Oh, Germania!

(Door: Henryk M. Broder)

70% van de Duitsers is van mening dat Israël zijn belangen nastreeft zonder rekening te houden met andere volkeren. 60% zegt, dat Duitsland geen bijzondere verplichting tegenover Israël zou hebben. 59% noemt Israël “agressief”, slechts 36% vindt Israël “sympathiek”, 13% ontzegt de Jodenstaat het bestaansrecht.

Dat is de actuele stand van de Duits-Israëlische betrekkingen, wanneer men een peiling mag geloven, die het blad “Stern” aan de vooravond van de Israël-reis van de Duitse president Joachim Gauck liet uitvoeren. Desondanks wil Gauck met zijn bezoek “een signaal van solidariteit met Israël in moeilijke tijden afgeven”. Zijn boodschap luidt: “Wij Duitsers staan aan jullie kant…”

Gauck, wiens verkiezing tot president door een grote meerderheid van de Duitsers begroet werd, is een oprechte protestant, geen tacticus, geen opportunist. Een pastor, die in de politiek terechtgekomen is. Na Christian Wulff wilden de Duitsers een president hebben tegen wie ze opkijken, die ze als morele instantie kunnen accepteren, die hen zegt waar het goede stopt en het kwade begint.

Als hij echter verklaart: Wij Duitsers staan aan Israëls kant, dan spreekt hij slechts voor zichzelf en voor een minderheid van de Duitsers.

“Wij Duitsers” namelijk kunnen ons veel dingen voorstellen, alleen niet, dat de Bondsrepubliek Israël in het geval van de val van Israël te hulp komt, en al helemaal niet militair. Grass heeft met zijn “Israël-kritisch” gedicht “Wat gezegd moet worden” de Vox populi zeer betrouwbaar weergegeven. Voor de meeste Duitsers is Israël de eeuwig storende factor, een gevaar voor de wereldvrede. De manier waarop Israël de Palestijnen “behandelt”, herinnert hen eraan hoe de Joden “speciaal behandeld” werden door de nationaalsocialisten.

Omgekeerd klinkt de muziek heel anders. De Israëli´s houden van “Germania”, vooral van Berlijn. Als men tegen een Israëli zegt dat men uit de Duitse hoofdstad komt, dan gaan zijn ogen onmiddellijk schitteren. Daar was hij ook al of hij wil er binnenkort per se naartoe. Berlijn staat voor veel dingen, behalve voor het Derde Rijk.

De Israëli´s hebben de Duitsers hun zonden al lang vergeven, de Duitsers echter verwijten de Joden nog steeds wat zij hen hebben aangedaan.

Bron:

http://www.achgut.com/dadgdx/index.php/dadgd/article/oh_germania/

Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Israël, Joden. Bookmark de permalink .

5 reacties op Oh, Germania!

 1. Marcel zegt:

  Nou prachtig hoor. Die Gauck, kwam die ons onlangs niet nog eens lastigvallen met zijn abjecte mening dat we hier niet zo achter die Wilders aan moesten lopen omdat hij Wilders een vreselijke populist vind ?

  Politiek correcte dhimmie !

  Like

 2. Piet zegt:

  Gaucks Muslime und Wulffs Islam

  Gauck: “Ich hätte einfach gesagt, die Muslime, die hier leben, gehören zu Deutschland”
  Damit glaubt der neue Präse Gauck sich schlau aus der Affäre gezogen zu haben.
  Dennoch hat sich Gauck mit dieser Aussage ein Häuflein Hundekacke hingelegt.
  In Wahrheit gehören die Muslime zu keinerlei NationalstaatDenn die Muslime gehören zu islamischen Sozialgemeinschaften und sie fühlen sich nur der Umma verbunden, dem Kalifat, oder den jeweiligen Stämmen und Klans.
  http://www.kybeline.com/2012/05/31/gaucks-muslime-und-wulffs-islam/#more-35066

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  En toch vond ik Gauck meer pro Israël dan Wulff.
  Hopelijk zal hij zich wat meer verdiepen in de nederlandse verhoudingen zodat hij daarin wat genuanceerder wordt.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Aisha, dat is niet de schuld van de europese burger, maar de schuld van met name LINKSE politici. En met name door de EU zijn we in deze ellende gestort, veel gewone burgers zijn de gang van zaken meer dan zat!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s