Peiling: De meeste Arabieren willen in Israël leven

De Palestijnse Autoriteit (PA), internationale media en zelfs gekozen Arabisch-Israëlische politici proberen het leven van Arabieren in Israël voor te stellen als onderdrukt en miserabel. Steeds opnieuw echter worden deze theorieën door de realiteit weerlegd.  

Het duidelijkst zijn de stemmen van de Israëlische Arabieren zelf, als ze al een keer naar hun mening worden gevraagd. In een jaarlijkse peiling van de universiteit van Haifa, die deze week werd gepubliceerd, werd opnieuw duidelijk dat de grote meerderheid (68,3%) van de Arabieren liever in Israël dan in een ander land in de wereld zou willen leven. 71% van de Arabieren antwoordde dat Israël een goede plek zou zijn om te leven en 60% noemde het zijn vaderland.

In schijnbare tegenstrijdigheid daaraan antwoordde 80% van de ondervraagden dat de Joden schuld aan de “Nakba” zouden zijn, de “Catastrofe” (oprichting van de staat Israël), die hen blijkbaar heel goed bevalt. 60% accepteert zelfs dat Israël een Joodse staat zou zijn en bijna net zoveel heeft er geen probleem mee dat de openbare instellingen van het land Joods gevormd zijn.

Er bestaat echter ook reden tot zorg.

19% van de Arabische ondervraagden ontzegt Israël het bestaansrecht, 11% meer dan in 2003. Hoewel 57% van de Arabieren zei dat zij een referendum zou ondersteunen dat Israël definieert als Joodse staat, lag dit cijfer in het jaar 2006 bij 70%.

De afgelopen tijd worden de inspanningen om de jonge generatie Arabieren te radicaliseren geïntensiveerd. Velen hebben het niet toegelaten om zich te laten radicaliseren, maar een toenemende minderheid is enthousiast over het Palestijnse nationalisme.

Niet weinig Joodse politici denken, dat de regering hieraan gedeeltelijk schuldig is en dat er grotere inspanningen gedaan moeten worden om jonge Arabieren in het Israëlische leven te integreren.

“Op zekere dag zal het de Israëlische politici duidelijk worden dat de grootste uitdaging van het land, belangrijker dan het vredesproces met de buurlanden, de integratie van de grote Arabische minderheid in de Israëlische samenleving is”, schreef de voormalige Minister van Defensie Moshe Arens in de Israëlische krant “Ha´aretz” in het jaar 2010.

Bron:

http://tinyurl.com/7oxgyty

Auteur: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Peiling: De meeste Arabieren willen in Israël leven

 1. Jan zegt:

  De bagger op deze site is tenen krommend:
  Vijf jaar blokkade van Gaza, een verjaardag vol dood, armoede en ziekte
  http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2012/06/vijf-haar-blokkade-van-gaza-een.html

  Like

 2. Jan zegt:

  Wat heeft dat mens op de foto boven een smerige rotkop. Nog enkele foto’s van dat element:

  Like

 3. Linsky zegt:

  Syrië: VS kondigt militaire interventie aan, Rusland stuurt troepen

  Russische mariniers arriveren vandaag in Syrië om de marinebasis in Tartus te beschermen.

  Volgens Amerikaanse officials heeft het Witte Huis een besluit gemaakt over de crisis in Syrië: ‘Het is niet langer de vraag ‘of’ er een (militaire) interventie komt, maar ‘wanneer’.’ Op dit moment onderhandelt een delegatie van het Free Syrian Army in Washington over de levering van zware Amerikaanse wapens waarmee het leger van president Assad aangevallen en zijn regime gedestabiliseerd kan worden. Ondertussen is een Russisch contingent special forces onderweg naar de havenstad Tartus om daar de marinebasis te gaan beschermen.

  Veel Amerikaanse wapens die bestemd zijn voor de Syrische rebellen zijn betaald door Saudi Arabië en Qatar en staan klaar om te worden verscheept. Daarnaast zou de regering Obama een ‘lichtere’ versie van de oorlog tegen Libië overwegen. Zo zou er een beperktere no-fly zone boven Syrië worden ingesteld en zouden er enkele directe luchtaanvallen op doelen van de regering Assad worden gepland. Ook zouden troepen de chemische en biologische wapenopslagplaatsen gaan beschermen.

  Volgens de VN hebben maken alle partijen in Syrië zich de afgelopen 10 dagen schuldig aan het plegen van steeds meer gewelddaden, reden waarom de missie van de 300 waarnemers voorlopig is opgeschort. Daarnaast arriveert er vandaag een schip met Russische mariniers in de havenstad Tartus, waar ze de enige Russische marinebasis aan de Middellandse Zee zullen gaan beschermen.

  Bij de aanstaande militaire operatie tegen Syrië krijgt Amerika waarschijnlijk hulp van de Syrische buurlanden Turkije, Jordanië en Israël. Militaire bronnen constateren dat het conflict een nieuwe kritieke fase ingaat nu Rusland zonder toestemming van de VN Veiligheidsraad troepen naar het land stuurt. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de VS en zijn Europese en Arabische bondgenoten hetzelfde zullen doen. (1) Achter de schermen zouden Washington en Moskou al bezig zijn Syrië op te delen in verschillende invloedssferen Bron: http://xandernieuws.punt.nl/

  Like

 4. Het geldt niet alleen voor de Arabieren in Israel, ook voor die in Oost-Jeruzalem:
  http://likud.nl/2011/01/arabieren-willen-liever-israeli-zijn-dan-palestijn-oost-jeruzalem-nederzetting/

  Daarom vraagt links nu niet om een referendum daar.

  Like

 5. P.Munnich zegt:

  Iedereen die graag ergens anders zou wonen als nu het geval is, mag gráág vertrekken.Ík zal niemand tegenhouden, ténzij men in mijn huis zou binnendringen.
  Waarom mag dit niet meer op landnivea, en zijn de grenzen nét zo open als openstaande deuren en ramen. Onze woning, have en goed sluiten we af, maar ons grootste goed, ONZE VRIJHEID,
  leggen we met z’n allen te grabbel omdat de grenzen zo nodig OPEN moesten.
  Dat in dit geval ONgenode gasten binnenkomen is dan niet meer te verwonderen, en ERAF komen een nog GROTER probleem.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Lijkt me logisch dat de meeste arabieren in Israël willen wonen.
  IK ken geen enkel door arabieren gerund land waar het voor de massa fatsoenlijk leven is.
  De top van hun landen leven als vorsten en het volk crepeert, hier wat minder en daar wat meer.
  Het ligt gewoon aan hun mentaliteit.
  Syrië, Egypte, Lybië enz. enz. zijn de mooie voorbeelden.
  Ik wil niet beweren dat het er geweldig was maar er heerste een zeker evenwicht dat nu door o.a. medewerking van Obama helemaal verstoort wordt.
  Straks hebben we allemaal met Iran vergelijkbare moslimstaten.en dat is geweeeeeeeeeeldig.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Die achterlijke arabieren hebben NIETS maar dan ook wel HELEMAAL NIETS aan de beschaving bij gedragen. De HAATBAARDEN hebben een grote HOBBY, het afsnijden van hoofden van mensen die ANDERS denken dan deze debiele geestgestoorden. Laat ze fijn oprotten naar de SAHARA met z’n allen.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  O ja, en OBAMA is met afstand de SLECHTSTE PRESIDENT van Amerika. Deze MUZELMAN mag voor mij heel gauw oprotten.

  Like

 9. Jan zegt:

  East Jerusalem Palestinians Say UN Move Would Hurt Them; Many Prefer Israeli Citizenship
  http://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/east-jerusalem-palestinians-say-un-move-would-hurt-them-many-prefer-israeli

  Met moslims is het altijd hetzelfde als met socialisten. Beide menen dat de maatschappij hetzelfde blijft en niet binnen de kortste keren volledig ineenstort. Maar van holbewoners (voor moslims in tweeërlei opzicht) is geen redelijkheid te verwachten.

  Like

 10. Pingback: Het tomeloze liegen van Etienne Vermeersch inzake Israël (2) | E.J. Bron

 11. Pingback: Het tomeloze liegen van Etienne Vermeersch inzake Israël (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s