Holocaust-herdenkingsmonument Yad Vashem geschonden

De muren van het Holocaust-herdenkingsmonument in Jeruzalem zijn in de nacht naar maandag met tien grote graffiti´s in Hebreeuwse taal besmeurd. Volgens “Die Welt” gaat het o.a. om leuzen zoals “Hitler, bedankt voor de Holocaust” en “De Zionisten wilden de Holocaust”.

Hoewel dit heel duidelijk wijst naar antisemitische motieven, beschouwt de politie het als denkbaar dat hier een ultraorthodoxe Joodse stroming achter zou kunnen zitten. De aanwijzing leverde het onderschrift van de bekladding:

Een van de leuzen riep de Poolse regering ertoe op om “het de Zionisten niet meer mogelijk te maken manipulatieve herdenkingsceremonieën in Auschwitz te houden”. Het rode onderschrift luidde “Het godvrezende wereldjodendom”.

Er bestaat een antizionistische orthodoxe beweging, die de wereldlijke oprichting van de staat Israël afwijst, omdat zij van mening is dat een Joodse staat alleen door de Messias opgericht zou mogen worden.

“Hitler, bedankt voor de Holocaust” 

Ynet News bericht, dat de beide in aanmerking komende orthodoxe sekten van hun kant het bekladden veroordelen en uitsluiten dat hun aanhangers daaraan deelgenomen zouden kunnen hebben. Daar worden nog meer antizionistische leuzen genoemd:

 “If Hitler didn’t exist the Zionists would have had to invent him.”

“Jews wake up – the Zionist regime is dangerous.”

“The global Zionist mafia.”

De schending van Yad Vashem zorgt voor ontsteltenis en dient zo spoedig mogelijk te worden opgelost.

In het “Solinger Tageblatt” staat een artikel over het werk van een hobbyhistoricus over een Joodse familiegeschiedenis, die ook te zien zal zijn in het herdenkingsmonument.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/06/holocaust-gedenkstatte-yad-vashem-geschandet/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Joden, Zionisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Holocaust-herdenkingsmonument Yad Vashem geschonden

 1. Linsky zegt:

  Lijkt mij eerlijk gezegd ook wel verdacht veel lijken op die ultra-orthodoxe, alleen al vanwege het feit dat het in de Hebreeuwse taal was.
  Die islamieten gebruiken volgens mij die taal alleen al niet uit pure haat.

  Like

 2. Dorith zegt:

  Het is bijna onvoorstelbaar aan te nemen dat Joden, hoe ultra orthodox ze ook mogen zijn, zulke teksten zouden neer kladden. Ze zijn dan wel tegen de oprichting van de staat Israel, maar ook hun eigen familieleden werden door de nazies vermoord. Maar misschien in hun anti-zionistische passie, zijn er een paar mesjoggenen die het hebben gedaan?

  Er zijn genoeg andere kandidaten, denk ik. Je hebt hatende Arabieren, je hebt hatende christenen (niet-Joden). Een paar jaar geleden werd er een groepje jongelui opgerold van Russische afkomst, die zich als neo-nazies gedroegen.

  Toen ik hier kwam in 1966, zei mijn tante: “Never a dull moment in Israel”. Zij is al lang dood, maar wat ze zei, is helaas nog steeds geldig……

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  @Dorith:joden kunnen ook vreselijk doordrammen. Lees 55 van…
  http://www.amsterdampost.nl/dump-uw-links-hier/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s