Islamitische terreur in Kenia

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi is een bom in een winkelcentrum geëxplodeerd. Tientallen mensen raakten gewond en minstens één persoon kwam om het leven. Over de oorzaak van de explosie bestaat verschillende informatie. Terwijl de minister-president spreekt van een terroristische aanslag, omschrijft de politie de gebeurtenissen anders. De ontploffing vond kort na 13.00 uur plaats.

Na de ontploffing zouden er ongeveer 30 gewonden naar de ziekenhuizen zijn gebracht, berichtte de plaatselijke televisiezender Citizen TV evenals een BBC-verslaggever uit Nairobi. Andere gewonden werden direct ter plaatse door ambulancepersoneel geholpen, aldus ooggetuigen. Velen van raakten gewond door glassplinters of rondvliegende brokstukken. De politie zette het gebied af. Door de kracht van de explosie stortte ook het dak van het gebouw in.

Getuigen verklaarden, dat vier onbekenden granaten in de drukke Moi Avenue zouden hebben gegooid. Volgens mediaberichten werd één verdachte gearresteerd. Tot in de namiddag kwam er eerst geen bevestiging van de oorzaak van de explosie. De politiechef van Kenia, Mathew Iterre, zei, dat een “elektrisch probleem” voor de ontploffing in het gebouw gezorgd zou kunnen hebben. De elektriciteitswinkel “Kenya Power” verklaarde inmiddels echter dat een explosie door een elektrische storing uitgesloten zou zijn, omdat alle apparatuur nog intact zou zijn. Ook minister-president Raila Odinga sprak in een televisietoespraak van een terroristische aanslag.

Al maandenlang komt het in Nairobi en in andere Keniaanse steden steeds opnieuw tot aanvallen. Kenia had aan het einde van vorig jaar troepen naar het buurland Somalië gestuurd om daar de radicaalislamitische Al-Shabaab te bestrijden. De groepering dreigde daarop met vergeldingsacties op Keniaans grondgebied. Tot nu toe echter heeft Al-Shabaab voor nog geen enkele aanval de verantwoordelijkheid opgeëist. Aanwijzingen, dat het om een aanslag gegaan zou kunnen zijn, zijn er deze keer ook: Enkele minuten na de ontploffing had de internetsite Al-Kataib, die gelieerd is aan de radicaalislamitische Shebab-militie uit het buurland Somalië, bericht over een “zware explosie in Nairobi”.

Bron:

http://www.sueddeutsche.de/politik/schwere-explosion-in-nairobi-kenias-premierminister-spricht-von-terroristischem-anschlag-1.1368242

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Islam, Islamitisch fundamentalisme, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Islamitische terreur in Kenia

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier de geweldig vreetzame PISLAM. Iedere dag krijg ik een grotere weerzin tegen deze extremistische idiote haatbaarden. Nooit zal er rust en pais zijn waar deze kanker van de roverhoofdman Mo toegang krijgt. En gematigde ISLAM bestaat niet, dat heeft ERDOGAN zelf gezegd, ISLAM is ISLAM.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Begint de rotsooi daar ook al.
  Kenia dat onder Kenyatta nog redelijk welvarend leek zakt telkens verderweg in het verderf.
  En nu met die vredelievende islam wordt het helemaal feest.
  Misschien kan Bertus Hendriks met zijn islamofile lenteclub even uitleggen dat wij dat verkeerd zien en hoe het dus “werkelijk” zit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s