Gutmenschen

Als ik naar zo’n gezicht kijk, dan voel ik de culturele verwantschap. Of beter gezegd, ik zie in dat gezicht diezelfde levensangst die veel intelligente en gevoelige mensen kwelt. Ik groeide op omringd door zulke types. Het zijn niet de slechtste mensen. In hen woont een hevig verlangen ‘goed’ te zijn. En dat verlangen wordt vreselijk bedorven door de angst niet goed genoeg te zijn.

Om aan die diepe angst tegemoet te komen bouwen zij elke dag aan een wereld waarin waarden gelden die hen tot ‘zeer goed’ bestempelen. Dat is het proces dat haat voor Israël en haat voor Joden oplevert. Het zijn deze mensen die zichzelf van hun falen bevrijden door naar goede en succesvolle mensen te wijzen en deze dan “racisten” of “klassevijanden” of “dieven” of “zionisten” te noemen. Zij houden van de islam, omdat de islam hen in staat stelt hun superioriteitspose aan te nemen. Superieur aan wat? Aan gewone mensen die een hekel hebben aan moordenaars. Want dat is allemaal veel te voor-de-hand-liggend en getuigt niet van een diep gevoelsleven en een ontwikkeld intellect. Deze angst niet-goed-genoeg-te-zijn beneemt mensen de capaciteit tot leven. Het zijn, met al hun gezwelg in hun talloze kleine gevoelentjes, levende doden. Het boven afgebeelde gelaat luistert naar de naam Harriet Sherwood. Zij schrijft voor de Guardian. Zij is uit op een tweede Holocaust. Ik heb haar al heel vaak willen wurgen. Hieronder hebt u er nog een: Rachel Shabi. Ziet u de overeenkomsten? Het is een bepaald type. Onze Tweede Kamer zit er vol mee. Bij de SGP vind je dit niet. Bij de PVV trouwens ook niet.

Door:

Roelf-Jan Wentholt (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Islam, mainstream-media, political correctness. Bookmark de permalink .

10 reacties op Gutmenschen

 1. Predictor zegt:

  Exact verwoord, alleen hun ‘intelligentie’ is niet helemaal correct omdat deze is beneveld door het ontbreken van gevoel voor de realiteit! Hun overheersende drang naar “goedheid” is gebaseerd op de mening van anderen en een teken van weinig zelfrespect! De echte intellectuelen worden dan ook vaak arrogant genoemd!

  Like

 2. Gutmenschen zijn nog altijd aanhangers van het Marxistische credo “From each according to his ability, to each according to his need”. Zij bepleiten de slavernij van mensen met vaardigheden en bekwaamheden t.b.v. de behoeftigen. Behoeftigen genieten bij gutmenschen een heiligenstatus, de vraag naar eigen verantwoordelijkheid mag niet worden gesteld.
  In de echte wereld geldt de wet van identiteit en causaliteit. Het overgrote deel van de waarden die de mens nodig heeft om op aarde te overleven, moet worden geproduceerd. Moeder natuur reikt die niet op een dienblaadje aan.
  Gutmenschen hebben een mystiek verlangen naar een Aards Paradijs, waar automatisch in al onze behoeften wordt voorzien. Mensen met vaardigheden en bekwaamheden, de klassevijand van ondernemers en middenstanders, maar bv. ook de Joden die van een dorre woestijn een land van melk en honing maakten, herinneren de gutmenschen aan de dwaasheid van hun verlangen naar een heilstaat, een Hof van Eden op aarde. En aan de eigen verantwoordelijkheid die het overgrote deel van de behoeftigen ontloopt. De Joden, de ondernemers en middenstanders worden gehaat vanwege hun deugden. Niet alleen wegens hun materiële deugden (productiviteit en creativiteit), maar ook omdat zij de kunst verstaan van het vreedzaam samenleven. Zij belagen elkaar niet als waren ze roofdieren, maar ze ruilen waarden tegen waarden volgens het handelaarsprincipe. Dat is beschaving, dat is cultuur.
  Hoe anders gaat dat in de rest van het Midden-Oosten, waar de ‘ware gelovigen’ anderen tot slaaf mogen maken, of mogen beroven.

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  @Franciscus

  Mooi, gedegen comment Franciscus. Dank daarvoor! 😉

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Rachel Shabi (onderste foto) heeft hetzelfde ‘Heilige Madonna’ gezicht dat Femke Halsema kon en ongetwijfeld nog kan trekken.

  Gelukkig hoef ik niet meer regelmatig naar haar ‘onschuldige gezichtje’ te kijken.

  Een ‘Gutmensch’ geeft mij pijn in de maag, Zou dat komen omdat ik de duivelse onechtheid ervan aanvoel?
  Goed artikel, Roelf-Jan, de spijker op z’n kop!

  Like

 5. Bert zegt:

  De Gutmensch behoord tot de homo perfekto beneficaris …… het ras wat zich heeft geëvolueerd tot übermensch en noemen zich de profeten van de tolerantie.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Wat een ongehoorde arrogante, en dictatoriale fascistische zet weer zeg!

  Maar het was wel te verwachten natuurlijk. Je moet gewoon begrijpen waar dat linkse volk altijd al hun ‘idealen’ vandaan haalden. Die kortzichtigheid en beperkt bevattingsvermogen, evenals hun mentale gebrek is als een ernstige, ongeneeslijke ziekte te beschouwen en is al in enkele generaties op hun kinderen doorgegeven! Hun psychische, mentale luiheid ontaard uiteindelijk natuurlijk ook in fysieke luiheid, waardoor dit soort zich onmiddellijk zal keren tegen elke uiting van; norm, waarde, moreel en identiteit en ethiek!!

  Linksen; Van oorsprong veelal Hippies, Bloemenkinderen, sekteleden, communes etc. die elke verantwoordelijkheid voor zichzelf, anderen en de maatschappij verwierpen. Zich suf neukten en verslaafd raakten aan drugs, en door overmatig gebruik er van een veelheid geslachtziekten opliepen. Ten gevolge daarvan hield men gedegenereerde hersens en genitaliën over, wat in een aantal gevallen resulteerde in dwaasheid en waandenkbeelden en de daaruit voortvloeiende irrationele wens, dat men verantwoordelijk zou kunnen zijn voor anderen.
  Ook het ontbreken van elk ethisch en kritisch vermogen is te wijten aan de ruggegraatloosheid, veroorzaakt door ongelimiteerde sex zelfs met kinderen.

  Door de alom heersende kuddementaliteit en massapsychose was het mogelijk dat een groot aantal van deze ernstig zieken plaats konden nemen op het pluche. Enkele voornaamste speerpunten in hun vaandel zijn; Evenwichtige verdeling, waarbij dat bij voorkeur dient te gebeuren tussen hun linker en rechterzak. Echter in hoofdzaak, tolerantie, doormiddel van gedwongen acceptatie van totale controle onder de sharia, met uiteindelijke doel massale zelfvernietiging onder de islam.

  Overigens is het een algemene misvatting dat deze lieden naïef zouden zijn! Het begrip, takiya hadden zij al opgedaan tijdens de ontsporingen in Oosterse communes. Hoogst waarschijnlijk ook de plaatsen waar het zaad der zelfvernietiging in hen werd gezaaid.)

  Daarnaast betoogde ik al eens eerder dat veel westerse (linkse) vrouwen zich wenden tot de islam wenden. Daaraan ligt een veel voorkomend psychologisch probleem aan ten grondslag. Een oorzakelijkheid is soms te vinden in wat we noemen het ‘Stockholm syndroom’. Maar in het algemeen vind deze diep gevoelde behoefte haar oorsprong in hun behaagziekte, die versterkt wordt in de diepe gekrochten van hun ziel waar zij een diep, pathologisch verlangen koesteren naar totale onderworpenheid en de onblusbare wens op dominante wijze verkracht te worden!

  Bijvoorbeeld de volgende uiting van om zaadsmekende, sexueel tekortkomende vrouwen, bewijst een significante behoefte tot persoonlijke vernedering en onderworpenheid.

  De Deense tv toonde een stunt van Fear Factor met urine en zaad van een ezel! In de scène moesten deelnemers glazen urine en sperma van een ezel leegdrinken!Een deelneemster werkt een glas ezelsperma naar binnen. Deelnemers van Fear Factor die de volgende ronde wilden bereiken, moesten de glazen ook leegdrinken!

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Zeer interessant gezegd.en gereageerd.
  Linsky ik las eens ergens dat uit een amerikaans onderzoek zou blijken dat linkse mensen een bepaald of misschien wel enkele genen missen.
  Er zijn ook mensen zoals die bovenstaande dames die de tijd van de flowerpower en Bagwan niet of nauwelijks hebben meegemaakt en ook zo zijn.

  We moeten het ermee doen en proberen ons niet teveel van het leven te laten bederven.

  Like

 8. Linsky zegt:

  louis,
  Die daar niet aan meededen, zijn besmet, en geïndoctrineerd door hun omgeving die er wel waren en die ideologie aanhingen.
  Kijk eens hoe wijd verbreid de zogenaamde ‘spirituele’ en ‘New Age’ scene is tegenwoordig.
  Al dezer organisaties werden overigens al in aanvang geïnfiltreerd door de CIA.
  Daardoor konden zij op subtiele wijze nog meer verderfelijke ideeën zaaien bij die ‘wereldverbeteraars’!

  Like

 9. Jan zegt:

  “Shabi is part of small group of post-Zionist Mizrahi intellectuals who want to reclaim the non-European aspect their identity. I think this is a positive thing. But some of these post-Zionists have a tendency to borrow analytical frameworks from Marxists and others who view Ashkenazim and Zionists in general as imperialists and colonialists. In this narrative, the Mizrahim are indigenous people who have been victimized by Zionism, just like the Palestinians. In other words, Mizrahi Jews and Palestinians are people of color and Ashkenazis are whitey.

  http://cifwatch.com/cif-contributors/rachel-shabi/

  http://noah.simonstudio.com/2012_02_19_archive.html

  Like

 10. Henk Schroemges zegt:

  De eerste is typisch een muts, de 2e een machochistische troel. Eentje die zoals in Athene van die rechtsextreme politicus een paar klappen kreeg. Beiden hebben echter het zieligheidsgen georven en zijn daardoor niet te helpen en ook niet serieus te nemen. Doodzwijgen of een pak rammel, waarnaar ze kennelijk lonken en verlangen. Zou zeggen huw een extreme moslim en je wordt geholpen in al je verlangens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s