“Kalifaatstaat”: De moeder van alle Duitse islamistenbewegingen

Op dit moment staan het islamisme en zijn militante instelling in het brandpunt van de publieke waarneming. Salafisten, Jihadisten en andere radicale islamistische bewegingen worden ook door de binnenlandse veiligheidsdienst en andere veiligheidsinstanties in de gaten gehouden. Dat het actuele islamistische radicalisme al bijna 30 jaar geleden – en dat midden in Duitsland – voet aan de grond kreeg, schijnt bijna vergeten te zijn.

Vanuit Keulen als zetel van de vereniging breidde de organisatie “Kalifaatstaat” haar activiteiten over heel Duitsland en tot in Turkije uit. Na het verbod in het jaar 2001 daalde weliswaar het aantal aanhangers, de militante instelling nam echter nog meer toe. Op dit moment houdt de binnenlandse veiligheidsdienst van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern zich bezig met de “Kalifaatstaat” en zijn gevaar voor de openbare veiligheid in Duitsland.

Islamistenorganisatie sinds 1984 uiterst actief

De islamistenbeweging werd al in 1984 in Keulen opgericht. De doelen van de in 2001 op grond van het recht van vereniging en vergadering verboden “Kalifaatstaat” zijn het uit de weg ruimen van de laïcistische staatsorde in Turkije en de invoering van een islamistische orde op basis van de sharia. Als einddoel wordt gestreefd naar de wereldwijde heerschappij van de islam onder leiding van een kalief. Het op dit moment door de binnenlandse veiligheidsdienst aangegeven aantal aanhangers respectievelijk leden bedraagt landelijk 750. De voormalige leider van de “Kalifaatstaat”, Metin Kaplan (de “kalief van Keulen”), werd in oktober 2004 uitgezet naar zijn geboorteland Turkije. In 2005 volgde een proces wegens hoogverraad, waarin hij tot levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld. Vanwege procedurefouten moet het proces echter nog een keer herhaald worden. Het is onduidelijk of het onder de huidige politieke verhoudingen niet tot een vrijspraak zal komen.

“Kalifaatstaat” werkt ondergronds verder

Ook na het verbod van de organisatie en de uitzetting van Kaplan zijn er nog steeds activiteiten te zien. Bij doorzoekingen werden publicaties veiliggesteld, die een voortbestaan van “Kalifaatstaat” bewijzen. Via een server in Nederland wordt desbetreffende propaganda verspreid. Zo wordt bijvoorbeeld Cemaleddin Kaplan, de oprichter van de organisatie en vader van Metin Kaplan, als volgt geciteerd:

Wij zijn een islamitische natie, aanhangers van de profeet Mohammed. Er zou voor ons een eigen staat moeten zijn, want het is een religieuze plicht om zo eentje te bezitten. Deze staat, waarvan het bestaan religieuze plicht is, is een staat van het kalifaat, dus een Godstaat. Nu hebben we nog niet zo´n staat. Dit is het geval sinds 1924. Mustafa Kemal heeft hem afgeschaft. Sinds die tijd ontbreekt het aan een islamitische staat. De staten en de regeringen, die door Mustafa Kemal en zijn opvolgers zijn opgericht, zijn niet legaal.

Maar ook de huidige leider van “Kalifaatstaat”, Metin Kaplan, doet in radicaliteit in niets onder voor zijn vader:

De koran is ons wapen. Wanneer de mars naar Turkije door de Duitse autoriteiten verhinderd mocht worden, zullen we ook de Duitsers kapotmaken. De heilige oorlog is begonnen!

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008621-Kalifatstaat-Mutter-aller-deutschen-Islamisten-Bewegungen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islamitisch fundamentalisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Kalifaatstaat”: De moeder van alle Duitse islamistenbewegingen

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Dit wroet door heel Europa. Daar gaan we aan ten onder tenzij we de krachten bundelen. We moeten geen gelegenheid voorbij laten gaan om zowel autochtone Europeanen alsook allochtonen, die mogelijk van goede wil zijn (bestaan ze?), ervan te overtuigen dat de beste godsdienst geen godsdienst is. Alles wijst erop dat het geen creatie is geweest maar domweg evolutie. Is het nodig, met die kennis op zak, onze korte en eenmalige levens te laten verzieken door domme figuren, die achter fantasieën aanjagen? Net als mensen van allerlei geloofsrichtingen zich verenigen moeten wij dat ook doen. Op de duur moet toch het gezond verstand boven komen drijven?

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Het kan niet vaak genoeg herhaald worden wat nu wordt gezegd…!!!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  De ISLAM is de KANKER in onze samenlevingen. Tenzij we ons niet radicaal daat tegen wapenen, zullen ze onze samenlevingen overnemen. En GEMATIGDE ISLAM bestaat niet heeft de MO knieler ERDOGAN gezegd. Onze EU en politici hebben ons wat dat betreft verraden, net als met het ESM verdrag!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s