Emiraten kopen gedwongen uitzetting van statelozen

De autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) dwingen autochtone Bedoeïenen het staatsburgerschap van de Comoren aan te nemen om hen daarna gedwongen te kunnen uitzetten. De in Frankfurt am Main gevestigde Internationale Gesellschaft für Menschenrechte (IGFM) dat zich het harder wordende optreden van de Emiraten vooral tegen verdedigers van de mensenrechten zou richten, die zich inzetten voor de rechten van de autochtone, echter stateloze Bedoeïenen.

Bij de oprichting van de Verenigde Arabische Emiraten in 1971 hebben veel in de regio wonende autochtone Bedoeïenen zich niet door de staat laten registreren. De autoriteiten van de VAE beschouwen hen en hun kinderen als “statelozen” en maken hen het leven op vele terreinen van het dagelijks leven moeilijk, bijvoorbeeld de toegang tot geneeskundige verzorging en onderwijs. Het aantal, vaak in armoede levende, Bedoeïenen zou in de VAE ongeveer 100.000 mensen bedragen.

Bedoeïenen worden er onder druk van de autoriteiten in de VAE toe gedwongen om het staatsburgerschap van de Comoren aan te nemen, hoewel de meeste Arabische Bedoeïenen het eilandenrijk in de Indische Oceaan nog nooit bezocht hebben of hiermee een andere binding zouden hebben. Voor de dichtbij Madagaskar gelegen Comoren spelen financiële giften uit de VAE een enorm belangrijke rol. De regering van de VAE zou al meer dan 200 miljoen Amerikaanse dollar aan de Comoren hebben betaald voor de afgifte van staatsburgerschappen aan stateloze inwoners van de Emiraten. Deze som zou overeenkomen met ongeveer 40% van het BNP van het land. De IGFM heeft op vragen aan de ambassades en de regeringen van de Emiraten en de Comoren over deze financiële transacties tot nu toe geen antwoord gekregen. De woordvoerder van het bestuur van de IGFM, Martin Lessenthin, benadrukt: “De Verenigde Arabische Emiraten mogen de discussie omtrent de rechten van autochtone, maar “stateloze”, Bedoeïenen niet wurgen met de bedreiging en uitvoering van gedwongen uitzettingen.” Deze uitburgerings- en uitzettingspraktijk moet onmiddellijk gestopt worden, aldus de IGFM.

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2012/06/11/emirate-erkaufen-zwangsabschiebungen-staatenloser/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Graaien, Islam, Mensenrechten, Racisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op Emiraten kopen gedwongen uitzetting van statelozen

 1. louis-portugal zegt:

  Zo kun je ook problemen oplossen, afkopen dus.

  Like

 2. nederlands verzet zegt:

  bericht uit nu.nl.
  Boliviaanse president bezoekt SP-leider Roemer
  DEN HAAG – De Boliviaanse president Evo Morales gaat dinsdag tijdens zijn bezoek aan Nederland langs bij SP-leider Emile Roemer.
  —————————————–
  wat is hier aan de hand ?
  is in europa de uitslag van de verkiezingen al geregeld ?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @nederlands verzet 06.34. uur, schijbaar wel. En als “lachebek Roemer”, de macht zou hebben dan worden we een communistische samenleving. Ook ik ben hogelijk verbaasd over deze move van de Boliviaanse president.

  Like

 4. Linsky zegt:

  President Obama heeft opdracht gegeven tot de voorbereiding van luchtaanvallen op Syrië; ongeveer hetzelfde scenario als we zagen in Libië.

  Ondertussen is er steeds meer bewijs dat de massamoord in Houla het werk was van rebellen, gesteund en gefinancierd door het Westen.
  Het plan is om een aantal strategische vliegvelden uit te schakelen alsmede het commandocentrum van president Assad. Daarmee worden de mogelijkheden van het Syrische leger het geweld tegen de burgerbevolking, drastisch beperkt.
  Tevens zullen de wapenleveranties aan de rebellen worden opgevoerd, zodat ook zij de strijd kunnen aangaan met het Syrische leger. Verder zullen er een aantal hooggeplaatste Syrische officieren worden geselecteerd, die na de luchtaanvallen zullen meehelpen om Assad zo snel mogelijk te doen vertrekken.
  Het enige waar de Amerikanen nog niet zeker van zijn, is hoe de Russen zullen reageren. Die hebben ondertussen wel aangegeven niet tegen een vertrek van Assad te zijn, mits de bevolking dit ook zo voelt. De Amerikanen hebben dit gemakshalve maar geïnterpreteerd als het groene licht van Moskou.
  Aldus Debka.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Nu zal president Assad absoluut geen lieverdje zijn, maar wat hier gebeurt is een klassiek geval van de waarheid omdraaien. Assad krijgt de schuld van dingen waar hij hoogst waarschijnlijk niet direct verantwoordelijk voor is, zoals de massamoord in Houla.

  Afgezien van ooggetuigenverklaringen en onafhankelijke rapportages begint nu ook de mainstream media her en der wakker te worden, zoals de Frankfurter Algemeine. Deze schrijft in een artikel onder andere:

  De mensen die in Houla werden gedood behoorden bijna uitsluitend tot gezinnen van de Alawi en Shia minderheid in Houla. Meer dan 90% van de bevolking hier behoort tot de Soennieten. Tientallen mensen uit een familie die was overgestapt van het Soennitisch naar het Alawitisch geloof, werden vermoord. Ook werden er leden van de Shomalia familie vermoord, Alawieten alsmede het gezin van een Syrisch parlementslid, die als collaborateur werd beschouwd. Onmiddellijk na de slachting werden de doden gepresenteerd als Soenitische slachtoffers en gefilmd op video en vervolgens op internet geplaatst.

  Dit verhaal komt in grote lijnen overeen met het verhaal van de Russische journalist Marat Mussin.
  Wat hier gebeurt is, is een klassieke False Flag operatie. De moorden vormen een onderdeel van de USA-NAVO oorlogspropaganda. Zorg ervoor dat de publieke opinie zich volledig tegen Assad en zijn regime keert en je hebt een gerechtvaardigde reden om de bommenwerpers te sturen.
  Maar, het gaat nog verder. Volgens een artikel van RT hebben de rebellen inmiddels chemische wapens uit Libië in handen gekregen, die tegen de bevolking zullen worden gebruikt en waarbij de schuld vervolgens aan Damascus (waar Assad woont) zal worden gegeven.

  Op dit moment worden de rebellen getraind in Turkije om de bediening van dit wapen onder de knie te krijgen.De massamoord in Houla is ook al aangevoerd bij de Verenigde Naties als argument om groen licht te krijgen voor een militaire interventie in Syrië.
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=31359
  http://www.faz.net/aktuell/politik/neue-erkenntnisse-zu-getoeteten-von-hula-abermals-massaker-in-syrien-11776496.html

  Like

 6. Linsky zegt:

  De verschrikkingen van Houla

  Enkele dagen na het afschuwelijke bloedbad in het Syrische plaatsje Houla werd de elfjarige Ali al-Sayed plotseling een beroemdheid in de Arabische media. Toen gewapende mannen het huis van zijn familie in Houla binnenvielen en alle leden van zijn familie in koelen bloede vermoordden, liet de kleine Ali zich eveneens op de grond vallen. Het bloed van zijn dode moeder, die naast hem lag, kleurde zijn kleren rood. Dit redde hem zijn leven omdat de moordenaars dachten dat Ali ook dood was. Een huiveringwekkend beeld.

  Opvallend is dat de elfjarige Ali de moordenaars van zijn familie tot tweemaal toe omschrijft als “ mannen met kaalgeschoren hoofden en lange baarden”. Dit is bepaald geen omschrijving die van toepassing is op soldaten van het Syrische leger maar lijkt eerder te wijzen in de richting van gewelddadige jihadisten zoals we hun beelden eerder zagen in Afghanistan en Irak.
  Nadat vrijdag 25 mei het bloedbad in Houla voorpagina nieuws werd ging er een kreet van ontzetting door de wereld.

  Onmiddellijk werd het Syrische regime verantwoordelijk gesteld alhoewel generaal Robert Mood, het hoofd van de VN-commissie in Syrië, dit uitdrukkelijk niet deed. Sinds Houla wordt er steeds openlijker gesproken over een militaire interventie in Syrië die onvoorspelbare gevolgen zal krijgen. De situatie is uiterst explosief wat het dringend noodzakelijk maakt met een koel hoofd een aantal zaken op een rijtje te zetten……verder;

  http://opinie.deredactie.be/2012/06/02/de-verschrikkingen-van-houla/

  Like

 7. Linsky zegt:

  Regimeverandering Syrië op Bilderberg Agenda!

  De aanwezigheid van het hoofd van de Syrische Nationale Overgangsraad (SNC), Bassma Kodmani, op de Bilderberg conferentie 2012 geeft duidelijk aan dat de machthebbers van de elitaire confab de poging om president Bashar Al-Assade ten val te brengen en een NAVO-vriendelijk bestuur aan te stellen in het door geweld geteisterde land, zullen bespreken.
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M118&ss=P1688&l=NL

  Like

 8. Linsky zegt:

  Terwijl de wereld brand, in zware crisis is en de nood het hoogst is, weten de kranten te melden op de voorpagina dat;
  Edgar Davids zijn verloofde Olcay bijna laat struikelen????!

  Like

 9. Linsky zegt:

  Who the hell is Edgar Davids???

  Like

 10. Linsky zegt:

  Overigens houd niet iedereen van Tommy hoor!

  Tommy Robinson Is Fighting For Israel, not England!

  Like

 11. Linsky zegt:

  Karadzic vraagt volledige vrijspraak: “Er was geen volkerenmoord in Bosnië”

  De verdediging van de vroegere Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic heeft voor het Internationaal Joegoslavië-tribunaal de volledige vrijspraak op de elf aanklachten gevraagd. Volgens Karadzic heeft er in 1992 in Bosnië geen volkerenmoord plaatsgevonden.

  Conform de reglementen van het strafhof vroeg Karadzic de vrijspraak nadat de aanklager op 25 mei de bewijsvoering had afgerond. De rechters buigen zich over het verzoek van de verdediging vooraleer die op 16 oktober de elementen à décharge opvoert. “Er is in de Bosnische gemeenten in 1992 geen genocide geweest (…), de kamer kan dus niet besluiten dat dokter Karadzic schuldig is aan volkerenmoord”, zei zijn juridische raadgever Peter Robinson.

  De 66-jarige Karadzic wordt beschuldigd van volkerenmoord, misdaden tegen de mensheid en oorlogsmisdaden tijdens de oorlog in Bosnië, die tussen 1992 en 1995 meer dan 100.000 mensen het leven heeft gekost en 2,2 miljoen mensen heeft ontheemd. Na dertien jaar voortvluchtig te zijn geweest werd hij in juli 2008 in Belgrado gearresteerd. Karadzic pleit onschuldig en verdedigt zichzelf op zijn in oktober 2009 gestart proces..Bron: http://www.hln.be/

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, geheel met U eens zowel over de Joegoslavië kwestie als over Syrië. De MUZELMAN OBAMA behoort naar mijn mening in de gevangenis thuis, hij is gewoon een OORLOGSMISDADIGER! Hier ontvouwt zich precies zoals U dat vaker hebt verwoord het scenario voor de NWO, dit is allemaal geen toeval meer. Het SATANSGEDROCHT wordt geholpen door de BILDERBERGKLIEK,de V.S. de NATO en de EU in het zadel geholpen.
  Daarom zijn er nu “brood en spelen”, om de domme massa van het nadenken af te houden.

  Like

 13. Linsky zegt:

  Ja Tom,
  zolang de massa tevreden is met bier en voetbal kunnen de elites hun geluk niet op! 🙂

  Like

 14. Linsky zegt:

  Het is heel, heel ernstig dat het zover gekomen is dat de ergste vijanden onze eigen overheden blijken te zijn.

  Dat burgers zich moeten wapenen en verdedigen tegen hun eigen leiders….. Maar we zijn met velen!

  Zoals Noam Chomsky zei, onze enige mogelijkheid om deze duistere zaken voor het voetlicht te brengen is; NIET passief en stil te zijn!”

  Als we nu nog blijven zwijgen, kon het wel eens voor altijd stil blijven!

  Like

 15. nederlands verzet zegt:

  @Tom Hendrix
  ik ben blij dat ik niet de enige ben die dat zie
  al hoewel wij toch vaak op een lijn zitten

  Like

 16. Lucky9 zegt:

  Reken me ook maar bij de club! 😆

  De analyses hierboven vind ik waarheidsgetrouw. Goed dat het zo nog eens op een rij gezet wordt. De rode draad doorheen de gebeurtenissen is dat de publieke opinie in het westen gewoon belogen en bedrogen wordt.

  Dat gebeurde vroeger allicht ook wel maar niet op zulke grootschalige en perfide manier die alles gemeen heeft met vulgaire takiyya.

  Like

 17. Marijke . zegt:

  Nou linsky ik heb naar dat filmpje zitten kijken.Waar komen die mafketels toch vandaan.Of zijn ze echt zo knettergek om dat de meeste met famleden zijn getrouwt.Het is toch niet tegeloven.Op sluiten dat zooitje.Kijk eens goed naar die oogen.Knetter maar dan ook knetter gek.Wat een aanwinst zeg.Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  Like

 18. Linsky zegt:

  Er zullen wel meer gekken komen, meid.
  Dat ‘islam-virus’ is kennelijk erg besmettelijk! 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s