Eddy Terstall streelt houten lieg-neuzen

(Door: Martien Pennings)

Sinds ik mijn vriend Eddy Terstall boos maakte door zijn vriendin Femke Halsema stevig uit te leggen wat zo’n boerka nou eigenlijk écht betekent, heb ik nog weinig contact met Eddy gehad. De laatste keer was ik zelfs niet voor zijn verjaardag uitgenodigd. Maar indertijd – oktober 2010 – was ik nog wel bij de boekpresentatie van zijn “Ik loop of ik Vlieg”, een boek dat je zou kunnen opvatten als vroege memoires van een late veertiger. Ik was zelfs de allereerste die een exemplaar kocht, maar ik las het pas een half jaar later op vakantie. Het is een mooi zacht boekje, dat past bij iemand die met drie vleesetende katten samenleeft, maar zelf vegetariër is. Het boekje gaat over van alles, je moet het maar eens kopen, het is prima vakantielectuur, zacht en subtiel geschreven met een groot hart vooral voor de zondigende mensheid.

Ook het gruwelijke liegen over alle totalitaire systemen dat een bepaald soort “links” kenmerkt en dat oceanen van leed in stand helpt houden, wordt door Eddy slechts aaiend gekritiseerd. Ongeveer zoals-ie zijn katten strelend toespreekt, wanneer zij weer eens een muis hebben vermoord.

Misschien omdat de verkoop van zijn boek wat gestokt is en hij niet wil dat de rest in de ramsj verdwijnt, heeft hij “Ik loop of ik Vlieg” opnieuw onder de aandacht gebracht met een deelpublicatie eruit op “de Jaap” en wel het hoofdstuk “Pinocchio is links”. Hierin vergelijkt hij wat ik graag “hedonistisch links” noem met het lieve houten ventje Pinocchio die, wanneer hij liegt, een steeds langere neus krijgt. Bij de Jaap kunt u het hele hoofdstuk lezen, maar ik haal er hier even mijn favoriete passage uit:

“Daar waar mijn opa niets wist van het reëel bestaande communisme, hadden de studenten uit de hippietijd al veel meer boter op hun hoofd. Het niet-weten van de gruwelen van toen het communisme en nu de politieke islam, was toen en is inmiddels zeker een actieve daad. Het niet-weten is een keuze. De neuzen worden daardoor ook steeds langer. Waren die van de kampvuurzangers in Italië een centimetertje of veertig, inmiddels is die bij de ergste goedpraters tot een flinke meter gegroeid. Van veertig centimeter naar één meter.

Zestig centimeter gegroeid. Het zijn namelijk vaak dezelfde mensen. De mensen die zeiden dat Mao een vrijheidsstrijder was in plaats van een pedofiele megalomane massamoordenaar. Die zeiden dat zelfs de Rode Khmer vrijheidsstrijders waren in plaats van genadeloze wilde horden die een Holocaust onder intellectuelen en stadbewoners veroorzaakten. Die zeiden dat het communisme rechtvaardigheid bracht en geen indoctrinatie, terreur en hongersnood. Dat Noord-Korea niet erger was dan Zuid-, dat de DDR niet erger was dan West-Duitsland, dat Reagan erger was dan Brezjnev, Kohl erger was dan Ceauşescu, dat Bolkestein fout was en Mugabe niet. Dat Khomeini minder erg was dan de sjah. Dat Haile Salassie een rechtschapen heerser was, dat acupunctuur meer kon genezen dan westerse geneeskunde, dat de neutronenbom zou vallen, dat van kruisraketten oorlog kwam, dat macrobiotisch eten goed was voor kinderen, dat de Bhagwan een verlichte goeroe was en geen oversekste oplichter. Diezelfde mensen verkondigen nu vanuit riante huizen hun verheven mening over het integratievraagstuk. Ze schrijven met grote regelmaat in kwaliteitskranten of doceren aan universiteiten die de ouderen onder hen meer dan veertig jaar geleden bezet hielden. Vaak zijn ze ook nog ridders in de orde van huppelepup, dus wie ben ik eigenlijk om hun mening in twijfel te trekken? Dat ze er in het verleden meestal naast zaten, is nog geen garantie dat dat ook deze keer weer het geval is. Bovendien hebben ze de meningen die ze vroeger hadden achteraf nooit gehad, of lag het net even anders. Of was ‘de basis van de ideeën goed’, maar was het ‘door derden verkeerd uitgevoerd’.

Duitse hippies legden me ooit uit dat er ook zoiets is als ‘fatsoenlijk links’. Het links dat wel kritisch is over het totalitaire. Dat wel van de persoonlijke vrijheid uitgaat, of misschien wel júist van de persoonlijke vrijheid uitgaat. Echte feministen, die net zo’n hekel aan het aanrecht hadden als aan de hoofddoek. Die net zo kritisch zijn over Mohammed als dat ze over de paus waren. Net zo kritisch over Castro als over Franco. Die gelijke standaards hebben wanneer ze het gedrag of de mening van witte en van gekleurde mensen beoordelen. Jokkebrok-links daarentegen weet altijd wel iets te verzinnen om terreur en geweld goed te praten als de daders maar exotisch genoeg zijn. Als klootzakken van de ene Afrikaanse stam met hakmessen hele dorpen van een andere stam afslachten, komt dat door lukrake koloniale grenzen of economische knechting door witte multinationals. ‘Een gekleurd mens kan namelijk niet slecht zijn, want hij heeft geen ontwikkeld geweten,’ zo heeft de zichzelf antiracistisch noemende kaste stiekem bedacht. Als een hond vals is, komt het door zijn baasje. Het betuttelracisme in een notendop.”

Mooi geschreven, subtiel gezegd, zacht gesproken. Ik persoonlijk heb de neiging wat steviger uit te pakken tegen diegenen die objectief massamoord, terreur, Jodenhaat en onderdrukking steunen. Want dat ben je aan het doen als je in de Tweede Kamer een motie laat aannemen die zegt

“. . . . overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld . . . . . . [blah-blah-blah] . . . . . VERZOEKT DE REGERING IN WOORD EN DAAD UIT TE DRAGEN DAT HET TEGENGAAN VAN ISLAMISERING GEEN DOELSTELLING VAN BELEID IS, en gaat over tot de orde van de dag . . . ”

Ja, ik hoop werkelijk dat Halsema en ook de medeondertekenaars Cohen, Pechtold en Roemer, alsmede alle Kamerleden die vóór die motie stemden ooit vanwege die daad nog eens veroordeeld worden door een revolutionair tribunaal en dan net zo lang geslagen worden tot ze bloed pissen. Wel onder medisch toezicht, natuurlijk, want we willen niemand vermoorden, maar we hebben wel een verschrikkelijk verlangen ze te sláán, sláán, sláán, géselen . . . . . bij voorkeur met hun eigen houten neuzen.

Door:

Martien Pennings (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Eddy Terstall streelt houten lieg-neuzen

 1. louis-portugal zegt:

  Martien in zie dat jouw handen jeuken.
  Als het zover is waarschuw maar want ik voel het ook zo.

  Like

 2. Columnist zegt:

  De gekleurde mens is onderdrukt en mag dus alles. Zo redeneert Links.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Martien Pennings ik ben het eens met uw stuk. Een enkele opmerking van mij als U mij toestaat.Het schijnt dat links-denkenden een verkeerd draaiend gen hebben, dus dat betekent dat ze minder toerekeningsvatbaar zijn. Dat doet bij mij de vraag rijzen, of de kiezers op dit linkse volksdeel ook niet helemaal sporen. Dat verklaart voor mij ook, dat ik af en toe denk dat ons land een “open inrichting”is geworden. Maar de misdadigers van links, die bewust aan de ellendige toestand van ons land medewerking hebben verleend, mogen voor mij ook terecht staan.

  Like

 4. lucky9 zegt:

  In één zin, voor islamofielen géén genade, nooit!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  @martien. Mooi stuk !! Ik sluit volledig aan bij de laatste alinia. Die dag kan mij niet snel genoeg komen.

  Like

 6. terloops zegt:

  Nu ben ik iemand die vrijwel nooit reageert op blogschrijven of de fantastische epistels die u over het algemeen schrijft, maar vooral bij deze (afgezien dat ik moest schaterlachen, want het u schrijft zeer sarcastisch en humoristisch) kan ik me hier helemaal in vinden!
  Dan vooral de laatste alineas wel te verstaan.
  Dit is de juiste toon die men moet aanslaan, anders veranderd er nooit niks meer en is het niet meer te redden! (zie ook misdefinitie.nl)
  We zijn zo langzamerhand in dit land, europa en het gehele westen uitgelult! althans voorlopig de burger.
  Met de linkse meute, de nuttige idioten, de hoogverradende politici plus de gedateerde neporanjes en vooral de ISLAM!!
  Geen dialoog meer, maar langzaam gegroeit naar het uitvoeren van drakonische maatregelen en zeer korte metten! MARTIAL-LAW, oorlog desnoods, maar dit kan niet meer lang zo doorgaan.
  Men kan het voelen. De vijand solliciteert naar een conflict, want de provocaties, het uitdagend gedrag en de spanning op straat is bijna ondragelijk geworden.

  Like

 7. Nicolazien zegt:

  …..’het tegengaan van de islamisering is geen doelstelling van beleid’ …. Beste Martien, bedankt dat je dit weer eens in herinnering roept! Het is zo verschrikkelijk was hier gebeurd is, maar het dringt niet tot de mensen door! Alle ondertekenaars ontkennen hiermee namelijk dat ze eigen waarden hebben waar ze voor op willen komen; onze eigen leiders maken zich niet hard voor onze westerse waarden die zo tegengesteld zijn aan de islam. ze leveren ons schaamteloos uit!! De effecten en de uitwerking laat alleen nog wat op zich wachten, ze volgen de weg der geleidelijkheid, die werkt op den duur het meest efficiënt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s