Buschkowsky: Islamitische paralleljustitie is gevestigd

In Duitsland heeft zich een systeem van islamitische paralleljustitie gevestigd. Daarover waren experts het woensdagavond in Berlijn eens. De burgemeester van Berlin-Neukölln, Heinz Buschkowsky (SPD), vertelde tijdens een discussieronde van de “Friedrich-Ebert-Stiftung” over zijn ervaringen met zogenaamde “scheidsmannen”.

Heinz Buschkowsky ziet midden in Duitsland een “sterker wordende paralleljustitie” door islamitische scheidsmannen. “Dit systeem bestaat”, is hij van overtuigd. Woensdagavond vertelde hij in het Neuköllner theater “Heimathafen” van een schietpartij in zijn stadsdeel. Tijdens het proces zouden alle deelnemers plotseling “last van geheugenverlies” hebben gekregen. Het proces eindigde met vrijspraak. De reden: De partijen zouden het allang, voordat de Duitse justitie ingreep, met elkaar eens zijn geworden.

Islamitische scheidsmannen, zoals deze bemiddelaars genoemd worden, werken deels openlijk, deels verborgen, midden in Berlijn. Ze onderhandelen meestal over een financiële vergoeding tussen de conflictfamilies, voordat een daad überhaupt voor een rechtbank komt. |De journalist Joachim Wagner heeft aan het fenomeen van de islamitische scheidsmannen een heel boek gewijd. “Rechters zonder wet” is in 2011 verschenen. Wagners onderzoek heeft gezorgd voor een landelijke discussie over islamitische paralleljustitie.

“Lekenjustitie in de traditie van de sharia”

Jaren geleden zou men hem nog uitgelachen hebben, toen hij het voor het eerst over scheidsmannen zou hebben gehad, herinnert Buschkowsky zich bijvoorbeeld. Nu ziet hij de “poging om psychische terreur te verbreiden”. Daders en slachtoffers zouden door de grote families onder druk worden gezet, zodat ze uiteindelijk voor de rechtbank zouden zwijgen en er ook geen proces mogelijk zou zijn.

Het zou bij de bemiddelingen gaan om een oeroud “systeem van gebruiken en religie”, zei Wagner woensdagavond. Islamitische immigranten zouden dit geïmporteerd hebben. Er zouden zelfs scheidsmannen uit Turkije of Zweden worden ingevlogen. In conflictgevallen zouden zij doorgronden welke oplossingen er mogelijk zouden zijn. Meestal zou dat een betaling van de ene aan de andere familie zijn – Wagner noemt dat een “lekenjustitie” in de traditie van de sharia. Het zou het doel van de scheidsmannen zijn om de politie en de rechtbanken volledig buiten de zaken te houden en bloedwraak te vermijden. Om het fenomeen tegen te gaan, eiste Wagner meer politieke aandacht, een effectiever werkend justitieel apparaat en een openbare dialoog over de houding van moslims tegenover de rechtsorde.

Behalve Buschkowsky en Wagner waren er nog allerlei experts naar de “Heimathafen” gekomen om te discussiëren over “Rechters zonder wet”. Bijvoorbeeld Ahmed Mery van de “Familie-Unie”. De unie is een aaneensluiting van Koerdisch-Libanese families. Hij zou alleen “kleine bemiddelingen” kennen, zei hij. Niemand uit zijn vereniging zou justitie willen hinderen. Hoofdofficier van justitie Sjors Kamstra vertelde over de juridische praktijk. Hij zou al vaak hebben meegemaakt dat “bewijsmiddelen massief worden beïnvloed”. Maar hij gaf ook toe, dat de “molens van justitie” gedeeltelijk “te langzaam” zouden malen om de scheidsmannen te verhinderen hun werk te doen. In het voorveld van een proces zou er voldoende tijd over zijn om de deelnemers te manipuleren.

“Die lopen hier met visitekaartjes rond!”

Nader Khalil van het “Duits-Arabische centrum voor onderwijs en integratie” verweet precies dat justitie: De geloofwaardigheid van het systeem zou juist in Arabische kringen gevaar lopen wanneer processen pas jaren later echt zouden beginnen. Scheidsmannen, dat weet ook hij zeker, zouden volledig open in Neukölln werken: “Die lopen hier met visitekaartjes rond!” De advocaat Erol Özkaraca zit voor de SPD in het parlement van Neukölln. Hij vertelt hoe grote families advocaten onder druk zetten door tientallen familieleden tegelijkertijd hun kantoor te laten bezoeken. “Ze staan tot in de gang”, zei hij. Özkaraca verdedigde zich tegen de beschuldiging van racisme. “De daders zijn weliswaar allemaal migranten, maar ook de slachtoffers zijn allemaal migranten”. Het zou zaak zijn hen te beschermen.

Tot slot appelleerde Wagner nogmaals aan de politiek: Door geen enkele andere partij zou zijn boek zo doodgezwegen worden als door de SPD. Steeds opnieuw zou hem paniekzaaierij worden verweten. Een luisteraar met een migratieachtergrond onderbouwde de ernst van de situatie. Al toen hij 12 jaar oud was zou hij voor het eerst over scheidsmannen hebben gehoord. Het zou “schrikbarend” zijn dat Duitsland hierop pas door een boek opmerkzaam zou zijn gemaakt.

Bron:

http://www.promedienmagazin.de/gesellschaft.html&news[action]=detail&news[id]=5491

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islamisering, Moslims. Bookmark de permalink .

6 reacties op Buschkowsky: Islamitische paralleljustitie is gevestigd

 1. Jan zegt:

  “Islamitische paralleljustitie is gevestigd”.

  “Aber, davon haben ich nichts gewußt, ich schwöre’s, hatte keine Ahnung, bin Unschuldig, schaute nur weg”.

  Like

 2. Jan zegt:

  (nb) is natuurlijk: habe ich nichts…..

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Met de beslechting van ernstige geschillen in de misdaadsfeer kunnen moslims niet wachten tot de sharia officieel is ingevoerd. Daarvoor gebeurt er in deze ‘gewelddadige’ gemeenschap te veel. Daarom hebben ze deze tussenvorm bedacht en tevens de gehate westerse justitie buitenspel gezet. Maar, wees gerust, beste mensen. U kunt weer op twee oren gaan slapen.
  Zodra het aantal moslims het kritische peil is gepasseerd zal de sharia officieel ingevoerd worden en dan verdwijnt deze tussenvorm vanzelf. Enorm voordeel is dan dat u (en ik) er ook van mogen profiteren. Zal toch fijn zijn. Die voet of die hand kunt u toch wel missen. Scheelt weer nagels om te knippen. En onthoofding en ophangen in de plaats van euthenasie. Dat voor de trein springen was toch eigenlijk ook maar niks, zeg nou zelf.
  Nog even dan kunt u weer fijn met vakantie. U gaat toch zeker ook naar een moslimland? Wat denkt u van Libanon? Van daaruit kunnen uitstapjes geregeld worden naar Syrië. Als u het treft staat een bezoek aan een huis met 30 verse lijken op het programma. Dat is lachen, joh.
  Als Mo dat toch eens mee had mogen maken. Die zou gesmuld hebben!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @M.A.L. Sion 10.00. uur, daar ben ik het helemaal mee eens. Door politici van links tot rechts, die dit alles mogelijk maken. Stem daarom 12 september tegen ISLAMISERING.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Mij hoeft niemand te overtuigen van paralleljustitie door moslims.
  Zonder enige informatie is te begrijpen dat dat gebeurt.
  Onze eigen rechters doen al vaak uitspraken in geschillen tussen moslims en niet moslims ten nadele van niet moslims.
  een voorbeeld. El. Sabaditsch Wolf. die veroordeeld werd omdat ze zei dat Mo een pedofiel was.
  Volgens de rechter was het niet zo want hij leefde nog met Aisha toen ze 18 jaar werd.

  Like

 6. Peter selie zegt:

  Op 12 september afrekenen? Dat zou best eens tegen kunnen vallen. Als ik deze morgen lees dat de VVD goed is voor 34 zetels dan vraag ik mij af, hoewel ik dat al lang wist, of het Nederlandse Volk nog steeds niet is ontwaakt.

  Van de politiek hebben wij alleen maar rampzaligheid te verwachten. We zullen blij moeten zijn als de PVV zich zal kunnen handhaven. Het volk zal zelf in opstand moeten komen en ons niet langer als idioten en melkkoeien laten gebruiken.

  De Tijdbom tikt!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s