Welkomstwoord van professor Hankel aan de demonstranten die op 19-06-2012 in Karlsruhe demonstreren

ESMEuropa´s Schulden Misère, is niet alleen een brutale greep naar ons spaargeld, de toekomst van onze kinderen, maar het einde van de binnenlandse vrede in Europa. Het tegendeel van datgene wat wij met Europa verbinden en van haar verwachten. Geen voorbeeld van Europese solidariteit, maar chanterende, ja bijna maffiose dwang en uitbuiting onder Europese buren, die wij als vrienden beschouwden. Te harde woorden?

Hier de feiten: De schulden worden geschat op 8 tot 10 biljoen euro (4 Duitse BNP´s), die regeringen en moneymakers in Griekenland, Spanje, Portugal, Italië en Ierland met behulp van de euro-munteenheid hebben opgehoopt. Niemand zegt ons waarvoor? Geen van deze landen is met hulp van dit ongelooflijke bedrag concurrerender en socialer geworden. En niemand geeft toe, dat deze in de historie van Europa unieke geldverspilling in vredestijd alleen mogelijk is geweest met hulp van de euro. Door de euro zijn landen, die dat voordien niet waren, kredietwaardig geworden – dankzij reële nul- en zelfs negatieve rentes, die niet eens het inflatiecijfer dekten. En door de euro werden de wisselkoersen, die vroeger ieder wanbeleid genadeloos onthulden, afgeschaft en daarmee het drukmiddel om hen terug te brengen op de weg van serieuze politiek. Nu dient het resultaat van dit wanbeleid “ge-europenaniseerd” te worden. Daarvoor staan ESM, fiscale unie en bankenunie. De waarheid is: door diegenen betaald te worden, die Europa serieus genomen en de euro en zijn regels nooit gebroken hebben. Dat geldt in de eerste plaats voor de Duitsers.

Het ESM staat niet voor Europese solidariteit, maar voor haar einde, haar misbruik. Het oude spelletje van geldverspilling moet verdergaan en niemand weet hoe lang. Want met iedere nieuwe 11, 12 of 13 ESM-miljarden of ESM-biljoenen kan maar één ding gebeuren: de verandering van de oude euroschulden in nieuwe, de voortzetting van het oude onverantwoordelijke sleur.

Beste burgers, we hebben slechts nog één kans om de voor ons liggende catastrofe te ontlopen: Het euroavontuur moet beëindigd worden; Europese landen moeten hun oude valuta terugkrijgen – wij onze D-Mark, het beste geld uit onze historie.

Daarvoor demonstreren jullie vandaag – en ik ben er met een warm hart en koel hoofd bij. En geloof absoluut geen paniekzaaiers, dat dit meer zou kosten dan de voortzetting van de euroredding. Want deze “redding” is in werkelijkheid het duurste aan de crisis, haar eindeloze voortzetting totdat ook wij aan het einde van ons Latijn zijn.

Wilhelm Hankel

Bronnen:

http://de.ibtimes.com/articles/25799/20120615/gru-wort-von-prof-hankel-an-die-demonstranten-die-am-19-06-12-in-karlsruhe-demonstrieren.htm

http://www.facebook.com/notes/prof-dr-wilhelm-hankel/gru%C3%9Fwort-von-prof-hankel-an-die-demonstranten-die-am-190612-in-karlsruhe-demonst/405282829510573

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa. Bookmark de permalink .

7 reacties op Welkomstwoord van professor Hankel aan de demonstranten die op 19-06-2012 in Karlsruhe demonstreren

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Het duurt nog lang tot 12 september. Hou vol. Daar ligt de oplossing. De potverteerders eruit en dat geldt niet enkel voor de regering en het parlement maar ook voor al die ‘BELEIDSKNUPPELS’ van linkse signatuur die de departementen bezetten. We geven ze een overall om aan te trekken en een ticket naar ergens in Afrika. Hetzelfde geldt voor de NGO’s. Alle gesubsidieerde organisaties de maat nemen en geen cent meer het land uit tenzij er een gezond produkt tegenover staat.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Hankel heeft natuurlijk volkomen gelijk.
  Hij probeert ook op allerlei manieren t.e.m. een rechtzaak in Karlsruhe te bereiken dat er een stop komt om het verspillen van duitse inspanningen.
  Zelfs indien de € nu zou omvallen is het gat ,dat al geslagen is, immens.
  M.A.L. Sion ik vrees dat te weinig mensen dat begrijpen.
  Rutte heeft, met hulp van Verhagen, Wilders het bos ingestuurd en stelt nu een halvering van de
  O.S voor.
  Dat deed hij de vorige keer ook.
  Punten van de PVV stelen voor de verkiezingen en daarna er niets meer van aantrekken.
  O.A. windmolens,islamisering enz.

  Like

 3. Marcel zegt:

  Sja leuk toespraak hoor.

  1 klein puntje :
  “De waarheid is: door diegenen betaald te worden, die Europa serieus genomen en de euro en zijn regels nooit gebroken hebben. Dat geldt in de eerste plaats voor de Duitsers.”
  De waarheid is dat de Duitsers de eersten waren die het stabiliteitspact aan hun laars lapten toen dat even zo uitkwam.
  Verder niet zeuren nu. Goed voorbeeld doet nu eenmaal navolgen. Of hebben de Duitsers nu de Grieken nagevolgd die de europese afspraken al niet nakwamen toen ze zich nog netjes voordeden om maar vooral aan de €uro te mogen meedoen ?

  Vragen
  Vragen
  Een mens word er gek van.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @M.A.L. Sion, we zullen met de partijen die dit hebben toegelaten moeten afrekenen. En dat zijn CDA,VVD,PVDA,Demonen 66,GL en CU, waarvan de eerste 4, 40 jaar lang aan de regering hebben deelgenomen in wisselende samenstelling. En o ja, het was onder PAARS 2, KOK en ZALM PVDA en VVD, die de weg vrij hebben gemaakt voor deelname van Griekenland aan de EURO en de EMU, terwijl deze lapzwansen toen al wisten dat GRIEKENLAND niet VOLDEED aan de EISEN, nl. een deugdelijke boekhouding en begroting. Daarna flikte TiTA Tovenaar BAKELLENDE het om van ons NEEN in 2005, een JA te maken. Ik ben helemaal klaar met deze verraderlijke partijen, mijn stem krijgen deze klojo’s NOOIT MEER! 12 september afrekenen.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  De volgende FINANCIEEL SPECIALIST behoeft geen inleiding!

  Ik stem PVV op 12 sep a.s.Ik zal er een sadistisch genoegen aan beleven als op die dag de PVV als winnaar uit de bus komt. Dat hoop ik echt.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl, en ik ook Gerrit! In mijn omgeving hoor ikm veel geluiden dat men de grote partijen beu is, en dat men PVV gaat stemmen. Voor mij mag de PVV 76 zetels halen.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl bedankt voor het filmpje van Nigel Farage. Een man met ruggengraat. En ik heb de linkse smeerlappen zien lachen, figuren als van Rompuy,Verhofstadt,Schultz,Barosso. Wat een stel communisten bij elkaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s