Joden niet welkom op de campus

Westerse universiteiten worden steeds meer beangstigende bastions van de anti-Israëlische, anti-Joodse vijandigheid. Vanaf de buitenkant gezien lijken westerse faculteiten als nobele oases van wijsheid en kennis. In werkelijkheid worden de instellingen voor hoger onderwijs steeds meer nakomelingen van de anti-Joodse haat. Beroemde faculteiten die een historische bakermat zijn van de Europese beschaving offeren hun vrijheid en Israël op aan barbarisme en obscurantisme. Zelfs in Amerika gaan de handschoenen uit. Het Instituut voor Joodse & Community Research in San Francisco heeft onlangs een rapport gepubliceerd met de titel “Alleen op de quad: Begrip van de geïsoleerde Joodse student op de campus”, een van de meest uitgebreide onderzoeken in zijn soort. Meer dan 40% van de studenten bevestigt het antisemitisme op hun campus, ongeveer 41% van de studenten heeft anti-Israëlische opmerkingen tijdens de colleges gehoord van de professoren.

Er zijn ook duidelijke cijfers van Europa. Hoewel voorzien van grote aantallen islamitische studenten en studenten uit Arabische landen, hebben Europese universiteiten heel weinig Joodse of pro-Israëlische studenten. Overwegende dat 15-20% van de jongeren die aan de topuniversiteiten van Amerika afstuderen van Joodse afkomst zijn, in Europa zijn er maar een paar faculteiten die beweren zelfs maar een tiende van dit aantal te hebben. Vandaag de dag zijn we getuige van de ergste golf van anti-Israël haat sinds 6 april 2002, toen 123 academici een open brief publiceerden in het Britse The Guardian, waarin werd opgeroepen tot een moratorium op alle culturele banden met Israël. Onlangs heeft de Universiteit van Parijs VIII zijn deuren voor twee dagen gesloten om een hardere houding over een geplande conferentie tegen de Joodse staat te voorkomen. Elders, terwijl de zeventigjarige Israëlische schrijver en overlevende van de Holocaust Esther Orner verbannen werd van de Universiteit van Provence, spraken Hezbollah vertegenwoordigers aan de Sorbonne Universiteit.

Ondertussen bood de Rotterdamse Erasmus Universiteit onlangs onderdak aan bijeenkomsten, waarin Israël werd gelijkgesteld aan de apartheid van het Zuid-Afrikaanse regime.

“Israël absoluut taboe in Europa”

Maar het geval van Pieter van der Horst, de professor in de vroegchristelijke geschiedenis en het Jodendom aan de Universiteit Utrecht, is kenmerkend voor de angst en haat die de Nederlandse academische wereld domineert. De baanbrekende onderzoeker wilde in zijn afscheidscollege de stelling verdedigen dat “de islamisering van het

Europese antisemitisme een van de meest angstaanjagende ontwikkelingen van de afgelopen decennia is”. Echter, de rector van zijn universiteit verhinderde dat door het college op voorhand te censureren.

“Het zou mijn laatste lezing zijn geweest”, vertelde van der Horst me. “In het Midden-Oosten van vandaag, heeft de demonisering van Joden ongekende hoogten bereikt. Joden worden beschuldigd van alle kwaad onder de zon, van kannibalisme tot de aanslagen op de Twin Towers, het veroorzaken van de tsunami, de vogelgriep, aids en ga zo maar door. Toen de universiteitscommissie beweerde dat het te gevaarlijk was om de volledige lezing te geven, omdat het kan leiden tot gewelddadige reacties van goed georganiseerde islamitische groepen studenten, heb ik besloten om een gekuiste tekst in te dienen, omdat ik niet mezelf en anderen wil bloot te stellen aan potentieel gevaar.” “Ik capituleerde voor zelfcensuur”, voegde hij eraan toe. “In het land van Anne Frank accepteren we dat vandaag de dag Joden niet over straat kunnen gaan met hun religieuze symbolen. We accepteren dat in Nederland synagogen worden beschermd door de politie. Wat zal het einde van dit alles zijn?”

Tientallen academici ondertekenden recent een petitie ter veroordeling van de Universiteit van Liverpool vanwege de uitnodiging aan plaatsvervangend ambassadeur van Israël in het Verenigd Koninkrijk, Alon Roth-Snir. Ondertussen stemden studenten aan de Universiteit van Edinburgh voor een boycot van Israëlische goederen. Op de Queen’s University in Belfast vielen Palestijnse militanten met geweld de Israëlische attaché Solon Salomo aan.

Benny Morris, hoogleraar aan de Ben-Gurion University of the Negev, werd vorig jaar op straat aangevallen door een groep moslims voor een conferentie aan de London School of Economics. Toen Morris zijn lezing had geëindigd over de Israëlische oorlog van 1948, werd hij zonder plichtplegingen door de achteruitgang van de faculteit langs de vuilnisbakken afgevoerd uit angst voor zijn veiligheid, in plaats van het gebouw op de normale manier te verlaten. “Ik voelde me als een Jood in Berlijn in de jaren ’20”,  vertelde mij een geschokte Morris. “Israël is een absoluut taboe in Europa. In Cambridge, werd van mij een college geannuleerd na intimidatie door islamitische groeperingen. En ik denk dat het alleen maar erger zal worden.”

Matthias Küntzel, een Duitse politieke wetenschapper, werd uitgenodigd door Leeds University voor een driedaags seminarie. Zijn lezing over “Hitlers erfenis: islamitisch antisemitisme in het Midden-Oosten” werd verwacht een groot publiek te trekken. Maar toen Küntzel arriveerde bij de Britse faculteit, werd hem meegedeeld dat zijn lezing was geannuleerd “om veiligheidsredenen”.

“Vrede met Israël is een misdaad”

Afgelopen najaar werd de Israëlische professor Ronen Cohen, wiens “zonde” het is les te geven op Ariel University, van een Duitse academische conferentie in Berlijn uitgesloten (dat werd later hersteld na een storm van protest.) Elders, in Spanje, diskwalificeerde het Ministerie van Volkshuisvesting de Ariel University voor het deelnemen aan een internationale competitie over zonne-energie omwille van zijn adres in Samaria. Volgens een peiling in opdracht van het Spaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken zeggen 62% van de universitaire studenten dat ze geen Joodse klasgenoten studiegenoten willen. Deze cijfers zijn evenzo verrassend als dat ze zorgwekkend zijn: de meest antisemitische mensen in Spanje zijn vermoedelijk de meest goed opgeleiden.

Een prominent figuur in de Joodse gemeenschap van België, Jacques Brotchi, heeft net ontslag genomen uit de raad van bestuur van de Universiteit van Brussel na zijn veroordeling van ernstige antisemitische incidenten op de campus. Uit een studie, gepubliceerd door professor Marc Elchardus van de Vlaamse universiteit, bleek, dat 50% van de islamitische studenten antisemitische gevoelens koesteren. In Italië roepen populaire antisemitische websites om een “zwarte lijst” van Joodse hoogleraren. Een Israëlische student aan de Universiteit van Turijn, Amit Peer, bekende aan de Italiaanse krant Corriere della Sera dat “de Joden hier hun eigen identiteit te verbergen, omdat ze dreigen een doelwit te worden”. De Israëlische attaché Shai Cohen werd er aan gehinderd te spreken aan de universiteit van Pisa na een hevige aanval door studenten, die hem “slager” noemden. De Israëlische ambassadeur, Ehud Gol, ontvluchtte de Universiteit van Florence na een soortgelijk “protest”.

Er werd een schoen gegooid naar de Israëlische ambassadeur Benny Dagan, terwijl hij een lezing op de Universiteit van Stockholm gaf en een Joodse student, Anja Savosnic, werd gedwongen de studie Hebreeuws aan de Universiteit van Oslo op te geven als gevolg van antisemitische aanvallen van collega-studenten.

Harvard professor Alan Dershowitz werd geboycot door Noors universiteiten vanwege zijn visie op Israël. In een artikel getiteld “Judar, ta avstånd” heeft de filosofieprofessor van de Universiteit van Stockholm University, Torbjörn Tännsjö, gesteld dat Joden zich moeten distantiëren van de staat Israël, omdat zij anders mogelijk kunnen worden blootgesteld aan antisemitisme.

In 1936, aan het begin van een nieuwe golf van terrorisme tegen de Joden, schreef de zionistische leider Berl Katznelson:

“We worden opgeroepen om onszelf te verdedigen, niet alleen tegen de fysieke plunderaars, maar ook tegen de geestelijke plunderaars.” Vandaag zijn de nieuwe geestelijke plunderaars gevestigd in westerse faculteiten. Ze willen de oorlog naar het huis van iedere Jood brengen. Het is een academische “Endlösung”, belichaamd door een bord aan de muren van de Universiteit van Londen: “Vrede met Israël is een misdaad.”

Auteur Giulio Meotti, een journalist van Il Foglio, is de auteur van het boek “A New Shoah: The Untold Story of Israël’s Victims of Terrorism.”

Bron:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4225175,00.html

Vertaald uit het Engels door:

vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Joden, Westen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Joden niet welkom op de campus

 1. Mol Jolman zegt:

  Naar mate de opkomst van EU, Islamisering en Links-georienteerde democratieen ter wereld groeien, groeit ook het antisemitisme

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Het antisemitisme van de laatste decennia is m.i. enkel koran-gerelateerd antisemitisme.
  Als ik het mis heb hoor ik het wel.

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Als Geert Wilders nou eens ophield met Israël te verdedigen, dan zou de vrede in het Midden-Oosten een kwestie van maanden zijn, zo niet weken.
  Als men eens eindelijk zou inzien dat de hele problematiek rond Israël te verklaren is uit onophoudelijke Joodse agressie, dan zou die Jodenhaat op de westerse universiteiten vanzelf ophouden.
  Als de Joden eindelijk eens zouden willen inzien dat ze niet het hele Midden-Oosten hoeven te vernietigen om rustig als natie te kunnen bestaan . . . . . . .
  De Arabische wereld wil rust, welvaart en ontwikkeling, maar het destructieve Joodse element kiest alsmaar weer de aanval.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel, chapeau voor uw bijdrage van 16.52. uur. En wat de linkse klootzakken en christen gutmenschen maar niet willen begrijpen, is dat deze woestijnratten na de Joden, de CHRISTENEN zullen willen vermoorden. En de vuile schoft OBAMA, deze renegaat en islamist verraad het WESTEN evenzeer.

  Like

 5. Jan zegt:

  Antisemitism In Norway
  photos about antisemitism in norway
  http://images.mitrasites.com/photo/antisemitism-in-norway.html

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Als je nou even afreist naar Gaza, meneer Pennings, en al die verdomde tapijtvreters vraagt om hun verdomde raketten niet meer richtin Israël af te schieten, wordt het in die regio misschien wat rustiger. Of is het in de afgelopen decennia aan je aandacht ontsnapt dat de vernietiging van de staat Israël hoog op de agenda van alle tapijtvreters in de regio staat..??? Dringt ’t tot je door dat als Israël er niet was geweest, ons werelddeel allang door dat moslimtuig onder de voet was gelopen? Speaking of which: wat ga je stemmen op 12-9: groenlinks..??? pvda..???

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  @Deckzeijl

  Advies: calm down en lees het commentaar van Martien Pennings hierboven nu nog eens een keertje GOED door!
  Het is een sarcastisch bedoeld commentaar!!!

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Sure EJ, point taken. Dat van dat sarcasme kan zijn. Maar DIT niet!
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/341796/Hamas-beschiet-Israel-met-langeafstandsraketten.htm

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  Als er namelijk ééntje is die pro-Joods en pro-Israël is, dan is het Martien wel!!

  Like

 10. vederso zegt:

  En zeer gewaardeerde (zonder ironie) G.Deckzeijl, lees de reactie van Pennings op het Frankrijk-artikel en wel van 18.32. Ik moet zeggen, ik kan met Martien Pennings meevoelen. Soms voel ik mij ook hopeloos.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Ja…

  Like

 12. vederso zegt:

  @ G.Deckzeijl, Ik meen uw handschrift in “Bedrieglijke Ideologie” herkent te hebben. Gewoon doorgaan. We hebben geen keus. Hartelijke groet, vederso.

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Fout.

  Like

 14. vederso zegt:

  Hoezo “Fout”

  Like

 15. E.J. Bron zegt:

  @van de mortel

  Nu moet ik even voor Deckzijl in de bres springen. De man is altijd 100% bij de les en er emotioneel zeer bij betrokken. Dat kan iedereen een keer overkomen.
  (weer anderen schieten bijvoorbeeld af en toe/regelmatig volledig door in godsdienstwaanzin….)

  Like

 16. E.J. Bron zegt:

  Dank u. No hard feelings! 🙂

  Webmaster

  Like

 17. Frans Brassens zegt:

  Hans van de Mortel (gisteren 16:52) noemt 95% van de mensheid dom.
  Wat Nederland betreft, wil ik dat percentage graag teruggebracht zien tot 84%.
  Dan zijn Hans en ik het over Nederland eens.
  Mijn voorstel is gebaseerd op een berekening.
  Het percentage van 84% kwam tot stand door 24 te delen door 1,5.

  Na 12 september a.s. kan deze berekening nog wat gunstiger uitvallen.
  Het deelgetal 1,5 zal hetzelfde zijn, het te delen getal hopelijk (veel) groter.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel 19.53. uur op 20/6, bedankt voor de reactie. Ik kan me dat heel goed indenken Hans. Groet.

  Like

 19. friki zegt:

  Even mijn complimenten aan de heer Bron, die op een invoelende manier en getuigend van wijsheid reageert op onenigheden en verschillen van inzicht bij bloggers.
  De info op deze site is fantastisch, blijf zoveel mogelijk mensen verwijzen, hoe meer hoe beter.
  Het is toch niet te verteren wat de joden wordt aangedaan. Stem PVV !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s