De schandelijke, rijke levensstijl van de Palestijnse leiders

In 2003, een jaar voor zijn dood, zette Forbes Magazine Yasser Arafat op de lijst van de rijkste mensen ter wereld, van koningen en despoten, met een geschat vermogen van 300 miljoen dollar. Dit cijfer was een van de laagste schattingen, die gemaakt zijn van het fortuin van de leider van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie. De Israëlische inlichtingendienst had het eigen vermogen van Arafat op 1.3 miljard dollar geschat en een onderzoek, uitgevoerd door Amerikaanse accountants met toestemming van de Palestijnse Autoriteit (PA), bracht 1 miljard aan investeringen boven water. Terwijl men nooit een exact cijfer zal kunnen vaststellen, geeft de reportage van Time Magazine een glimp van de situatie, met het bericht dat de weduwe van Arafat een toelage ontvangt van 200.000 dollar maandelijks. Het geeft een beeld van de schandelijke, rijke levensstijl van de rijken van de Palestijnse Autoriteit.

De boeken van de PA leken een zwart gat met miljarden dollars aan hulp uit westerse en islamitische landen, aan steekpenningen, tot aan een netwerk van geheime bankrekeningen en beleggingsportefeuilles, dat niet alleen terrorisme financierde, maar ook de levensstijl van de mensen aan de top. De controle van de boeken van de PA in de nadagen van Arafat en ook daarna waren bedoeld om de geloofwaardigheid van de PA tegenover buitenlandse donoren te herstellen en tegelijkertijd te proberen de hand te leggen op de opgehoopte activa van Arafat, alles ten behoeve van de nieuwe bazen.

Mahmoud Abbas, de opvolger van Arafat, werd beschuldigd van het hamsteren van een fortuin van 100 miljoen dollar en van het bezit van paleizen en landerijen, verspreid over het gehele Midden-Oosten. Die beschuldigingen komen van Mohammed Rashid, de voormalige financieel adviseur van Arafat, die als geen ander weet heeft van de “ins and outs” van de PA en wiens eigen vermogen wordt geschat op een half miljard dollar.

Abbas heeft Rashid beschuldigd van het stelen van 33.5 miljoen dollar uit het Palestijns Investerings Fonds (PIF), een fonds dat de bekende fondsen van Arafat onder zich bracht om de oude Palestijnse ad hoc financiering te vervangen. Rashid reageerde door de onthulling van een geheim fonds van de regerende Fatah in Jordanië, met een waarde van 39 miljoen dollar en zei dat ook nog eens 5 miljoen was besteed aan een Fatahconventie in 2009, ook al is er geen sprake van verkiezingen sinds 2006. En dat 13 miljoen dollar van dat geld afkomstig was van de Verenigde Staten.

Rashid en Abbas vertellen waarschijnlijk de waarheid … over elkaar. Terwijl de PA voortdurend haar buitenlandse donoren waarschuwt dat het diep in de schulden zit en op de rand staat van een volledig bankroet, leven de hogere echelons in villa’s, rijden in dure auto’s en genieten van de betere dingen in het leven. De PA is altijd failliet, omdat de leiders altijd behoefte hebben aan meer geld en zijn er altijd sukkels in Washington DC en Brussel die bereid zijn om het hen te geven.

Het Palestijnse Investerings Fonds (PIF) is net zo goed de speeltuin van Abbas als de PA-financiën dat waren voor Arafat. Mohammed Dahlan, de voormalige Minister voor Veiligheid, heeft verklaard dat er 1,3 miljard dollar was verdwenen uit het fonds sinds het werd overgedragen aan de controle van Abbas. Dahlan verklaarde dat het PIF 2 miljard zou moeten bevatten, in plaats van de slechts 700 miljoen dollar.

Maar Dahlan, bekend om zijn anticorruptie imago, moet ook iets weten over verduistering als zijn eigen vermogen wordt geschat op 120 miljoen dollar. Abbas’ mensen hebben Dahlan van corruptie en van alles en nog wat beschuldigd, van het beramen van een coup tot het vergiftigen van Arafat.

Meer serieus en ernstig is de beschuldiging van zijn hulp bij de financiering van Al Qaida in Gaza, als een hefboom tegen Hamas. Dat zou betekenen dat Amerikaanse hulp via de PA naar Al Qaida gaat.

Een groot deel van het fortuin van Dahlan kwam van zijn veiligheidstroepen, die een netwerk van zwarthandelaren in brandstoffen en sigaretten controleerden. Het monopolie op sigaretten behoort momenteel aan Yasser Abbas, de zoon van de Palestijnse leider, maar in Gaza werd het in beslag genomen door Hamas en Yasser Abbas heeft Hamas beschuldigd van het stelen en verkopen van zijn sigaretten.

Dahlan is nauw gelieerd aan Mohammed Rahid, de voormalig financieel adviseur van Arafat. Abbas’ eigen financieel adviseur, Mohammed Mustafa, doet ook dienst als voorzitter en bestuurder van het PIF. Dit is een andere manier om te zeggen dat er geen echt verschil is tussen de PA, het PIF en de activa van Abbas, net zoals er geen verschil was tussen het vermogen van Arafat en dat van de Palestijnse Autoriteit.

Mohammad Mustafa is blijkbaar een ongelooflijk getalenteerd persoon, want hij verdient meer dan 400.000 dollar per jaar in zijn functie bij het PIF. Mustafa is ook voorzitter van de Raad van Bestuur van Wataniya Mobile en de Amaar Vastgoed Groep, dit is eigenlijk een dochteronderneming, die toezicht houdt op de vastgoedinvesteringen van het PIF en op de Palestinian Commercial Services Company (PCSC). Deze PCSC, de economische tak van de Palestijnse Autoriteit, voorheen geleid door Mohammed Rashid, is een onderdeel van een netwerk van monopolies en basisvoorzieningen die de geldmachines van de PA gaande houden.

Hamas, vermoedelijk verkozen als reactie op de corruptie door de PA, verschilt in niets van zijn Fatah-tegenstrever. Een minister van de PA beschuldigde Hamas van het stelen van 800 miljoen dollar en het creëren van een crisis in de elektriciteitsvoorziening, simpelweg door wel de Arabieren in Gaza de geleverde stroom in rekening te brengen, maar niet de leveranciers te betalen, onderwijl het geld in eigen zak stekend. Dergelijke crises die ontstaan door misdaad en corruptie worden aan Israël toegeschreven, met uitgebreide aandacht in de media dat de moslims in Gaza in het donker zitten. Dit leidt tot meer humanitaire hulp, die weer leidt tot meer corruptie en zo gaat de cyclus maar door.

De hulp voor de “natievorming” is de bron van veel van de corruptie. Amerikaanse en Europese inspanningen voor de opbouw van lokale bedrijven eindigen tenslotte in de financiering van de machtscentra van goed met de PA verbonden ambtenaren en hun verwanten. Bedrijven als Falcon Holding Group en Sky Advertising, geleid door de zonen van Abbas, slepen USAID-contracten binnen en maken daarmee winst. Yasser Mahmoud Abbas, die ook een aantal winstgevende bedrijven bezit, is zijn uitverkoren opvolger.

Het bestuderen van de ideologische verschillen tussen de islamitische groeperingen als Fatah en Hamas maakt ons blind voor de meer prozaïsche realiteit van hun activiteiten. Fatah en Hamas lijken veel op de maffia. Ze grijpen met geweld de macht in een bepaald gebied en delen dan belangrijke, winstgevende zakenmonopolies uit aan belangrijke families. Deze bedrijven worden ofwel volledig beheerd door familieleden of door leden van de organisatie, ofwel betalen aan hen smeergeld om zaken te mogen doen.

Deze families vormen een losse federatie met een eigen ingewikkeld netwerk van allianties, waarvan de leden vaak onderling vechten over zakelijke monopolies of de controle over bepaalde gebieden. Dat Rashid en Dahlan vechten met Abbas en Mustafa is niet anders dan dat Fatah en Hamas met elkaar in gevecht zijn. Achter alle retoriek zit; men wil de controle over de inkomsten van bedrijven en gebieden.

De ‘businessactiviteit’ van de Palestijnse Autoriteit is de buitenlandse hulp. Amerika en Europa sturen de PA geld opdat het vrede sluit met Israël. De islamitische wereld stuurt geld om oorlog te voeren tegen Israël. En Arafat en Abbas hebben hun best gedaan om westerlingen en moslims ter wille te zijn. Ze komen af en toe opdagen voor onderhandelingen en nemen tegelijkertijd deel aan het terrorisme.

De dieven en criminelen van de PA kunnen geen vrede sluiten, maar kunnen ook geen regelrechte oorlog voeren, want dat zou een deel van de donoren van hen doen vervreemden. Om er voor te zorgen dat de dollars, euro´s, dirhams en riyals blijven binnenstromen, die hun bedrijven financieren waardoor ze hun monopolies kunnen handhaven en hun milities kunnen betalen, moeten ze de balans tussen oorlog en vrede in stand houden zonder zich volledig af te sluiten van een van beide opties. De PA is dit spel nu al bijna twintig jaar aan het spelen en het heeft haar leiders zeer rijk gemaakt.

Het grote geheel overziend; het enige dat de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie ooit heeft bevrijd zijn de miljarden dollars aan hulpgelden en dat staken ze in hun eigen zak.

Bron:

http://frontpagemag.com/2012/06/11/lifestyles-of-the-palestinian-rich-and-infamous/

Auteur: Daniel Greenfield

Vertaald uit het Engels door:

vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Criminaliteit. Bookmark de permalink .

8 reacties op De schandelijke, rijke levensstijl van de Palestijnse leiders

 1. Tom Hendrix zegt:

  Goed stuk vederso. Maar volgens de LINKSE KERK zal het wel niet waar zijn, de geldstroom naar deze bandieten van de pedo profeet Mo, zal en moet op gang blijven gesteund door de verraders in BRUSSEL EU en in Den Haag door de leipoos van de kunduz coalitie.

  Like

 2. Pingback: Arafat en andere ratten: Hamas en de PA, islamoverheden, de mafia ten top. | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel, Hans ook ik heb het gehad met BEA BILDERBERG. Voor mij GEEN ORANJE!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Mortel,
  heb je wel eens ooit gehoord van normen, moraal en ethiek?
  Dacht je je eigen geloofwaardigheid te vergroten door te zeggen dat anderen even gek zijn?
  Ik geloof nu wel dat het S-5 in jouw geval terecht is.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel 10.05. uur, inderdaad Hans, het uitgangspunt dient rechtvaardigheid te zijn.
  En het is ook waar dat er ook in naam van het christendom vreselijke dingen zijn gebeurd, alleen al het uitmoorden van de Maya’s in Zuid-Amerika, door de roversbenden uit Spanje in de 16e eeuw, is zonder meer weerzinwekkend te noemen. Gezwegen van de idiote godsdienstoorlogen, roomsen tegen protestanten, die een grote vloek zijn tegen hetgene wat Jezus van Nazareth voor ogen had. Neen, christenen waaronder ik mij zelf reken mogen zich dit aanrekenen. Persoonlijk heb ik meer op met het humanisme, in die zin van; ” Laat ieder mens in zijn/haar waarde”.
  Tevens ben ook ik ervan overtuigd, dat de zgn. Oranje familie een zeer bedenkelijk gedrag verspreidt.Bolle Willem, koopt een villa in Griekenland, terwijl Rutte cum suis, ons steeds verder het moeras in trekken, neen ik heb niets met deze familie op. En weet U Hans, ik heb de zgn. gematigde MUZELMANNEN NOOIT STELLING horen nemen tegen de EXTREMISTISCHE MOSLIMS, vreemd hé.
  Bedankt voor uw reactie.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Die dokters bij het leger doen dat kennelijk wel!

  Like

 7. Pingback: Het tomeloze liegen van Etienne Vermeersch inzake Israël (2) | E.J. Bron

 8. Pingback: Het tomeloze liegen van Etienne Vermeersch inzake Israël (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s