mij een mohamedaan genoemd hebt.Dat is de ergste belediging dat je mij kan geven.
  En je praat alsof het westen geen bloederige oorlogen hebben gevoerd.Lees jij ook maar jouw geschiedenis.Die is nog bloederig hoor.

  Maar wees gerust je zal over enkele jaren van zeer veel Turken verlost zijn.Want tis een stervend ras in het westen,maar jij denkt nog zeker dat ze nog kweken als konijnen he?

  Like

 38. Linsky zegt:

  Michael Laudahn, ik denk dat er wat misverstanden zijn ontstaan.
  Seculiere is beslist geen mohammedaan en zeer zeker geen moslim!!

  Like

 39. Can Can zegt:

  Jullie mogen de EU lidmaadschap lekker houden. Turkije is al jaren goed bezig economisch en maakt het grote stappen qua mensenrechten. Onrustzaaiers die de Islam verkeerd uitleggen of beledigen mogen zich verdedigen voor de rechter. Lijkt me niks mis mee

  Like

 40. Linsky zegt:

  Can Can; ga voor je eigen parochie preken.

  Like

 41. Linsky zegt:

  Een vreemde keuze die naam; Can Can !

  Oorspronkelijk komt de dans uit Algerije. Rond 1830 kwam de cancan in zwang in de Parijse wijk Montparnasse. Hij werd vaak in nachtclubs gebruikt als lokdans met een erotische functie. Zo ook in de Moulin Rouge. De overheid en de kerk ergerden zich in die tijd zeer aan deze dans.
  Tegenwoordig zou men de dans van de dansmariekes wel kunnen vergelijken met de cancan.
  Ben je een meisje? Of een turks mietje?

  Like

 42. Pingback: “Islamisme” in opmars in Turkije | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s