Het wordt bedenkelijk!

We staan voor zware tijden. De Europese financiële crisis verslechtert zienderogen. Zoals blijkt, heeft J.P. Morgan verliezen ter hoogte van meerdere miljarden Amerikaanse dollars geleden. Maar op Europa komen nog grotere verliezen af, nadat de Fransen nu een socialistische president hebben gekozen, die heeft aangekondigd het hoogste belastingtarief naar 75% te verhogen. Je kunt natuurlijk op meerdere manieren zelfmoord plegen.

Ziet het economische nieuws er al slecht uit, de vooruitzichten op algemene internationale stabiliteit zijn op dit moment nog slechter. Op meerdere plaatsen in de wereld dreigen militaire conflicten, die de algemene onzekerheid nog verder versterken.

Hoe zeldzaam het ook mag lijken, op dit moment heerst er oorlogshysterie in China, nadat een conflict met de Filippijnen over omstreden eilanden dreigt te escaleren. Op dit moment stellen de Chinese media de Filippijnen als arrogante “marionetten” van Amerika voor, die zogenaamd China´s opkomst als grootmacht belemmert. Peking is van mening dat Oost-Azië bij China hoort en men wil de Amerikanen ertoe bewegen zich uit deze regio terug te trekken. Peking laat weten, dat iedere “escalatie” van de situatie door de Filippijnen een Chinees antwoord zou garanderen. Amerika wil uiteraard geen oorlog met China en toch lijkt dit op een oorlogsverklaring.

Ook broeit het in een ander Aziatische crisisgebied. Amerika en zijn bondgenoten in Noordoost-Azië vrezen een militaire provocatie door Noord-Korea. Kennelijk heeft de Noord-Koreaanse leiding “bijzondere maatregelen” bevolen. Het is onduidelijk hoe deze maatregelen eruit zouden kunnen zien. Noord-Korea is er in de buurt van de gedemilitariseerde zone mee begonnen elektronische stoormaatregelen tegen geallieerde vliegtuigen en schepen in te zetten. Er werden ook al Noord-Koreaanse antischeepsraketten aan de kust in stelling gebracht, alsof er een aanval op komst zou zijn. Bovendien wordt gezegd dat er meerdere Noord-Koreaanse onderzeeërs van de Zuid-Koreaanse radar “verdwenen” zijn, wat op zich niet ongebruikelijk is, het moment waarop echter geeft reden tot bezorgdheid, wordt er gezegd.

Intussen dreigt Syrië in het Midden-Oosten met een spervuur van raketten op Israël indien iemand van buitenaf zou proberen president Assad te hinderen aan het onderdrukken van de volksopstand in Syrië. In Damascus werd daarom een speciaal centrum ingericht, dat rondom de klok door Syrische en Iraanse officieren wordt bezet. Daarbij komt nog een ander centrum, dat door Hezbollah in Libanon werd ingericht. Dit staat de conclusie toe, dat Hezbollah samen met Iran en Syrië zal losbranden als het kruitvat in het Midden-Oosten explodeert. Het lijdt geen twijfel dat de situatie uiterst gespannen is. Assad dreigde er in het verleden al mee om het Midden-Oosten in brand te zetten als zijn positie wordt bedreigd. Het op Israël gerichte aantal raketten aan de kant van Syrië, van Iran en van Hezbollah is adembenemend. Volgens de leider van de Israëlische militaire inlichtingendienst, Aviv Kochavi, zijn er ongeveer 200.000 raketten op Israël gericht. Bij dit aantal kan men zeker van een spervuur spreken.

Aan een ander front dreigt de chef van de Russische generale staf de NAVO met een preventieve klap als het bondgenootschap vasthoudt aan zijn plannen betreffende een Europees raketafweersysteem. De Russische generaals vertrouwen het Westen niet en wijzen het idee van een Europees raketafweersysteem af – zelfs als dit afweersysteem alleen tegen Iraanse raketten gericht zou zijn.

De betrekkingen tussen Rusland en de NAVO zijn de afgelopen tien jaar continu slechter geworden. Vijf jaar geleden werd het verdrag van Conventionele Strijdkrachten in Europa door Moskou opgezegd. Vier jaar geleden werd Georgië door Rusland overvallen, wat een schok veroorzaakte in de Oekraïne, Polen en de Baltische staten.

Maar Europa is met andere problemen bezig. De Europese Unie staat op het punt van mislukken. Het Europese huis brokkelt aan alle kanten af. De Fransen hebben door het kiezen van de socialist Hollande tot president de veiligheidspin uit een financiële handgranaat getrokken. Hollande wil 60.000 banen in het onderwijs creëren en deze financieren met nieuwe belastingen voor grote concerns en banken. Dat zal eindigen in een catastrofe. En in Duitsland raakten de regerende christendemocraten de deelstaat Nordrhein-Westfalen kwijt aan de sociaaldemocraten. Het lijkt erop, dat zelfs in Duitsland financiële bezuinigingsmaatregelen geen meerderheid meer kunnen vinden. Dat mogen we als een voorteken van de toekomstige koers beoordelen. De Europeanen willen liever bankroet gaan dan hun aanspraak op sociale zekerheden opgeven. De buiten zijn oevers tredende welvaartsstaat heeft teveel geld verslonden. Het wordt echt bedenkelijk!

Over de auteur:

Jeff Nyquist geldt als een erkend deskundige van de Sovjet-Russische strategie op de lange termijn en becommentarieert al vele jaren het wereldpolitieke gebeuren tegen de achtergrond van de voortgezette communistische bedreiging. Hij exploiteert de website http://www.strategiccrisis.com/, die informatie geeft over het strategische samenspel van de wereldmachten en toont aan, dat Rusland en China op een manier tegen het Westen werken, die door de westerse elites niet wordt begrepen.

Bron:

http://tinyurl.com/ckz7ubk

Auteur: Jeff Nyquist

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Wereldcrisis. Bookmark de permalink .

6 reacties op Het wordt bedenkelijk!

 1. louis-portugal zegt:

  Als je die puntjes zo op en rij ziet staan is het idd. zorgwekkend.
  Ik begrijp niet goed waarom bij een aanval op Assad door wie danook altijd maar gedreigd wordt met vernietigen van Israël.
  Ik zou bijna zeggen, Assad val Israël eens aan en kijken hoe dat afloopt.

  Dat de € in elkaar stort is voor mij wel duidelijk.
  Een keer komt er een einde aan het alsmaar meer geld uitgeven dan binnenkomt.
  Of dat nu gebeurt als een soort ontploffing of t.g.v. een geweldige inflatie door het bijdrukken van euro´s hangt een beetje af van de weerstand die Merkel blijft voeren tegen dat bijdrukken.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-portugal, ik hoop dat de FDP de “poot”stijf houdt ten aanzien van Eurobonds. De franse rooie president heeft waanzinnige plannen, hij wil namelijk wel de eurobonds, zodat er een constante stroom van geld naar de zuidelijke landen kan blijven vloeien. Ook mijn hoop is, dat de euro zo snel mogelijk valt, slechter als het er nu aan toe gaat kan het toch niet worden…of wel want men heeft ook in DEN HAAG de idiotie van het ESM omarmd. Ik hoop op 12 september op een decimering van het CDA,VVD,PVDA,D66 en GL, deze schoften hebben ons verkwanseld aan BRUSSEL. Vooruit patriotten, laten we met ze afrekenen.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Waarschijnlijk ben ik de meest wereldvreemde hier, maar toch ook de meest realistische;

  Word wakker – stop met ontkennen – het einde was nog nooit zo dichtbij!
  Alles wat die politici zeiken, vertellen, ons in de ogen strooien, zijn allemaal mistgordijnen en afleidingsmanoeuvres.
  Zij weten beter dan wie ook wat er daar boven speelt.

  De Britse premier Neville Chamberlain, na de conferentie van München in 1938.
  Trost zwaaiend met zijn vredesverdrag boven aan de trap van het vliegtuig: “I have promises from Herr Hitler.”

  Èèn dag voor het uitbreken van de 2e wereldoorlog vertelde toenmalig minister Colijn van de PVDA “dat Nederland rustig kon gaan slapen” om de volgende dag met de oorlog geconfronteerd te worden van zijn zusterpartij uit Duitsland waar ene Hitler de macht had gegrepen.

  Effe later waren we Duitser!

  Binnenkort zijn we Eurabier!

  Een boom herken je aan haar vruchten, de bomen tegenwoordig dragen enkel nog granaatappels!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Israël erkent indirect verantwoordelijkheid voor Flame virus cyberaanval op Iran

  ‘Flame malware 100 x complexer dan gewoon virus en kan zichzelf veranderen’ – Kasperksy: ‘Dit programma is een meesterwerk’

  De Israëlische vicepremier Moshe Ya’alon gaf wat dit betreft een duidelijke hint: ‘Voor een ieder die Iran als een reële bedreiging ziet is het logisch om verschillende maatregelen te nemen, inclusief deze. Israël is gezegend als een staat op high-tech topniveau. Wij zijn trots op deze capaciteiten, die voor ons verschillende mogelijkheden bieden,’ aldus de minister tegenover IDF Radio.

  Regeringsofficials in Teheran zeggen dat Iran getroffen wordt door een nieuwe cyberaanval. Het zogenaamde Flame virus heeft volgens het Iraanse MAHER centrum ‘aanzienlijke schade’ aangericht. ‘Enorme hoeveelheden gegevens zijn verloren gegaan.’ De Israëlische vicepremier Moshe Ya’alon gaf tijdens een radio interview op indirecte wijze toe dat zijn land wel eens verantwoordelijk kan zijn voor het ongekend geavanceerde Flame virus.

  Het MAHER centrum is onderdeel van het Iraanse ministerie van Communicatie en verklaarde dat het nieuwe virus dermate complex, accuraat en doeltreffend is, dat er een verband wordt vermoed met de eerste massale cyberaanvallen met het Stuxnet virus in 2010 en later het Duqu virus in 2011. Het Flame virus zou in staat zijn 43 verschillende antivirusprogramma’s te omzeilen……verder;
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=659958&r=1&tbl_archief=&
  Supervirus bespioneert al jarenlang overheidssystemen in Midden-Oosten

  Computerbeveiliger Kaspersky heeft een computervirus ontdekt dat vermoedelijk al vijf jaar lang overheidscomputers in het Midden-Oosten bespioneert en saboteert. Het ongezien krachtige ‘Flame’-programma is minstens 20 keer straffer dan eerder ontdekte programma’s voor cyberoorlogsvoering..verder; http://boinnk.nl/blog/35188/supervirus-al-vijf-jaar-werkzaam-uiteraard-is-israel-verdacht/

  Like

 5. Linsky zegt:

  Dit is ook bedenkelijk;
  —————————
  Beide verdachten scooterdrama vrijgesproken!

  ARNHEM – Het gerechtshof in Arnhem heeft dinsdag beide verdachten in het Nijmeegse scooterdrama vrijgesproken van doodslag.

  Eerder veroordeelde de rechtbank de nu 22-jarige verdachte uit Beuningen daarvoor wel tot 8 jaar cel. De andere verdachte was daarvan eerder al door de rechtbank vrijgesproken.
  De twee vluchtten in januari 2010 op één motorscooter toen de politie hen snapte bij hun voorgenomen overval in Nijmegen. Daarbij botsten ze op een voetganger, die daardoor overleed. Het hof kon niet vaststellen wie er reed en dat is nodig voor een veroordeling…..verder;
  http://www.nu.nl/binnenland/2821907/beide-verdachten-scooterdrama-vrijgesproken.html

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, hieruit blijkt dat MUZELMENSEN dus “boven”, de wet staan. Het is om gloeiend te worden met deze demonen 666 rechters.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s