Europa´s toekomst: Nationale staten of Europese Unie?

Twee jaar geleden zei bondskanselier Angela Merkel: “Als de euro mislukt, mislukt Europa”. Zo´n uitspraak is geen vaststelling van een feit. Hier wordt veelmeer een bedoeling geformuleerd. Dat betekent, het is Merkels bedoeling en haar vaste besluit om de euro te behouden, wat er ook gebeurt. Maar waar tragisch genoeg een einde aan zou kunnen komen, is het besef, dat Europa uit verschillende naties bestaat, die het niet eens kunnen worden over de oplossing voor de actuele crisis. In plaats van eenheid zien we splitsing. De Europese Unie is een fictie. Juist nu zijn het Duitse noorden en het mediterrane zuiden gespleten in de kwestie van de staatsschulden.

In een artikel in de New York Times van vorig jaar september spotte de redacteur van “Die Zeit” Josef Joffe over Karl Marx´ fixatie op de economie, door de voorrang van de cultuur boven de economie te benadrukken: “It´s the culture, stupid!” Volgens Joffe zouden “de PIIGS – Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje – nooit in de Europese munteenheid opgenomen hebben mogen worden”. Wat hebben de PIIGS namelijk ook gemeen met het “duistere, gedisciplineerde Duitsland”? Volgens Joffe is Europa geen eenheid. In het noorden vinden we protestanten (in ieder geval waren ze het ooit), in het zuiden vinden we katholieken (in ieder geval waren ze het ooit). En nu krijgen we de consequenties van de Europese Unie geserveerd.

De mensen zullen zeggen, dat de euro levensvatbaar zou zijn, dat de Europese binnenmarkt van levensbelang zou zijn. Desondanks is het bankroet van Griekenland een kwestie van logica. Het is ook een kwestie van logica dat Griekenland de eurozone zal verlaten. De rest van europa wil dat Griekenland in de euro blijft, maar de definitieve beslissing ligt bij Griekenland. Zoals men ziet, bezit de Europese Unie geen soevereiniteit. Dat is de sleutel in deze zaak. De soevereiniteit ligt bij Griekenland. En als Spanje aan de beurt komt en daarna Italië, dan zal de logica van het bankroet zich herhalen. De logica van het uittreden uit de euro zal zich herhalen. Zonder twijfel is men alom wanhopig. De euro valt en een globale economische recessie hangt in de lucht. Soevereiniteit is de sleutel tot deze crisis. Een natie kan voor zichzelf beslissen.

Ik vroeg aan een vriend uit Duitsland of hij mij de situatie vanuit zijn oogpunt zou kunnen uitleggen. Mijn vriend antwoordde: “Ik heb geen idee welk financieel bedrog onze socialistische politici als volgende zullen proberen, maar ik weet zeker dat de poging zal mislukken, net zoals al hun goochelaarstrucs tot nu toe mislukt zijn. Ik sprak met enkele financiële experts en luisterde naar hun meningen, maar ik weet nog steeds niet of het zal eindigen in een hyperinflatie of in een geldhervorming. Maar allemaal zijn ze het er over eens, dat onze politici niet één van de fundamentele problemen opgelost hebben.”  Het crisismanagement, zei hij, zou de ineenstorting alleen maar uitstellen en ervoor zorgen dat deze nog erger zal zijn. “Ik denk, dat het resultaat van deze politiek onlusten, opstanden en burgeroorlogachtige toestanden zullen zijn”, zei hij.

Europa is niet alleen verdeeld tussen schuldeisers en schuldenaren. Wat te denken van de islamitische immigranten tegenover de autochtone Europeanen, de linksen en de rechtsen, de Fransen en de Duitsers? O ja, dat zijn allemaal partners en vrienden – net zoals in 1914 en 1939. De huidige eenheid van Europa is van economische en niet van politieke aard. Men kan Europa´s jongste welvaart beschouwen als een soort kit, die ideologische en etnische tegenstellingen overbrugt. Maar zodra de welvaart verdwijnt, ontstaat de voedingsbodem voor tweespalt. Dan ontstaat de voedingsbodem voor het sterker worden van nationale soevereiniteit. Natuurlijk hangt in zo´n situatie alles van de leiding af. Ik vroeg mijn Duitse vriend naar zijn mening over Angela Merkel. Hoe denkt hij over haar?

Hij antwoordde: “Ik schaam me ervoor om te moeten toegeven dat ik enkele jaren geleden, toen zij kanselierskandidaat van de CDU was, op haar gestemd te hebben, gewoon omdat ik Poetins persoonlijke vriend Gerhard Schröder niet meer als kanselier van mijn land wilde hebben. Van de andere kant, nog een ambtsperiode voor Schröder zou niet slechter voor het land geweest kunnen zijn dan Merkel. Kortom: Ze was en is een slechte kanselier.”  En precies deze mening zou in Duitsland terrein kunnen winnen. Volgens “Spiegel-Online” is Merkel haar Triple-A status op de populariteitsschaal kwijtgeraakt. En men zegt, dat haar bezuinigingspolitiek en haar “nieuwe hardheid”  over het algemeen niet goed overkomen bij de Europeanen. Veel Duitsers vinden haar strengheid echter nog altijd juist. “Ze laat zich door niets stoppen”, zegt een voorbijganger in een interview van de “Deutsche Welle”:

 

Van de Duitse kanselier, van wie gezegd wordt dat zij hele sterke zenuwen heeft, hangt veel af. “Ik ben in begrotingskwesties voor serieusheid”, zegt Hollande. Maar niemand weet precies wat dat moet betekenen. Enkelen waarschuwen dat hij een inflatoire politiek zal inslaan – om daarmee bezuinigingsmaatregelen te vermijden. Men zou kunnen vermoeden dat Hollandes politiek de kant van inflatie uitgaat, terwijl Merkels politiek richting deflatie wijst. Wat betekent dat voor de waarschijnlijkheid van een compromis tussen deze beide kanten? “We hebben niet een president van de Europese Unie genaamd mevrouw Merkel gekozen, die over het lot van anderen beslist”, zei de woordvoerder van de Franse socialisten, Benoit Hamon.

Daarbij blijft het: De soevereiniteit is van de naties en de Europese Unie is geen natie. De oplossing van de Europese economische crisis is voorbehouden aan de naties, niet aan de unie van de naties. De euro is geen nationale munt. Als zodanig staat hij op het punt om onder druk te komen. Griekenland zal waarschijnlijk de eerste uitdaging vormen. Andere zullen volgen. De nationale staten van Europa zullen zich nooit opofferen voor de euro of de EU. Wat wij nu zien in Europa, is de bevestiging van een oude wijsheid. De nationale staat is veel sterker en effectiever dan het bloedarme gestel van internationalistische dromers.

Bron:

http://tinyurl.com/ccb6yoc

Auteur: Jeff Nyquist

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering. Bookmark de permalink .

36 reacties op Europa´s toekomst: Nationale staten of Europese Unie?

 1. Lucky9 zegt:

  Het zou niet de eerste keer zijn dat de Duitse publieke opinie een verkeerde keuze maakt.

  De eurofiele gezichten op de foto’s hierboven doen hun uiterste best om in hun eigenbelang de grote oorlog van 1914-1946 terug te laten losbranden. Uitsluitend in hun eigen belang en helemaal niet voor de vrede.

  In het liedje “the unsiversal soldier” is er inmiddels een soldaatje bij gekomen: “He’s a catholic, a Hindu, an atheist, a Jane; a Baptist, or a soldier of Allah!…”

  Buffy Sainte Marie ( http://www.youtube.com/watch?v=VGWsGyNsw00 ) kon dat in 1968 onmogelijk voorzien. Boeddhisten hebben met deze gang van zaken niets te maken maar dat weten linkse goedmensen niet. Ze menen van nature zelf alles beter te weten. Daarom spellen ze liever anderen de les. Him and you and me, anybody but Allah!

  The “writing on the wall” ontgaat Barosso, Merckel , Ashhton en Van Romp compleet! Zo er zijn ze met hun eigen belang bezig.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Europa’s toekomst:
  Nationalisme moet winnen van globalisme, anders burgeroorlog

  Griekse demonstranten koelen hun woede op de gehate EU vlag. Het is te hopen dat de rest van de Europese volken tijdig hetzelfde zullen doen, voordat het continent zelf opnieuw in brand vliegt.

  Nationalisme. Het is een vies, verboden en zelfs gruwelijke woord in de oren van de meeste politici in Den Haag, Brussel en alle andere Europese hoofdsteden. De waarheid is echter dat nationalisme ondanks alle pogingen van de globalistische elite dit de kop in te drukken altijd de boventoon is blijven voeren op ons continent, dat immers bestaat uit een groot aantal hemelsbreed van elkaar verschillende volken, culturen, talen en gewoonten.

  Het behoud en zelfs versterken van het nationalisme is binnen het concept van verregaande samenwerking daarom de enige echte oplossing voor de steeds groter wordende economische, financiële en maatschappelijke crisis in Europa. Krijgt ‘Brussel’ echter zijn zin en worden de landen in een almaar strakker wordende dwangbuis van ‘éénheid’ gedwongen, dan zullen de tegenstellingen zich zó verscherpen dat zelfs een Europese burgeroorlog niet langer ondenkbaar is.
  Meer Europa = Meer verdeeldheid ….verder;
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=660571&r=1&tbl_archief=&

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  OK Linsky http://www.youtube.com/watch?v=eTmvrHoyMZ8
  Begraaf mijn hart in de gekwetste knie. Zo ver is het gekomen. De islamofielen “proberen” ons door de knieschijf te schieten!
  Wablieft? Ja zeker, jawel!
  Koop wapens! (Geen parafernalia maar aandelen, dat brengt dividenden op.)

  Like

 4. toetssteen zegt:

  Sorry EJ, hoeveel kan het systeem aan voor hel dreigt? Ik vind een voor een zo tragisch. en dan moet je het ook nog gaan voorzien van commentaar?
  Ik vertrouw erop dat je het publiceert.
  Ow, bij de weg:

  http://de.rian.ru/politics/20120610/263763675.html

  en deze:

  http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/06/08/syrie-in-breder-perspectief/

  En nou ga ik maffen en het maakt me niet uit welke oost of west nog opduikt….. snurkkkkkk

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel, juist en het is steeds weer opvallend, dat de partijen die voor de waanzin EU en Euro kiezen, dezelfde partijen zijn die de ISLAM geen strobreed in de weg wensen te leggen.
  Tenzij de bevolking eindelijk op 12 september met deze partijen afrekenen, zie ik de toekomst zeer somber tegemoet.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  En nu mogen jullie je tanden stukbijten op hetvolgende: zie 14 en 15 van…
  http://www.amsterdampost.nl/journaalanker-met-hoofddoekje-moet-kunnen/#comment-72662

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl, nou mijn tanden stuk bijten waarde G. dat lukt mij niet meer met mijn kunstgebit.
  Maar ik heb de link opgezocht, U heeft gelijk, de linkse en liberale gekken weten van idiotie niet meer wat ze nu weer moeten doen om de kont te kussen van de islam. Ach ja, dadelijk komt natuurlijk groen slinks DIBI met het voorstel om dat bij ons in Nederland ook maar toe te staan.
  Kotsmisselijk wordt ik van de “linkse-en liberale kerk”.

  Like

 8. De Ekster zegt:

  Ben het helemaal eens met de commentaren dat Europa, samen met de Islam, ons de kop zal gaan kosten, maar ik vind het veel te gemakkelijk om alleen links overal de schuld van te geven. Vergeet niet dat bijna alle partijen, dus van links tot rechts, ons de euro in gerommeld hebben. Het CDA, de VVD, de streng gelovige christenen, al deze partijen waren (en zijn nog immer) voor de euro en ze hebben ook altijd gezorgd voor een gestage stroom vreemdelingen. Dat zijn allen rechtse partijen. Met name het CDA heeft altijd islamieten de hand boven het hoofd gehouden. Simpelweg links de schuld geven is niet juist. Natuurlijk(?) waren ook de PvdA en Groenslinks altijd voor een verenigd Europa, maar bij voorbeeld de SP (toch bepaald geen rechtse partij) was hier duidelijk tegen, en wel precies omdat ze de ellende met een gezamenlijke munt zonder politieke unie hadden voorzien en voorspeld. Maar helaas stonden ze langs de zijlijn alwaar ze gemakkelijk door de andere partijen genegeerd en geridiculiseerd werden…

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom: ik bedoelde dat onderzoek over religie.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @G. Deckzeijl oké. Bedankt.

  Like

 11. Linsky zegt:

  ENGELS DEFENSIE LIGA & Tommy Robinson protest tegen de islamitische pedofiele “grooming” bendes in Rochdale
  http://www.digitaljournal.com/article/326411

  Amazing speech by Tommy Robinson begins at 5:25

  Like

 12. Linsky zegt:

  Supreme Court orders Halla-aho to pay for hate speech.
  Finland’s Supreme Court has ordered controversial Finns Party MP Jussi Halla-aho to pay a fine for his anti-Islamic blog posts dating back to 2008. He is also to delete certain writings from his blog.
  http://yle.fi/uutiset/supreme_court_orders_halla-aho_to_pay_for_hate_speech/6171739

  Like

 13. Linsky zegt:

  Saoedi-Arabië: ‘vredelievende’ moslim man verminkt zijn vrouw door met zuur te gooien in haar gezicht, en lichaam, omdat “ze een slechte vrouw is!”

  http://barenakedislam.com/2012/06/11/saudi-arabia-muslim-man-mutilates-his-wife-by-throwing-acid-on-her-face-chest-and-hand-because-she-is-a-bad-wife/

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @De Ekster 10.28. uur, uw opmerking dat CDA en VVD mede verantwoordelijk zijn, is absoluut de waarheid. Ik heb meerdere keren hier betoogd, dat het de laatste 40 jaren, de VVD, het CDA, de PVDA, en D66 waren, die in wisselende samenstelling de regering vormden. En het is ook een grof schandaal, dat wijlen Koningin Juliana, van het CDA en de VVD, in de Troonrede moest zeggen: “Nederland is vol, ten dele overvol”. En wat flikten CDA en VVD, om de Wientjes kliek het VNO te pleasen ging de nederlandse deur gewoon volop open. We zijn gewoon door de partijen CDA,VVD,D66 en PVDA “in het pak genaaid”. En gaat men 12 september weer op deze eurofielen stemmen, dan gaan we gewoon verder met de hopeloze politiek van de kunduz kliek.

  Like

 15. Linsky zegt:

  Switzerland – Stunning Rise In Criminality, Banks Attacked With Bazookas

  Like

 16. Linsky zegt:

  Het uiteenvallen van Joegoslavië ……..met video

  Onderstaande documentaire verteld het verhaal van het uiteenvallen van Joegoslavië vanuit het eigen perspectief. Begrijpelijkerwijs laat dit een heel ander beeld zien dan wat ons via de mainstream media of 1% media altijd is voorgespiegeld. Interessant genoeg komt de bijzonder dubieuze rol die de VS en de Navo in het uiteenvallen van Joegoslavië speelden hier wel uitgebreid aan de orde.

  Ook komt Joe Biden voorbij en the Commission on Foreign Relations… Verder komen het privatiseren van overheidsbedrijven voor spotprijzen en een volk gevangen zetten in een schuldenval ook nogmaals voorbij. Het patroon is inmiddels maar al te duidelijk en ik hoop dat mensen zich realiseren dat Nederland momenteel precies in dezelfde netten verstrikt zit…
  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/europa/het-uiteenvallen-van-joegoslavie/

  Like

 17. Linsky zegt:

  De oorlog tegen democratie……..met video’s

  John Pilger heeft verschillende documentaires gemaakt over de machtsstructuren achter de schermen. In deze documentaire laat hij zien hoe de VS inmiddels meer dan 50 regiems heeft omvergeworpen inclusief vele democratische om zo hun wereldrijk verder uit te bouwen. In deze documentaire komen een boel landen uit Zuid-Amerika aan bod, ook landen waar verzet tegen de VS wel enigzins succesvol is geweest zoals in Venezuela en in Bolivia. Ook interviewt hij verschillende ex-CIA agenten die hun verhaal vertellen in deze documentarie: The war against democracy.
  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/de-oorlog-tegen-democratie/

  Like

 18. Marijke . zegt:

  Bedankt Linsky voor dat filmpje van Tommy.Helemaal afgeluistert.Ja dat is nog eens wat anders he dan achter een toetsenbord krietiek hebben.Grote respeckt voor die man.Hij doet teminste iets.bravo bravo.

  Like

 19. Marijke . zegt:

  Moet kritiek zijn.

  Like

 20. Linsky zegt:

  Inderdaad Marijke, hij DOET WAT!

  Maar Koningin Victoria zei al; “Geef mijn volk veel bier, goed en goedkoop bier, en er zal van revolutie geen sprake zijn.”
  Brood en spelen…………
  Nu hebben de meeste het te druk met voetbal en zuipen!

  Like

 21. Linsky zegt:

  ‘Israel gives up status quo in Syria caring about post-Assad time’

  Like

 22. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, uw comment ten aanzien van voormalig Joegoslavië is 100% conform de waarheid. Maar het is zoals U zegt, geef het (domme plebs) brood en spelen. De Romeinse heersers gebruikten dat herhaaldelijk, om de feilen van hun handelen, en de boosheid van het volk te kanaliseren. Ook ik ben inmiddels genezen van mijn waan dat overheden te vertrouwen zijn, niet dus! Ze doen zoals Machiavelli het uitdrukte: “VERDEEL EN HEERS.

  Like

 23. Linsky zegt:

  Tom; 🙂
  Verdeel en heers.
  “Divide et impera” is een Latijnse spreuk en die wordt toegeschreven aan Philippus II van Macedonië (382 v.Chr.-336 v.Chr.) en betekend vertaald; Verdeel en heers.
  Daarnaast is er nog een tekst “Divide et Impera” van Livius, een Romeins schrijver. dat gaat weer over de oorlog tussen Rome en Alba Longa.

  Verder ben ik het geheel met je eens dat onze overheden voor geen cent te vertrouwen zijn!

  Begreep de kudde dat nou maar eens! 😦

  Like

 24. Linsky zegt:

  Mortel, hou zou ik in hemelsnaam logisch kunnen denken zonder jouw verhelderende retoriek? 😦

  Uit je commentaar blijkt ook duidelijk ‘inside information’ van Obama zelf en Fidel Castro!
  Ga je er vaak op de koffie?

  Like

 25. Marijke . zegt:

  Dan zou ik maar even een kijkje nemen in Miami.Er zitten daar meer Cubanen geloof ik dan in Cuba.

  Like

 26. Linsky zegt:

  Marij; da’s een hele goeie! 🙂 🙂 🙂

  Ik heb ‘m al eens eerder gezegd dat zijn kortzichtigheid en beperkt bevattingsvermogen, mij in het geheel niet verhinderd verder te kijken en mijn horizon permanent te verbreden.

  Daarnaast vraag ik me af, waar hij het onzalige idee vandaan heeft dat ik niet logisch danwel zelfstandig zou kennen denken? Veronderstelt hij nou echt dat ik daarvoor zijn retoriek nodig zou hebben?

  Hij levert wel steeds van die vreemde, subtiele en minder subtiele kritiek op mijn bijdragen, inzichten en meningen en inzendingen, maar dat blijft vooralsnog zonder onderbouwing met feiten. Het blijft schreeuwerige retoriek, meer niet.

  Dat wordt saai en vervelend,
  Ik neem dus niet eens de moeite om zijn misvattingen te weerleggen! 😦

  Like

 27. Linsky zegt:

  ‘Euro was stealth creatie VS van Europa’ – Deutsche Bank: Spaans begrotingstekort door bailout naar 20%

  Financiële markten verliezen ook vertrouwen in Italië – Deutsche Bank ziet dodelijke bedreiging voor voortbestaan Europese Monetaire Unie
  Niet één politicus heeft de kiezers eerlijk durven zeggen dat de euro van meet af aan bedoeld was om de Verenigde Staten van Europa te kunnen oprichten.

  Na een zoals verwacht kortdurende hosannastemming over de € 100 miljard hulp aan de Spaanse banken heeft de Deutsche Bank een behoorlijk ontnuchterende studie gepubliceerd waarin wordt gesteld dat het Spaanse begrotingstekort als gevolg van de zaterdag overeengekomen megabailout kan gaan stijgen naar een duizelingwekkende 20%, maar liefst 17% hoger dan volgens de eurozone is toegestaan. Niettemin blijft de Spaanse premier Rajoy beweren dat hij een geweldige deal met de EU heeft gesloten omdat zijn land nu niet net als Griekenland en Portugal extra zou hoeven te bezuinigen – een sprookje.

  Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel de op omvallen staande Spaanse banken nodig hebben, maar het zal minstens € 50 miljard zijn en mogelijk zelfs € 120 miljard. De reden dat het Spaanse begrotingstekort dreigt te exploderen is dat alle kredieten die de Spaanse banken uit het EFSF en ESM ontvangen in de Spaanse begroting moeten worden opgenomen. Mocht er € 120 miljard nodig zijn dan zal daarmee een grens worden bereikt waarop Spanje zich niet meer via de kapitaalmarkten kan herfinancieren. Sowieso zal de druk op de staatsobligatiemarkt door de bailout fors gaan toenemen..

  ‘Euro was stealth creatie VS of Europa’
  Beide politici zijn het er over eens dat de invoering van de euro feitelijk de ‘stealth’ creatie van de Verenigde Staten van Europa was. Het grote probleem is dat de politici in Europa dit nooit eerlijk tegen hun kiezers hebben verteld. verder; ……….
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=660644&r=1&tbl_archief=&

  Like

 28. Linsky zegt:

  Eerste Italiaanse bank blokkeert vanwege geldgebrek rekeningen van klanten

  Rome, 2011: bij protesten tegen de banken vernielen demonstranten een pinautomaat. Om bankruns voor te zijn worden Europese rekeninghouders voortaan volkomen in het duister gehouden omtrent de toestand van hun bank.

  Stil gehouden door de media in Europa: eind mei blijkt de Italiaanse bank BNI SpA (Bank Network Investments) vanwege geldgebrek zijn deuren voor minstens één maand te hebben gesloten. Klanten kunnen gedurende deze tijd niet bij hun geld, hun salarissen en pensioenen e.d. en kunnen ook hun rekeningen niet betalen. Omdat de problemen van de bank bewust werden stilgehouden kwam deze bank holiday volkomen onverwacht en hadden de klanten geen tijd meer om geld van hun rekeningen te halen. Dit zou wel eens de standaard modus operandi kunnen worden als meer Europese banken straks blut blijken te zijn. U bent dus gewaarschuwd.

  Peter Giordano, voorzitter van de consumentenbelangenorganisatie Adiconsum, uitte zware kritiek op de Italiaanse Centrale Bank omdat deze het plotselinge uitstel van betaling door BNI goedkeurde zonder daarbij aan de belangen van de klanten -waaronder gezinnen met één inkomen en gepensioneerden- te denken. ‘Dit is zeer ernstig en onacceptabel,’ verklaarde Giordano, erop wijzend dat de klanten van de bank nu niet eens geld kunnen pinnen om boodschappen te doen.

  Geen incident
  Volgens Giordano is deze handelswijze geen eenmalig incident en nemen banken doorgaans besluiten die enkel in hun eigen belang zijn, waarbij de klanten zwaar worden gedupeerd. Eerder waren namelijk ook de rekeninghouders van Banca MB het slachtoffer. Adiconsum eist nu dat de klanten van BNI zo snel mogelijk weer toegang krijgen tot hun (spaar)rekeningen. (1) Inmiddels zou de Sim Consultinvest Savings Bank van Ravenna de gedupeerden te hulp zijn gekomen, maar deze zijn nog altijd woedend dat BNI zomaar de toegang tot hun eigen geld blokkeerde (2).

  Of dit geval de eerste domino steen is van het omvallende Europese bankensysteem is onmogelijk te zeggen. Maar het is wel een zeer duidelijke waarschuwing: ook uw bank zal als het erop aan komt enkel aan zijn eigen belang denken en u zonder enige waarschuwing vooraf -letterlijk- in de kou laten staan. Zorg daarom dat u altijd voldoende cash geld in huis heeft om minstens een maand boodschappen e.d. te kunnen doen.
  Bron; http://xandernieuws.punt.nl/?id=660648&r=1&tbl_archief=&

  Like

 29. Lucky9 zegt:

  @ hans van de mortel
  Hierbij een oor: http://www.lettera43.it/economia/macro/banca-network-ferma-i-pagamenti-clienti-furiosi_4367553312.htm
  Hoe zouden wij het kunnen weten als de MSM het voor ons koste wat kost verborgen houdt?

  Like

 30. toetssteen zegt:

  500 miljard en Italië 700. Koopje nietwaar. En dan ga ik er gemakshalve vanuit dat er geen nul achterkomt. Maar die kunnen ze dan weg inflateren. Kost een bloemkool straks 10 euro.

  http://www.businessinsider.com/the-text-of-rajoys-text-message-to-guindos-2012-6

  Like

 31. toetssteen zegt:

  http://www.businessinsider.com/closing-bell-11-2012-6

  Vingers in de oren en lalalala zingen.

  Like

 32. toetssteen zegt:

  http://www.courtfool.info/nl_ESM_Hoogverraad_in_het_parlement_1.htm

  Wat dacht u van 100 uur per week werken? Aangenomen dat dat er straks nog werk is.

  Like

 33. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel, inderdaad machthebbers zijn in wezen kwaadaardig, en zodra ze gekozen zijn handelen ze volkomen in strijd met alle menselijkheid. Wat uw opmerking van Jozef in Egypte betreft heeft U volkomen gelijk.
  Als men bedenkt dat de econoom Adam Smith ( 1730-1780) reeds erop wees dat het van belang was, om in tijden van voorspoed buffers aan te leggen, om in tijden van nood en recessie deze te kunnen inzetten, doet ook bij mij de vraag rijzen, wat voor criminelen er aan de macht zijn.
  Iedere normale huisvrouw weet dan ook dat je 1 euro maar 1 keer kunt uitgeven.
  Maar zie de waanzin EU en dan weten we gewoon, dat we door deze criminele bende in het verderf worden gestort, en met gewoon boerenverstand kan men dat nu gewoon weten!

  Like

 34. Tom Hendrix zegt:

  En deze twee berichten kunnen er ook wel bij, gezien op Else4.
  1. Europarlement naar Europees HOF, om grenscontroles TEGEN te houden,
  2. Finnen eisen GARANTIES in ruil voor STEUN aan Spanje.
  Om bij punt 2 te blijven, onze nationale Peppie en Kokkie, Rutte en de Jager, vragen geen GARANTIES voor STEUN aan de OPMAAKLANDEN, neen deze verkwanselaars vinden alles oké als het BAANTJE voor hen in BRUSSEL maar niet in gevaar komt (KOTS).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s