Neigen Turken eerder tot geweld?

Een meer dan politiek incorrect artikel uit de Oostenrijkse krant “Die Presse”

Vrijdagochtend op de basischool Wagram in St. Pölten. Een 37-jarige man stormt het klaslokaal van zijn 8-jarige zoon binnen en neemt hem mee naar de garderobe van de school. Daar trekt hij een wapen, die hij volgens de politie illegaal bezit, schiet de jongen in het hoofd en vlucht. Een uur later wordt hij dood in zijn auto gevonden – hij heeft zichzelf in het hoofd geschoten. De jongen werd zondag geopereerd, maar overleed aan zijn verwondingen. De achtergronden van de daad zijn vermoedelijk familieproblemen geweest – de moeder van de jongen had in het begin van de week de scheiding aangevraagd.

De man was overigens van Turkse afkomst. Welke rol dat speelt? Een volgens de wetenschap niet te verwaarlozen rol. Want volgens een representatief onderzoek van het Criminologisch onderzoeksinstituut Niedersachsen zijn jonge Turkse mannen veel gewelddadiger dan Duitse. Uiteraard zijn de oorzaken daarvan ook te vinden in de sterkere sociale benadeling. Maar zelfs als je rekening houdt met de maatschappelijke randvoorwaarden blijken Turken (mannen tienmaal zoveel als vrouwen) een bijna tweemaal zo grote bereidheid tot het gebruiken van geweld te bezitten dan de autochtone bevolking of migranten uit ander elanden, zoals uit het voormalige Joegoslavië. Een fenomeen, dat evenveel van invloed is op het aantal daders als op de slachtoffers.

De directeur van het onderzoeksinstituut, Christian Pfeiffer, en zijn toenmalige plaatsvervanger Peter Wetzels beroepen zich daarbij op een eigen onderzoek, waarbij in 1998 in negen Duitse steden d.m.v. “representatieve steekproeven” meer dan 16.000 jongeren werden geïnterviewd. Een van de kernvragen betrof de eigen gewelddadigheden van de jongeren. Pfeiffer en Wetzels wilden van hen weten hoe vaak zij de afgelopen 12 maanden anderen beroofd, gechanteerd, geslagen of met een wapen bedreigd hadden. Het laagste percentage met 18,6% bleken de Duitsers te hebben, het hoogste de Turken met 34,2%. Op de tweede plaats staan mannen en vrouwen uit het voormalige Joegoslavië met een daderpercentage van 29,2%. Deze verschillen worden nog groter, wanneer men ook rekening houdt met het aantal totaal door de jongeren berichte gewelddadigheden. Op de 100 Turken komen naar eigen zeggen bijna driemaal zoveel gewelddadigheden voor dan bij even oude Duitsers.

Met betrekking tot hun “slachtofferervaring” werd er ook aan de mannen gevraagd tot welke etnische groepering de daders zouden behoren. 28,9% gaf aan, dat de daders Turken geweest zouden zijn. Als men hier differentieert naar het etnische lidmaatschap van de slachtoffers, dan zijn er slechts geringe verschillen te vinden. Zelfs Turken noemden met 26,9% hun landgenoten als daders – een percentage, dat driemaal zo hoog is als het aandeel Turken onder de ondervraagden.

Spiraal van hopeloosheid

Achter het etiket van de “etnische herkomst”, aldus de conclusie van de wetenschappers, zou zich – naast sociale benadelingen en slechtere toekomstkansen – “ook een traditioneel, door dominantie en geweld gevormd mannelijkheidconcept schuilgaan”. Het gebruik van lichamelijk geweld zou als legitiem middel voor de instandhouding van de traditionele orde worden gezien. Lage scheidingspercentages – daar op straffe verboden – zouden ertoe leiden, dat er systematisch psychische druk zou worden opgebouwd, die zich in lichamelijk geweld zou kunnen ontladen.

Bron…

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2012/05/28/neigen-turken-eher-zu-gewalt/

Auteur: derpatriot

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Duitsland, Immigratie, Islam. Bookmark de permalink .

20 reacties op Neigen Turken eerder tot geweld?

 1. Linsky zegt:

  De titel; “Neigen Turken eerder tot geweld? ” is verkeerd!

  Ik ken er nogal wat persoonlijk en heb helaas moeten vaststellen dat het intrinsiek in hun aard zit.
  Ze komen er alleen vaker, sneller en openlijker mee naar buiten.
  Voornamelijk omdat zij zich beschermd weten door hun dhimmi’ vazallen; onze overheden!

  Like

 2. Seculiere zegt:

  Toch staan ze niet in de top 5 nationaliteiten in de Belgische gevangenissen
  http://www.vlaamsbelangkamerfractie.be/a/index.php?option=com_content&task=view&id=1266&Itemid=28

  Like

 3. Linsky zegt:

  Natuurlijk niet Seculiere!
  Dat zeg ik net…ze worden de hand boven het hoofd gehouden door de justitie en andere overheden!
  Het mag met alle praktijk ervaringen van de afgelopen 20 jaren dus geen vraag meer zijn!

  Like

 4. Seculiere zegt:

  Waarom beschermen ze de Turken wel en de Marokkanene niet?want zei staan de eerste
  Maar geweld is er zeker bij Turkse koppels ik ontkent dat niet,vaak door emotionele liefdes gestuurde daden.
  Maar meestal blijft het wel in eigen kringen.

  Like

 5. Seculiere zegt:

  Maar dit is zeer zeker een groot probleem onder de Turkse bevolking,vooral voor de vrouwen en kinderen dus begrijp ik zeer zeker dat jullie met afgunst kijken naar de Turken.

  Kan er iemand de top 5 nationaliteiten van de Nederlandse gevangenissen geven?vind het niet terug

  Like

 6. Linsky zegt:

  liefdes ????
  Misschien zou je de definitie van dat woord ‘liefde’ eens moeten opzoeken!

  Enne Marokkanen, tja, da’s een heel verhaal apart, hè.
  Daar heeft de wereld gemeenschap nog nooit echt raad mee geweten.

  Like

 7. Linsky zegt:

  afgunst??
  Seculiere is het je in je bol geslagen…door de hitte wellicht?

  Het is me opgevallen dat met de stijgende hitte de irritatie evenredig oploopt. 
  Rellen, opstanden en anarchie ontstaan ook vaak bij toenemende hitte.
  Daarom worden oorlogen ook bewust vaak in de zomer gestart, ten eerste vaak in vakanties omdat dan veel essentiële posten maar gedeeltelijk zijn bezet, en ten tweede omdat mensen dan massaal toch al vaak en snel geïrriteerd zijn en snel over de rooie raken.
  Vooral om hele kleine, niks zeggende dingen!

  Like

 8. Seculiere zegt:

  Welja met liefdes bedoel ik vaak onterechte jaloersie….waarbij meestal de vrouw er genoeg van heeft en wil scheiden.
  En scheiden doen de Turken de laatse tijd massaal liefst 7/10 dat is meer dan de belgische gemeeschap.
  Terwijl nog enkele jaren het een enorme taboe was

  Like

 9. Seculiere zegt:

  Misschien komt het door mijn Turks bloed Linsky zoals E.j. het hier heeft beschreven 🙂

  Like

 10. Linsky zegt:

  Seculiere, Wat denk je dan van een bloedtransfusie? 🙂 🙂 🙂

  Like

 11. Seculiere zegt:

  Kan niet tegen naalden

  Like

 12. paardestaart zegt:

  In “Ondergang van Nederland” dat ik toevallig net zit te herlezen heeft onze goede ´Mohammed Rasoel´ aan die hysterie een alleraardigst hoofdstuk gewijd. Ook waarschuwt hij voor de lichtzinnigheid om de gewelddadigheid van de umma geheel toe te schrijven aan ” het fundamentalisme van de islam” en geen woord te wijden aan:
  “het fundamentalisme van de moslims zelf. Alsof de moslims allemaal willoos gehoorzamen aan de bevelen van een donderstem uit de hemel. Maar pak een man die razend is zijn vuurwapen af, en hij zal in plaats daarvan een stok of een steen pakken. De islam is alleen maar het vuurwapen, de razende man is de fundamentalistische moslim zelf.”

  Nog veel meer zegt hij over die onverenigbaarheid van karakter tussen de westerse geest en die van de islamitische wereld. Als je dan ook nog ff Daphne Burdman googelt, en leest wat een psycho-analyticus zegt over de opvoedingspraktijk in de arabische wereld dan begrijp je misschien een beetje waar de hysterie in arabirië vandaan komt.
  Door de pc-indoctrinatie van de afgelopen vijftig jaar en de teloorgang van het openbaar debat moeten de schrijvende pers en andere beroepsmatig betrokkenen helemaal zelf zien uit te vinden waarom de kostbare inspanningen moslim-immigranten te helpen integreren geen effect sorteren, maar er zijn heel handige boeken geschreven door heel verstandige mensen over de geest in de arabische wereld..Jammer dat die in de ban gedaan zijn door de ouderlingen van de linkse kerk
  Zolangzamerhand wanhopig geraakte weetgierigen wijs daarom ik op Raphael Patai’s The Arab Mind en Sania Hamady’s Temperament and Character of the Arabs. Opdat je tenminste weet wat je te wachten staat, en waarom..

  Like

 13. nederlands verzet zegt:

  @Seculiere zegt:
  dat jullie met afgunst kijken naar de Turken.
  ——————————————————-
  wat een verschrikkelijke doctrine uit het linkse rode boekje.
  waarschijnlijk heb je deze doctrine op de integratie cursus geleerd.

  Like

 14. paardestaart zegt:

  Seculiere, ik denk dat het komt doordat de turken meer trots en gevoel van eigenwaarde hebben, als erfgenamen van wat eens een wereldrijk was.
  De marokkanen die emigreerden waren vaak berbers, of heel arme sloebers uit de provincie die in éigen land al met de nek werden aangekeken. Hun nakomelingen die kennelijk geen idee hebben van hoe je je het beste kunt gedragen in een westers land schrijven de afkeer die hun gedrag wekt maar liever gewoontegetrouw toe aan de discriminatie die ze al kenden, en aan het verschil in materiele omstandigheden.
  Wat zij voor trots aanzien is in werkelijkheid de lichtgeraakte aangebrandheid van berooide familieleden die vriendelijk aan tafel zijn genood bij een rijke verre neef die ze een helpende hand dacht toe te steken. Meestal echter voelt de arme tak zich zo gekleineerd door de goede gaven dat ze de rijke neef het liefst om zeep zouden helpen, en dus nemen ze als ze vertrekken op z´n minst het tafelzilver mee.
  Het is allemaal een kwestie van gradatie, karakter en verstand: de slimste, aardigste en integerste arme familieleden zijn bereid en in staat te geloven aan de goede bedoelingen van hun weldoener. Ze kijken van hem de kunst af, doen hun best en worden zelf rijk, terwijl de brkebenen en rotzakken door hun gulzigheid en hun afgunst niks anders weten te verzinnen dan een overval als neef slaapt, of op vakantie gaat..
  Neef is veel te aardig geweest toen hij zijn hele familie uitnodigde: er zijn er maar een páar te redden namelijk.

  Like

 15. paardestaart zegt:

  Nederlands Verzet, Seculiere maakte een grapje..je moet beter lezen en niet zo haastig zijn 🙂

  Like

 16. treintrien zegt:

  @ Seculiere:
  Dat scheiden van die Turken, dáár heb ik nou toevallig eens wel wat over gelezen:
  Ze scheiden alleen voor de wet! Voor de imam zijn ze nog gewoon getrouwd. Dan mag de man een nieuw kindvrouwtje gaan halen in de woestijn. Die trouwt hij dan. Het grote voordeel van Holland is dan dat de eerste vrouw wordt betaald uit belastinggeld. Fritsma schreef in zijn boek over één turk die op die manier ongeveer achtentwintig vrouwen hiernaartoe had gehaald in dertig jaar tijd.
  Is toch mooi he, dat wij die polygamie zo faciliteren? Wat een fijne bovenbazen hebben wij toch.

  Like

 17. Seculiere zegt:

  @treintrein

  Ik kan je verzekeren dat je polygamie heel zelden onder de Turken zal terug vinden,Heel misschien aan de grens met die arabische grenzen daar zal het wel bestaan,maar dat zullen ook geen Turken zijn in Turkije.

  Nu dat er Turken scheiden voor een belastingvoordeel hier in Belgie ja dat bestaat wel.
  Maar de over grote deel scheiden echt wegens mizerie.Als ik naar mijn volledige familie kijkt de laatste jaren scheiden ze met bosjes

  Like

 18. Seculiere zegt:

  De universiteit van Ankara heeft hier een onderzoek op gedaan en blijkbaar heb je gelijk het bestaat wel in Turkije maar is verboden! 187 duizend mensen op 78 miljoen hebben een een polygamie huwelijk.vaak wel in de koerdische gemeenschap
  http://azady.nl/?p=16434

  Like

 19. Pingback: Oriëntaalse eer: Iraniër snijdt lippen van zijn vrouw af en eet ze op | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s