Oostenrijkers verraden grenzeloze EU

De Oostenrijkers geven de voorkeur aan veilige grenzen in plaats van aan een grenzeloze EU. Dat heeft het Humaninstitut bij een landelijke Oostenrijkse peiling onder 800 personen ontdekt. Unzensuriert.at is in het bezit van de actuele peiling, die uitgevoerd werd op 15 en 16 juni. De ondervraagde personen brachten duidelijk tot uitdrukking dat een herinvoering van de grenscontroles voor meer veiligheid zou zorgen.

Als het volk zelf dus over zijn eigen veiligheid zou kunnen beslissen, zou Oostenrijk vermoedelijk een andere, positievere criminele statistiek laten zien. Want niemand zal serieus kunnen betwisten dat open grenzen weliswaar meer vrijheid van reizen binnen de Europese Unie betekenen, maar ook meer gevaren met zich meebrengen. De in- en uitreis is sinds het Verdrag van Schengen ook voor criminelen gemakkelijker geworden. Wie verbaast het dan, dat de meerderheid van de Oostenrijkers de open grenzen zat is en liever vandaag dan morgen een Schengen-hervorming zou hebben. Deze zou daadwerkelijk kunnen gaan plaatsvinden; De Ministers van de Binnenlandse Zaken van de EU bijvoorbeeld zin het eens geworden over een hervorming van de grenscontrolevrije Schengen-zone. Tijdens een ontmoeting in Luxemburg werd een mechanisme voor geval van nood, dat in het geval van buitengewone omstandigheden en als laatste redmiddel de herinvoering van grenscontrole tot een periode van twee jaar mogelijk maakt, besloten. De EU-parlementariërs protesteerden hier heftig tegen. De Oostenrijkse bevolking echter is voorstanden van het plan van de ministers, zoals het Humaninstitut bij de peiling vaststelde.

Twee derde voor meer grenscontroles

Met het plan van de EU-ministers van Binnenlandse Zaken om bij behoeft grenscontroles aan de EU-grenzen uit te voeren, is 64% van de ondervraagden het eens. 62% zei, dat de herinvoering van grenscontroles voor meer veiligheid zou zorgen. Ook is de mening van de Oostenijkers interessant dat de euro een grote rol speelt voor de Europese veiligheid. Deze mening vertegenwoordigde 49% van de ondervraagden. 33% denkt dat de euro van “weinig belang” zou zijn voor de veiligheid, 18% zegt “geen belang”.

53% van de ondervraagden gaf aan dat de Schengen-hervorming ook een grens voor ongewenste vreemdelingen zou betekenen, terwijl 50% van mening is dat er na de activering van de EU-grenzen minder sprake zou zijn van vreemdelingenvijandigheid. Om de mensen een groter gevoel van veiligheid te geven, zou 35% een betere beveiliging door grenscontroles en 39% meer politie in het land wensen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008962-sterreicher-zeigen-grenzenloser-EU-Grenzen-auf

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, Europeanisering, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

18 reacties op Oostenrijkers verraden grenzeloze EU

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Sorry, ik kan het niet laten maar ik doe het toch…
  Macht es Sinn, noch mehr Menschen dieser Kultur* nach Europa zu lassen?
  http://www.pi-news.net/2012/06/frankreich-araber-totet-zwei-polizistinnen/#more-259956
  *Nee, dat heeft niks met cultuur te maken, dat is eeuwenlange genetische manipulatie en indoctrinatie, het is een besmettelijke ziekte die eigenlijk niet meer is uit te roeien.
  Bij dit soort figuren rest slechts één middel: tegen de muur zetten, probleem opgelost.
  En ik trek me niks aan van alle politiek correcte meelopers die roepen dat zo’n figuur nog wel te resocialiseren zou zijn.
  IJdele hoop, mensen: ze worden in de wieg al verpest.

  Like

 2. Predictor zegt:

  Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat de nadelen van open grenzen (criminaliteit, gelukzoekers) veel groter zijn dan de voordelen. Maar dit koppige en dictatoriale besluit heeft, (zoals ook de wéldenkenden weten), een heel andere motivatie! Volksuitwisseling in ruil voor stemmen!!

  Like

 3. toetssteen zegt:

  @EJ
  Volkomen off topic, maar zie je hier iets in om te vertalen?

  http://tangsir2569.wordpress.com/2010/06/13/iranischer-held-pirouze-parsi/#more-923

  Aan de andere kant misschien heeft het er toch wel wat mee te maken. Open grenzen knikt mooi, maar lees wat de uitwerking kan zijn en dat was toen, en wie denken wij te zijn om datzelfde lot te ontlopen?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Predictor 23.27. uur, zo is het maar net. Maar geloof maar dat de hele LINKSE KERK in EUROPA weer zal gaan krijsen, dat het niet mag, de grenzen afsluiten.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Ze zeggen het heel diplomatiek maar ze willen minder haatbunkers. Minder islam dus.
  Maar ik stem lekker toch PVV, want waar die SGP-jongens in geloven is voor mij ook loepzuiver fundamentalisme. En dan ook nog steeds vrouwen uitsluiten van bv.politieke functies is niet meer van deze tijd.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12390994/___Daad_bij_het_woord____.html

  Like

 6. Anneke zegt:

  Bovenstaand artikel is WEER een bewijs dat het volk veel verstandiger en nuchterder is dan haar LIJDINGgevenden!!! De landen hebben niet voor niets grenzen ontvangen en hun eigen talen; dat had – en heeft nog steeds een reden. Ieder land heeft nog steeds (enigzins) haar eigen cultuur en religie…met de daaraan gekoppelde landsgebruiken. “Ten-minste….?/! Op een minimale basis; echter”
  De grote CHAOS die is ontstaan maakt het leven intens ONoverzichtelijk, men is de structuur totaal verloren. Dit brengt weer veel ONRUST met zich mee…nu nèt waar het de politici omgaat. Specifiek de illuminatie achter de schermen; zoals de Bilderbergers en hun kornuiten; wàt een boevenbende zeg!
  Veel – èn nog meer chaos moet er komen, dan kunnen ze hun plannen naar een NWO doorgang geven!!!! Zonder al teveel last van de landelijke bevolking te hebben…maar het scenario is blijkbaar ietwat afgeweken, zo niet VERTRAAGD. Dit heeft een reden/oorzaak, òf is ter
  BESCHERMING van ons burgerbevolking. Shalom!

  Like

 7. Linsky zegt:

  Dan wordt het oostenrijk of….Ecuador !

  Nederlanders denken meestal dat er in Ecuador alleen maar indianen leven.
  Deze groep is echter een kleine minderheid. Een heel, heel klein deel van de inwoners van Ecuador bestaat uit indianen. Ecuador is een zeer modern land met goede medische verzorging (medici behoren tot de beste in Zuid Amerika), prachtige winkels centra´s die men in Nederland nergens vindt. En super goedkoop. Met een Nederlands maandloon leef je hier drie maanden als God in Frankrijk, et cetera.

  Een klein paradijs op aarde. Men heeft het land opengesteld voor emigranten, kleine investeerders, gepensioneerden et cetera. Verhuizen naar Ecuador betekent weinig of geen belasting betalen, Ziektekosten blijf je gewoon in Nederland betalen. Een prachtig land met ontelbare mogelijkheden. Vooral kleine investeerders en ook boerenbedrijven worden in de watten gelegd. Daarnaast heeft het land een prachtig klimaat. Indien je een bedrijf wilt starten bijvoorbeeld in Guayaquil betaal je de eerste 10 jaar geen belasting. Meer info op de Ecuadoriaanse ambassade in Den Haag

  Julian Assange, is gevlucht naar de ambassade van Ecuador in Londen.
  Foto: AFP
  Hij heeft in het Zuid-Amerikaanse land politiek asiel aangevraagd.
  Ecuador bood hem volgens de Britse zender BBC al eerder asiel aan.

  Robin de Ruiter leeft tegenwoordig een teruggetrokken leven in Ecuador.

  Like

 8. Linsky zegt:

  ‘Assange to face secret trial, worst jail in Europe if arrested’

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  @toets

  Erg lang artikel toets. Wist je trouwens dat de (goede!) site van Tangsir helaas niet meer bestaat?

  Like

 10. toetssteen zegt:

  @EJ
  Helaas bestaat die site niet meer. Geen idee waarom niet, want de artikelen zijn zeer boeiend.
  Inderdaad, het stuk waar ik naar linkte is erg lang en bij velen verflauwt (helaas) de aandacht als het meer leeswerk is dan drie minuten.
  Misschien dat het op te knippen is in delen 🙂 .

  Ik ben op die site weer eens gaan neuzen na een argument met de troll van Artikel 7 die van mening is dat er een miljoenenleger nodig is om een cultuur te vernietigen. Wat kolder is, want islam heeft al verschillende malen aangetoond dat zulks helemaal niet nodig is. Per slot is Egypte ook niet in een nacht islamitisch geworden.
  Ach en toen had ik iets van: zal ik het nou wel plaatsen? Ik heb het niet gedaan, paarlen voor de zwijnen.

  Enfin, wie weet dat er nog een ander wat korter artikel op die site te vinden is. Een betere belichting van de Perzische cultuur en hoe die door de barbaren is overlopen.
  Het is trouwens bespottelijk dat islam zich op de borst klopt en naar Iran wijst als bron van hun cultuur….

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  @toets

  Site is naar de knoppen vanwege onderlinge onenigheid…

  Like

 12. toetssteen zegt:

  @EJ
  Mjah, dat kan zo maar gebeuren hè……. Het is alleen zo vreselijk jammer dat het collectivistische links zich daarbij in de handen wrijft. Kunnen ze fijn doorgaan de geschiedenis te vervalsen.

  Grinn, ik kijkt nu rechts van mij recht tegen de kop van Lenin aan, wel toepasselijk, inclusief de gebruikte symbolen met die maan(sikkel).

  P.s. Ik zie in wat oudere comments waar ik blijkbaar wel mijn juiste email plaatste dat mijn pica er staat. Maar als ik het nu doe krijg ik een log in verzoek. En als ik ergens verrekte sterk in ben is daar helemaal in vast te lopen.
  Mmmmhhh, ik probeer het straks toch nog eens, als je niks meer hoort, kijk dan eens in de put.

  Like

 13. toetssteen zegt:

  Lachen, ik wil mijn eigen nick gebruiken en dat mag niet, want die is in gebruik. Ja logisch, dat ben ik!

  Enfin, gaan we maar door op de oude weg:
  ——–
  Oké. Wellicht iets te economisch, maar het gaat over Syrië en ins and outs en hoe er op de achtergrond gemanipuleerd wordt:

  http://hat4uk.wordpress.com/2012/06/20/syria-exclusive-israel-publicly-condemns-assad-having-secretly-helped-ensure-his-survival/

  Is dat iets om te laten vertalen?

  Like

 14. Robert Timmermans zegt:

  Als ex-douanier aan de grootste oostegrens van Nederland kan ik alleen maar mededelen dat wat in bovenstaande artikelen staat over openstelling van ’s landsgrenzen meer dan waar is. De goeden hadden bij mij en mijn collega’s echt niets te vrezen en we hebben zelfs mensen in bescherming genomen als ze eenmaal bij ons waren. Ook controleerden wij buiten ongewenste personen zaken als gevaarlijke stoffen, beschermde diersoorten etc. Toen de Chernobylreactor ontploft was hebben wij Roemeense vrachtwagens met rozenbottels welke bestemd waren voor in de Roosvice die door onze kinderen en baby’s gedronken wordt verzegeld teruggestuurd naar het land van herkomst omdat de geigerteller tot in de hoek vloog!!!!! Echter nogmaals ten overvloede, ik heb dit werk met veel verve en inzet gedaan, was bijna nooit ziek, moest werken op alle tijdstippen gedurende 365 dagen per jaar 7 dagen per week 24 uur per dag, althans, dat waren de openings- cq “bewakingstijden” van deze grens, en opeens gingen de binnengrenzen van de EU open en werden er ongeveer 300 miljoen mensen “EERLIJK”!!!!!!!!!! Dit stuitte bij mij en al mijn collega’s op totaal onbegrip. Wat hadden wij al die jaren staan doen daar. Ik verdiende mijn jaarsalaris minimaal 25 keer terug, en dan wil ik erbij vermelden dat ik kleine dingetjes helemaal niet bekeek, zoals een beetje wiet, wat teveel sigaretten en drank die door een afzwaaiende Belgische militair eenmalig werd meegenomen e.d. Echter het aantal personen die ik heb teruggestuurd omdat ze hier niet het land in mochten kan ik bij god niet meer tellen!!!!
  Wat hebben wij in godsnaam daar staan doen!!!!!
  We hebben er een kloteland, met een verrotte en corrupte regering aan overgehouden, nog maar te zwijgen van het aantal vluchtelingenkampen voor mensen die niet meer terugwillen naar eigen land, het aantal voedselbanken waar ik in 1993 nog nooit van gehoord had buiten het leger des heils en last but not least……..een supercorrupt en geldverslindend EU parlement!!
  Ik heb maar 1 oplossing. Een gigabom eronder, terug naar de gulden en grenzen weer hermetisch dicht. Degene die goed spoort heeft van de Douane echt HELEMAAL NIETS TE VREZEN.
  Robert Timmermans

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Sorry Anneke(12:29), ik ben het een paar keer tegengekomen, maar het is echt leidinggevenden,
  met e i dus. Snap je? Anders lijkt ’t erop alsof je het over loslopende loodgieters hebt…

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Robert Timmermans, chapeau helemaal waar! Als ex collega kan ik U visie 100% onderschrijven.
  Vervloekt zij de dag dat DRACULA MITTERAND en de vette MONGOOL KOHL, dit doorgedreven hebben in Maastricht. Inderdaad Robert, ik vraag me dan ook af, wat we dan aan de grens hebben gedaan. Is dat allemaal voor “de kat z’n ,,, geweest”. Enfin, de ramp Euro kwam daarna, ook zo een geweldig experiment van de communisten in Brussel. Nu is het mislukt, en kan de nederlandse en duitse belastingbetaler tot in het oneindige zich scheel gaan betalen aan de zuidelijke landen. O wat hebben we toch veel bereikt met deze zaken jawel hoor: voedsel-en kledingbanken, en straks bittere armoede voor veel landgenoten. En dat dankzij de lapzwans Rutte, met zijn holmaatje de Jager.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  In aanvulling hierop, hoor ik net op het nieuws, dat de LEIDERS van Frankrijk,Spanje,Italië en Duitsland, het nodig vinden dat er 130 MILJARD EURO moet worden gevonden om te investeren in GROEI. Volgens mij had er feitelijk is gezegd, door de opmaak- landen FRANKRIJK,SPANJE en ITALIË, wij WILLEN en EISEN de beurs van de duitse, nederlandse en finse belastingbetaler. Rutte lapzwans, jij en je leugenmaatje de Jager helpen ons aan de bedelstaf. Maar dat is waar ook, de communisten in BRUSSEL van Rompuy, Barosso en Verhofstad willen een groot en ARM EUROPA, de natte droom van elke linksmensch!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s