De “Arabische Lente” komt naar Europa

De Tunesische Minister van Religieuze Zaken roept op tot gevangenisstraf voor en het afpakken van het staatsburgerschap van een in Frankrijk gevestigde Tunesische auteur voor het beledigen van Mohammed. Jalel Brick woont al meer dan 20 jaar in Frankrijk na te zijn ontsnapt aan de klauwen van Ben Ali’s politieke politie en is altijd trouw gebleven aan zijn karakter: oneerbiedige, heftige spreker, vijand van elke vorm van dictatuur (politieke, economische, religieuze). Terug in Tunesië is hij zowel geliefd als gehaat,
afhankelijk van wat hij zegt, en het is niet ongebruikelijk dat mensen hem de ene dag op handen dragen en de volgende dag vervloeken. Ook omdat Jalel Brick de belichaming is van samenhang, verpakt in wrede en messcherpe bewoordingen.

Nu heeft Brick rekening te houden met een aantal nieuwe vijanden in zijn leven, zoals de Tunesische Minister van Religieuze Zaken, die werkelijk een officiële verklaring uitgaf waarin hij de intellectueel veroordeelt vanwege een van zijn vele video’s op het web (te vinden op YouTube en de laatste video op Facebook), waarin hij Allah, Mohammed en zijn vrouw Aisha aanviel, voor wie islamisten een diepe verering koesteren.  De minister haalde zwaar uit naar Brick door hem in principe te beschuldigen van godslastering, te vragen dat alle officiële stappen worden ondernomen om hem zijn nationaliteit af te pakken (hij is nog steeds Tunesiër) en om de start van een strafrechtelijk onderzoek inclusief zijn arrestatie en gevangenschap in een Tunesische gevangenis, zeker geen vrolijke plek om te vertoeven.

Welke inschatting en waarde men ook geeft aan de dingen die hij zegt, Brick is een moedige man. Hij is de hele tijd coherent gebleven en heeft nooit een stap teruggedaan. Zelfs niet in april, toen hij op de Champs Elysées aan een bar zat, aangevallen en in de rug gestoken werd door vijf of zes jonge mannen met de onmiskenbare, sportieve lange, salafistische baard …

Bron:

http://www.jihadwatch.org/2012/06/tunisian-minister-of-religious-affairs-calls-for-imprisonment-and-stripping-of-citizenship-from-fran.html

Tunesië: Man overlijdt aan verwondingen die hij opliep tijden de islamistische rellen over een “onislamitische” kunsttentoonstelling.

Een 22-jarige Tunesische man is overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen tijdens gewelddadige botsingen in het oosten van het land tussen de politie en Salafisten, die kwaad waren over een tentoonstelling waarvan zij beweren dat deze moslims beledigt, meldt de lokale website al-Sabeel.

Volgens al-Sabeel is de naam van de Tunesiër Fahmi al-Aouni en de website zegt dat hij stierf in de botsingen in Sousse, waarbij ook 10 mensen gewond raakten. Botsingen vonden ook plaats in de hoofdstad Tunis.

De rellen vonden plaats een dag na de opening van de tentoonstelling “Lente van de Kunst” in de chique voorstad La Marsa van Tunis, die leidde tot een stroom van protesten van een aantal van de puriteinse Salafisten die zeggen dat de islam wordt beledigd.

Het kunstwerk dat onder hardliners de meeste woede lijkt te hebben opgeroepen, is waar de naam van God wordt gespeld met behulp van insecten. Ik vermoed dat Allah geen insecten heeft geschapen.

De politie kondigde dinsdagavond een uitgaansverbod af, nadat duizenden Salafisten door delen van Tunis raasden, met stenen en brandbommen naar politiebureaus, een gerechtsgebouw en kantoren van de seculiere partijen gooiden…

Bron:

http://www.jihadwatch.org/2012/06/tunisia-man-dies-from-injuries-he-got-during-islamic-riots-over-un-islamic-art-exhibition.html

Video – “De Arabische Lente komt naar Europa”:

http://tundratabloids.com/2012/06/ezra-levant-arab-spring-now-in-europe.html

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Tunesië, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

8 reacties op De “Arabische Lente” komt naar Europa

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Ze blijven het maar herhalen… belediging van Mo… Wanneer gaan ze eindelijk leren dat dat onmogelijk is?
  http://tinyurl.com/cqfkbt5

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Hier krijgen die moslims veel hulp van de primitive lokalen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  De achterlijke volgelingen van de zonnesteekidioot en debiel MO laten zich weer eens kennen.
  En dat noemen zich volgelingen van het “geloof van de vrede”. Wat een triest zooitje mislukte arabieren.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Gerrit ze hebben geen verstand en kunnen dus niet leren op een zeer zeldzame enkeling na.die dan ook uittreed.
  Die moslims zijn BIJNA een bewijs dat evolutie niet bestaat hoewel ik daar overtuigd van ben.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Tom geen zonnesteek maar een epilepticus.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Mensen, het wordt nog veel gèkker!! Die Iraanse Hitler verlaat volgend jaar de politiek en wil de wetenschap in. Als dat geen gotspe is, weet ik het niet meer.
  http://www.knack.be/nieuws/buitenland/iraanse-president-ahmadinejad-verlaat-politiek-in-2013/article-4000117726318.htm
  Vraag me nou werkelijk in alle gemoede af wat zijn wetenschap was voordattie de politiek in ging…

  Like

 7. P.Munnich zegt:

  @ louis-portugal 16.01
  Ik zou liever geen epilepticus zijn in hun geval,daar dit niet alleen lastig maar óók gevaarlijk is.
  Dan liever een doorlopende zonnesteek, zijn ze lekker ziek.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Ja hoor het kan nog gekker in NEDERLAND. De krankzinnigen in ons land hebben het voor het zeggen. Ik lees nu weer bij Else4, dat de stamelaar Rosenthal , namens de regering de STEUN voor de SYRISCHE OPPOSITIE- de HALSAFSNIJDERS- GAAT OPVOEREN. Wat een goor vuil stuk verdriet regeert er in DEN HAAG! Voor mij mogen ze nu nog gelijk doodvallen, idioten wat het zijn, de lasten verzwaren en ondertussen SINTERKLAAS voor de HELE WERELD en de EU. Mijn middelvinger voor deze TERINGREGERING VAN RUTTE!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s