Stenen voor gelovigen in Zuid-Franse kerk

Jongeren uit de Maghreb pleegden zaterdag voor Pinksteren een aanval op de deelnemers aan een christelijke mis in de Zuid-Franse stad Carcassonne. Nauwelijks was abt Roger Barthès met de avondmis begonnen, of er stormden vier jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar de St. Joseph kerk binnen, onderbraken de mis, gooiden meerdere handen vol stenen naar de ongeveer 150 aanwezige gelovigen en sloegen op de vlucht. Enkele mannen zetten de achtervolging in, maar het lukte de onruststokers te ontkomen richting de voorstad La Conte.

Zoals de krant Midi Libre bericht, kon de onderbroken mis uiteindelijk toch verder worden gevierd. Gelukkig raakte er niemand gewond en werd er niets beschadigd in de kerk, desondanks waren veel gemeenteleden, vooral ouderen, geschokt door het incident. Bij de jongeren ging het overduidelijk om Maghrebijnen, die hun haat en verachting tot uitdrukking wilden brengen. Een van de gemeenteleden deed nog diezelfde avond aangifte bij de politie en nam ook enkele stenen als bewijsmateriaal mee.

Tweede “steniging” in Carcassonne

In de 50.000 inwoners tellende stad Carcassonne was het niet het eerste incident in zijn soort. In de pastorie St. Jacques werd tijdens een gelijksoortig incident op 2 november 2010 een standbeeld van de maagd Maria licht beschadigd. Als reactie op het incident werd destijds door de plaatselijke bisschop een verzoeningsmis gevierd, die ook werd bijgewoond door de plaatselijke imam.

Front National herkent haat tegen christenen

De secretaris van het Front National in het desbetreffende departement Aude, Robert Morio, reageert geschokt op de jongste aanval op gelovigen: “Hun haat op Frankrijk is ook een haat tegen christenen”, zegt Morio over de daders. De aanval zou een daad van haat en van onderdrukking van de katholieken van dit stadsdeel zijn. Niet alleen in Egypte en Nigeria, ook in Carcassonne worden christenen vervolgd.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008686-Steine-auf-Gl-ubige-s-dfranz-sischer-Kirche

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Frankrijk, Islam, Islamisering, Moslims. Bookmark de permalink .

9 reacties op Stenen voor gelovigen in Zuid-Franse kerk

 1. Piet zegt:

  “…..die ook werd bijgewoond door de plaatselijke imam”. Verrotte huichelaar.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Schop deze idioten nu eindelijk eens MASSAAL EUROPA uit, voor het TE LAAT is. Wat Piet zegt dat is het, fijn huichelen in je gezicht, en even later krijg je van deze “vreetzamen”, een mes in de rug. LINKSEN en POLICOR POLITICI dit is JULLIE SCHULD!

  Like

 3. buck zegt:

  ff lekker met zo,n ouwe tigertank over die lui heen rijden ze mogen met hun rotkoppen vast naar het oosten gaan liggen

  Like

 4. De Ekster zegt:

  Helemaal mee eens, Tom. Je kunt moslims nooit vertrouwen want ze liegen dat het gedrukt staat. Officieel en in je gezicht zijn ze lief, aardig en vol begrip maar als niet-moslims niet meeluisteren hoor je pas hoe ze echt over zaken denken. Dan wordt pas duidelijk hoezeer ze alles en iedereen haten die niet islamitisch is. We moeten echt van deze lui af voordat het te laat is.. bewapen jezelf voor als de dag komt..

  Like

 5. Peter Rissing zegt:

  Deze Mahgrabijnen, bewoners van Noordelijk Afrika en in dit geval waarschijnlijk Algerijnen en Marokkanen, zullen hun schouder ophalen bij bovenstaande commentaren.
  Ik kan mij indenken dat het goed doet je hart te luchten, maar in het Arabisch zal er ook een spreekwoord zijn als “blaffende honden bijten niet” (hoewel, zij zien honden als onreine dieren, dus daar zal wel een andere variant voor bestaan).
  Waar het op neerkomt is dat er naast het eventuele schelden op deze minkukels -die alleen de vrijheid van hún godsdienst nastreven- er ook “daden bij woorden” gevoegd kunnen worden.

  Binnenkort weer verkiezingen Piet, Tom Hendrix, Buck en De Ekster.
  Laat dan ook van je horen via het stembureau.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Het wordt tijd dat we Europa gaan zuiveren van de Islam.

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Er is geen tijd te verliezen. Er komen er elke dag honderden bij door geboorte en migratie. Links moet in gaan zien dat het geen kwestie is van een aanval op de islam of een eruptie van racisme maar dat het een kwestie is van het verdedigen van ons grondgebied, onze cultuur en uiteindelijk ons leven tegen een naderende overweldiging door cultuurbarbaren. Deportatie is een akelig woord als het gaat over weerloze burgers maar de feiten zijn dat we te doen hebben met onverlaten, saboteurs en religieus verdwaasden. Het is ook geen verzonnen verhaal maar de betrokkenen laten door hun gedrag duidelijk zien wat ze van plan zijn. Ze zijn geen gasten in onze landen, ze piekeren niet over assimileren, inburgeren of zich dienstbaar maken. Ze blijven als mannen in jurken rond lopen, laten (haat-)baarden groeien en verplichten hun vrouwen om op zijn minst een hoofddoek te dragen en zich zoveel mogelijk thuis op te houden. Onze generaties zijn opgegroeid met respect voor gelovigen, zoals wij ze kenden: katholieken en protestanten, die elkaar al decennia keurig verdragen. We zullen het respect voor de woestijngodsdienst nader moeten bezien. Allah is kennelijk toch niet zo akhbar en we kunnen ook wel vraagtekens zetten bij het insh.Allah.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Peter Rissing, zie de bijdrage van M.A.L SION, waar ik het volkomen mee eens ben. De moslimvriendjes van de KUNDUZ club aangevuld met SP, CU en PvdD krijgen van MIJ de STEM zeker niet! Er waren maar 2 partijen TEGEN de islamisering SGP en PVV. En 1 van de twee krijgt zeker mijn stem.

  Like

 9. Marcel zegt:

  Zeg koddebeier, wel even de prioriteiten juist stellen graag. Het word tijd dat WE ons land gaan zuiveren van de verraders. De verraders die al tijden de tegenstemmen met geweld onderdrukken. Bent u soms vergeten wat er met H. Janmaat is gebeurd, en hoe de aanhangers van de PVV in haar begindagen werden geïntimideerd met geweld door de zgn. anti-fascisten, en nu nog, onder aanvoering van bijv. de katholieke universiteit Tilburg ?

  Als we die lui laten zitten dan word het nooit wat met het verzet tegen het islamisme. Die Breitvik mag dan misdadig zijn, gek is hij niet.

  En ach, de aanslag tegen Rauter was ook misdadig en illegaal. Dat heeft Putten nog geweten. Of denkt u de situatie nog vanuit het stemhokje te veranderen en dat onze roverheid tegen zal gaan als u maar op de juiste persoon stemt ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s