Toeareg en islamisten roepen shariastaat uit

In Mali zijn de Toeareg-rebellen en de islamisten van Ansar Dine het eens geworden over de oprichting van een islamitische staat in het noorden van het land. Ze zijn al begonnen met de invoering van de sharia.

In Mali hebben de Toeareg-rebellen en de islamistengroepering Ansar Dine zich volgens informatie van de Britse BBC aaneengesloten. Ze zijn het eens geworden over de oprichting  van een islamitische staat in het noorden van het land. “Het klopt dat er een overeenkomst is ondertekend”, zegt een commandeur van de Nationale Beweging voor de Bevrijding van het Azawad (MNLA) in Timboektoe tegen de BBC. Luitenant-kolonel Bouna Ag Attayoub verklaarde: “De Islamitische Republiek Azawad is nu een onafhankelijke, soevereine staat”.

De overeenkomst werd volgens de informatie ondertekend in de stad Gao, die de rebellen begin april samen met de beide andere strategisch belangrijke steden Kidal en Timboektoe ingenomen hadden. Al enkele dagen later hadden de islamisten aangekondigd in de veroverde gebieden de sharia te willen invoeren. Daartegen had de MNLA zich tot nu toe verzet. Wat de getekende overeenkomst precies inhoudt, was nog onduidelijk.

300.000 mensen gevlucht

Vluchtelingen uit Gao hadden begin april al tegen het persbureau dpa gezegd, dat nu in het noorden het islamitische recht zou geleden. Vrouwen zouden zich niet meer zo mogen kleden als ze wilden en zouden hun hoofd moeten bedekken. Bars en nachtclubs in Gao zouden met de aardbodem gelijkgemaakt zijn, zeiden inwoners van Mali, die in Niger toevlucht hadden gezocht. In totaal zijn er al 300.000 mensen uit de regio gevlucht.

Men vermoedt dat de separatistenbeweging Ansar Dine contacten heeft met de terroristische beweging Al-Qaida in de islamitische Maghreb. De islamisten hadden de MNLA na de militaire putsch in de hoofdstad Bamako op 22 maart bij de verovering van Noord-Mali ondersteund. Het gebied waarop de rebellen aanspraak maken, reikt van de grenzen Algerije en Niger tot aan de rivier de Niger, die net buiten Timboektoe stroomt.

Bron:

http://www1.picturepush.com/photo/a/8347769/img/8347769.png

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Islam, Islamisering, Sharia. Bookmark de permalink .

6 reacties op Toeareg en islamisten roepen shariastaat uit

 1. Tom Hendrix zegt:

  God, wat een geweldige “Arabische Lente”, vinden jullie niet LINKSE IDIOTEN. Dat zal ook ons toekomstig lot zijn, als we ons niet te weer stellen. O ja, er waren in nederland maar 2 partijen tegen islamisering te weten SGP en PVV. Goed om te weten 12 september.

  Like

 2. Ad zegt:

  Nee, dat zullen we zeker niet vergeten op 12 september, ik hoop dat velen er ook zo over zullen denken. In de kaart speelt gelukkig ook nog dat mensen een afkeer hebben van het ondemocratisch snel akkoord gaan met het ESM-verdrag i.p.v. te wachten op de verkiezingen zodat de mensen kunnen kiezen voor die partijen die het ESM-verdrag afwijzen. Dat durfde men kennelijk niet aan. Ze hebben ons al eerder bedrogen met het invoeren van de europese grondwet waartegen de kiezers NEE hadden gezegd en die korte tijd later met een kleine wijziging onverkort werd ingevoerd en men vroeg toen geen goedkeuring meer aan de kiezers. Zo ondemocratisch mogelijk. Dus stem een anti-islam en anti-europa partij en dan kom je automatisch bij de PVV uit.

  Like

 3. Marcel zegt:

  Op de PVV stemmen, of heeft iemand misschien een beter idee ?

  Nou hansvandemortel,
  ik heb al eens op de PVV gestemd en ben vast van plan om dat nog eens te doen. Maar een beter idee zou ik toch een revolutie vinden, een greep naar de macht door het volk. En dan die wezenloze landverraders eerst eens voor een tribunaal. Publieke executies voor de verraders. Galgen en guillotines.
  Als we daar niet eerst mee afrekenen word het namelijk nooit wat met ons verzet tegen de islamisering maar zullen we Sabatisch-Wolf, Mannheimer, en de Canadees die veroordeeld werd voor hate speech wegens een bijbelcitaat achterna gaan d.w.z. dat we vervolgd gaan worden door onze eigen staat.

  Dat vind ik eigenlijk een beter idee als op de PVV stemmen.

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Marcel – Geef de redelijkheid een kans. Het is slechts iets meer dan 3 maanden tot 12 september. Laten we onze krachten niet verspillen aan ‘als het niet lukt om met Geert de macht te grijpen’. We kunnen beter zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders op de hoogte zijn van welke kansen we op 12 september hebben om op DEMOCRATISCHE manier met de landverraders af te rekenen. De PVV moet zo groot worden dat men er niet meer om heen kan. Daarna grote schoonmaak in de Haagse burelen. Het linkse gebroed er uit. Laicité in de ambtenarij. Geen 4e macht die de democratie uitholt. Subsidiepotten en -potjes, waarmee links eigen clubjes en de moskee-activiteiten financierde direct afschaffen. De zelfcensuur van de pers aanpakken. Volledige openheid over wat zich in Nederland afspeelt.
  Die galgen en guillotines nog even niet uitpakken. Dat is voor als alles misloopt!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @M.A.L. Sion 07.38. uur, inderdaad laten we rustig onze slag slaan TEGEN LINKS. Daar sta ik helemaal achter, laat de PVV maar groot worden, en voor mij mag de PvdD ook wat extra zetels hebben, en laten we zorgen dat de VVD en het CDA flink moeten inleveren. Ik ben benieuwd 12 september, of de nederlander genoeg wakker is geworden.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Zolang de westerse wereld zo afhankelijk van hun olie is krijgen ze de kans zoveel invloed uit te oefenen.
  Die linkse partijen en actiegroepen die zo tegen kernenergie, zijn spelen dat crapule in de kaart.
  Waarschijnlijk willen ze dat ook.
  Behalve de olie, die ze zelf niet eens uit de grond krijgen, komt niks goeds of zellfs fatsoenlijks uit die wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s