St. Gallen: Burgerwacht houdt asielzoekers in de gaten

Een groep nijdige burgers uit twee gemeentes in het kanton St. Gallen in Zwitserland volgt asielzoekers op de voet. Nu reageren de autoriteiten.

“Seksuele intimidatie, vandalisme, lawaai en drugshandel zijn bijna aan de orde van de dag”, klaagt Hans Thoma in het programma “Reporter” van de Zwitserse televisie (SF) over asielzoekers van het asielzoekerscentrum Landegg in Eggersriet in het kanton St. Gallen. Daarom heeft hij samen met het naburige dorp een soort burgerwacht opgericht. “We zijn zichtbaar aanwezig, leggen met een camera foutief gedrag van asielzoekers vast en melden dit bij de politie”, aldus Thoma.

Nu heeft het kanton gereageerd: Jürg Wernli, voorzitter van het departement interne zaken en cultuur van Appenzell-Ausserrhoden, heeft maandag eerste maatregelen aangekondigd – meer begeleiders in het asielzoekerscentrum, speciale bussen voor asielzoekers en bewakingspersoneel op stations. Deze en andere maatregelen dienen in het belang van de omwonenden van het asielzoekerscentrum te worden ingevoerd – “ondanks duidelijke extra kosten voor het kanton”, aldus Wernli. Dit beoordeelt Thoma als “succes voor onze inzet”.

Maar Stella Jegher van Amnesty International waarschuwt: “Zulk optreden als dat van de groep rondom Thoma zou kunnen omslaan naar discriminerend, zelfs racistisch, als dit gebonden is aan een soort voorveroordeling van bepaalde groepen”.

Bron:

http://www.20min.ch/schweiz/news/story/Buergerwehr-beobachtet-Asylbewerber-24370175

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Immigratie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

7 reacties op St. Gallen: Burgerwacht houdt asielzoekers in de gaten

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ik word kotsmisselijk van dat Amnisty gutmensch gezever. Moeten wij ons als burgers dan maar alles laten gevallen? Ik dacht het niet, ik weet zeker waar mijn stem naar toe gaat in september, zeker niet naar verraders van de VVD,CDA,PVDA,Demonen 66,GL.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  IDD. Tom het is een politiek incorrect schandaal als men zijn eigen omgeving naar zijn eigen idee wil behouden en niet toegeeft aan allerlei culturele vernieuwing die je ook zelf nog betalen mag.

  Like

 3. eva zegt:

  Eindelijk horen we nu eens een bericht dat de burgers zich te weer stellen tegen dit soort inteelt mislukkingen, het is te hopen dat dit navolging krijgt, zeker ook in Nederland.
  De grote steden zijn al vervuild en waarschijnlijk niet meer te redden, maar er zijn nog genoeg plaatsen waar dit niet de overhand heeft en burgers voor zichzelf op kunnen komen.
  Wat niet in de kranten staat en ook niet op het nieuws komt is, dat dit soort terreur nu ook in onze kustplaatsen aan de orde van de dag is, fijn voor het toerisme en de dagjesmensen die alleen maar van een dagje zon willen genieten OP DE NEDERLANDSE MANIER!!!!

  Like

 4. Linsky zegt:

  En de USA haar eigen burgers!
  30.000 Drones Over America – Weaponized Police State

  Like

 5. Piet zegt:

  In een container en verschepen naar de woestijn met die ‘vluchtelingen’, alias dieven en oplichters. Amnesty dient als terroristische organisatie te worden bestempeld.

  Like

 6. Henk Schroemges zegt:

  Hoe durft men dit soort parasieten nog azielzoekers te noemen. Bij het minste vergrijp tegen onze rechtsregels of dat nu in Zwitserland of Nederland is, direct oppakken en per militair vliegtuig retour naar land van herkomst. Dit zijn geen azielzoekers, trouwens laten ze maar eens uitzoeken of er uberhaupt nog wel azielzoekers zijn. Voor mij bestaat een gedeelte uit gelukszoekers, een groot gedeelte uit criminelen en/of parasaieten die van plan zijn -met vaak succes- om levenslang van onze centen te kunnen genieten inclusief de opgetrommelde en telefonisch hierheen gehaalde familie en kennnissen.Zolang de daarvoor aangestelde overheidsfunctionarissen
  hieraan niets mogen of willen doen; wordt het tijd dat de burger het heft in eigen hand neem en begint zich te bewapenen met vuurwapen dan wel honkbalknuppel.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Henk Schroemges, deze mensen komen inderdaad hier bij ons de pot leeg vreten, en als ze de kans krijgen- zeker de islamisten- om bij ons de zaak over te nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s