Wil Jena´s burgemeester de stad vrij houden van Joodse producten?

Steeds meer Duitse locale politici voelen zich ertoe geroepen om een standpunt over Israël in te nemen. Ook Jena´s herkozen burgemeester Schröter heeft niet voldoende aan de problemen van de stad zelf, bijvoorbeeld de wapenleveranties uit Jena aan de NSU. Daarom heeft hij een bijbaantje genomen als Israël-criticus.

Als eerste ondertekenaar van een initiatief van Pax Christi, “Bezetting smaakt bitter”, zet hij zich in voor de herkenningsplicht van goederen uit de Israëlische nederzettinggebieden. Jena´s burgers moeten ervoor worden behoed “waren van antivolkenrechtelijke oorsprong” te kopen.

Burgemeester Schröter, van wie we nog nooit een woord van veroordeling over raketaanvallen op Israël hebben gehoord, ziet zichzelf toch niet in de vreselijke traditie van de historische naziparolen, omdat “veel vooraanstaande Joden”in Duitsland deze actie zouden ondersteunen.

Overigens zou hij geen antisemiet zijn, want hij zou vrienden in Israël hebben, die hem in zijn houding zouden sterken. Daarom wil hij geen gehoor geven aan de oproep van de DIG (Deutsche Industrie Gesellschaft) Thüringen om zijn handtekening in te trekken. Ach, als de burgemeester zijn herkenningsplicht nu maar zou willen uitbreiden naar de ergste dictaturen! Dan zou Jena direct een nieuwe burgemeester moeten kiezen, omdat de beste man dan niet meer aan regeren zou toekomen. Dat zou beter voor de stad zijn…

Zie tevens:

http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=272452

Bron:

http://www.achgut.com/dadgdx/index.php/dadgd/article/will_jenas_ob_die_stadt_judenwarenrein_halten/

Auteur: Vera Lengsfeld

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Dwaas voorstel van Duitse burgemeester voor een boycot van Israël ligt onder vuur vanuit de politiek

Voor mij lijkt het allemaal op elkaar, het is immoreel om producten uit de Joodse staat te boycotten, ongeacht waar ze vandaan komen. Elke idioot van een politicus of anderszins, die een dergelijke regeling promoot, zou moeten worden ontdaan van ieder product dat hij/zij gebruikt dat in Israël is ontwikkeld. Hun mening zou in een tel veranderen.

Duitse controverse over een Israëlboycot. Politici wijzen de oproep van de burgemeester
van Jena van een Israël boycot af. Schröter: Het doel is goederen te labelen van “illegale” nederzettingen.

Sociaaldemocraten, Die Linke en christendemocraten verwierpen vorige week de campagne van de burgemeester van Jena, Albrecht Schröter, voor een brede boycot van Israëlische producten.

Critici beschuldigen Schröter (57), sociaaldemocraat en burgemeester van Jena in de deelstaat Thüringen, van het koesteren van modern antisemitisme voor zijn steun aan de oproep van Pax Christi, een internationale, katholieke “vredesbeweging,” om geen Israëlische producten meer te kopen.
(….)

Prof. Gerals Steinberg, het hoofd van de in Jeruzalem gevestigde niet-gouvernementele organisatie (NGO) “Monitor”, schreef in een email aan de Jerusalem Post dat de boycot, gesponsord door Pax Christi en de burgemeester, “fundamenteel immoreel” is. Het doel van deze campagne, zoals duidelijk wordt gesteld, is het demoniseren van het recht van het Joodse volk op zelfbeschikking en soevereine gelijkheid. Deze agenda is inherent discriminerend en verwist de geschiedenis van wrede oorlogsvoering en terrorisme tegen Israël, dat de oorzaak is van de post-1967 “bezetting. Door het propageren van het Palestijnse verhaal worden de organisaties die betrokken zijn bij de BDS-campagnes (boycot, de-investering en sancties), strijders in deze vorm van oorlogsvoering.

Hij vervolgde: “Pax Christi, als een christelijke organisatie die een ethische doelstelling beweert te hebben, zou eigenlijk geïnteresseerd moeten zijn in het bevorderen van de vrede en de mensenrechten, het zou zijn middelen moeten concentreren op de echte misstanden in Syrië, Gaza en elders in plaats van zich aan te sluiten bij de laatste, recente inspanningen om het Joodse volk de soevereine gelijkheid te ontzeggen.”

Lees eventueel ook de Jerusalem Post (Engels)

http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=272452

Bron:

http://tundratabloids.com/2012/06/german-mayors-foolish-boycott-proposal-against-israel-under-fire-from-politicians.html

Vertaald uit het Engels door:

Vederso (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden, Jodenhaat, Racisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

5 reacties op Wil Jena´s burgemeester de stad vrij houden van Joodse producten?

 1. Piet zegt:

  Onze gehele westerse civilisatie hebben wij aan de Joden te danken die meer dan 2500 jaar terug begon.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Weer een bewijs dat RODEN zeker FASCISTEN zijn! Het zijn grote huichelaars, die met een schijn van christenlijkheid en mededogen, de vijanden van ISRAEL tot STEUN zijn, en zelfs de eigen bevolking uitleveren aan de ISLAMISTEN. Deze mensen had wijlen SIR WINSTON CHURCHILL op het oog toen hij de woorden uitsprak: ” De fascisten van morgen-de toekomst- zullen zich anti-fascisten noemen. LINKS is een grote VERRADERSBENDE.

  Like

 3. Piet zegt:

  Socialisten zijn toch echt schizofreen. Iedere keer willen zij meer geld voor cultuur: muziek, beeldende kunst en als het zou kunnen zouden alle musea gratis zijn (op kosten van de ander dus). Maar als je hen te keer hoort gaan zou je denken dat zij even hard als moslims musea in vlammen zouden laten opgaan. Geen moment komt het besef dat de kunst ook regelrecht een product is van de Joods-Christelijke civilisatie, die SUPERIEUR is al all andere beschavingen waarvan menigeen dit woord niet verdient, want het is ronduit bagger.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Zo begon het in 1938 ook, alleen waren het toen andere facsisten nl. de nazis.

  Trouwens worden de meeste van die producten geproduceerd door arabieren.

  Like

 5. Columnist zegt:

  Dit Anti-Semitisme zal pas verdwijnen als de Duitser met Joodse vrouwen trouwt. Dit is onder mijn godsdienst toegestaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s