Hoe diep kunnen wij zinken, mijnheer van der Laan?

(Door: Peter Rissing)

“Van der Laan wil demonstraties op de Dam verbieden”, schrijft Elsevier. Zelfislamisering ten top. “De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan (PvdA), wil demonstraties bij het Nationaal Monument op de Dam verbieden. De aanleiding voor deze voorgenomen maatregel is de demonstratie van de radicale actiegroep Sharia4Holland, die vorige vrijdag op de Dam werd gehouden”.

“In een brief aan de gemeenteraad noemt de burgemeester het ‘wrang’ dat het Nationale Monument, dat symbool staat voor vrijheid en de slachtoffers van onderdrukking, gebruikt wordt voor een manifestatie, ‘die tot wanordelijkheden kan leiden en zich niet verdraagt met de waardigheid van het monument’.”

Wel ja, hij zal toch zeker bedoelen dat het Nationale Monument, -dat symbool staat voor vrijheid en de slachtoffers van onderdrukking- misbruikt wordt door:

– Moslims, die oproepen tot omverwerping en/of vernietiging van onze wetten, identiteit, mensenrechten, vrouwen- en homo-emancipatie, democratisch staatsbestel, integer bestuur, scheiding van kerk en staat, nudisme,  pers-, godsdienst- en meningsvrijheid, eigenheid, historisch gegroeide culturele waarden, de canon van de Nederlandse geschiedenis t.a.v. het verloop van de 2e WO en de Holocaust, en de NATO en dat dít zich niet verdraagt met de waardigheid van het monument.

– Moslims, die -ditmaal onder de noemer Sharia4Holland- preken over de toekomst van Nederland onder de islam en sharia.

– Moslims, die zichzelf (jammer genoeg terecht) o.m. benoemen als de snelst groeiende ideologie (sic, lees: de islam is meer dan alleen een religie) in Europa.

– Moslims, die de tumor van de door “mensen gemaakte wetten” (lees: onze wetten zijn niet door Allah gemaakt) met wortel en tak willen uitroeien en er een harmonieuze, goddelijke wetgeving voor in de plaats willen zetten.

– Moslims, die aan onze Westerse cultuur opdringen dat Allah zijn Mohammed heeft gezonden met “de ware” religie om deze religie te laten domineren over alle andere “systemen” (lees: Westerse cultuur en de Joodse en Christelijke religies), ook al haten wij – afgodendienaren, democraten en seculieren -dat.

– Moslims, die publiekelijk zeggen dat zij Geert Wilders willen afslachten zoals zij deden met het “geval” van Theo van Gogh.

– Moslims, die openlijk roepen dat hier in het hart van Europa, in Amsterdam en in Brussel, de sharia en de moslims de toekomst van Europa bepalen (en als wij niet oppassen daar nog gelijk in krijgen ook).

Dat is de realiteit v.d. Laan.

En omdat jij deze moslims dat hebt laten roepen, wil je nu opeens onze vrijheid van meningsuiting op deze specifieke plek verbieden? Wat een kortzichtigheid.

Je wist wat Sharia4Holland inhoudt, je wist dat deze moslims dit soort dingen roepen, dit was te verwachten, maar je liet het gebeuren. Totale bestuurlijke impotentie is mijn mening hierover.

En omdat je het liet gebeurenen nu schrikt van wat je teweeg hebt gebracht- wil je zonder het woord islam of moslim in je mond te nemen de vrijheid van iedere Nederlander beknotten !

Wees een vent! Beroep je op het haatzaaien en het bedreigen wat deze moslims deden en verbiedt gelijkaardige preken. Zeg dat je Geert Wilders gelijk geeft bij zijn aangifte tegen deze kwaadaardige moslims.

Jouw voorgenomen verbod zal maken dat deze moslims de volgende keer hun stunt uithalen bij De Dokwerker, bij het Van Gogh-monument in het Oosterpark, bij De Verwoeste Stad in Rotterdam, op het Binnenhof in Den Haag, noem maar op. Jouw maatregel is een lapmiddel om een stinkende etterende wond te bedekken, het is  zelfislamisering ten top. Het is zeggen dat iedereen in Nederland maar halal-vlees moet gaan eten, varkens verbieden en alle vrouwen hoofddoekjes moeten gaan dragen, zodat zonder het woord “islam” in je mond te nemen, de culturele verschillen ten koste van de Westerse cultuur afnemen. Dát is zelfislamisering en daarin kom je aan de wensen van Sharia4Holland tegemoet.
Straks mag ik niet meer op de Dam verkondigen dat de islam een achterlijke cultuur is en deze moslim mag wel op het Binnenhof roepen dat Wilders aan een mes geregen moet worden.

V.d. Laan: er is niets veranderd met onze wetten, onze vrijheid of met onze Dam en onze demonstraties daar. Wat er wel veranderd is, is dat er nu moslims zijn die onze cultuur willen vernietigen, waarbij Sharia4Holland slechts een voorbode vormt van een grote golf van islamisering.

Als Amsterdam en Holland je lief zijn v.d. Laan, wees dan een vent en pak de problemen bij de kern aan. Je zegt dat de gemeente met de arrestatie (van de prediker) een “grens heeft getrokken”. Schei uit ! Hoe naïef kun je zo zijn? Denk je dat één nacht van een man in een politiecel verandering zal brengen in het streven van moslims naar een islamitische wereld-overheersing, de Ummah ?  Weet je wel hoe gevaarlijk deze moslims op lange termijn voor onze democratie zijn ? Word wakker !

Dan zeg je ook nog: “Dat ook in de toekomst uitspraken met een strafbaar karakter, ook binnen de context van het vrije woord, ‘niet ongemoeid worden gelaten’.”

“Strafbaar karakter”, phoe, zeer arbitrair, en waarom wachten op de toekomst ? Het lijkt wel of je de doodsbedreiging niet serieus wilt nemen en dat is dom. Vraag het maar aan Theo van Goch als je kunt, of aan de duizenden onschuldige burgerslachtoffers die de islam (in naam van hún vrede) per jaar maken, en dat worden er ieder jaar meer.

Je draait “het volk” een rad voor de ogen met holle kreten en ik heb het vermoeden dat je dat weet. Dus, het is tijd om echt beledigend te worden v.d. Laan, je bent erger dan Job Cohen.

Hoogedelachtbare heer E.E. van der Laan, ik hoop dat u het bovenstaande niet afdoet met: “oh-jee weer een Schreeuwer op de Dam”. Dat ik mij wellicht wat primair ventileer, komt voort uit bezorgdheid en afschuw waarmee ik -en velen met mij kan ik u verzekeren- zien hoe passief U en andere bestuurders Nederland aan deze primitieve ideologie uitleveren. Dat maakt mij rauw, machteloos en boos en daar geef ik met mijn woordkeus uiting aan.

Ten slotte verzoek ik u uw rug te rechten en te bestuderen wat er in de voet van ons monument op de Dam, in het marmer staat gekerfd en om daarna te handelen. Onze vorige en onze volgende generaties hebben daar recht op.

Hoogachtend, Peter Rissing

Door:

Peter Rissing (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Nederland, Pacifisme, political correctness. Bookmark de permalink .

20 reacties op Hoe diep kunnen wij zinken, mijnheer van der Laan?

 1. Linsky zegt:

  Uitstekend en krachtig verwoord, Peter!

  Like

 2. Marijke . zegt:

  Nog zo een viese huigelaar die van der Laan .Toen de en ik geloof dat het de AEl was die moesten naar de rand van de stad.Want hij wou geen problemen en die verdomde haard baarden word niks geweigert.Stelletje lafaarts zijn het.Kwaad nee ik ben pis en pisnijdig.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Marijke, ben het helemaal met je eens.
  Het is een heel goed stuk, maar ik geloof gewoon niet dat we het nog kunnen keren.
  De waanzin en lafheid is over de top.

  Ik wordt elke dag weer misselijk als ik de namen van die smerige laffe huichelaars weer zie staan,
  voorop de kranten en op tv. Met die grijnzende, verraderlijke smoeltjes. BAH!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Misschien dat ze dirt stuk ook maar eens in Duitsland moeten lezen:

  Schaduwjustitie in Duitsland: sharia verspreidt zich razendsnel

  De CDU-woordvoerder voor integratie in de het parlement van deelstaat Hessen, Ismail Tipi, waarschuwt voor het ontstaan van een parallel islamitisch rechtssysteem, waar z.g. ‘bemiddelaars’ voorschriften uit de sharia toepassen. Ze noemen zichzelf vrederechters: ze dragen geen toga noch hebben ze enige juridische beroepskennis. Desondanks zijn ze erin geslaagd zich in steden als Bremen, Essen en Berlijn als sleutelfiguur van een parallelle islamitische justitie te ontwikkelen.

  Met de hulp van menig Duits advocaat slagen ze er steeds meer in het Duitse rechtssysteem te ondergraven opdat messentrekkers, bedriegers en moordenaars vrijuit kunnen gaan. Politie en rechtbanken kijken machteloos toe. De capitulatie van onze rechtstaat voor een vreemde rechtscultuur.

  Uit het boek van Dr.Joachim Wagner ‘Richter ohne Gesetz – Islamische Rechtsjustiz gefährdet unseren Rechtsstaat’ blijkt dat er in wijken met een moslimmeerderheid een justitiesysteem zich ontwikkeld heeft met drie zuilen: bemiddeling, financiële compensatie en eigen rechtspraak. Dikwijls wordt de bemiddelingspoging begeleid met geweld, want veel bemiddelingen betekenen niet meer of minder dan een “machtsdiktaat”, waarbij de grotere en machtigere familie de kleinere tot een compromis dwingt. Bij strafbare feiten in familieverband wordt ernaar gestreefd dat degene, die de minste straf verwachten kan, de schuld op zich neemt: meestal is dit de jongste.

  De eigen rechtspraak – do-it-yourself justitie – kan optreden in de vorm van bloedwraak, erewraak, ontvoeringen, gedwongen huwelijken, afpersingen en gewelddadige misdrijven met gevaarlijke werktuigen of wapens. Exacte cijfers zijn moeilijk te achterhalen, want noch de ‘bemiddelaar’ noch de ‘vrederechter’ is als dusdanig herkenbaar: ze vonnissen in de illegaliteit en ze hebben geen nood aan justitiegebouwen. Om de werkwijzen en vonnissen niet in gevaar te brengen, tracht deze schaduwjustitie volgens vijf regels te opereren :

  1. De politie moet liefst buiten alle conflicten gehouden worden.
  2. Het strafrechtmonopolie van de rechtstaat moet uitgehold worden.
  3. De vrede tussen dader en slachtoffer mag in geen geval volgens de regels van de Duitse strafwet en moet uitsluitend volgens de sharia hersteld worden.
  4. Economische belangen spelen een hoofdrol bij een bemiddeling.
  5. De mogelijkheid van een bloedwraak moet vermeden worden.

  Men moet echter vaststellen dat het Duitse strafrecht tegenover de schaduw-shariarechtspraak in gebreke gebleven is. Enerzijds omdat de shariarechtspraak moeilijk op te sporen is, anderzijds omdat er nog geen middelen of methodes voorhanden zijn om bij gebrek aan fysisch bewijs te kunnen optreden. Volgens het onderzoek van Dr. Wagner eindigden 87% van de onderzochte gevallen met vrijspraak.

  Voor vrouwen is de sharia een enorme achteruitgang. Vrouwen worden sowieso ten opzichte van mannen benadeeld. Doorgaans worden de vrouwen door de “vrederechters” tot de orde geroepen en krijgen de mannen rugdekking voor hun machtspositie in familieverband.
  Bovendien schuilt in de shariarechtspraak een groter gevaar: het legitimeert de salafisten!
  Het ergste is echter dat naïeve politici en ministers de toepassing van de sharia bepleiten. Maar het grootste schandaal is het feit dat er intussen juristen, advocaten en onafhankelijke rechters bestaan, die in hun vonnis of verdediging naar de sharia verwijzen en er zich op beroepen.
  Vertaling van Floriaan Terbeke
  Bron: Ismail Tipi

  Like

 5. Marijke . zegt:

  Linsky ik ben zo kwaad en dit art en dat van wachteres.Moet nog op me woorden letten voor dat Bert me er afflikkert

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @Marijke

  Jou eraf flikkeren? Waarom? Omdat je terecht pissed-off bent?? Echt niet!! 😉 🙂

  Like

 7. Marijke . zegt:

  Ja Bert ik word al door de maatschappij een tokkie genoemt om dat ik Wilders stem he.Ha ha.Ik ben echt heel boos als ik dat lees.Dat viese smerege gehuigel is moeilijk te verkroppen.En meestal kan ik mij zelf in de hand houden.maar nu even niet.Tuig allemaal.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Marijke ik sta OOK volledig achter U. En scribenten bedenk dat het dezelfde KUNDUZ coalitie is onder aanvoering van de VVD en het CDA die DIT ook toe willen staan in ons land. Zo gemakkelijk zij ons verraden hebben aan Brussel zullen zij dat ook doen voor de waanzin van de opperrover en hoofdman Mohamed de zonnesteekidioot. Patriotten denk hieraan op 12 september 2012.

  Like

 9. Linsky zegt:

  Flink stoom afblazen, meid! 🙂
  Doe ik ook bij tijd en wijlen, anders wordt de druk te hoog, en dan weet je maar nooit waar dat toe leid! 😦

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Peter Rissing, chapeau voor bovenstaand betoog. Trouwens de miserabele partij van van der Laan is gewijzigd van Partij van de Arbeid, in PARTIJ VAN DE ARABIEREN. Overal infiltreren deze muzelmannen, zelfs het CDA stelt zich nu volledig open voor deze zonnesteekidioten. CDA wordt dus CHristenen Dienen Allah!

  Like

 11. Marijke . zegt:

  Peter Rissing nog bedankt voor je schrijven he.Was zo kwaad dat ik dat even helemaal vergeten was.Goed stuk hoor

  Like

 12. Columnist zegt:

  Ergens hebben de Salafisten gelijk. Het Westen knielt voor verschrikkelijke afgoden zoals democratie, mensenrechten, gelijkheid van man en vrouw, scheiding van kerk en staat, en andere door mensen gemaakte wetten. Allah haat afgoderij, maar Iblis haat afgoderij nog meer. Allah is tegen extremisme. Iblis is zeer extreem. Zolang de atheist blijft knielen voor deze geestelijke afgoden, zal de almachtige Iblis toelaten dat de moslim de atheist afranselt, geselt, en zijn vrouwen tot zich neemt. Vrouwen zijn zeer spiritueel, en verachten de atheist. Vrouwen bekeren zich massaal to zeer radicale religies om het voorrecht te krijgen de moeders te worden van de meest voortreffelijke zonen. Allah belooft vrouwen, Iblis belooft meer en betere vrouwen. Allah belooft je de sletjes van Zweden, Iblis belooft je de maagden van Somalië. De Salafist krijgt de beste vrouwen van Europa. Alleen ik kan hem tegenhouden, want ik ben nog fanatieker in mijn toewijding tot Iblis.

  Like

 13. Gt zegt:

  Van derlaan neem je verantwoordelijkheid, en pak je biezen. Betreft die salafisten zullen in Europa geen poot aan de grond krijgen ze weten niet wat hun tewachten staat. De David ster zal hoog aan de hemel staan. Onthoud dat!

  Like

 14. louis-portugal zegt:

  Straks beginnen nederlanders het recht in eigen hand te nemen en dan is Leiden in last.
  Ik ben werkelijk benieuwd wanneer dat gaat gebeuren.

  Like

 15. Columnist zegt:

  Als de moslims zich verzetten tegen de Nederlanders, zullen zij eeuwig branden in de hel. Iblis heeft Allah in twee stukken gehakt in Syrië.

  Like

 16. Marcel zegt:

  Wij kennen de retoriek van van der Laan zolangzamerhand wel. Het zal beslist niet leiden tot een beperking van het mislimextremisme in dit land. Waar het wel toe zal leiden is dat u straks vervolgd kunt worden als u van der Laan op het internet uitmaakt voor landverrader.

  Dusss
  nu het nog kan :
  Zullen we die van der Laan op de dag des oordeels ondersteboven ophangen aan het dak van een benzinepomp
  of genieten we van de angst in zijn ogen als hij de guillotine ziet waar hij naartoe moet lopen ?

  Like

  • Columnist zegt:

   Van der Laan zal branden in de hel. De NWO vernietigt zichzelf in Syrië. Alleen als ze een nieuwe godsdienst gaan aanhangen, is er redding. De beste godsdienst is de godsdienst die aan mij geopenbaard is.

   Like

 17. treintrien zegt:

  Volgens mij ga ik een hooivorkenwinkeltje beginnen 😉
  Fakkels ook in het assortiment.
  Je bent Hollandse of je bent het niet he 😉

  @ Peter Rissing: goed verwoord.
  Zie uit naar meer stukken van jouw hand 😉

  @ Marijke:
  Bij mij is ’t altijd extra lachen als ik zeg dat ik pvv stem 😉 want ik zie er uit als een soortement hippie met dienovereenkomstige uitstraling. Soms heb ik echt gewoon medelijden met die arme goedmensjes, hun héle wereldbeeld aan diggelen: die pvv-ers zijn toch allemaal slecht opgeleid en onbeleefd en xenofoob en zo? Nou, niet dus.

  In wezen ben ik een heel zacht meisje. Alleen die maffe islam, daar word ik dus écht pislink van. Alles wat mij vroeger links maakte, maakt mij nu zo conservatief als de neten.
  Dat is misschien ook wel de loop der dingen. Het is nu misschien wel weer conservatief als je gelijke rechten voor alle (!) vrouwen wil. En gelijke plichten, niet te vergeten. Zoals voor je eigen inkomen kunnen zorgen, of althans de moeite doen om jezelf daarvoor te qualificeren.
  En dat het geloof helemaal niks te zoeken heeft in de openbare ruimte. Dat was vroeger toch óók érg links? En progressief? Een VPRO-onderwerp, zeg maar. ’t Zijn bijna Orwelliaanse betekenisverschuivingen, die we heden ten dage zien. ‘k Ga toch die 1984 maar eens teruglezen, denk ik.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Treintrien, inderdaad George Orwell 1984, en interessant is ook om van zijn hand “Animal Farm”, te lezen. Vooral de zin “Alle dieren zijn gelijk, echter er zijn dieren die zijn MEER gelijk”, goed laten doordringen, Treintrien. En denk dan maar aan de 2e SLAAPKAMER!

  Like

 19. Peter Rissing zegt:

  2 juni: aan Hr. E. v. d. Laan, per email.
  Hoogedelachtbare heer E.E. van der Laan, ik verzoek u vriendelijk kennis te nemen van mijn noodkreet op: ejbron.wordpress.com/2012/06/01/hoe-diep-kunnen-wij-zinken-mijnheer-van-der-laan en indien u daar tijd voor kunt vinden een reactie te geven.
  Indien u dit niet lukt, verneem ik graag.

  6 juni: Reactie van zijn secretariaat
  Geachte heer Rissing,
  De burgemeester heeft uw mail voor kennisgeving aangenomen.
  Met vriendelijke groet,
  Mw. S. L.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s