Deense geheime politie verijdelt terreuraanslag

Deense autoriteiten hebben naar eigen zeggen een terreuraanslag verijdelt. Er werden twee jonge broers gearresteerd. Dat het Scandinavische land steeds opnieuw het doelwit van radicale islamisten wordt, heeft te maken met de “Mohammed-crisis”, zoals de Denen dit noemen.

Twee Deense broers van Somalische afkomst zouden gearresteerd zijn wegens verdenking van het plegen van een aanslag. Dat deelde de Deense geheime politie dinsdag mee. Daarmee zou “een concrete terreuraanslag verhinderd zijn”. De broers van 18 en 23 jaar werden maandagavond opgepakt. Eentje werd in zijn woning in Århus en de ander op het vliegveld van Kopenhagen gearresteerd. Beide mannen bezitten Deense paspoorten.

De beide mannen zouden gesprekken hebben gevoerd over hoe de manieren, de doelen en de inzet van wapens voor een “terreurdaad”, verklaarde de politie. Een van de beide zou er bovendien van verdacht worden een trainingskamp van de radicaalislamitische Al-Shabaab-militie in Somalië te hebben bezocht – met het doel een terreuraanslag te plegen. Nadere bijzonderheden m.b.t. het doel van de terreuraanslag werden door de politie niet bekendgemaakt.

Karikaturen van de profeet zouden de islamisten woedend hebben gemaakt

In verband met de arrestaties doorzocht de politie twee woningen in de omgeving van Århus. De beide verdachten woonden al 16 jaar in de omgeving van de stad. Ze zouden dinsdag nog voor de rechter geleid worden.

Sinds de publicatie van de Mohammed-karikaturen door de krant “Jyllands-Posten” in het jaar 2005 heeft de Deense politie herhaaldelijk islamisten wegens de voorbereiding van terreuraanslagen gearresteerd. De karikaturist Kurt Westergaard leeft sindsdien wegens bedreiging met de dood onder constante politiebescherming. In Denemarken kwam voor de “faux pas” van de krant en diens gevolgen het begrip “Mohammed-crisis” in omloop.

Bron:

http://www.focus.de/politik/ausland/zwei-islamisten-festgenommen-daenische-geheimpolizei-vereitelt-terroranschlag-_aid_759491.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Islam, Islamitisch fundamentalisme, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op Deense geheime politie verijdelt terreuraanslag

 1. Linsky zegt:

  Nou mi. moeten we de bladen, kranten, websites, blogs en de muren op straat vol zetten met ze veel mogelijk cartoons over die pedofiel en zijn knechtje.

  Misschien stikken de ‘vredelievenden’ dan wel in hun eigen bloed! 🙂

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ze moeten niet zeggen 2 Deense mannen van Somalische afkomst, maar noem het beestje bij de naam; 2 extremistische muzelmannen van somalische afkomst. Deze mensen zullen NOOIT europeaan worden, dat mag niet van mo de pedo-profeet.

  Like

 3. Columnist zegt:

  Deze heren moeten worden gecastreerd worden. Doet Denemarken dit niet, dan zal het vernietigd worden door de islam. Een moslim die zich verzet tegen castratie zal eeuwig branden in de hel. Het bewijs voor deze zaken is dat de islam doodbloed in Syrië. God zegt het, ik ben de Profeet.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Tjeetje, er komen steeds meer profeten en messiassen, zou er ‘moslimietes’ in de lucht zitten?

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Juist. Tom Hendrix: “Deze mensen zullen NOOIT europeaan worden”. Dat is geen feit, dat is een voorspelling maar wel een met de hoogst mogelijke waarschijnlijkheid omdat er veel voorbeelden zijn. Het schijnt slecht door te dringen tot het bewustzijn van de gemiddelde autochtone europeaan dat hij van alle kanten omringd wordt door POTENTIELE terroristen.
  Er wordt gezegd dat er ‘zogenaamde slapende cellen’ in Europa zijn, die op een door hen te kiezen moment, of op een met hen afgesproken moment, toe (zullen) slaan. Weet u, tot dat moment worden deze personen aangezien voor …. ja, u gelooft uw ogen en oren niet: gematigde moslims. En dan openbaart zich het dilemma. Het is een kwestie van logica dat de bemanning van die slapende cel, zolang die niet bij de veiligheidsdienst bekend is, en nog niet in actie is gekomen, aangezien wordt voor een gematigde moslim. En nu andersom, als we dat nu weten, hoe weten we dan dat die gematigde moslim (en klaarblijkelijk zijn dat er alleen in Nederland al honderdduizenden), niet tot de bemanning van die slapende cel behoort.
  Dan is de veronderstelling niet zo gek dat we met de gematigde moslims echt te maken hebben met POTENTIELE terroristen. Ja, daar moet je natuurlijk bij de linkse moslimknuffelaars niet mee aankomen. Een dergelijke gedachte wordt voor racisme uitgemaakt. Flauwe kul hoor, want een moslim behoort niet tot een ras. Afghanen, Turken en Marokkanen verschillen qua ras duidelijk van elkaar maar kunnen alle drie (en er zijn nog veel meer anderen) moslim zijn. Ze zijn als moslims aanhangers van een ondemocratische ideologie, zoiets als het fascisme. Ze hoeven ook niet democratisch te zijn want ze zijn het er allemaal over eens dat de imam hen vertelt hoe het moet en dat zij dat dan gewoon doen.
  Tijdens grote demonstraties in Engeland zie je ze met borden lopen waarop u kunt lezen: No democracy – Islam rules the world. Death to the unbelievers. Sharia is our law. En nog meer van dat soort teksten. U hoeft dus geen geloof aan wat ik schrijf te hechten omdat ik het schrijf. U kunt het zelf vaststellen als u naar de foto’s kijkt van die demonstraties. Ze komen er gewoon vooruit dat zij aan de macht willen komen en dat dan de Islam de dienst zal uitmaken.
  Dan geldt de sharia als wet en zullen de straffen aan u en mij opgelegd worden die de sharia voorschrijft en dat varieert van een afgehakte hand of voet tot de dood door ophanging aan een bouwkraan in het openbaar op een plein in de stad.
  Het is toch niet te geloven dat dat de opzet is van de moslima, die 3 huizen verder in uw straat woont. Het is toch niet te geloven dat die executie op dat plein straks voltrokken wordt door dat pientere Afghaanse knulletje dat het op school zo goed deed en doorstroomde naar het VWO. U zult hem bij zijn werk op dat platform, waar hij de strop legt om de nek van die man die veroordeeld is voor blasfemie, niet herkennen want hij zal dat werk doen met volledige gezichtsbedekking.
  Er worden wel van die slapende cellen “opgerold”. Onze wetgeving is er niet toe uitgerust om op effectieve wijze met hen af te rekenen. Men zou zeggen op zijn minst uitzetting uit Nederland. Als uiterste een veroordeling wegens spionage en poging tot terrorisme voor een vijandige entiteit.
  Volgens oorlogsrecht staat daar de doodstraf op en in oorlogstijd kan dat zelfs tot standrechtelijke executie leiden.
  Zouden ze daar in Denemarken waar dit artikel over gaat ook over nadenken?

  Like

 6. wachteres zegt:

  Ook in Zweden gebeuren gekke dingen. Maar …… dit heeft niets met de ‘religie van de vrede’ te maken!

  Professor ‘cut off his wife’s lips and ate them because he believed she had insulted his honour by having affair’

  By Richard Orange In Uppsala

  PUBLISHED: 09:58 GMT, 31 May 2012 | UPDATED: 16:28 GMT, 31 May 2012

  A former associate professor at Sweden’s prestigious Karolinska medical institute is being held in police custody for cutting off his wife’s lips with a knife and then eating them in Stockholm.

  According to Sweden’s Aftonbladet newspaper, the man flew into a jealous rage over suspicions that his much younger wife had been having an affair.

  The man, who is 52, admitted to cutting off his wife’s lips in a closed court hearing, the paper reported, saying it was retaliation.

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2152606/Swedish-professor-cut-wifes-lips-ate-affair.html#ixzz1wTphgRxy

  Like

 7. Linsky zegt:

  Wachteres,
  ik zei al eerder, dat ik steeds meer de indruk krijg dat we voorts in een open inrichting leven, hoor! Die ‘moslimietes’ is besmettelijk, hè! 😦

  Like

 8. Columnist zegt:

  Als deze klootzak zich niet laat castreren en zijn lippen laat afsnijden, zal hij eeuwig branden in de hel. Dit wordt bewezen door het feit dat islam doodbloedt in Syrië.

  Like

 9. Columnist zegt:

  Omdat de moslims nooit Europeaan zullen worden, verdient het aan te bevelen alle islamitische mannen te doden en hun vrouwen tot haremslavin van de Europeaan te maken. Immers, de mannen laten leven is te riskant, en de vrouwen vermoorden is laf en misdadig. God heeft mij dit vertelt, wie dit tracht te verhinderen zal eeuwig branden in de hel. Dit wordt bewezen door het lijden van het Palestijnse volk, wat de zwakte van Allah bewijst, als wel door de burgeroorlog in Syrië, die bewijst dat Allah in tweeën is gehakt door Iblis, de enig ware God.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  M.A.L. Sion, zo denk ik er ook over. Ben het helemaal met U eens.

  Like

 11. Everdine zegt:

  Een van mijn vrienden, een afvallige moslim die de islam haat, zegt ook dat er geen gematigde moslim bestaat. Als het erop aan komt om partij te kiezen zal het altijd voor andere moslims zijn en ook de gematigde moslim zal ons een dolk in de rug steken.

  Like

 12. Columnist zegt:

  Everdine zegt:

  31 mei 2012 om 23:03

  Hoe herkennen moslims het verschil tussen een afvallige moslim en een taqiyya geval?

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Ik ben er ook van overtuigd dat bij een mogelijke keuze veel moslims hun ware gezicht laten zien en hun geloofsbroeders zullen helpen.
  Veel europeanen zullen nog opkijken en schrikken.

  Like

 14. Columnist zegt:

  Voor de veiligheid is het het beste om de islamitische mannen uit voorzorg te doden. Hun vrouwen echter kunnen het beste tot slavin worden gemaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s