“Spiegel-Online”: Europa staat een “quasi absolutistische heerschappij” te wachten

Nu is de aap uit de mouw: de eigenlijke bedoeling van de financiële crisis wordt duidelijk: Europa dient tot een nieuwe reuzenstaat te worden samengesmolten, waarin de nationale parlementen nauwelijks nog rechten hebben. De massamedia laten ons er alvast aan wennen…

De jonge vrouw straalt. Ze is ongeveer net zo gelukkig alsof ze zojuist een nieuwe Persil, Meister Proper of een speciale aanbieding maandverband op de kop heeft getikt. Ze heeft haar beide armen in de lucht, de vingers gespreid in het Victory-teken. Maar het gaat niet om een of ander populair product. We dienen deze keer direct een nieuwe staat te kopen: rondom de vrouw wapperen blauwe Europese vlaggen, ook zijzelf is in het blauw gekleed. De boodschap: Slechts een nieuw europa maakt ons gelukkig. Deze foto stond op 12 juni 2012 boven een artikel van “Spiegel-Online” over de “droom van het nieuwe Europa”:

Dat wil zeggen: Langzaam komt de aap uit de mouw. De globale Europa-strategen halen nu de oogst binnen. Terwijl de bevolkingen de buik vol hebben van de Europa-experimenten en weer minder Europa willen, willen de elites, zij aan zij met hun “kwaliteitsmedia”, exact het tegendeel: De genezing voor de crisis dient niet uit minder, maar uit “meer Europa” te bestaan. Hoe zei de Duitse bondskanselier Merkel het ook nog maar: “We hebben meer Europa nodig. We hebben niet alleen een monetaire unie, maar ook een zogenaamde fiscale unie nodig, dus meer gezamenlijke begrotingspolitiek. We hebben vooral ook een politieke unie nodig”.  Dus een gezamenlijke staat zoals de Verenigde Staten van Amerika. Onder druk en onder dwang van de crisis dient Europa tot één federale staat te worden samengesmolten: “Het gaat om niet minder dan een nieuwe plattegrond voor Europa´s instellingen, ja, om eerste stappen naar de Verenigde Staten van Europa”, aldus “Spiegel-Online”.

Nadat de Europeanen jarenlang in angst en beven werden gehouden door de crisis, zijn ze nu rijp voor de tweede stap: De EUSSR, de Europese superstaat. Want angst mag dan wel een slechte raadgever zijn, een goede verkoper is hij zeker – of het nu om entstoffen tegen de “varkensgriep”, stoppen met atoomenergie of een nieuw regime gaat. Natuurlijk: “Mocht het echter tot een echte fiscale unie komen, dan zouden de machtsverhoudingen in Europa verschoven worden – weg van de nationale parlementen, op naar de euro ministers van financiën. Dat zou gelijkstaan aan een revolutie.” Echter alleen wanneer men beschikt over een uiterst merkwaardige definitie van “revolutie”. Want met een revolutie in de normale zin van het woord, namelijk met een revolutie “van onderen”, zou dat weinig te maken hebben. Een revolutie van boven noemt men echter een staatsgreep of een putsch. “Vermoedelijk is er massaal verzet vanuit de parlementen te verwachten”, denkt dan ook “Spiegel-Online”, per slot van rekening gaat het daarbij om een diepe ingreep in het hoogste goed: het begrotingsrecht.” En: “Met de machtige financiële commissie zou datgene waarheid kunnen worden wat voor veel parlementariërs een gruwel is – de terugkeer naar de quasi absolutistische heerschappij. Deze keer in de gedaante van de euro ministers van financiën in Brussel”.

Wat heet “een gruwel”? Het klinkt nogal nietig. Alsof het slechts zou gaan om een kwestie van smaak, terwijl het in werkelijkheid om niets anders dan hoogverraad en dictatuur gaat. Nee toch: “De discussie daarover is allang begonnen, en zal doorgaan. Zij wordt in vakbladen gevoerd, in de parlementen en daarbuiten”. Sowieso. Want uiteindelijk zou de Europese monetaire unie “alleen maar kunnen functioneren als de speelruimte van ´de nationale regeringen en parlementen beperkt wordt´, zoals de vriend van de bondskanselier en voormalige chef van de Deutsche Bank, Josef Ackermann, onlangs vastgesteld zou hebben.”

En als dit alles dan weldra werkelijkheid wordt, wees dan niet verbaasd. Want per slot van rekening kon men het overal lezen…

Bron:

http://tinyurl.com/bu96kcm

Auteur: Gerhard Wisnewski

Vertaald uit het |Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering. Bookmark de permalink .

41 reacties op “Spiegel-Online”: Europa staat een “quasi absolutistische heerschappij” te wachten

 1. Linsky zegt:

  Zal Orwell misschien ook incarneren binnenkort…of zou ie er al zijn?

  Like

 2. P.Munnich zegt:

  Is dit nu het Einde van de Vrijheid en het Begin van de Slavernij? Waar Blijft Onze ONAFHANKELIJKHEID? Loopt dit weer uit op een zogenaamde Boerenoorlog? Als we niet oppassen komt het er nog van, maar dan moeten we wel Snél zijn,anders is het mosterd ná de maaltijd.
  Dít had écht géén normaal denkend mens kunnen bevroeden,toen de Euro werd voorgesteld en ingevoerd.
  Érg dat men ZO z’n medemensen beliégt en bedriégt.

  Like

 3. Elvi zegt:

  Ik voorspel al een tijd dat dit alleen kan uitmonden in een burgeroorlog. Alles waar ze ons voor gewaarschuwd hebben als we de EU niet omarmen zal juist daardoor uitkomen. We wilden geen oorlog meer maar gaan het desondanks krijgen.

  Wat een waanzin!

  Like

 4. nederlands verzet zegt:

  en wij blijven achter de computer zitten we moeten naar buiten en strijden.
  strijden voor de vrijheid van Nederland.
  . . . ___

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Nederlands Verzet, inderdaad strijden voor de vrijheid van nederland. Maar wie komt daartoe de straat op, wij die het LICHT al eerder gezien hebben. Het is intriest dat de Petitie tegen de EU/ESM nog geen 10.000 reacties heeft gekregen. Verder zullen we onherroepelijk de boot ingaan, dankzij het gedrag van MP Rutte. Wat deze windbuilen niet beseffen is, dat als er dadelijk een constante stroom van GELD van de nederlandse en duitse belastingbetaler naar de zuidelijke landen gaat, wij binnen de kortst mogelijke tijd als land ook failliet zijn. Maar dat is waarschijnlijk de bedoeling van onze perverse machthebbers. Armoe en onlusten zullen het gevolg zijn.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Goeie keus weer, heer Bron!
  Zelfs de mainstream-media beginnen wakker te worden.
  Althans in Duitsland.
  Maar als je voornaamste nieuwsbron het NOS-journaal is, zoals geldt voor het grootste deel van het Nederlandse publiek, word je grondig onwetend gehouden.
  Vanmorgen beelden in het NOS-journaal van de “Oranjerellen” in het Laakkwartier.
  Allemaal vage beelden van op grote afstand.
  Tsja, want anders komen de mensen er achter dat het wéér Marokkanen zijn.

  Like

 7. Frans Brassens zegt:

  Wie Nederland -of welk land dan ook- en haar burgers uitlevert aan het inmiddels duidelijk fascistische ‘europa’ kun je met een gerust hart landverrader noemen.
  Die hierbij in te vullen namen zijn iedereen bekend die over enig denkvermogen en inzicht zowel als uitzicht (visie) beschikt.
  Op 12 september is de állerlaatste kans aanwezig om althans in Nederland een rem op dat verraad te zetten.
  Wie niet alle persoonlijke vrijheid -óók die van meningsuiting- wil verliezen, stemt daarom op een anti-‘europa’ partij.
  En dan maar hopen dat die nogal differente partijen niet alleen de overhand krijgen, maar ook in staat zullen zijn om samen te werken in dit opzicht….
  Hopen. Ik moet het nog zien gebeuren. Nederland slaapt en wordt misleid.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings, had U anders verwacht van onze “gelijkgeschakelde linkse pers”. Deze leugenaars en huichelaars vertrouw ik voor geen meter. Dankzij deze blog, en andere sites ben ik het laatste 1,5 jaar meer te weten gekomen van het verraad van europa en de islam.

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  Wie Nederland -of welk land dan ook- uitlevert aan het zich steeds fascistischer opstellende ‘europa’, kun je met een gerust hart landverrader noemen.
  De in te vullen namen zijn iedereen die over enig denkvermogen, inzicht en uitzicht (visie) beschikt bekend.
  Op 12 september is de laatste mogelijkheid aanwezig om althans een rem op deze onverkwikkelijke zaak te gooien.
  Stem daarom, om je persoonlijke vrijheden (óók die van meningsuiting) niet kwijt te raken, op een anti-‘europa’ partij, welke dan ook.
  We kunnen hopen dat die nogal differente partijen gezamenlijk de overhand zullen krijgen én dat ze in deze zaak zullen willen samenwerken.
  Hopen. Ik moet het nog zien gebeuren. Want Nederland slaapt, wordt informatie onthouden en wordt misleid.

  Nb.
  Dit is de tweede versie van mijn tekst.
  De eerste ‘verdween’ -althans verscheen hier niet- na het intikken van ‘reactie plaatsen’ op wonderlijke wijze…..

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Bea’s bezoek werpt zwarte schaduw vooruit: minaret ingestort.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12352961/__Aardbeving_treft_Turkije__.html

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 10.09. uur, bedankt voor de link G. Ik ben het volkomen met Mw.Turtelboom eens.
  Mijn motto is nu: “Geen Tolerantie voor de INTOLERANTEN van de ISLAM”.

  Like

 12. Mol Jolman zegt:

  Citaat: “Meer politieke integratie in Europa is onvermijdelijk om de huidige crisis te kunnen bestrijden. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel”.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3271022/2012/06/14/Merkel-politieke-unie-is-onvermijdelijk.dhtml

  Like

 13. Frans Brassens zegt:

  Misschien een overdenking waard?
  Hieronder een eerder geschreven en uitgebracht blog met een veronderstelling.

  Wordt nu leegoog Pechtold naar voren geschoven?

  Mensen, het moge elke dénkende Nederlander inmiddels duidelijk zijn dat Rutte bepaald niet beschikt over een overmaat aan bruikbare intelligentie en/of tact.
  Zijn blunders, rekenfouten en foute uitspraken zijn, evenals zijn volkomen onterechte optimisme ten aanzien van ‘europa’ en de ‘euro’ zo constateerbaar dat dat zelfs zijn bazen en bazinnen van de Bilderbergclub is opgevallen.
  Om dat te verbloemen heeft men voor de laatste, zoals gebruikelijk ‘geheime’, konkelvergadering ook Alexander Pechtold uitgenodigd. Natuurlijk weet men wel dat we in dat persoontje óók niet te maken hebben met een wonder van slimheid, maar daar ging het niet om.

  Pechtold moest worden ingezet om de aandacht een beetje af te leiden van Rutte’s geklungel, zodat die wat meer in het geniep verder kon met het tot slaven maken van de Nederlandse bevolking.
  Pechtold moest maar eens luid gaan roepen dat ‘europa’ er heus moet komen, zo hard als hij kan. En dat kán een veilingmeester natuurlijk wel.
  Dan zou hij de aandacht op zich richten en kon Rutte wat rustiger en geniepiger verder met zijn afbraak van Nederland als souvereine staat, een staat waarin de Nederlanders zelf mogen zeggen wat er met hun huis, met Nederland dus, zou moeten gebeuren.
  Nee, in het Nederlandse huis moeten niet Néderlanders, maar corrupte buitenlanders het voor het zeggen hebben. En die buitenlanders, woonachtig in Brussel, zouden dan wel weer zorgen dat de Bilderbergclub tevreden kon zijn.
  De Bilderbergclub, de denktank van de New World Order, die dan zelf weer een door mega-kapitalistische ‘élite’ bedachte wijze is om de wereld in te richten volgens hun -eigenbelang gerelateerde- plannetjes. Inclusief de vermindering van de wereldbevolking.

  We gaan maar even niet verder met ons wat ingewikkeld lijkend verhaal. Het woord ‘complottheorie’ ligt al op de loer.
  Maar laat het duidelijk zijn dat het géén toeval is dat leegoog (=zielloos) mannetje Pechtold zo maar werd uitgenodigd door de Bea-Bilderberg-Groep.

  Nog maar net terug vatte hij zijn werk energiek aan:
  ‘(Politiek-monetair) Europa MOET er komen’, riep de veilingmeester.
  Waarmee hij zei:
  ‘Anders blijf ik met Nederland zitten en kan het niet verpatsen, samen met Rutte en De Jager.
  We moeten het winnen van de Nederlandse burgers die ánders willen, die vríj willen zijn, die niet gekoejoneerd willen worden en die hun door werken verworven bezit niet willen afstaan aan wie dat niet verdienen’.

  Vae Victis ! Ellende voor de overwonnenen

  De echt laatste mogelijkheid om althans een rem te gooien op de sneltreinvaart waarmee we afdenderen op de afgrond is op 12 september.
  Helpt dat niet dan voorspel ik burgeroorlog op termijn. Want uiteindelijk zal de échte Nederlander niet accepteren verkocht te zijn.

  Frans Brassens, 11 juni 2012

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Frans Brassens: “Sic transit gloria mundi”, volkomen met U eens!

  Like

 15. Linsky zegt:

  EU bereidt beperking geldopname bij cashautomaten voor bij Griekse exit
  Europa heeft plannen klaar om het afhalen van cash bij geldautomaten te beperken, grenscontroles te herinstalleren en kapitaalcontroles uit te voeren doorheen de eurozone, mocht Athene beslissen de euro te verlaten.

  Mocht u het bovenstaande niet begrijpen u geld wordt in berslag genomen bij een Griekse exit,bankruns worden geblokeerd.Met andere woorden we zijn opgelicht en bestolen door de Eurofielen.

  http://www.express.be/business/nl/economy/eu-bereidt-beperking-geldopname-bij-cashautomaten-voor-bij-griekse-exit/169926.htm

  http://www.reuters.com/article/2012/06/11/us-eurozone-greece-capital-idUSBRE85A0ZB20120611

  Like

 16. Linsky zegt:

  Moskee in strijd met bestemmingsplan

  ZOETERMEER – Op 16 februari 2012 heeft het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van een islamitisch cultureel centrum/moskee aan de Roggeakker te Zoetermeer, en het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan.
  Tegen dit besluit is bezwaar gemaakt. De Commissie Bezwaar- en Beroepschriften heeft de zaak behandeld op de openbare hoorzitting van 26 april 2012. De commissie adviseert het college het bestreden besluit te herroepen
  http://www.dichtbij.nl/haaglanden-noord/regionaal-nieuws/artikel/2361129/moskee-in-strijd-met-bestemmingsplan.aspx
  ============

  Like

 17. Linsky zegt:

  SP-leider Emile Roemer apetrots op bezoek van Boliviaanse communist Evo Morales…

  Like

 18. Linsky zegt:

  Duitsland ‘opslaan’ euro, eindspel goud!

  Like

 19. Linsky zegt:

  Europa’s sadomasochisme!

  Op de verantwoordingsdag die in de Tweede Kamer werd georganiseerd na het uiteenspatten van Rutte 1, ging de oppositie los op de PVV zoals een pedofiel zijn lusten botviert op een klein kind. Alles werd uit de kast getrokken om Wilders zoveel mogelijk te beschadigen en hem te diskwalificeren voor de komende verkiezingen. Rutte moest er eveneens aan geloven. Pechtold (D66) wilde dat de ex-premier voorgoed afstand neemt van Wilders omdat ze met die laffe hond niks bereikt zouden hebben in 1,5 jaar.

  Daarbij werd het spelletje bewijs eisen, verwerpen en nieuw bewijs eisen veelvuldig gespeeld. Dat het kabinet dankzij Wilders veel goede dingen heeft kunnen doen voor het land zoals voor een miljard aan overbodige regels schrappen, zijn ze gemakshalve even vergeten. Net als de belangrijkste verdienste van Wilders tijdens Rutte 1, namelijk het 1,5 jaar voorkomen van de linkse verspilzucht die nu komt.

  Europa ontpopt zich als een sadomasochist waarbij de leiders enkel nog een harde piemel kunnen krijgen van het uitknijpen van hardwerkende burgers.
  Houd even voor ogen dat de politiek, om 16 miljard te kunnen bezuinigen, al alles en iedereen moet afknijpen tot op het bot.

  http://www.misdefinitie.nl/index.php?nieuws=609&pagina=1

  Like

 20. Sprx zegt:

  De euro is een politiek project, geen economisch project, een politiek project dat ten doel heeft een totalitaire eenheidsstaat in Europa te creëeren.
  Het maakt voor het doel niets uit of dit project economisch een succes wordt dan wel faalt, in beide gevallen zit men er aan vast.
  Dat is pervers.

  Like

 21. Mol Jolman zegt:

  Citaat:”de Eurocraten zijn in deze crisistijd hun macht gretig aan het uitbreiden via ondoorzichtige processen, terwijl de ogen van het Europese volk langzaam, maar zeker, open gaan”. http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/06/merkel-geeft-het-eerlijk-toe

  Like

 22. Mol Jolman zegt:

  @ Frans Brassens:

  Ter aanvulling???

  Like

 23. Linsky zegt:

  Frankrijk, Italië en Spanje willen Duitsland en Nederland tot bailout dwingen!

  Bondskanselier Merkel : Eurobonds zullen welvaart in Europa verlagen

  Inmiddels heeft ook Frankrijk zich bij de euro-vreetvarkens gevoegd die vinden dat ze recht hebben op de miljarden uit Duitsland en Nederland, omdat we in Europa naar goed socialistisch gebruik allemaal gelijk (=allemaal even arm en blut) behoren te zijn.

  Naarmate de financiële crisis in de eurozone steeds ernstiger wordt verhogen de steeds wanhopiger wordende Zuid Europese landen hun druk op Duitsland en Nederland om over de brug te komen met nieuwe, honderden miljarden euro’s grote garanties. De Franse president Francois Hollande, die doodsbang is dat zijn land na Spanje en Italië aan de beurt is, wil samen met zijn Italiaanse en Spaanse collega’s de Duitsers en Nederlanders dwingen alsnog akkoord te gaan met zijn eis de banken te redden via het permanente ESM noodfonds.

  Dat betekent dat als er meer bailouts nodig zijn -en die zullen er absoluut zeker komen- Duitsland en Nederland hiervoor de rekening krijgen gepresenteerd.

  Ook Frans bankensysteem richting bailout
  EU president Herman Van Rompuy, wiens thuisland België hard op weg is zich in financieel opzicht bij de niet meer te redden PIIGS landen te voegen, is het met Hollande eens en wil samen met hem proberen het plan op de EU top eind deze maand door te zetten.

  Haast is in hun ogen geboden nu de Italiaanse ‘super’premier Monti niet één van zijn beloften heeft kunnen waarmaken. Monti, wiens populariteit onder de Italianen sinds zijn aantreden in november 2011 is ingestort van 73% naar 34%, heeft nog geen enkele structurele hervormingen doorgevoerd………verder;
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=660736&r=1&tbl_archief=&

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  Natuurlijk willen de EU fascisten, een constante stroom van GELD van de nederlandse en duitse belastingbetalers, om hun “natte droom een communistische satanische HEILSSTAAT “, af te dwingen. Nooit geen GENADE voor deze ratten en landverraders. Laten we de guillotine maar in ERE herstellen, dat adderengebroed verdient het!

  Like

 25. Linsky zegt:

  Nieuwe valse beschuldigingen?

  De MSM overslpoelen de kuddes sinds gisteren weer met gruwleijke informatie over luchtaanvallen vanuit helicopters door de mannen van Assat. Men beweert dat althans. Er is geen enkel bewijs, evenmin als dat te zien is door wie de heli’s bemand worden.

  Verwarring beschuldigingen luchtverdediging Teheran Iran Afghanistan Afghaanse luchtmacht
  De Syrische hoofdstad is opgeschrikt door een krachtige explosies Een zelfmoordterrorist verrekening van een autobom nabij een van de heiligste sjiitische heiligdommen, die tienduizenden pelgrims trekt uit de hele wereld. Aangenomen wordt dat de explosie was gericht op een ‘security-politie’ kantoor in de buurt.

  De explosie kwam enkele dagen na de release van een video waarin al-Qaeda’s tweede-in-opdracht riep islamisten ‘om te helpen rebellen vechten Syrische regering krachten’.
  De Syrische ambassadeur in Moskou zegt dat de oppositie in toenemende mate gewelddadige tactieken gebruiken om de weg vrij te maken voor buitenlandse interventie.

  De Syrische ambassadeur heeft ook ontkend dat Moskou het Assad regime leveren met gevechtshelikopters – beschuldigingen eerder ook weerlegd door de Russische minister van Buitenlandse Zaken. Lucy Kafanov kijkt naar waar de claims vandaan kwamen van – en de heftige reactie die daarop volgde.

  Like

 26. louis-portugal zegt:

  Ik troost me met de gedachte dat door meer macht naar Brussel op den duur de landelijke economiën telkens moeilijker te controleren zijn.
  Ze krijgen het nu niet in de hand gehouden ondanks dat die paar rare landen zoals Duitsland en Nederland nog met een tekort van 3 % PROBEREN rond te komen.
  En die 3 % is ook nog veel te hoog.
  Ze moeten proberen uit te komen met het geld dat binnenkomt en niet telkens bijlenen.
  Zonder massaal, duizenden miljarden, bijdrukken lopen de problemen.per dag op.
  Bij Griekenland willen ze al soepeler worden als die zich niks meer van de troika-afspraken aan gaan trekken, wat ze toch al nauwelijks gedaan hadden.

  Like

 27. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-portugal 00.42. uur, is het niet compleet van “de pot”gerukt, waar men met de vermaledijde EU en Euro bezig is Louis. Ieder mens met normaal gezond “boerenverstand”, kan op de klompen aanvoelen, dat dit systeem niet vol te houden is. Ik hoop dat in Duitsland wakkere mensen wonen, die als MERKEL en CDU en FDP net als in Nederland het ESM gaan toestaan, en de stemming in de BUNDESTAG daar ook op uit loopt, ze naar het HOOGGERECHTSHOF stappen. De duitse burger heeft die mogelijkheid, wij in ons achterlijke Nederland niet. Dat zou echt te hopen zijn. En Eurobonds zijn wel het slechtste wat ons kan overkomen.

  Like

 28. Frans Brassens zegt:

  Ja, Mol Jolman (14:10), dat is een mooie aanvulling, waarin gluipglibber Verhagen door inhoudloos te antwoorden érg veel zegt.

  Like

 29. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel 09.30. uur, Hans volgens mij hebben deze economen hun diploma gehaald bij een pakje boter van Albert Heijn. Wat een nono’s zo stom heb ik ze zelden gezien. En dat zouden dan de personen zijn die ons land bestuurden hahaha.
  Tja, zeg ik maar, de EU en Euro hebben ons veel gebracht, ja hoor voedsel-en kledingbanken, faillissementen in het Middeen en Kleinbedrijf en de Bouw, gezinnen die de rekeningen niet meer kunnen betalen, verschraling in de Zorg, steeds meer betalen voor de Zorgpolis, en nog veel meer fraais.
  Bedankt Rutte en de Jager, maar niet echt!

  Like

 30. Frans Brassens zegt:

  Al die ‘redeneringen’ van de zogenaamde ‘economen’, al of niet van ‘top’ voorzien, berusten op een bedrieglijk, gemanipuleerd, ‘geldsysteem’ waarin ‘waarden’ worden gecreëerd die er niet zijn.
  Om een goed inzicht te krijgen in deze ‘windhandel en -wandel’ zou iedereen de films van Zeitgeist (1, 2 en 3 met name) eens aandachtig moeten bezien. Flinke delen ervan gaan juist over de bedrieglijkheid ervan, en een en ander wordt naar mijn mening goed duidelijk gemaakt voor wie ook maar enigszins kan denken.
  Ze bestaan met Nederlandse ondertiteling, dus geen enkel probleem voor wie het gesproken engels niet voldoende machtig is.
  http://zeitgeistmovie.com/

  Like

 31. Tom Hendrix zegt:

  Nou wordt het nog mooier beste mensen. Ik lees net op Else4, dat Topambtenaren van MENING zijn dat we tot 2017, nog 20 miljard Euro EXTRA dienen te BEZUINIGEN.
  En waartoe, natuurlijk tig miljarden voor het COMMUNISTISCHE HERSENSPINSEL EU, de gevolgen voor Henk en Ingrid, voedsel en kledingbanken, hogere vaste lasten, minder ZORG voor onze hulpbehoevenden, meer betalen voor electra en gas.
  Maar wat ontzien wordt: O.S., windmolens, soepsidies, ambtenarenapparaat.
  Wat een schoften zijn toch deze KUNDUZ kliek adepten. We gaan grandioos naar de haaien.

  Like

 32. Tom Hendrix zegt:

  @Off topic, ik hoor net op het nieuws, dat PINOKKIO RUTTE, U weet wel onze MP. die zei:”Geen cent naar Griekenland”, na de Ministerraad gezegd had, dat het volgend kabinet nog MEER moet BEZUINIGEN. Hierbij bedoelt de nep liberaal natuurlijk LASTEN VERZWAREN VOOR de BURGER.
  En waarvoor dacht U, voor het GELOOF HEILIGE EU met van ROMPUY als PAUS en Barosso en de andere VOLKSCOMMISSARISSEN als BISSCHOP (KOTS).
  En de oorzaak, de ECB heeft 2000 MILJARD EURI weggetoverd naar de banken, met als motivatie LENEN!
  Het gaat echt tijd worden voor volkstribunalen. NEDERLANDERS VERZET U!

  Like

 33. Frans Brassens zegt:

  Een tekst van mij, (vandaag 12:03), opgedragen aan Tom Hendrix
  ;-):

  De ratten komen nu uit hun riolen.
  Wat niet iedereen beseft, is dat ministers en staatssecretarissen voor het overgrote deel afhankelijk zijn van hun ambtenaren. Meestal hebben zij erg weinig tot geen kaas gegeten van het onderwerp waarmee ze zich moeten bezighouden.

  Zo was er ooit een kleuterjuffrouw die ‘onderwijs’ in haar portefeuille had en direct daarop ‘verkeer en waterstaat’. Op beide terreinen érg weinig kundig (ze verziekte mede het onderwijs in diverse echelons) tot ondeskundig (ook in tweede instantie ging het niet al te best).
  Wie in feite verantwoordelijk zijn voor alle narigheid, zijn de ambtenaren die ministers en staatssecretarissen aansturen. Dat ze hun stokpaardjes (waaronder érg valse beestjes) dan berijden moge duidelijk zijn. Nederland lijdt daaronder.

  En nu? De ambtenaren beseffen: We hoeven niet meer stiekum de baas te spelen, we gaan dat openlijk doen. Het volk reageert toch niet, dat slaapt!
  En daarom kruipen de ratten uit hun riolen en zeggen vandaag: Ga bezuinigen, nóg 20 miljard er boven op, extra, tot 2017.
  Als het aan die eurocorrupten ligt stort de hele Nederlandse economie in (gevolg: werkeloosheid enzo) tot vrijwel iedereen naar de voedselbank moet en maar beter niet ziek kan worden.

  En een van mijn commentaren wat later:

  Inmiddels heeft puber Rutte zijn ambtenaren al na-geëchood.
  Hij snapt zelf natuurlijk niks op financieel gebied, dat had hij ons al wel duidelijk gemaakt.
  Maar lomp nazeggen van zijn ambtenaren, die de gevolgen van hun daden en voorstellen voor de burger niet meerekenen in hun theoretisch en burgervijandig gedoe lukt hem goed.
  Precies op de manier waarop hij aan zijn drs-geschiedenis-papiertje is gekomen. Nazeggen wat hij in boekjes las en op college’s hoorde. Drs betekent: Geen enkele eigen inbreng in de discipline waarin je drs bent geworden. Daarvoor zou hij een proefschrift hebben moeten schrijven. Gezien de langdurigheid van zijn ‘studie’ kwam hij daar kennelijk niet aan toe.
  De sukkel.

  en @Hans van de Mortel: Het is inderdaad een lange zit met die Zeitgeist films. Ik heb die dan ook in gedeelten volbracht. Maar je steekt er een heleboel van op!

  http://zeitgeistmovie.com/

  Like

 34. Tom Hendrix zegt:

  @Frans Brassens: Chapeau voor deze reactie Frans. Patriotten verenigt U, laat nederland niet ondergaan. Luctor et Emergo!

  Like

 35. Jan zegt:

  “De schulden van de ander betalen is integratie”, zegt Barosso.
  Farage stelt nu voor krankzinnigengesticht voor EU parlementariërs te bouwen

  EU will Schulden der Euro-Staaten vergemeinschaften
  http://www.kybeline.com/2012/06/13/barroso-am-rande-des-wahnsinns-alle-eu-schulden-in-einen-topf-werfen-und-das-ist-die-integration/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s