Frankrijk wordt socialistisch

Afgelopen zondag konden 46 miljoen Franse kiezers een nieuw parlement kiezen. Slechts ongeveer 60% van hen maakte gebruik van zijn kiesrecht en gaf de tot nu toe regerende conservatieven van de UMP voorlopig een flinke afstraffing.

Omdat de kandidaten in hun desbetreffende kieskring een absolute meerderheid van stemmen moeten behalen, valt de definitieve beslissing in de meeste districten echter pas bij de tweede verkiezingsronde van aanstaande zondag. Op basis van de resultaten tot nu toe tekent zich echter een duidelijke ruk naar links af.

Voor de UMP breken er vermoedelijk harde jaren in de oppositiebanken aan. Nadat de socialist François Hollande de conservatief Nicolas Sarkozy al in mei als president afloste en de coalitie van de linkse partijen sinds vorig jaar een meerderheid in de Senaat bezit, behaalde zij bij de verkiezingsronde voor het nieuwe parlement nog een verkiezingsoverwinning.

Volgens prognoses op basis van de eerste uitslagen kunnen de socialisten samen met de andere linkse partijen rekenen op 283 tot 329 zetels van de te vergeven 577 in het parlement. Duidelijk daarachter de UMP met 210 tot 263 zetels. Ondanks een stemmenaandeel van ongeveer 14% zal op grond van het in Frankrijk geldende meerderheidskiesrecht het Front National slechts met 3 tot 5 afgevaardigden vertegenwoordigd zijn.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008871-Frankreich-wird-sozialistisch

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Frankrijk wordt socialistisch

 1. Lucky9 zegt:

  De Fransen zijn de bedrieglijke leugens “à la Kärcher” beu.
  De PS en Hollande zullen er op afgerekend worden.
  Als ze het kiessysteem inmiddels wijzigen volgt onvermijdelijk de revolutie. De kruik gaat immers slechts zo lang te water tot ze barst.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Die socialisten gaan on even redden haaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahaah.

  Like

 3. JooJootje zegt:

  Het is weer zover Duitsland en Frankrijk worden weer vijanden van elkaar.

  Like

 4. Jan zegt:

  “de conservatief Nicolas Sarkozy”. Grapje zeker. Die zak is een even grote 0 als Obama. Een flikflooier. Wat heeft hij gepresteerd?

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Hoe stom kun je als bevolking zijn, of hoe sluw. Ik kan maar 1 reden bedenken waarom de Fransen voor LINKS kiezen. En ja, dat is zo klaar als een klontje, GRATIS GELD van de EUSSR, op te brengen door de nederlandse en duitse belastingbetaler. De EU verbind geen landen, maar zal zorgen voor onlusten, armoede, en een burgeroorlog op enig moment. EU de grootste MISDAAD van de politiek sinds W.O.II.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  O ja, ondertussen krijgt Spanje zgn. 100 miljard Euro van de EUSSR, wat natuurlijk rechtstreeks in de zakken beland van de bankiers. Het zijn de banken, mensen zoals Goldman Sachs enz.
  En Rutte en de Jager vinden dat natuurlijk grandioos!

  Like

 7. Linsky zegt:

  Ja, en ons land islamitisch!!!!

  Moslim: Sharia-raad in Nederland graag

  Als het aan de orthodoxe moslim en islamgeleerde Haitham Al-Haddad ligt, komt er in Nederland een sharia-raad, net zoals er eentje in Londen bestaat. Een dergelijke sharia-raad kan bijvoorbeeld islamitische huwelijken ontbinden.

  Dat zegt Al-Haddad tegen de NOS. Op dit moment gaan jaarlijks zo’n twintig Nederlandse moslimvrouwen naar Londen om voor een sharia-raad te kunnen verschijnen. Die vrouwen zijn vooral van Pakistaanse en Somalische afkomst, maar ook Marokkaanse vrouwen en bekeerlingen vinden het wel interessant, zo’n sharia-raad.

  Lastig bemiddelen
  Al-Haddad meent dat de Londense sharia-raad niet goed weet wat er moet gebeuren met de Nederlandse moslima’s. “Wij kennen de moslimgemeenschappen in Londen erg goed, maar de Nederlandse kennen wij veel minder. Dat maakt het ook lastiger om te bemiddelen.”

  Politiek klimaat
  Maar Al-Haddad denkt dat het door het “politieke klimaat in Nederland” op dit moment onmogelijk is om een sharia-raad in te voeren. Volgens de orthodoxe moslimman is het hoe dan ook een plicht van de Nederlandse overheid om voor haar onderdanen te zorgen, zodat niet iedereen hoeft af te reizen naar Londen. Bron; spitsnieuws

  Like

 8. Linsky zegt:

  Volgens mij is de enige echte democratie in de wereld alleen nog in Israël…toch?

  Like

 9. Linsky zegt:

  aisha ??????????????????
  Geloof je dat echt? 😦

  Like

 10. Lucky9 zegt:

  @ aisha
  Ook in Belgieje hebben wij Vlamingen een evenredige vertegenwoordiging maar een stem van een Franstalige is per definitie zelfs grondwettelijk altijd meer waard dan die van een Vlaming.
  Dus bij uw weten democratie?
  Meer nog, de evenredige vertegenwoordiging wordt uitgeoefend onder leiding van de zonen van de vaders: De Haene, De Croo, Wathelet, De Clerck, Tobback, De Gucht, Van Velthoven en ga zo nog maar een tijdje door.
  Dus bij uw weten democratie? 😆 😆 😆

  Takiyya zal U wel geen vreemd begrip zijn gelet op de ideologische strekking van uw alias.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Aisha, beste aisha we hebben GEEN DEMOCRATIE MEER in Europa. De gevestigde belangen worden door onze politici, zijnde stropoppen, gediend en zeker niet die van de burgers in Europa.
  In 1789 is in Frankrijk om minder de Franse Revolutie uitgebroken, maar troost U de gevestigde pluche plakkers en zelfbenoemde elite zoals de oranjes, zorgen wel dat ze de benen nemen als de pleuris uitbreekt.

  Like

 12. treintrien zegt:

  Democratie is alleen echt democratisch als de bevolking ook weet waarover ze stemmen.
  En aangezien ons Staatshoerbaille ontzettend hun best zit te doen om te zorgen dat de burger helemaal niets meer te weten komt….
  Democratie? In Nederland? Louloene (of hoe je dat ook schrijft).

  Like

 13. Jan zegt:

  Franse socialisten gaan het woord ‘ras’ uit de grondwet schrappen

  “There is no place in the Republic for race. That’s why on the day after the presidential election, I will ask parliament to delete the word ‘race’ from our constitution”
  http://islamversuseurope.blogspot.co.uk/2013/01/french-socialists-plan-to-remove-word.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s