Salzburg: Fietscursus voor vrouwelijke migranten – fietsen maakt onafhankelijk

Omdat in hun religie een zadel tussen de benen als onbehoorlijk geldt, fietsen de meeste moslima´s niet. Een vrouwen-fietscursus doorbreekt dit taboe nu.

Waarom zie je zo weinig moslima´s op de fiets? Dat vroeg menigeen in de fietsstad Salzburg zich af. Het antwoord kent Monika Schmerold van het Vrouwenbureau van de stad Salzburg. “In hun religie geldt het als onbehoorlijk, omdat men het zadel tussen de benen heeft”. Opdat vrouwen uit immigrantenfamilies niet hoeven afzien van dit praktische verkeersmiddel, is het Vrouwenbureau onlangs gestart met een pilotproject. Bovendien is in veel landen van herkomst van vele immigranten de fiets niet zo´n gebruikelijk vervoermiddel als bij ons, maar veelmeer speelgoed voor de kinderen.

Het schoolplein beschermde tegen nieuwsgierige blikken

In een cursus van een halve dag, die uitsluiten bestemd was voor vrouwelijke migranten, leerden onlangs 12 vrouwen uit in totaal acht landen fietsen. Mannen mochten daarbij niet aanwezig zijn. De deelnemers waren sowieso tegen nieuwsgierige blikken beschermd – de trainster gaf haar kennis op de binnenplaats van een school door.

Een tweede cursus bij behoefte

De fietscursus voor vrouwelijke migranten maakte deel uit van het project “Veilig met de fiets onderweg”, dat behoort bij de serie “Vrouw mobiel” van het Vrouwenbureau. Na de succesvolle eerste cursus – de cursus was direct volgeboekt – denkt men bij het Vrouwenbureau na over een voortzetting bij voldoende belangstelling.

Bron:

http://www.salzburgerfenster.at/redaktion/aktuelle_berichte/fahrradkurs_fuer_migrantinnen_radeln_macht_unabhaengig_art640/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

20 reacties op Salzburg: Fietscursus voor vrouwelijke migranten – fietsen maakt onafhankelijk

 1. Seculiere zegt:

  Nu ga Fatima ook beginnen met fietsen stelen

  Like

 2. Linsky zegt:

  Hahaha, dat zit er dik in Seculiere.
  Maar goed dat ze niet mogen autorijden. 🙂

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Hoe gek moet men zijn geworden in LINKSLAND. En maar pamperen, idioten die dit verzinnen helpen de islamisering nog een handje ook.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Seculiere, hij is goed hahaha.

  Like

 5. Die mensen komen echt van een andere planeet ! De Speculerende-Capitalisten ( die graag migranten zien want zij helpen ze aan de verlaging van de salarissen van de Natives) weten echt niet wat vinden om te laten doen door hun ”Nuttige Idioten” van Extreem-Links… NB Er zijn ook al in OOstenrijk cursusssen voor Oostenrijkers te leren hoe zij kunnen zich beter integreren aan de Migrantengemeenschap… Wij zijn hier in een school geval van de contradictie tuusen Rooted Volken en Nomaden Volken… die de vruchten van de Rooted Volken sociaal niveau, sociale woning, hulp van Gemeenten) komen eten… Alle winsten voor de Super Rijken : Zij hebben goedkopere werkers en de gemeenschap van Middle Class wordt armere met alle de Sociale Vordelen voor de Nomaden te betalen… Nativen hebben 1,5 kind en Nomaden ten minste den dubbel… Het is dus een geplanifieerde en georganiseerde genocide van de Rooted Volken ! De daders zijn boven ons : de locale pseudo-elites, hand in hand met extreem-links !

  Like

 6. Mol Jolman zegt:

  Heb een moslimse buurtbewoonster die toch echt niet zelfstandig is ondanks dat ze af en toe wel eens fietst………………voor een bakkie moet ze toestemming vragen aan d’r man…………………….

  Like

 7. Linsky zegt:

  Leider grootste moslimorganisatie VS rechtvaardigt afslachten Joden

  Dawud Walid is het ‘eens met het besluit van Mohammed de Joden af te slachten’.

  De Council On Islamic Relations (CAIR), dankzij de openlijk steun van president Obama uitgegroeid tot veruit de machtigste lobbygroep in de Verenigde Staten, heeft bij monde van Dawud Walid, uitvoerend directeur van CAIR Michigan, het afslachten van Joden door moslims gerechtvaardigd. ‘Wie zijn degenen die de blootstaan aan de wraak van Allah? Het zijn de Joden, het zijn de Joden,’ aldus Walid in een recente in het Arabisch uitgesproken preek in een moskee in de stad Warren.

  Walid, die al twee keer op kosten van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar het buitenland kon reizen, beschuldigde tevens de pro-Israël lobby in de VS van het ‘ondermijnen van Amerikaanse moslims en de Palestijnen.’ Tevens bad hij tot Allah om steun voor de islamitische ‘broeders in Syrië, Jemen, Palestina en alle andere plaatsen met actieve islamitische opstanden’, alsmede ook voor alle ‘mujahideen’, waar ze zich ook bevinden.

  CAIR: Banden met Moslim Broederschap en Hamas
  De CAIR leider heeft regelmatig ontmoetingen met topbestuurders van de regering Obama en via hen veel invloed op het beleid van het Witte Huis. In januari 2011 nam hij met 20 imams deel aan een FBI bijeenkomst over de controle- en trainingstactieken van de federale agenten.
  Eens met afslachten van Joden

  De op 25 mei gehouden preek was niet de eerste gelegenheid waarbij Walid zich schuldig maakte aan het verspreiden van Jodenhaat. In januari beweerde hij tijdens een toespraak in Detroit dat de teksten in de Koran waarin staat beschreven hoe het leger van Mohammed de Joden afslachtte niet antisemitisch zijn omdat ze het ‘aan zichzelf te danken’ zouden hebben gehad. ‘Gaf Mohammed het bevel de Joden te doden? Ja, dat deed hij en ik ben het ermee eens… Verraad betekent immers de doodstraf,’ schreef hij ter promotie van de video van zijn toespraak……verder;

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=660748&r=1&tbl_archief=&

  Like

 8. nederlands verzet zegt:

  (Bovendien is in veel landen van herkomst van vele immigranten de fiets niet zo´n gebruikelijk vervoermiddel als bij ons,)
  moet je in India kijken

  Like

 9. nederlands verzet zegt:

  gelezen Visionaire dit is misschien wel de beste actie ooit

  Het water tot aan de lippen.
  Gisteren kregen wij om 14:00 uur een melding binnen dat er twee stuurloze schepen op de Noordzee rond dobberden.
  Deze schepen bevonden zich ongeveer 20 km ten noorden van Den Helder
  Tot onze verbazing troffen wij hier twee oude onzeewaardige schepen vol met Nederlandse bejaarden en gepensioneerden aan.
  De senioren zaten onder erbarmelijke omstandigheden op een overvolle boot.
  De kustwacht heeft de twee boten naar de haven van Den Helder gesleept en de senioren ondervraagd
  de ouden van dagen verklaarden:
  Wij waren van plan om onze paspoorten overboord te gooien en ons aan te melden als asielzoekers.
  Om op deze manier aanspraak te maken op betere voorzieningen dan we nu hebben.
  Denk aan bijvoorbeeld: Gratis wonen, kleding, sporten, meubels, verzekeringen, medicijnen en een uitkering!

  Hierna heeft de kustwacht na een felle berisping en een waarschuwing de senioren op de bus naar hun woonplaats gezet.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 20.05. uur, hoe eerder de crimineel OBAMA oprot hoe beter. Deze leugenachtige moslim adept is schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid, door LYbië te laten bombarderen. Alles om de idiote islam fundi’s aan de macht te brengen.

  Like

 11. Esmee zegt:

  Vreemd. Hier in Amsterdam Nieuw West zie ik toch regelmatig groepjes allochtone vrouwen die fietsles krijgen, hebben een speciaal vestje aan, ik zie hier ook veel moslimmeiden op de fiets, niks bizonders.

  Like

 12. Jan zegt:

  Kunnen zij tenminste op eigen kracht, fietsend, terug naar land van herkomst. Scheelt een enkele reis op kosten van de belastingbetaler.

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Nee, Esmee, niks bijzonders. Dat is de islam ook niet, hè? Neu, niks bijzonders…
  Zal je ff snoeihard met je neus op de feiten drukken en wel zo:
  http://tinyurl.com/cdg4ge3
  Ken je de nieuwste al: democratie opzij schuiven..???
  http://tinyurl.com/7yveqkb
  Truste Esmee.

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Goeiemorgen seculiere! Al een beetje wakker? Jij woont in België, niet? In jouw land bulkt het ook van de fundamentalistenvriendjes. Hier heb je er weer één…
  http://www.knack.be/opinie/aan-de-bijzonder-lamentabele-woordvoerders-van-de-moslimgemeenschap/opinie-4000115612385.htm
  Alle moslimfundamentalisten de wereld uit, te beginnen in de EU.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Om werkelijk de driedubbele slingerschijt van te krijgen: ingepakte moslimvrouwen in België hebben een vereniging… BOEH…: Baas over eigen hoofd…*
  http://www.baasovereigenhoofd.be
  Nee, dat verzin je niet. Leuke info voor jullie, ingepakte stakkers!!!
  http://tinyurl.com/3vbhg32
  *kwam ik tegen in link van 07:07

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 07.17. uur, wat dan weer frappant is, is dat een trambestuurder het advies kreeg om geen kruisje zichtbaar te dragen. Los van of men gelooft in God of niet, hier in Nederland wordt ook alles gedaan om de moslims te paaien, en te vertroetelen. Misselijk word ik daar van.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom: alle godsdiensten zouden verboden moeten worden. Zolang de mens -die de uitvinder ervan is en blijft- bestaat is er alleen maar ellende uit voortgekomen, iedere dag opnieuw.
  Je weet wat ik bedoel en hoe ik erover denk.
  Maar ik ga nog één keer alle katuitdeboomkijkers en slapjanussen schrik aanjagen!
  En wel hiermee: http://tinyurl.com/3jk5owj
  (omdat wat ver van onze pet gebeurt, hier op termijn -dus als die klootzakken steeds vaker niks in de weg wordt gelegd cq de hand boven het hoofd wordt gehouden door LANDVERRADERS-
  óók kan gebeuren, DAAROM..!!!)

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 08.45. uur, ik heb de beelden gezien. Te verschrikkelijk voor woorden, deze idioten van MUZELMANNEN deinzen er dus niet voor terug, kinderen het hoofd af te hakken. Ik ben het volledig met U eens in deze, ondanks dat ik vrijzinnig protestant ben, zal ik 100% achter U staan TEGEN de LANDVERRADERS. Laat 12 september maar GEHAKTDAG worden voor de verraderlijke partijen, de eurofielen en moslimknuffelaars.

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Bedankt voor je steun, Tom, je steun is mij de MOTOR om door te gaan.
  Aan alle zgn “barmhartige Samaritanen” en andere hulpverleners, opbouwers e.d.: als u niets te zoeken heeft in islamitische zandbakken, ga d’r dan ook niet heen in de naïeve hoop iets te kunnen bereiken. Het kost u nl. letterlijk de KOP…!!!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12346903/__Al-Qaeda_maakt_belofte_waar__.html

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  Hans: het zijn provocateurs, ALLEMAAL, onthou dat maar! Die outfit doet er niet toe. Maar er is wel een verschil. Marokkaanse hoofddoekdragers dragen hun vod STRAK over het voorhoofd en de Turkse variant heeft een “klepje”, zoals bij een officierspet, maar dan korter.
  http://tinyurl.com/3vbhg32

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s