Weldra ook Italië onder de reddingsparaplu?

Het veel geciteerde domino-effect ziet er heel anders uit dan men ons altijd vertelt. Zodra een nieuwe kandidaat onder de €uro-reddingsparaplu is gekropen, valt de volgende al om. Natuurlijk aarzelt Italië nog een beetje, net zoals dat het geval was bij Spanje.

Het “Managermagazin” geeft de Italianen – de op twee na grootste economie van de eurozone – echter geen gunstige prognose:

De slechte economische situatie: In geen enkel ander euroland is de economische prestatie in het eerste kwartaal zo sterk gedaald als in Italië. Het BNP daalde met 0,8% – bijna 3x zoveel als in Spanje en al voor het derde kwartaal op rij. Ook de vooruitzichten zijn niet goed. In 2012 zal de economie waarschijnlijk met 1,4% krimpen, het werkloosheidscijfer met meer dan 1% naar 9,5% stijgen. (…) Belastingverhogingen en de stijgende werkloosheid drukken de inkomens, waardoor de privé consumptie afneemt. Dat opnieuw zorgt voor minder belastinginkomsten en bemoeilijkt de sanering van de staatsbegroting.

De hoge staatsschuld: De schuldenberg zal dit jaar verder stijgen. Deze zou volgens de prognose van de Europese commissie 123,5% van de jaarlijkse economische prestatie bedragen. In 2008 waren dit slechts bijna 106%. (…) Italië is daarmee de op drie na grootste schuldenmaker ter wereld.

De hervormingsijver neemt af: Hoe dichterbij de voor 2013 geplande parlementsverkiezingen komen, des te geringer is de bereidheid tot hervormingen van de partijen. Minister-president Mario Monti moet steeds meer compromissen sluiten om wetten door de beide kamers te krijgen. Zowel de vakbonden als de werkgeversverenigingen kregen onlangs bij de arbeidsmarkthervorming veranderingen voor elkaar. (…)

Hetzelfde beeld zal waarschijnlijk ook in Frankrijk te zien zijn, want daar hebben de socialisten de parlementsverkiezingen ruim gewonnen. Als er in de Duitse regering nog iemand zit, die terug kan tellen van 3 naar 0, dan zou er uiterlijk nu een opdracht naar DeLaRue moeten gaan.

Merkel zou het probleem graag willen oplossen met “nog meer Europa”, terwijl de Duitse parlementskleuterschool opnieuw aan het bekvechten is.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/06/bald-auch-italien-unterm-rettungsschirm/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Italië. Bookmark de permalink .

13 reacties op Weldra ook Italië onder de reddingsparaplu?

 1. Tom Hendrix zegt:

  En geloof maar dat “het gesmolten pakje boter Rutte”, en die “Bolle Jan Kaas de Jager”, al klaar zitten om meteen weer GELD over te maken. Dat kunnen deze Peppie en Kokkie natuurlijk heel goed, wel van anderen natuurlijk, en niet van hun zelf. Ja,ja de EU en de Euro hebben ons veel gebracht: kledingbanken, voedselbanken, een uitgeholde zorg, belasting verhogingen verkocht als bezuinigingen, en nog veeeeel meer. Kotsmisselijk dat word ik er van. Voor mij mag 12 september echt gehaktdag worden voor de KUNDUZ KLIEK!

  Like

 2. Net als over de islammafkezen, raak je ook over de Euridioten een keer uitgeluld,

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Dat geld voor Griekenland dat komt allemaal terug, hoor! (JanKees)
  Dat geld voor Spanje dat is geen steun aan Spanje. Dat is een lening aan een bankenfonds. Komt allemaal terug (Rutte)
  En gie geleuft dá????? Nou, nee hoor, ik voel me gewoon bedonderd. Welstandsoverdracht van Noord naar Zuid. 12 september gehaktdag.
  Via vervalste peilingen proberen ze het nog af te wenden maar kijk maar eens naar de Wekelijkse peilingen. Geert, hou vol man!~

  Like

 4. Lucky9 zegt:

  Wie gelooft die Rutte en Jan Kees nog? O Ja, de MSM en daar draait het om.

  Like

 5. toetssteen zegt:

  Ineens ziet rooie Ken het licht…. Doorgestoken kaart? Of is de man zo dom. Iets doet me denken dat hij het altijd heeft geweten maar de boel bewust heeft misleid.

  Like

 6. De Ekster zegt:

  Iedereen die nu nog beweerd dat het met Europa nog goed gaat komen is ofwel zo ontzettend dom of volgzaam dat er geen hoop meer is, ofwel gewoonweg een smerige leugenaar. In die laatste categorie bevinden zich al die bedriegende pro-Europa-politici. De allerergste zijn D66, Groenslinks, VVD, PvdA en CDA. Stem dus nooit van uw leven meer op deze partijen, tenzij u het fijn vindt aan de bedelstaf te geraken..
  Maar ondanks de gigantische problemen veroorzaakt door de EU en de totale onbekwaamheid van onze politici zult u zien dat toch nog zeer veel mensen op genoemde griezels stemmen…

  Like

 7. Linsky zegt:

  De macht van de EU en andere en vernieuwende visie

  1 juni 2012 ‘De Eurozone valt uiteen als de deelnemende landen niet kiezen voor verdere integratie van hun banken en economieën’. Met deze woorden waarschuwde EU commissaris van economische zaken Olli Rehn op 31 mei de lidstaten. Hij kreeg bijval van voorzitter Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB).

  In Duitsland zei bondskanselier Merkel ‘meer Europa te willen’ en dat er wat haar betreft ‘geen taboes zijn bij het overdragen van macht naar Brussel’.

  “This is crossing the Rubicon, after which there will be no more sovereign states in Europe with fully-fledged governments and parliaments which represent legitimate interests of their citizens, but only one State will remain. Basic things will be decided by a remote ‘federal government’ in Brussels and, for example, Czech citizens will be only a tiny particle whose voice and influence will be almost zero. … We are against a European superstate.”

  Czech President Vaclav Klaus, Mlada Fronta Dnes, 29-9-2003
  ‘Laat ik duidelijk zijn: er is geen weg terug voor de euro. De enige weg voorwaarts, is de weg van verdere Europese integratie’

  EU-president Van Rompuy, 4 juni 2012, St.Petersburg
  ‘Zoals wij altijd hebben gezegd hebben wij meer Europa nodig en niet minder. Het vorig jaar overeengekomen begrotingspact is daarbij slechts een eerste stap.’

  Merkel, Bondskanselier Duitsland, 4 juni 2012, St. Petersburg
  ……verder;
  http://adbroere.nl/web/nl/columns/de-macht-van-de-eu.php

  Like

 8. Linsky zegt:

  En hier hebben de ‘heren’ zo veel geld voor nodig!:
  ——–

  Duitse verzekeringsmaatschappij organiseerde orgie voor personeel
  Ze mochten ‘alles’ doen waar ze maar zin in hadden’

  Een van ’s wereld grootste verzekeringsmaatschappijen beloonde zijn topverkopers met prostituees. De orgie werd gehouden in een spa in Boedapest, en er was volop drank voor de 100 gasten en 20 prostituees.

  Die droegen drie kleuren armbandjes, de dames met rode armband waren gastvrouwen, die met een gele, vervulden elke seksuele wens. De mooiste vrouwen droegen witte armbandjes, die waren gereserveerd voor de raad van bestuur en allerbeste verkopers.

  ‘Na elk seksueel contact kreeg de prostituee een stempel op de onderarm om bij te houden hoe vaak ze gefrequenteerd was,’ zei een anonieme man die erbij was. De gasten mochten de vrouwen meenemen naar hemelbedden in de spa en ‘alles doen waar ze zin in hadden’.

  Ergo, het moederbedrijf van de verzekeraar verklaart dat de bewuste seksparty inderdaad heeft plaatsgevonden in 2007 maar dat sindsdien maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat het nogmaals gebeurt.

  De kous is daarmee nog niet af voor Ergo aangezien blijkt dat de Duitse belastingbetaler de rekening heeft betaald. De nota van € 83.000 werd in zijn geheel van de belasting afgetrokken als zakelijke onkosten.

  Volgens Die Welt is het normaal voor Duitse executives om hun bordeelbezoek als onkosten op te geven, sommige prostituees worden op de rekening als tolk vermeld en in sommige hotels is de seks inbegrepen bij de prijs van de hotelkamer.
  Bronnen: BBC, The Local,

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 14.14. uur, inderdaad dat is de moraliteit van de zgn. boven ons gestelden.
  Bankiers en politici met afstand de meest vileine creaturen die er bestaan.

  Like

 10. toetssteen zegt:

  @Linsky
  Alstublieft zeg, zelfs met alle porno in de wereld maak de deze miljarden nog nier rijmend! Enig idee hoeveel virtuele nullen er staan?
  Zal ik het zachtjes zeggen: we zijn bankroet. .
  Maar blijkbaar ontgaat u de hele zaak en is het leuker om het te downplayen op moraliteit. Alsof iemand uit die wereld daar iets mee heeft.
  Leer te leven met de feiten en die zijn hard genoeg:

  http://www.zerohedge.com/news/eurosis-dummies-timely-reminder

  Like

 11. toetssteen zegt:

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/schuldenkrise-barroso-bankenunion-auch-ohne-vertragsaenderung-11782806.html

  Kijk en dan wordt het onaangenaam Linsky, want dit is geen vinger in de neus, dit is realiteit.

  Like

 12. toetssteen zegt:

  Of wellicht deze:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s