“Haat zaaien”: Islamitisch separatisme in Groot-Brittannië

“Ul-Haq, 41 jaar, is ook de leider van een nieuwe generatie islamisten die in Groot-Brittannië geboren en getogen zijn, die de westerse waarden verafschuwen, de gewapende Jihad steunen en aanzetten tot verachting van christenen, Joden en Hindoes. Ul-Haq, die in moskeeën door heel Groot-Brittannië predeikt, verbiedt televisie en muziek en zegt dat voetbal ´een kanker is dat onze jeugd heeft geïnfecteerd´. Het idee dat jonge vrouwen zich willen ontwikkelen en gaan studeren aan de universiteit vervult hem met ontzetting. Hij prijst regelmatig het werk van de Taliban en hun aanvallen op Britse troepen. Zijn preken worden verzonden naar duizenden luisteraars op Radio Ramadhan in het Pakistaans (Urdu), Gujarati (Gujarat is deelstaat van India), Punjabi, Bengalees, Somalisch, Arabisch en in het Engels”.

Leicester, één van de steden in Engeland die het snelst islamiseert, heeft zijn allereerste moslim burgermeester gekozen. Abdul Razak Osman, een moslim van Indiase afkomst, die in Kenia is geboren en in 1971 naar Groot-Brittannië emigreerde, werd op 18 mei in een met zorg voorbereide en uitgewerkte installatieceremonie in het stadhuis van Leicester City beëdigd.

De verkiezing van Osman geeft de toenemende invloed van moslims op de locale politiek in Leicester weer. Bij zijn installatieceremonie verklaarde Osman: “Ik ben er trots op dat ik het eerste moslim gemeenteraadslid ben dat deze positie krijgt. We hebben een christen, een Hindoe en een Sikh gehad en nu ben ik in de gelegenheid om het islamitisch geloof in het regeringsambt in de praktijk te brengen, wat een grote eer is”.

Leicester, een industriestad, die ongeveer op 70 minuten rijden ten noorden van Londen ligt, wordt vaak naar voren gehaald als het perfecte voorbeeld van een multicultureel succesverhaal. Immigranten vormen momenteel de helft van de populatie van 280.000  mensen van de stad en Leicester is hard op weg om de eerste stad met een niet-blanke meerderheid in de geschiedenis van Groot-Brittannië te worden. Veel van de immigranten zijn van Zuid Aziatische origine; en Leicester – dat eens bekend stond als een centrum voor het vervaardigen van schoenen en textiel – is nu bekend vanwege de vele bedehuizen voor Hindoes, Sikhs en moslims.

Maar een explosieve moslimimmigratie van de afgelopen jaren verstoort de etnische balans en zet de multiculturele toekomst van de stad onder grote druk. De moslims zijn, na de christenen en de Hindoes, de op twee na grootste groep gelovigen in Leicester. De moslimpopulatie van de stad schat men tussen de 11 en 14% (of ergens tussen de 30.000 en 40.000 moslims) wat ver boven het gemiddelde percentage (4.6%) moslims in heel Groot-Brittannië ligt. De moslimpopulatie in Leicester is hoofdzakelijk opgebouwd uit Indiërs, Pakistani en Bengalen, zowel als uit Turken, Somaliërs, Kenianen en Oegandezen. Het Ummah Forum beweert dan ook het volgende: “U vindt Leicester erg leuk als u te midden van een grote moslimpopulatie wilt wonen”.

De moslimimmigratie heeft geleid tot een snel groeiend aantal moskeeën in Leicester, dat nu meer dan 200 moskeeën en madrassa´s (islamitische religieuze scholen) heeft en honderden niet-officiële islamitische gebedsruimtes, gelokaliseerd in kelders, garages en goederenloodsen.

Leicester is ook het domein van verschillende megamoskeeën. Het Leicester Centrale Moskee complex heeft een capaciteit voor ongeveer 3000 gelovigen. Het heeft ook een school, een gemeenschapshal, een mortuarium en een gastenverblijf. De gigantische Masjid Umar moskee heeft vier torenhoge minaretten en een grote gewelfde koepel die Arabische kalligrafieën uit de koran laat zien.

De meest invloedrijke moslim in Leicester is sjeik Abu Yusuf Riyadh-ul-Haq, een bikkelharde moslimgeestelijke die de Al Kawthar Academie leidt, een bekende islamitische school in het centrum van de stad. Ul-Haq, 41 jaar, is ook de leider van een nieuwe generatie islamisten die in Groot-Brittannië “geboren en getogen” zijn, die de westerse waarden verafschuwen, de militaire Jihad steunen en aanzetten tot verachting voor christenen, Joden en Hindoes. Ul-Haq, die in moskeeën door heel Groot-Brittannië preekt, verbiedt televisie en muziek, en zegt dat voetbal “een kanker is dat onze jeugd heeft geïnfecteerd”. Het idee dat jonge vrouwen zich willen ontwikkelen en gaan studeren aan de universiteit vervult hem met ontzetting. Hij prijst regelmatig het werk aan van de Taliban en hun aanvallen op de Britse troepen in Afghanistan.

In een voor hem kenmerkende preek, getiteld “De ongelovigen nabootsen”, waarschuwt Ul-Haq de Britse moslims voor het gevaar dat zij worden gecorrumpeerd door de “duivelse invloed” van de westerse cultuur. Hij overlaadt moslims, die zeggen dat zij “er trots op zijn dat ze Brits zijn”, met minachting en beweert dat vriendschap met een christen of een Jood een “bespotting maakt van de religie van Allah”.

In een andere toespraak, genaamd “Joods fundamentalisme”, zegt Ul-Haq: “Zij zijn allemaal hetzelfde. Het is niet nodig dat de Joden in Israël wonen om te zijn wie ze zijn. Het maakt niet uit of zij in New York, in Houston, St. Louis, Londen, Birmingham, Bradford of Manchester wonen. Zij zijn allemaal hetzelfde. Ze hebben alles gemonopoliseerd: de Holocaust, God, geld, kapitaalbelegging, woekerpraktijken, de wereldeconomie, de media, politieke instellingen […]  zij monopoliseerden ook de tirannie en de onderdrukking. En elke vorm van onrecht”.

De toespraken van Ul-Haq zijn uitgezonden naar duizenden luisteraars op Radio Ramadhan Leicester in het Urdu, Gujarati, Bengalees, Somalisch, Arabisch en in het Engels.

Volgens Amerikaanse diplomatieke informatiekanalen die op de site van Wikileaks belandden, is Leicester het thuis voor de meest conservatieve islamitische bevolking waar dan ook in Europa.

Een lek in een diplomatiek kanaal spreekt van een  bezoek aan Leicester in oktober 2007 van Farah Pandith, Senior Adviseur op het gebied van Moslim Betrekkingen voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten. Het doel van de regering van de VS was om Groot-Brittannië te helpen om nieuwe, betere wegen te vinden om een halt toe te roepen aan “geboren en getogen” islamitische extremisten. Het document zegt dat Pandith het gebrek aan integratie van de moslimgemeenschap in Leicester “opvallend” vond.

Verder beweert de nieuwsbron dat Pandith geschokt was dat zij “meisjes van vier jaar waarnam die volledig bedekt waren”. Het document vervolgt: “In een lokale boekwinkel leken teksten te zijn gemaakt om moslims van hun ruimere omgeving te af te zonderen, vrouwen aan te sporen om zichzelf te bedekken en om thuis te blijven, de verschillen tussen de islam een andere religies uit te spelen, te proberen om moslims van de stedelijke gemeenschap te isoleren en om de jongeren met haat tegen de Joden op te voeden”.

De bron maakt ook melding van een discussie die Pandith had met religieuze en gemeenschapsleiders in een Ahmadiyya (een Aziatische islamitische sekte) moskee: “Yagub Khan, algemeen secretaris van een lokale organisatie genaamd de Pakistaanse Associatie, stond erop de jonge mensen in het Urdu te onderwijzen. Toen Pandith hem uitdaagde met de vraag waarom hij het Urdu wilde gebruiken voor kinderen die opgroeiden met het Engels als hun eerste taal, beweerde Khan dat er geen goede boeken over de koran in het Engels waren”.

Leicester is ook berucht, omdat het de op vier na hoogste werkloosheidscijfers in Groot-Brittannië heeft. Bovendien scoort de stad erg hoog op het gebied van het analfabetisme en wordt deze gerekend tot een van de vijf slechtste gemeentes in Engeland wat onderwijs betreft.

Een recent overzicht, getiteld “Moslims in Leicester”, zegt dat de moslims in de stad een grote kans lopen om achter te blijven voor wat betreft hun leerprestaties en om werkloos te blijven. Het rapport geeft aan dat de Spinney Hills buurt in de binnenstad, die het hoogste percentage moslims van Leicester bezit, ook de stadswijk is met het laagste percentage volledige arbeidsparticipatie, het hoogste percentage werkloosheid, het hoogste niveau van economische inactiviteit, het hoogste percentage van “ongekwalificeerd zijn” voor arbeid en het hoogste niveau voor wat betreft de sociale huisvesting.

Moslims eisen nu zowel de politieke macht in het gemeentebestuur van Leicester als de vrijheid om hun religieuze kleding op het werk te dragen en halal voedsel in de stadsziekenhuizen te krijgen op. Ze eisen ook hun eigen scholen, die gebaseerd moeten zijn op hun geloof.

Eén zo’n school, de Islamitische Academie van Leicester – waar vrouwelijke studenten de volledig lange kleding en hoofdbedekking dragen en waar de jongens lange gewaden en een hoofdbedekking hebben – werd door de Britse regering  beschuldigd van het stimuleren van het islamitische separatisme. Een andere door de overheid betaalde islamitische school in Leicester, de Madani High School, is in botsing gekomen met de voorschriften van de overheid, omdat de school zich niet hield aan de belofte dat 10% van de leerlingen niet-moslim moest zijn.

De Britse regering heeft – zonder succes – geprobeerd om het tij van het islamitische separatisme in Leicester te keren. In juni 2008 bijvoorbeeld presenteerde de stad de eerste van een serie ‘road shows’ die zijn opgezet om het probleem van aan eer gerelateerd geweld aan te pakken. Leicester wordt geteisterd door gedwongen huwelijken, kidnapping, lichamelijk en geestelijk misbruik van vrouwen en andere aan eer gerelateerde misdaden tegen diegenen die, volgens de familie en de plaatselijke leden van de gemeenschap, niet hebben voldaan aan de religieuze of culturele verwachtingen.

Trevor Phillips, het voormalige hoofd van de Commissie voor Religieuze Gelijkheid, heeft gewaarschuwd dat Groot-Brittannië “aan het slaapwandelen is in de richting van de segregatie (afzondering)”. Tijdens een toespraak in Manchester zei hij: “De segregatie op sommige scholen is nu zo extreem dat die niet veel verder kan gaan. Dit helpt niet mee om kinderen voor te bereiden op de echte wereld”. Phillips beschrijft steden als Leicester ook als: “Letterlijk zwarte gaten waar niemand ingaat zonder angst en vrees en waaruit niemand ooit ongeschonden ontsnapt”.

Verwijzend naar de gedaanteverwisseling van steden zoals Leicester, heeft Michael Nazir-Ali, een voormalige bisschop van de Church of England (de Engelse staatskerk) steen en been geklaagd dat islamitische extremisten delen van Engeland hebben veranderd in  “No Go Areas” voor niet-moslims. Terwijl Nazir-Ali uitvaart tegen de uitbreiding van het separatisme en de schade die de doctrine van het multiculturalisme veroorzaakt, waarschuwt hij ook tegen het accepteren van de sharia law in Groot-Brittannië en levert hij kritiek op het uitgebreide oproepen tot gebed vanaf moskeeën, waarvan hij zegt dat dit een islamitisch karakter oplegt aan veel Britse steden.

Het motto van Leicester is “Semper Eadem” –  “Altijd dezelfde”. Maar de promotie van Osman tot burgermeester van de stad geeft te verstaan dat het leven in Leicester snel aan het veranderen is.

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3074/islamic-separatism-britain

Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Islamisering. Bookmark de permalink .

19 reacties op “Haat zaaien”: Islamitisch separatisme in Groot-Brittannië

 1. vederso zegt:

  @ Wachteres, Soeren Kern blijft ook goed, hij zit er bovenop en informatief als altijd. Arm GB.

  Like

 2. Marijke . zegt:

  Weer bedankt Wachteres.Ik word misselijk als ik dit lees.Mijn dochter dit weekend hier uit Engeland.Heb weer zo veel vrolijkheid gehoort.Brrrrrr.Om te huilen.

  Like

 3. treintrien zegt:

  Hier toch maar weer eens mijn bewondering uitspreken; wat een werk, wat een hoop tekst!

  Iedereen dank, zonder jullie wist ik (en iedereen om me heen) helemaal niks …

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Het is om te janken, wat LINKS ons heeft geflikt. We worden op deze manier compleet in het defensief gedrukt. Maar in nederland is het geen haar beter, dankzij 40 jaar ongebreidelde immigratie.

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  @ Wachteres,
  Goed gekozen en bedankt voor het werk.

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Leicester kan model staan voor wat gaat gebeuren indien het westen niet bij haar positieven komt.
  De totale waanzin van het multiculturalisme in één artikel samengevat.
  Maar het moet zo langzamerhand toch wel totaal duidelijk zijn; hier moeten de verantwoordelijken , zij die deze misdaad tegen de samenleving mogelijk maakten in hun totale gestoordheid ZWAAR worden bestraft.
  Dat er mensen rondlopen die in de middeleeuwen zijn blijven steken is al erg genoeg, maar degenen die in naam van de democratie en vrijheid van religie ruimte en middelen toe stonden aan een ideologie die ons het leven onmogelijk wil maken, wat zijn zij?
  Verraders, dwazen? mentaal ontspoorden? Cynici?Opportunisten zonder moreel besef? Cultuur haters?Waarschijnlijk passen al deze termen. Maar politieke misdadigers zijn ze bovenal en verraders ook..
  De auteurs van deze godvergeten janboel verdienen de zwaarst mogelijk straf.
  En wat ons betreft?
  Zoveel mogelijk mensen waarschuwen, waarschuwen en nog eens waarschuwen en bij de eerstvolgende verkiezingen een politieke aardverschuiving bewerkstelligen.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V, hierbij de verraderspartijen op een rij: VVD,CDA,PVDA,Demonen 66, en de rest van LINKS. De vier genoemde partijen zijn hoofdaansprakelijk, deze klojoos hebben sinds 1970 in wisselende samenstelling geregeerd.

  Like

 8. Henk.V zegt:

  De trieste lijst is mij helaas bekend, Tom.
  Deze partijen moeten hoe dan ook verzwakt worden.
  Het is jammer dat de SP met betrekking tot de risico’s die kleven aan de aanwezigheid van de islam in onze samenleving dezelfde blind vlek vertoont, want in veel opzichten had die partij anders met de PVV door één deur gekund.

  Dit brengt mij op een belangrijk punt. Bij zoveel gebleken waanzin in combinatie met een hoge morele eigendunk moet men zich toch afvragen waarom links-liberaal zo nadrukkelijk in dezelfde fouten blijft volharden, ondanks alle waarschuwingssignalen uit de samenleving die tot een bijstelling van de gekozen doelen en de weg daar naar toe uitnodigen.

  Het begon mij opeens te dagen.

  Sta mij toe dat ik even wat bouwsteentjes voor mijn gedachten aandraag.

  – Neville Chamberlain, terug van het akkoord van München : ”Peace for a lifetime!”

  -uit dezelfde periode: terwijl het oorlogsgevaar aanwakkert, de beweging van het ”gebroken geweertje” heeft veel aanhangers!Er moet sterk ontwapend worden opdat wij goede signalen afgeven naar het buitenland (en gelijktijdig ook nog veel geld besparen.Ach wat komt ons dat toch vreselijk bekend voor..)
  Nederland heeft het geweten in de meidagen 1940..;

  -In de zestiger en zeventiger jaren: de Flower-Power beweging met een totaal verbroederingsconcept,later gevolgd door de kolossale betogingen van geestverwanten ,gericht tegen de bewapeningsrace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet Unie.
  Bekende slagzin: uit die tijd:””Liever een Rus in de keuken dan een raket in mijn achtertuin”. Jawel, maar wat zegt men daar eigenlijk???

  -Van recenter datum : ”We moeten de samenleving bij elkaar houden. Niemand buitensluiten!” (Cohen, c.s.)
  (Dit aanbod geldt niet voor één partij, natuurlijk)

  -En even internationaal: Israël wordt onophoudelijk beschoten door Hamas, die land en volk van de vijand wil wegvagen en van geen erkenning van de staat Israël ooit wil weten.
  Maar wat geeft het?
  De ENIGE oplossing : VREDES gesprekken..

  Deze ontwikkelingen hebben twee aspecten gemeen.
  In alle gevallen is er sprake van vrijheid en een kans op een conflict, maar ALS men moet kiezen dan kiest men voor vermijding van het conflict en zal men bereid zijn de vrijheid er (gedeeltelijk?) voor op te offeren!

  Dus wat links DODELIJK verlamt is de dwanggedachte dat er vrede moet komen TOT ELKE PRIJS! Vrede gaat kennelijk BOVEN vrijheid

  En dat is dan ook de reden waarom men plotseling uit de ”hoogstaande, vredelievende” rol valt: namelijk zodra iemand suggereert dat wij met conflictstof vandoen hebben die tot krachtig handelen dwingt.

  Dat is precies wat Wilders namelijk doet. Hij blaast terecht een vreedzaam sprookje op. En dus moet hij (mond)dood gemaakt worden.
  Leicester bewijst het gelijk van Wilders en -ik zeg het met terughoudendheid- het gelijk van onszelf.
  Jazeker, wij hebben helaas gelijk. Het was mooier geweest dat we ons hadden vergist, maar de feiten liggen zoals ze zijn.

  Op sympathie hoeven wij dan ook niet te rekenen. Maar er staat zoveel op het spel dat wij ons daarover maar niet meer druk zullen maken.

  Geloof mij: Er gaat NIETS boven vrijheid.
  ;

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  De vrijheid die wij zo zwaar hebben bevochten en verkregen (2e Wereldoorlog 40 -45) , wordt nu weer te grabbel gegooid. Ik vrees dat als we de Islam niet heel snel stoppen, en nu geen weg terug meer zal zijn !

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Marijke, het doet mij altijd pijn als ik zie en lees wat er met Engeland gebeurt. Juist omdat het een eiland is, is het eeuwen zo uniek gebleven.

  Ik hoop van ganser harte dat misdadig Labour en dat ‘misdadig’ is hier een ‘understatement’, nog eens zwaar gestraft zal worden. Net als links in heel Europa trouwens, voor hun lak hebben aan de gevoelens van de autochtonen, voor hun verkopen van onze cultuur en onze vrijheid aan de godgruwelijke fundamentalistische islam.

  Nog even en wij mogen niets meer zeggen over deze vervloekte ideologie en de fundies mogen en kunnen roepen en schreeuwen wat zij willen:

  Zie Sharia4Belgium en Nederland in Amsterdam.

  Ik WALG van deze VERRADERS VAN HUN EIGEN LAND EN CULTUUR.

  Like

 11. Marijke . zegt:

  Wachteres ik ben het wel zo met je eens dat er is niets meer aan toe te voegen.In en in triest

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Psies; landverraders zijn het.
  We kunnen alle mogelijke termen bedenken maar het blijven landverraders.
  Als je dat doet bij hamas of andere moslimlanden hangen ze je op.

  Like

 13. friki zegt:

  Ik kan me alleen maar aansluiten bij alle bovenstaande reaguurders, vreselijk wat er om ons heen allemaal gebeurt. “How dreadful are the curses which Mohammadism lays on his devoties”, citaat van Winston Churchil.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres helemaal met U eens!

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V, uw reactie van gisteren doet mij goed. Ook ik denk dat liberaal-en links grote fouten maken, door hun wensdenken van vrede. Ik heb ergens eens gelezen dat een groot strateeg de volgende gevleugelde opmerking maakte: ” Een land dat vrede wenst, moet zich toerusten voor oorlog”. En ik denk dat dat waar is, zeker bij de islam wordt een “uitgestoken hand”, uiteraard gezien als zwakte, en niet als sterkte.

  Like

 16. Linsky zegt:

  Hand geven Tom ..???
  Als je een westerling al een vinger geeft weet je toch wat er gebeurt.
  laat staan wat een islamiet wil als je hem een hand geeft…dat kost je het leven! 😦

  Like

 17. BigLJohn zegt:

  Juist op de plaats van de dodenherdenking op de Dam wreven sharia aanhangers ons eens in hoe zij over ons en ons land denken. Moord en doodslag in de naam van Allah. Onze politie greep niet in, maar sympatiseert met de rest van de overheid met deze sharia anarchisten. O ja toch, de politie greep wel in. Een Nederlandse omstander die protesteerde tegen deze schandelijke toestand, werd meteen opgepakt als zijnde een oproerkraaier, en mee naar het politieburo genomen. Met hulp van de politie en de rest van de overheid is het voor die sharia anarchisten een koud kunstje Nederland op korte termijn te elimineren. Immers, wat al bekend is, gematigde of radicale Islam bestaat niet. Op termijn, als de tijd daar is, kiest iedere Islamiet voor de sharia. Arabische lente betekent radicale Islam, Indonesie volgt. Wat zullen we doen ? In het verzet gaan net als in de tweede wereldoorlog, of emigreren naar een veilig land…….

  Like

 18. William zegt:

  Nee Ik kan niet ontkennen dat veel reakties hier op dit forum.
  Doen denken aan de manifest van onze Noorse Tempel ridder
  Mensen we hebben nog altijd demogratie en de mogelijkheden in dit land zonder geweld de dingen te verhinderen er is althans nu nog steeds veel mogelijk.
  Je moet de mensen wijsen op het gevaar van de Islam en argumenteren dat het niet om een Religion gaat maar om een wereld heeersende Ideologie met religieus sausje.
  Veel commentaren hier zullen enkel mensen die het lezen, en het nog niet willen inzien waar we onze kinderen mee opschepen gelijk van dit forum klikken.
  We hebben 2 fundamentele problemen een de linkse kliek heeft ons willens en wetens aaan de bedel staf gebracht met duizenden onproductieven opgescheept met het gedwongen uitvlaggen van onze industrie naar Aziatiesche landen. Met maar een doel voor ogen een nieuwe world order
  En dat betekend Diktatuur zoals de wereld nog nooit gekent heeft
  USA en EU in financieel zwaar weer. Dachten jullie werkelijk dat dit toeval is nee,daar is bewust voor gekozen. kijk maar wat er gebeurd in Brussel daar is die Rode kliek aan het werken aan een EU regering waarbij nationaal staten niets meer te vertellen hebben
  ZE werken aan het 4 de Reich. Het middel armoede en onrust eerst, dan kun je de macht grijpen en alleen daarom moesten er milioenen Muslims naar deze landen worden geimporeteert als parrasieten levend van de sammenleving en onrust te stoken.De tijd is nu rijp voor deze troep om de macht te grijpen Met de Maoist Barrosso als hun pion En die dwaas VR

  Like

 19. piet zegt:

  islam is een ramp…en de linkse elementen zullen tzt gestraft worden voor landverraad/volksverraad/leugenarij/huigelarij/…….hoe dan ook!!!!..deze ideologie is de ondergang van Europa..en is met voorbedachte rade opgezet door geldschieters van linkse partijen…die onder het mom van een sociaal verhaal/leugen een orde installeren…..eerst chaos veroorzaken..dit om de plannen van deze orde dan aannemelijk te maken…..het rijk van satan is begonnen……….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s