Zwitserland: Criminele toeristen worden gewelddadiger

Franse bendes uit de banlieues overvallen banken in Zwitserland met raketwerpers. De Zwitserse grenspolitie wapent zich tegen zwaarbewapende bendes uit Franse voorsteden. De bendes zijn vooral afkomstig uit de voorsteden van Lyon; hun leden zijn meestal Franse staatsburgers van Noord-Afrikaanse afkomst. Tot nu toe hebben ze vooral overvallen gepleegd in West-Zwitserland en Tessino.

Jürg Noth, chef van de Zwitserse grenswacht (GWK), waarschuwt voor Franse criminele toeristen, die in Zwitserland banken, horlogefabrieken en klokkenmusea overvallen. “De daders gaan steeds gewelddadiger en meedogenlozer te werk”, zegt hij in een interview met de “Neue Zürcher Zeitung am Sonntag”. “Ze zijn bewapend met volautomatische geweren, machinepistolen en zelfs raketwerpers en gebruiken deze ook”.

De bendes zijn vooral afkomstig uit de voorsteden van Lyon; hun leden zijn meestal Franse staatsburgers van Noord-Afrikaanse afkomst. Tot nu toe hebben ze vooral overvallen in West-Zwitserland en Tessino gepleegd. Ze zijn echter ook steeds meer in Noordwest-Zwitserland werkzaam, aldus Jürg Norh verder. “Zware roofovervallen zijn de afgelopen maanden toegenomen”.

Vanwege de toenemende grensoverschrijdende criminaliteit neemt de grenswacht nu maatregelen: Het korps schoolt zijn personeel speciaal tegen de gewelddadige bendes en zet in West-Zwitserland en Tessino extra grenswachters in. Daarnaast schaft het korps nieuwe kogelvrije vesten, nieuwe straatblokkades en videocamera´s aan. Uiteindelijk maakt het in de strijd tegen de criminele toeristen steeds meer gebruik van helikopters en drones. Zo kon het GWK begin mei drie daders arresteren, nadat zij deze met een helikopter tot in Frankrijk hadden achtervolgd.

Het criminele toerisme in Zwitserland is de afgelopen jaren toegenomen. In 2009 werden er ongeveer 11.300 buitenlanders, die geen verblijfs- of vestigingsvergunning voor Zwitserland hadden, beschuldigd van een strafbaar feit. In 2010 steeg dat aantal naar 11.900 en vorig jaar naar 12.800. De meeste daders zijn afkomstig uit Frankrijk en Roemenië. Uit Roemenië komen vooral de zogenaamde skimming-bendes; skimming noemt men bedrog met vervalste bank- en creditcards. Ook dit is de afgelopen tijd toegenomen; de grenswacht pakt minimaal een keer per week een skimming-bende op.

Bron:

http://www.nzz.ch/aktuell/startseite/kriminaltouristen-werden-gewalttaetiger_1.17055820.html

Auteur: Lukas Häuptli

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Zwitserland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Zwitserland: Criminele toeristen worden gewelddadiger

 1. Linsky zegt:

  Hier een mooi voorbeeld van hele speciale drones;

  Like

 2. Linsky zegt:

  Hier op het nieuws;

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: ik heb ’s wat spitwerk verricht vanwege de inhoud van die twee filmpjes.
  Wat daar te zien is, is een zgn FRS, een Flying Rutte-Scoop. Daarmee worden nu tests uitgevoerd. Het is de bedoeling dat deze boven bepaalde zorgcentra, aanleunwoningen, bejaardentehuizen e.d. wordt ingezet om illegale rollator-piloten op te sporen. Dat laatste neemt hand over hand toe en dreigt een enorme kostenpost te worden. Op die manier zou dat ESM helemaal geen zin hebben.
  En dat ronddraaiende geval onder dat “ding” is een zgn breedte-censor. Rollatorpiloten die nogal breed zijn, maken de stoep onbegaanbaar en die censor geeft de breedte automatisch door aan de dichtstbijzijnde politiepost. Alles volgens mijn zeer goed ingelichte bronnen, als het ware.

  Like

 4. Linsky zegt:

  I know Deckzeijl

  Ik ben al jaren van die dingen op de hoogte, in het begin werden ze zelfs als hoax afgedaan
  totdat er in Pakistan mensen mee werden neergeschoten……… 😦

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Gerrit ik heb hem al toegevoegd en als ik meer tijd heb eens rustig bekijken.
  Beankt voor de link.

  Like

 6. Pingback: Eurabië is bewaarheid geworden | E.J. Bron

 7. Pingback: Criminelen, asiel – Zwitserland spreekt duidelijke taal | E.J. Bron

 8. Tom Hendrix zegt:

  Ik word kotsmisselijk van het feit, dat deze woestijnratten Fransen worden genoemd van noord-afrikaanse afkomst. Snotverdorie noem ze wat ze zijn: namelijk volgelingen van MO de roverhoofdman en erkend pedo profeet, en halsafsnijder. Steeds worden deze ellendelingen nog europese burgers genoemd, om te kotsen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s