Trouwjournalist Wilfred van de Poll en zijn onbenul inzake Israël

Screenshot_9

“Bezette gebieden”. . .

Ik raakte in gesprek met een journalist van het dagblad Trouw,Wilfred van de Poll, na een of andere vertoning in de Amsterdamse Balie over iets met islamitische geschiedenis. Ik vroeg hem bij die gelegenheid waarom hij de term “Bezette Gebieden” gebruikt als hij over Israël schrijft. Hij had daarop geen duidelijk antwoord.

We spraken wat meer over de  situatie in Israël en “het lijden van het Palestijnse Volk”. Wilfred vond mijn pro-Israëlische opvatting maar niks. Ik vroeg hem of ik hem mocht e-mailen zodat ik hem de titel van een boek over Israël kon sturen, waarin wordt aangetoond hoe de favoriete geschiedschrijvers van de Linkse Kerk, Benny Morris, Ilan Pappé en Avi Shlaim wetenschappelijke fraude hebben gepleegd om Israël te demoniseren en de “Palestijnen” als slachtoffer voor te stellen. Dat leek mij geschikte lectuur voor een christenjournalist als Wilfred, die de leugens van dit soort historici onder het Nederlandse publiek verspreidt.

Wilfred stemde genadiglijk in. Ik kreeg het voorrecht hem de gegevens van dat boek op te sturen. Het ging om Efraim Karsh, Fabricating Israeli History: The ‘New Historians“.

Dat Wilfred dringend behoefte heeft aan meer informatie bleek alleen al uit één schitterende uitspraak die ik u hierbij graag letterlijk voorhoud. Deze uitspraak is illustratief voor het onbenul en onvermogen van onze journalisten. Wilfred vatte het conflict tussen Israël en de Arabieren als volgt samen:

“Hoe zou jij het vinden als je ergens eeuwenlang woonde en dan werd verdreven?”

Op de vier e-mails die ik aan Wilfred stuurde, ontving ik uiteraard geen antwoord. Dan maar langs deze weg.

Wilfred, laat je me nog weten  wat je vond van dat boek van Karsh? En heb je dat andere boek van Karsh inmiddels ook gelezen?

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël. Bookmark de permalink .

12 reacties op Trouwjournalist Wilfred van de Poll en zijn onbenul inzake Israël

 1. aad den haan zegt:

  Ik vind deze journalist een typisch onbenullige christenmens.
  Die van de islam en blijkbaar ook van het christendon geen benul, maar dan ook helemaal geen benul heeft.
  De islamieten willen Andalusie weer terug hebben.
  Wat zou hij hiervan vinden?

  Like

 2. Marijke . zegt:

  Roelf Jan.Nou dat verbaast mij niets.Ik heb het hier al eerder gezegt ,noem mij een goeie journalist.Het zijn kuddedieren en ze kletsen elkaar allemaal na.Ze doen geen goed onderzoek.Ze plempen rotzooi neer als het maar scoort.In en in triest.Gelukkig hebben we nog internet.

  Like

 3. Sjun Demartelaere zegt:

  Het vraagt wat werk om feiten te verzamelen en dermate online geparkeerd te krijgen dat er voortaan naar verwezen kan worden zodra er weer eens een onnozele absoluut sprekend de kop opsteekt die niet gehinderd wordt door daadwerkelijke kennis van zaken bij recitering van hetgeen hem of haar hapklaar is voorgezet. Gelukkig doen er nog mensen hun best om een en ander inzichtelijk te maken voorbij de sociaalwenselijk geachte mening.

  Like

 4. Marijke . zegt:

  En nog even dit wat ik ook al zo vaak hier heb gezegt.Hoe veel mensen weten dat de joodse scholen hier bewaakt moeten worden?Dat is toch ook een groot schandaal.

  Like

 5. Jan Willem van Es, zegt:

  Hij kan geen christen zijn, als hij geen liefde kan opbrengen voor het Joodse volk.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Marijke 16.20. uur, dat is ook een groot schandaal. Ik begin me steeds meer af te vragen waar de geallieerde soldaten in EUROPA voor gestreden hebben. Onze eigen politici hebben ons al tientallen jaren geleden verkocht aan de volgelingen van MO de zonnesteekidioot. En wel voor OLIE. Zie: “Resolutie van Straatsburg”.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Tom hebben hier soldaten gevochten??????
  Zo ja dan toch zeker geen amerikanen.

  Like

 8. friki zegt:

  Op de scholen voor journalistiek worden ze al gehersenspoeld.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-portugal, waarde Louis ik bedoelde de geallieerden die op 6 juni 1944, waren geland op de stranden van Normandië. Ik bedoelde te zeggen, dat de LINKSEN en de grote partijen zoals VVD,CDA, D66 deze bevochten vrijheid hebben verkwansels aan het MONSTER EU. Dat MONSTER EU, wil hetzelfde bereiken als hetgene HITLER wilde, namelijk de MACHT over heel EUROPA, voor mij is de EU synoniem met EIN REICH,EIN VOLK,EIN FÜHRER de fascistische STAAT EU!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Oei verkwansels moet natuurlijk verkwanseld zijn.

  Like

 11. winnie zegt:

  vriendelijke gelaat?…..ik vind het een nogal onnozel gelaat.

  Like

 12. Pingback: Beatrix woedend, Mark bang en verdrietig en Geert giftig? Wie is de baas van Nederland? « nelpuntnl.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s