Fjordman stapt op als getuige

Het team van verdedigers in de rechtszaak tegen Anders Behring Breivik heeft een zorgvuldig geconstrueerd showproces opgebouwd en dat in volledige samenwerking met het Noorse “rechts”systeem. Toch is deze architectuur en juridische farce de laatste dagen afgebrokkeld en wel in een verbazingwekkende mate. Meerdere “getuigen deskundigen” hebben of geweigerd te getuigen of zijn door de rechtbank ontslagen van de plicht om te verschijnen. De laatste die zich beleefd heeft verontschuldigd is Fjordman. Hier het verslag op Document.no:

Fjordman trekt zich terug, door Hans Rustad (eveneens getuige)

De lijst met getuigen krimpt: de laatste die weigert te verschijnen is Peder Nøstvold Jensen, alias Fjordman. Na enig heen en weer was er sprake van dat Jensen via Skype zou getuigen. Hij is al enige tijd in het buitenland, ver weg van Noorwegen. Nu heeft Fjordman gezegd dat, na de onlangs toenemende complicaties, hij weigert in welke vorm dan ook te getuigen. Evenals Moellah Krekar en Hanne Nabinte Herland, die ook niet meer hoeven te getuigen.

NRK: Fjordman zal niet getuigen.

Blogger Peder Nøstvold Jensen, alias Fjordman, zal niet hoeven te getuigen in de rechtszaak van Anders Behring Breivik. “Hij houdt zichzelf verborgen en wil niet getuigen,” zei verdediger Geir Lippestadt tegen NRK. “Hij is eenvoudig vertrokken, wil niet zeggen waar hij is en wil ook niet getuigen en we vinden het nutteloos om hem op te sporen.”

Breivik bestempelde blogger Peder Nøstvold Jensen, alias Fjordman, als een van zijn voornaamste bronnen van ideologische inspiratie. Jensen heeft al lange tijd geprobeerd van de getuigenlijst gehaald te worden, hoewel hij aanvankelijk had toegezegd te verschijnen.

“Hij was nooit een van onze belangrijkste getuigen. Het is de vakkennis op het gebied van religie, politiek geschiedenis en niet in het minst de geneeskunde die het meest belangrijk zijn. De getuigen die in de pers “circusgetuigen” zijn genoemd, daarvan meenden wij dat er reden was ze op te roepen, maar verscheidene hebben ervoor gekozen zich te verstoppen”, zegt Lippestadt. Hij bevestigt dat de verdediging nu werkt met een lijst van nieuwe getuigen, maar wil nog niet specifiek namen vrijgeven.

“Aanwezigheid is één ding, maar wij willen geen onwillige getuigen”, zei Tord Jordet. In de voorbije dagen zijn er drie getuigen verwijderd van de lijst van de verdediging. Noch Moellah Krekar, de religiehistorica Hanne Nabintu Herland of onderzoeker Lars Ostby van het Noors Statistisch Bureau wenst te getuigen.

Dat kan moeilijkheden opleveren.

Gevraagd of Fjordman als getuige niet te belangrijk is om als getuige te laten vallen, antwoordt de verdediger: “De getuigenissen in zijn geheel zijn belangrijk. Velen hebben kleine elementen om bij te dragen.” De verdediging zal nu overwegen om andere getuigen op te roepen, die meer helderheid kunnen brengen in thema’s die daar om vragen. Jordet wil geen namen noemen. “We moeten (eerst) met hen praten en eventueel horen of ze ons willen ontmoeten en of ze iets bij te dragen hebben. Mogelijk is het nu moeilijker te onderzoeken van waar de motieven van Breivik afkomstig zijn”, geeft de advocaat toe. “De mensen die op de lijst stonden, stonden daar met reden. Het was, omdat we meenden dat zij in het bijzonder relevant waren om verschillende onderwerpen te verhelderen. Het is duidelijk dat dit moeilijk gaat worden”, zegt Jordet.

Bronnen:

 http://gatesofvienna.blogspot.nl/2012/05/witness-stands-down.html

http://nrk.no/227/dag-for-dag/fjordman-skal-ikke-vitne-1.8173037

Vertaling uit het Engels en Noors door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Noorwegen, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Fjordman stapt op als getuige

 1. Lucky9 zegt:

  De motieven van Breivik zijn zonneklaar. Hij pleegde een politiek misdrijf dat geprovoceerd was door een systematisch politiek wanbeleid.

  Geen wonder dat de getuigen zich niet willen uiten in een door linkse fascisten nauwgezet opgevolgd showproces. waarbij alle barbertjes zouden moeten hangen.

  Het islamofiel regime rolt blijkbaar haar spierballen iets te hard op nog geloofwaardig over te komen bij onafhankelijke getuigen.

  Like

 2. Columnist zegt:

  Fjordman zou zich moeten bekeren tot mijn godsdienst.

  Like

 3. vederso zegt:

  @ Columnist. En welke godsdienst mag dat zijn?

  Like

 4. Columnist zegt:

  Kijk op mijn website. De basis van mijn godsdienst is dat Arabische vrouwen in de harem van de Europese man komen. Dit neemt bij de moslim de angst weg dat zijn ras en bloed volledig zullen worden uitgeroeid, in een soort Holocaust. De Jood en de Arabier zijn altijd bang dat de Europeaan hen met wortel en tak wil uitroeien. Als de burgeroorlog in Syrië doorgaat, zullen de volkeren van het Midden-Oosten zichzelf volledig uitroeien. Dus is het opgeven van hun godsdienst en het opgeven van hun vrouwen de beste oplossing.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Vederso. zoiets als iblis geloof ik.
  Lucky ik kan me helemaal vinden in jouw commentaar..

  Like

 6. vederso zegt:

  @ lucky9 en louis-portugal. Ik denk ook dat het Breivikproces een farce is geworden, maar dat is helaas nog niet tot hier doorgedrongen. Even afgezien van het feit dat Breivik natuurlijk knettergek is, maar daar hoef ik niet meer over na te denken.

  Like

 7. Leto 2 zegt:

  @Vederso,

  Sorry dat ik er in spring maar Breivik is verre van gek.

  Like

 8. vederso zegt:

  @ Leto 2. Sorry, maar hij is totaal en knettergek. Daar moeten we aan proberen te wennen,

  Like

 9. Leto 2 zegt:

  @Vederso,

  Politie is niet geinteresseerd in junks en straatdealers.
  Ze willen de de grote bazen.
  Echter als de grote bazen worden gepakt komt de volgende generatie op.
  Zonder opvolging verdwijnt het kartel.

  Daarom is Breivik niet gek en zijn er nog veel meer Breiviks nodig om onze vrijheid te redden.
  We zijn al geblinddoekt, gemuilkorfd en aan één hand geboeid.
  De enige remedie is de vijand met gelijke munt terug te betalen: grof geweld.

  Het “systeem” werkt niet; het is opgezet met de illusie dat alle betrokkenen dezelfde pet op zouden hebben.
  Die illusie is versplinterd door het multicultiverraad.

  Breiviks drijfveren zijn verklaarbaar en verdedigbaar.
  Helaas verketterd in de huidige zelfverloochende, islamofiele en NWO-gerichte Westerse junta.

  Bedenk dat tuig als Stalin, Mao, Hitler, Himmler, Pol Pot, ooit ook tieners waren op een ideologisch jeugdkamp.
  Wat een weldaad als ze daar waren afgeschoten.

  Wie is nu de ware psychopaat aangaande het incident Breivik?
  Voor mij is dat antwoord duidelijk.
  Noorwegen is verloren, net als Zweden en Denemarken.
  Finland maakt nog een kans.

  Als de hele mensenwereld niet al eerder ineenstort: http://www.zerohedge.com/news/big-reset-2012-and-2013-will-usher-end-scariest-presentation-ever

  Like

 10. Marcel zegt:

  De grens tussen gekte en genialiteit is dun
  wen daar maar aan
  het is net zo’n waarheid als de dunheid van de grens tussen liefde en haat.

  En ik geef die fjordman gelijk. We weten allang dat links niet wil weten van een groepsbeschuldiging als het aankomt op moorden als die op Fortuyn of die op van Gogh. In deze zaak staan ze echter te trappelen van ongeduld om hele groepen in hetzelfde verdomhoekje te zetten.

  En ik heb wel eens wat gelezen van blogger Fjordman. Hij wist het zeer goed te verwoorden. Daarom kan ik me heel goed voorstellen dat hij niet wenst te getuigen, ik denk dat hij met recht moet vrezen voor zijn leven, er zullen hele hordes vanderGraafjes op hem wachten.

  De premie op welsprekendheid …

  Like

 11. Columnist zegt:

  Breivik verdient een harem van donkere vrouwen. Zodra de moslims begrijpen dat wij geen Nazi’s zijn die hen volledig met wortel en tak willen uitroeien, maar dat wij bereid zijn de zuiverheid van ons ras voor altijd te bezoedelen, zullen zij hun hardnekkige verzet staken. Laten we wel wezen, op dit moment oefent de islamitische harem een zeer sterke en ongezonde aantrekkingskracht uit op de Europese vrouwen, die hopen de moeder te worden van een oliesjeik. Dat is de voornaamste reden dat de feministen de kant kiezen van de islam. Cecilia Malmström heeft een zeer felle haat tegen Wilders, want Wilders wil de macht breken van de zonen van Zweedse moeders.

  Like

 12. vederso zegt:

  Als ik het goed heb begrepen, heeft het advocatenkantoor van Geir Lippestadt een bericht aan het gerecht gestuurd dat ook Bruce Bawer afvalt als getuige. Dwz. ze hebben hem zelf van de lijst gehaald. Misschien vanwege hun eigen standpunt dat ze geen onwillige getuigen willen. Maar ook misschien omdat er sinds 2 dagen onduidelijkheid is over de status van de getuigen. Daarmee zijn er bij mijn weten geen mensen meer uit de counterjihadsfeer en staat de poging van de verdediging om de counterjihad (informeel) mee verantwoordelijk te maken in het water. Dit is belangrijk omdat het nauw samenhangt met de vraag of Breivik toerekeningsvatbaar is of niet.
  Er staan nog een aantal voorstellingen van “Circus Breivik” op het programma.

  Like

 13. Columnist zegt:

  Die gekke rechtbank zal vernietigd worden door Iblis. De Noren spelen een zeer gevaarlijk spelletje. Breivik had de vrouwelijke linkse idioten niet moeten doden, maar tot slavin moeten maken.

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  @columnist

  U balanceert op het randje….!!

  Webmaster

  Like

 15. Hellen zegt:

  Waar heeft ” columnist ” het over ?
  Wat een partij bulsh*t .

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Leto 2, U mag bij dat rijtje ook Engeland zetten, en ook Frankrijk met de opper moslimknuffelaar en EU gek, Hollande. Het worden donkere tijden, mark my words!

  Like

 17. Columnist zegt:

  Het verlangen naar wraak en vergelding kan mij soms blind maken. Ik zal voortaan voorzichtiger zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s