Rechts-extreme ondersteuning voor Olympische aanslag?

De Palestijnse daders van de Olympische Spelen van 1972 in München hebben samengewerkt met Duitse neonazi´s. Dit blijkt volgens informatie van het Duitse weekblad “Der Spiegel” uit documenten van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst.

Volgens het bericht in “Der Spiegel” werden op 27oktober 1972 twee verdachten gearresteerd in het huis van de voormalige Waffen-SS man Charles Jochheim in München: Willi Pohl en Wolfgang Abromowski. Ze hadden wapens bij zich, die uitsluitend voor Saoedi-Arabië werden geproduceerd. Het ging daarbij om Belgische granaten met Zweedse springstof. Tijdens de mislukte bevrijdingspoging van de Israëlische gijzelaars in Füstenfeldbruck hadden de Palestijnen gebruik gemaakt van handgranaten van hetzelfde fabricaat. Bij andere wapens, die in het bezit waren van de Duitsers, waren er ook overeenkomsten.

Pohl en Abromowski hadden na de Olympische Spelen aanslagen in Duitsland gepland. Deze plannen werden door hun arrestatie verijdeld, nadat de beide neonazi´s aan de politie waren verraden. Onder de papieren, die ze bij zich droegen, bevond zich een “dreigbrief aan een rechter in München, die een van de meest schokkende misdaden uit de naoorlogse Duitse geschiedenis moest oplossen – het bloedbad tijdens de Olympische Zomerspelen”, schrijft “Der Spiegel” in zijn actuele uitgave. De rechter stelde een onderzoek in tegen de drie overlevende daders, die onder de naam “Zwarte September” waren opgetreden.

Ontmoeting met terrorist Abu Daud

“In de brief dreigde ´Zwarte September´ de rechter met vergelding als hij ´doorging met het laten deelnemen van Israëlische ambtenaren van de geheime dienst bij de verhoren van de Olympia-terroristen”, wordt er verder in het bericht gezegd. “Dat dit geen grap van rechts-extremistische meelopers was, bewijzen bewees het onderzoek naar de bij Pohl en Abromowski in beslag genomen wapens”. Pohl had in een hotel in Dortmund een man ontmoet, die daar logeerde onder de naam “Saad Walli”. Dit was een deknaam van de Palestijnse terrorist Abu Daud. Uit de nu vrijgegeven documenten komt niet naar voren dat de politie of de binnenlandse veiligheidsdienst een desbetreffende aanwijzing zouden hebben nagetrokken. Omdat “Walli” op zoek was naar iemand die een paspoort kon vervalsen, liet Pohl hem kennismaken met zijn voormalige gevangenismaatje Abromowski.

De beide neonazi´s werden tot gevangenisstraffen van 26 en 8 maanden veroordeeld. Pohl vluchtte vier dagen na de uitspraak van de rechter naar de Libanese hoofdstad Beiroet. “Over de redenen voor zoveel consideratie is in de aktes niets te vinden”, merken de auteurs van “Der Spiegel” op.

“Willi Pohl is tegenwoordig een onder een pseudoniem schrijvende succesvolle schrijver van detectives, die al tientallen jaren geleden terrorisme en geweld heeft afgezworen en daarover een roman heeft geschreven. Het draaivoek voor menige aflevering van de Noord-duitse variant van de politieserie “Tatort” zijn uit zijn pen afkomstig”, schrijft het weekblad. De 68-jarige deelde aan de schrijvers mee, dat hij er bijna zeker van zou zijn dat hij destijds zonder zijn medeweten betrokken was bij de voorbereidingen van de Olympia-aanslag: “Ik heb Abu Daud kriskras door Duitsland gereden, waar hij in verschillende steden Palestijnen heeft ontmoet”. Naar eigen zeggen verlieten hij en Abromowski eind juli 1972 de Bondsrepubliek. Ze zouden via Rome naar Libanon zijn vertrokken.

Het verhaal van de aanslag opnieuw bekijken

In het artikel “Bruine hulp” vragen de schrijvers Felix Bohr, Gunther Latsch en Klaus Wiegrefe: “Moet het verhaal van de Olympia-aanslag op basis van deze nieuwe, tot nu toe geheime, bronnen in een nieuw licht worden bekeken?” Ze komen tot de conclusie dat dit deels noodzakelijk zou zijn: “Want tot nu toe gingen veel deskundigen ervan uit, dat het links-extremisten waren, die met de ´Zwarte September´  in contact gestaan en bijvoorbeeld bij het regelen van onderkomens geholpen zouden hebben.” Meerdere aanwijzingen zouden hiertoe ook aanleiding gegeven hebben, bijvoorbeeld een “jubelpamflet” van de oprichtster van de Rote Armee Fraktion (RAF) Ulrike Meinhof. Maar de ´Zwarte September´ zou geen logistieke hulp nodig gehad hebben.

De schrijvers van “Der Spiegel” citeren uit een samenvatting van de binnenlandse veiligheidsdienst in een schrijven aan de Duitse geheime dienst begin 1973: Men zou “niet over informatie beschikken” dat Duitse links-extremisten de daders ondersteund zouden hebben, werd daarin gezegd.

Sculptuur in Tel Aviv ter herinnering aan de vermoorde Israëlische atleten

Bron:

http://www.israelnetz.com/themen/nachrichten/artikel-nachrichten/datum/2012/06/18/rechtsextreme-unterstuetzung-fuer-olympia-attentat/

Auteur: E. Hausen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Duitsland, Historie, Israël, Jodenhaat, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Rechts-extreme ondersteuning voor Olympische aanslag?

 1. louis-portugal zegt:

  Ik heb er nog altijd moeite mee om die NPD extreem rechts te noemen.
  Het zijn toch Nazis en die waren toch socialistisch.

  Like

 2. Groene Leeuw zegt:

  @Louis, klopt. Het nazisme is ontstaan uit het socialisme. Kijk ook maar naar de rode vlag waar het hakenkruis op staat afgebeeld. Hitler was een socialist, zelfs communist, maar doordat hij zelfs door Stalin niet werd gepruimd, heeft hij het socialisme omarmd. Aan religie had Hitler een hekel. Er zijn duizenden priesters, dominees en andere werkers in religieuze instellingen afgeslacht onder de rood-bruine Hitlerhorden.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Links staat altijd snel klaar om te schreeuwen dat Nazi’s en Neo Nazi’s Extreem Rechts zijn, echter de nadenkende burger weet wel beter, het zijn Nationaal SOCIALISTEN !!!
  Dus gewoon akelige linkse mannetjes/vrouwtjes!!

  Like

 4. Wachteres zegt:

  http://www.amsterdampost.nl/de-olympische-gouden-medaille-voor-onwaarachtigheid-en-schijnheiligheid-gaat-naar%E2%80%A6/

  Voor nog meer info over deze zwarte bladzij uit de geschiedenis van de olympische spelen en waarom deze mensen niet worden herdacht, zie de link naar AP.

  Like

 5. Anneke zegt:

  Grrrrrrrr; kan de kreten ‘rechts/links’ niet meer aanhoren!!!!!!!
  Wàt is het dat ’t politieke spel niet fair kan worden gespeeld??? FASCISME.
  Niet uit te roeien blijkbaar; zolang er géén G-ds wonderen plaatsvinden zal deze plaag landen/maatschappijen blijvend KWELLEN. Ze op de verkeerd gekozen route nog méér MISleiden. Hmmm; beloofd niet veel goeds! Maar laten we toch positief blijven denken en specifiek zo NUCHTER mogelijk. “Laat jezelf NIET misleiden, òf AFleiden, door VALSE beloften”
  Heb zelf al tijden het gevoel dat komende Olympic’s iets verschrikkelijks staat te gebeuren. Later las ‘k dit eveneens op de alternatieve nieuws-site’s. ‘De voorgespeelde aanslagen in de Londense Underground;ect.’ De voorgevoelens werden bevestigd.
  Deze zomer is het exact veertig-jaar geleden dat München het doelwit was van een fascistisch getinte aanval!!!! Veertig-jaar een ‘kroonjaar’, een jubileum…dàt moet gevierd worden…helaas op een VERKEERDE wijze!!! “Be awake…” Shalom!

  Like

 6. Pieter Veenstra zegt:

  @Anneke en allen hier: Wellicht hebben jullie iets aan onderstaande link? Ik heb geen idee of deze bron betrouwbaar is

  http://sp00kje.nl/2012/06/20/er-doen-al-langere-tijd-berichten-de-ronde-over-een-mogelijke-false-flag-aanval-tijdens-de-olympische-spelen-in-londen/
  en
  http://sp00kje.nl/2012/06/20/false-flag-aanval-london-2012-bevestigd/

  Het is niet te hopen dat dit daadwerkelijk gebeurd maar aangezien Engeland op diverse posities in London militairen heeft geplaatst met luchtafweer geschut en andere wapens, zou het me niets verbazen dat hier een kern van waarheid in schuilt!

  Like

 7. Pieter Veenstra zegt:

  [offtopic]
  Toch maar ff een account bij WP aangemaakt. Is wel zo handig hier
  [/offtopic]

  Like

 8. toetssteen zegt:

  zit weer in het filter EJ

  Like

 9. toetssteen zegt:

  @Pieter
  Mja, dat heb ik ook, maar er bestaat enige onmin omdat ik al toetsend een foutje maakte in mijn eigen adres, en dan wordt inloggen ineens erg moeilijk als men het wenst te rectificeren. Hilarisch genoeg zie ik op mijn correcte account nu mijn pica opduiken.
  Ach ja…. de wondere wereld.

  Trek morgen luiwammes wel van zijn kruk, niet voor niets in geïnvesteerd….

  Like

 10. Pingback: De Palestijnse beweging en Jodenhaat (+ video) | E.J. Bron

 11. Pieter Veenstra zegt:

  Nog iets gevonden over de ‘samenwerking’ tussen de duitse linkse garde en de terroristen. heb het gevonden op Reuters:

  http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=274960

  Like

 12. Pieter Veenstra zegt:

  Via reuters op de JerusalemPost.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s