Vakantie aan zee voor kinderen uit Servische enclaves

De humanitaire Franse organisatie “Solidarité Kosovo” wil voor 40 kinderen uit Servische enclaves in Kosovo een zomervakantie aan zee organiseren. Ze moeten een week lang het prikkeldraad vergeten, dat hen normaalgesproken omringt. De organisatie zorgde het laatst in de winter met een hulpkonvooi naar de enclaves voor veel blijdschap bij de Servische bevolking, die in Kosovo in toenemende mate geïsoleerd raakt en uit angst voor geweld de enclaves niet meer kan verlaten.

Het idee hiervoor ontstond, toen activisten in maart vorig jaar 30.000 noodrantsoenen voor de door sneeuwstormen zwaar getroffen bevolking afleverden. Monseigneur Theodosius, de bisschop van het bisdom Raska-Prizren, waartoe de provincie Kosovo en Metochië behoort, verzocht de Franse ondersteuners de hulp aan kinderen als prioriteit te beschouwen. Tijdens de ontmoeting vertelde diaken Bojan, die het lokale hulpkantoor van Solidarité Kosovo leidt, van zijn gesprek met een moeder, die er over geklaagd had dat haar kinderen nopg nooit uit hun enclave zouden zijn geweest en daar niets anders dan oorlog en discriminatie hadden leren kennen.

Etnische en religieuze apartheid vergeten

Deze woorden brachten de hulpverleners op het idee van een zomervakantie aan zee voor deze kinderen van noodlijdende Servische families. Het project moet het voor 40 kinderen mogelijk maken om een keer uit hun enclaves te komen en tegelijkertijd de etnische en religieuze apartheid te vergeten. Waarvan zij dagelijks de slachtoffers zijn.

Dankzij royale schenkingen wil Solidarité Kosovo deze onschuldige oorlogsslachtoffers een week lang vakantie en amusement bieden, zodat zij kinderlijke onschuld en vreugde opnieuw kunnen ontdekken. Wie dit project zou willen steunen, kan dit doen via de donatiesite van Solidarité Kosovo.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008661-Urlaub-am-Meer-f-r-Kinder-aus-serbischen-Enklaven

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Kosovo, Servië. Bookmark de permalink .

2 reacties op Vakantie aan zee voor kinderen uit Servische enclaves

 1. E.J. Bron zegt:

  Waarom zou u deze Servisch-orthodoxe kinderen in het hol van de leeuw willen sturen?

  Like

 2. Linsky zegt:

  ‘No sense in NATO’ .
  Serbian president-elect in RT exclusive

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s