DK: Rechtbank spreekt terreurverdachten schuldig

In Denemarken werden vier mannen veroordeeld, die een aanslag gepland zouden hebben op de krant “Jyllands-Posten”. Ze wilden wraak nemen voor de omstreden Mohammed-karikaturen.

Vier mannen in Denemarken zijn tot ieder 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens een geplande aanslag in verband met de Mohammed-karikaturen. De veroordeelden hadden aanval op de krant “Jyllands-Posten” gepland. De mannen van Arabische afkomst wilden als vergelding voor de publicatie van de Mohammed-karikaturen van de Deense tekenaar Kurt Westergaard de redactiekantoren van de krant bestormen en daar om zich heen schieten. De rechtbank in Glostrup bij Kopenhagen verklaarde hen schuldig aan terrorisme.

Bij het begin van het proces in april pleitten de aangeklaagden niet schuldig. Later gaf een van de mannen illegaal wapenbezit toe. De vier mannen werde4n in december 2010 in Kopenhagen gearresteerd, slechts enkele uren voor de geplande aanslag. De Deense en Zweedse politie hadden hen daarvoor een langere periode in de gaten gehouden. Ze wonen allemaal in Zweden.

Drie van de veroordeelden zijn Zweedse staatsburgers, de vierde heeft een verblijfsvergunning voor het land. Ze zijn afkomstig uit Libië, Tunesië, Marokko en Libanon. In een geobserveerd appartement in Kopenhagen vond de politie twee vuurwapens, munitie en ongeveer 20.000 dollar cash.

Omstreden karikaturen

De Deense politie heeft sinds de publicatie van de in de islamitische wereld heftig bekritiseerde Mohammed-karikaturen meerdere moordplannen op de nu 76-jarige Westergaard aan het licht gebracht. Hij had de profeet Mohammed afgebeeld met een bom in zijn tulband.

De door “Jyllands-Posten” in het jaar 2005 gepubliceerde karikaturen van de profeet Mohammed hadden in meerdere islamitische landen geleid tot demonstraties en onlusten.

Verleden jaar werd een in Denemarken levende Somaliër eveneens wegens terrorismebeschuldigingen veroordeeld, nadat hij met een bijl het huis van Westergaard was binnengedrongen. Ook een Tsjetsjeen werd in 2011 tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens een geplande briefbomaanslag op de tekenaar.

Bron:

http://www.20min.ch/ausland/news/story/Gericht-spricht-Terrorverdaechtige-schuldig-16222711

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Free speech, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op DK: Rechtbank spreekt terreurverdachten schuldig

 1. louis-portugal zegt:

  Als zij dus echt zolang moeten zitten klinkt het niet fout.
  Nu nog zorgen dat ze gevangenissen krijgen die vergelijkbaar zijn met de gevangenissen in hun land van herkomst.

  Like

 2. Columnist zegt:

  Deze mensen moeten als mohareb de armen en benen worden afgehakt. De islam verbiedt immers euthanasie. Wie zich tegen mijn geboden verzet, zal eeuwig branden in de hel. De juistheid van mijn godsdienst wordt bewezen door de burgeroorlog in Syrië.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Klik vooral de email-berichten uit de rest van de wereld eens aan: grensverleggend leesvoer.
  http://www.zombietime.com/mohammed_image_archive/

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Deze personen moet men inderdaad in gevangenissen zetten, die zeer lijken op die van hun noord-afrikaanse thuislanden. En enkel op “water en brood”. Maar onze laffe slappe politici kennende, gaat men deze “woestijnratten”, wel weer pamperen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s