Opnieuw christenen in Nigeria vermoord

Onverbiddelijk freest de islam zich van noord naar zuid door het Afrikaanse continent. Vorig jaar nog werd Soedan in een noordelijk islamitisch Soedan en een zuidelijk Soedan met christenen en natuurreligies gesplitst. Langs de grens vinden nog steeds conflicten plaats. Zal Nigeria ook uiteenvallen?

De Duitse “Tagesschau” bericht over nieuwe aanslagen op kerken:

Bij aanvallen op twee kerken in Nigeria zijn volgens ooggetuigen veel mensen gedood. In Biu in het noordoosten van het land zouden gewapende mannen voor en in het gebouw om zich heen geschoten hebben, zei een ooggetuige. Er zouden veel mensen gedood of gewond zijn.

Uit het honderden kilometers verwijderde Jos werd bericht over een zelfmoordaanslag met een autobom. In de stad wierpen woedende christelijke jongeren na de aanslag barricades op. Het exacte aantal slachtoffers is niet bekend, de politie noemde geen details.

Eerst eiste niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op. In Nigeria had echter de radicale islamistengroepering Boko Haram de afgelopen maanden talrijke aanslagen op kerken gepleegd. De groep wil in het noorden van het land een islamitische staat oprichten, waarin de sharia wordt gevolgd. Dit deel van het grootste Afrikaanse olieproducerende land is overwegend islamitisch, het zuiden christelijk.

Inmiddels heeft de islamitische terreurbeweging Boko Haram de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist.  

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/06/schon-wieder-christen-in-nigeria-getotet/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Islam, Nigeria. Bookmark de permalink .

5 reacties op Opnieuw christenen in Nigeria vermoord

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Wat gaat er nu in Afrika gebeuren? Afrika groeit naar een climax. De islam is vastberaden en zal niet rusten voor heel Afrika islamitisch is. Moslims zijn oprecht van mening dat iedereen moslim behoort te worden. Moslims kennen geen tussenwegen. Grijs bestaat niet. Het is wit (moslim) of zwart (de rest, de niet- en andersgelovigen. Kennelijk wordt in Afrika niet gepraat tussen partijen. Het is voluit OORLOG. Ze vegen eerst de noordkant van Afrika schoon. Let op. Daarna komt het zuiden aan de beurt.
  Gevolg zal zijn dat er opnieuw een vluchtelingengolf op gang zal komen. Richting Europa. Ze zullen zich hier melden als asielzoeker en ze zullen worden geaccepteerd als gevlucht voor rebellen. De radicalen, die los staan van de godsdienst van de vrede. Of zou er toch een politicus zijn die ons de ogen opent en ons vertelt dat die vluchtelingen gewoon verdreven worden door de ISLAM.
  En in Europa zijn ze veilig. Althans nog even want er gebeurt ook van alles in Frankrijk (Toulouse: Joodse kinderen bij school doodgeschoten) en in België (Molenbeek, moslima weigert nikab af te doen met als gevolg onlusten, Parijzenaar komt speciaal naar Brussel om de vijanden van de islam aan te pakken en steekt in de metro twee agenten met een groot slagersmes) en in Duitsland (Keulen: confrontatie van een groep anti-islamdemonstranten en een groep Moslim-radicalen).

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De ISLAM de KANKER voor de MENSHEID!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Stelt U zich eens voor, dat wij eens met gelijke munt terug betalen, en een aantal MOSKETEN in “de hens” zetten. Nou geloof maar dat NEDERLAND vol reuring zal zijn, opgenaaid door de : Linkse Kerk”. Bij de KANKER ISLAM is altijd sprake van VOORKEURSBEHANDELING en wel voor de GEITENNEUKERS VAN MO, en NIET voor ons gewone nederlanders!

  Like

 4. De Ekster zegt:

  Islamieten zijn overal ter wereld bezig met het veroorzaken van ellende, maar vooral in Europa, Afrika en Azië. Overal waren deze lieden wonen veroorzaken ze (grote) problemen. Het geloof zelf is hier de oorzaak van. Moslims zijn inderdaad, zoals Sion schrijft, zwart-wit in hun denken, ze kennen geen twijfel, nuances of compromissen. Voorschriften worden heel dwingend opgelegd en overal bemoeid die godsdienst zich mee. Zolang “onze” politici dit niet durven erkennen zal er geen adequaat antwoord komen op de moslimdreiging. Wij, de niet-moslims, zijn eigenlijk veel te beschaafd om tegenwicht te bieden en daarom ziet het er somber uit voor onze cultuur en manier van leven. We komen niet genoeg op voor hetgeen we in het westen bereikt hebben. We leiden aan cultuurrelativisme, met dank aan generaties westerse denkers die overal goede kanten wil zien, ook daar waar die ontbreken, zoals in de islam. Die denkwijze heeft ons immers niets dan doffe ellende en bloedvergieten, discriminatie en leed gebracht. Het is bijna te laat, we moeten NU opkomen voor onze cultuur voor het niet langer mogelijk is.

  Like

 5. De Ekster zegt:

  Sorry, we LIJDEN uiteraard aan cultuurrelativisme.. oeps..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s