Dreigt er na de Griekse verkiezingen een nieuwe EUSSR-marionettenregering?

De EU bereidt zich voor op de uitslag van de Griekse verkiezingen. Omdat te verwachten is, dat er na de verkiezingen weer geen duidelijke meerderheden zullen zijn, zijn er achter de coulissen in Brussel eerste modelberekeningen gestart hoe Griekenland het best te regeren zou zijn: In dit verband wordt er ook over de terugkeer van minister-president Lucas Papademos gediscussieerd.

In het moederland van de democratie zal na de verkiezingen van morgen vermoedelijk geen sprake zijn van duidelijke meerderheden. Weliswaar voorspellen de laatste, onofficiële, peilingen, een overwinning voor de Nea Dimokratia, maar de voorsprong is waarschijnlijk niet voldoende om een solide meerderheid in het parlement tot stand te brengen. Ook een overwinning van het ultralinkse Syriza zou er niet toe leiden dat het land regeerbaar is.

In Brussel zijn daarom de eerste modelberekeningen begonnen over welke regeringsvorm het best geschikt zou zijn om de bezuinigingsmaatregelen van de trojka in de praktijk om te zetten. Een militaire regering komt niet in aanmerking, omdat de militairen niet willen (zie hier). Antonis Samaras heeft geen vrienden in Brussel. De Eu verwijt hem nu nog, dat hij met zijn vasthouden aan nieuwe verkiezingen voor deze hele chaos gezorgd zou hebben. Bovendien acht men hem er niet toe in staat om het land met harde hand in de zin van Brussel te leiden.

Daarom wordt in de uitwisseling van ideeën tussen EU- en financiële kringen nu opnieuw de mogelijkheid van een regering van technocraten in overweging genomen. De Financial Times bevestigt, dat hierover ook zou worden nagedacht in Athene. De technocraten zouden het voordeel hebben dat zij geen verplichtingen aan de partijen zouden hebben en daarom de afspraken met de trojka het best in de praktijk zouden kunnen omzetten. Alle deelnemers zijn het erover eens dat de EU een beslissend woord zal meespreken wie in de toekomst Griekenland regeert. Zij is de grootste schuldeiser van het land en pocht erop dat de Grieken hun schulden afbetalen.

Lucas Papademos

Steeds vaker wordt in dit verband de naam van Lucas Papademos genoemd. De voormalige bankier heeft goed samengewerkt met de EU. Hij kent het trojka-plan tot in detail en kan in principe daar doorgaan waar hij is gestopt. Papademos zou immers voor de verkiezingen al bereid geweest zijn om door te gaan, mits alle partijen het hierover eens zouden zijn geweest. Samara zei toen nee en is daarom nu persona non grata in Brussel.

Papademos plant op dit moment een academische carrière aan een Amerikaanse elite-universiteit. Hieraan zou hij echter ook later kunnen beginnen. Nog enkele maanden in Griekenland zou hem extra aanschouwelijk materiaal leveren. Papademos is getrouwd met de Nederlandse Shanna Ingram – hij heeft us goede familiecontacten naar Europa.

Voor de Griekse democratie zou een nieuwe, niet gelegitimeerde leiding een bankroetverklaring zijn. Zo´n ontwikkeling maakt duidelijk, dat landen met veel te veel schulden in werkelijkheid helemaal niet meer zouden kunnen terugkeren naar hun zelfbeschikking. De politieke verandering in Europa, die daaruit voortkomt, heeft eveneens een nieuwe kwaliteit: Een door de EU ingezette regering van technocraten in Athene betekent de structurele afwending van het principe van de zelfbeschikking van de volkeren. Dit principe werd met het oog op internationale crisisgebieden door niemand anders zo luid als onaantastbaar aangeprezen als door de EU.

Gezien de volgende schuldenkandidaten zou zo´n ontwikkeling betekenen, dat de democratie als het uitloopmodel voor het project van de hemelse vrede vredesproject euro beschouwd moet worden.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/06/16/eu-will-technokraten-kabinett-kommt-papademos-nach-griechen-wahl-wieder/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering, Griekenland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Dreigt er na de Griekse verkiezingen een nieuwe EUSSR-marionettenregering?

 1. Robert Timmermans zegt:

  Als ze zich in Griekenland zoiets door de strot laten drukken neem ik de Griekse bevolking echt niet meer serieus. Deze mensen zijn van nature een met recht trots volk waarvoor ik tot nu toe altijd veel respect voor heb gehad. Ben er op vakantie geweest toen dat nog kon, (zo’n 12 jaar geleden) en werd er behandeld als een heer en mijn brouw als een dame en met wederzijds respect. Daarbij ken ik vele grieken vanuit mijn privelven en heb veel met hun te maken gehad in mijn eens zo mooie baan (douanier aan de grootste oostgrens van Nederland, Venlo-autoweg), en kan niet anders zeggen dat het mensen zijn die met respect behandeld dienen te worden.
  Weg met dit smerige corrupte Europa en terug met de binnengrenzen van voor 1993 en terug naar al onze oude valuta. De euro mag er best blijven als handels- cq rekeneenheid voor de europese unie, maar dat europarlement moet in zijn geheel oprotten en 1 klein kantoortje aanhouden voor een paar mensen die dez rekeneenheid dan een beetje in de gaten houden, maar dat kan men afdoen met een paar goed door ons gecontroleerde transparante boekhouders.En als eerste beginnen met het afbreken van de kantoren in Strassbourgh, het speeltje van onze Franse profiteurs!!!
  Robert Timmermans

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Robert ik denk dat je beter jou buurtgenoot kunt gaan helpen want hij lijkt de enige die een beetje begrijpt, in het politieke circuit, wat er speelt.
  Stel je voor dat Brussel Griekenland gaat redden met hulp van Duits en Nederlands geld natuurlijk.
  Het zou de aanloop zijn naar hun gewenste EUSSR.
  Ik ben van die Papademos ook niet onder de indruk.
  Een soort schoothondje lijkt mij.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Robert Timmermans, helemaal eens met uw visie. De communisten in Brussel en de Bilderbergkliek, willen maar 1 ding, de democratie kapot maken, en een COMMUNISTISCH REGIME installeren. Dat is de opzet, en niks anders, en daarvoor worden wij tot slaven gemaakt.
  Patriotten van nederland, verzet U.

  Like

 4. adsad zegt:

  Nederland heeft geen PLAN B voor een echte EU crisis.
  We willen toch geen FAKE EU chef voor eurobonds ?

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Off Topic, maar wel in de lijn. “Kunduz-partijen”, zijn tegen het VVD plan om 3 miljard te bezuinigen op Ontwikkelingshulp. Nou, breekt mijn klomp, Rutte wat ben jij en de VVD een stel draaikonten!
  Eerst Geert wegpesten, omdat Geert terecht weigerde om de nederlandse burger te laten stikken, dan achterbaks met CDA en de “gutmenschen van Demonen 66 en GL”, een deal sluiten en nu dit.
  Wat zijn jullie een goor stelletje leugenaars en huichelaars. 2 September komt de REKENING!
  OOK VOOR JOU PINOKKIO RUTTE.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  O ja, en als het aan de LINKSE ‘Gutmenschen”, ligt kunnen wij onze arme en gebrekkige mensen laten verrekken, als zij en hun linkse CDA vrindjes, maar fijne baantjes hebben in de ZIELIGHEIDSINDUSTRIE! De eigen bevolking, daar hebben deze pluche klevers LAK aan, behalve op 12 september, daarvoor proberen ze weer snel zieltjes te WINNEN. En de VVD is een grote draaikontenpartij, voor een verschil van 500 miljoen EURO heeft RUTTE EN VERHAEGEN Wilders de tent uit gepest. Maar bij de ZIELIGHEIDSINDUSTRIE en hobby EUSSR vliegen de 10 tallen miljarden zomaar uit onze schatkist weg, met instemming van LAPZWANS RUTTE!

  Like

 7. Petrossa zegt:

  Vanzelfsprekend komt er na 12/9 een pro EUSSR coalitie. Tuurlijk mag je stemmen, maar zolang PVV geen 76 zetels haalt gana we toch echt naar de federatie EU. Iedereen die denkt dat de SP niet als een windvaan omdraait mochten ze ooit een aanzienlijke positie krijgen is wel heel erg naief.

  De andere partijen zijn al voor dus…. Griekenland, Nederland maakt niet uit, we krijgen allemaal een EU goedgekeurde regering.

  Alea iacta est.

  Like

 8. as@fde.nl zegt:

  EU has NO PLAN B, terrible leaders….
  Make EWON Eurpreans Willing Of North …D, NL Scandinavia Hanze ect.

  Like

 9. sdf zegt:

  good EU PLAN B:
  Let South be obrero / migrant workers for Euro’s again.
  This is how Eu once started.
  Form the EU of willing of the North.
  North is 80% anyway. what’s the point splitting between workers and spanish educated obrero’s …
  Stop the debt AND flow free labour laws and south can pay.
  A good economy needs dual labour laws. US/mexican. Chineese rual workers ect.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Petrossa, de stik de MOORD voor de EUROFIELEN. Ik zie deze gangsters ertoe in staat nog een aanslag voor te bereiden op Wilders. Binnenkort komt de moordenaar van prof. Pim Fortuyn vrij, ik hou mijn hart vast. Tevens verdenk ik de 4 grotere partijen,VVD,CDA,PVDA en Demonen 66, ervan de VERKIEZINGEN te manipuleren. Het zou zo maar kunnen, dat er gesjoemeld gaat worden met onze stemmen. Ik vertrouw ze NIET MEER!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s