Andrew Klavan: Ik ben tegen Obama, omdat hij zwart is

De Amerikaanse verkiezingen komen dichterbij en dat is te merken op de websites aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Het meeste sla ik over, omdat het voor mij onbekende onderwerpen zijn of omdat ik me er niet in kan verplaatsen of omdat ik gewoon even geen zin heb in hun gedoe. Maar de uitkomst van de Amerikaans verkiezingen is natuurlijk zeer belangrijk, ook voor onze toekomst. Al geruime tijd heb ik zeer veel waardering voor een dwarsdenker eerste klas, namelijk Andrew Klavan, die op de conservatieve sites Frontpage Magazine en PJMedia zijn bijdragen plaatst. In het onderstaande artikel (in vertaling) druipt de ironie er vanaf en het moet, denk ik, ook als satire worden gelezen. Maar oordeel zelf.

Donaldson, die regelmatig president Ronald Reagan behandelde met gebrek aan respect, weet precies waarom Neil Munro van het rechtsgerichte Daily Caller Barack Obama behandelde met gebrek aan respect. Tijdens de recente aankondiging van de president dat hij had besloten om vanaf nu zelf wetten te gaan opstellen om effectief immuniteit te verlenen aan een aantal illegale vreemdelingen met een gebaar van zijn almachtige hand, riep Munro een vraag in plaats van te wachten op de president die het podium zou verlaten zonder eventuele vragen aan te nemen. Donaldsons reactie was samengevat: “Veel mensen van politiek rechts geloven dat deze president niet daar behoort te zijn – zij zijn niet tegen hem vanwege zijn beleid en politieke visie, maar om wie hij is, een ´African American´!”.

Nou, het oude haarstukje heeft een punt. Wat mij betreft zijn er maar twee plausibele redenen om je tegen president Obama te verzetten: ofwel, omdat hij duidelijk de slechtste president is in de Amerikaanse geschiedenis of omdat hij zwart is. Voor mij is het omdat hij zwart is. Oh, ik weet het, sommigen van jullie zijn achterdochtig. Je denkt ik in het geheim een hekel aan Obama heb omdat hij de federale schuld met bijna vijf biljoen dollar deed toenemen en ons opzadelde met ons grootste tekort sinds 1946 en toch geen voorstel heeft gedaan om het systeem van uitkeringen, dat duidelijk het probleem veroorzaakt, te hervormen. Maar nee, ik kan er niks aan doen, toevallig laat ik mij afschrikken door die hele bruine opperhuid. Dat raakt me.

Sommigen op Links hebben wilde beschuldigingen losgelaten over dat ik een oervijandigheid jegens Obama bezit vanwege zijn “shredding” van de Grondwet of vanwege zijn verzet tegen de idealen van Amerika zelf. Ze denken dat ik kijk naar het lidmaatschap van Obama van een Socialistische Partij in Europese stijl (waarover hij loog) of zijn nauwe band met de anti-Amerikaanse terrorist William Ayers (waarover hij loog) of zijn twintig jaar voogdij onder de racistische, anti-Amerikaanse predikant Jeremiah Wright (waarover hij vrijwel zeker heeft gelogen) of de verschillende pogingen van zo overdreven inbreuken op de (grond)wet dat ze zijn neergesabeld door een 9-0 stemming in een normaal verdeeld Hooggerechtshof – en ik zou dit alles als bewijs zien dat deze president minder betrokken is bij het Amerikaanse project dan welke leider van dit continent sinds koning George.

Fout! Ik heb het niet zo met deze hele Afro-Amerikaanse business. Ik bedoel, de man is alles, zoals donker en zo. Waar gaat het over? Luister, ik vind het niet erg als zwarte mensen zich op de juiste plaats bevinden. Ik kan instemmen met iemand als Thomas Sowell, een van de grootste politieke filosofen van onze tijd, of congreslid Allen West als lichtend voorbeeld van de beste en dapperste mannen die dit land kan produceren. Maar als het gaat om het runnen van een regering van incompetentie, corruptie, arrogantie en onwetendheid, nou ja, dan heb ik het gevoel dat dit een baan is voor een blanke man!

Dus, tegen Sam Donaldson zeg ik: “Je hebt me betrapt. Ik houd niet van Obama, omdat hij zwart is. Maar ik mag jou niet, omdat je een idioot bent.”

Bron:

http://pjmedia.com/andrewklavan/2012/06/18/i-oppose-barack-obama-because-hes-black/

Auteur: Andrew Klavan

Vertaald uit het Engels door:

vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Obama. Bookmark de permalink .

5 reacties op Andrew Klavan: Ik ben tegen Obama, omdat hij zwart is

 1. Tom Hendrix zegt:

  Voor mij mag OBAMA moven, omdat hij gewoon een ISLAMIST is. Hij is geen christen, en in zijn politiek heeft deze man laten zien dat hij crimineel is. Hij is mede schuldig aan de oorlogsmisdaden in LIBIË en het feit dat de SALAFISTISCHE HALLSAFSNIJDERS daar nu de lakens uitdelen.

  Like

 2. Pieter Veenstra zegt:

  @Tom Hendrix: Je hebt helemaal gelijk. Onderstaande links leggen het een en ander uit. Ikzelf heb het een aantal jaren geleden nog gezegd en toen verklaarden ze me voor gek. Inmiddels ben ik niet zo gek meer 😉

  http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2012/06/obama-threatens-any-opposition-to-the-muslim-brotherhood-in-egypt-with-the-withdrawal-of-all-us-aid.html

  http://news.yahoo.com/obama-helps-muslim-brotherhoods-war-egyptian-women-152000641.html

  De hele dikke dubbele agenda van Obama lijkt te zijn opengescheurd. Steeds meer Amerikanen worden langzaam maar zeker wakker…

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  Ik ben tegen Obama opdat hij ” islamofiel ” of wellicht zelf “muslim” is.

  De bronnen van financiering voor zijn vorige campagne werden nooit onderzocht!

  Eens temeer weigerde de taalunie mijn adjectief te aanvaarden als zijnde correct gespeld!
  Dit is een agressie. This is an act of war! Een oorlogsdaad, politiek correcte apparatsjiks van de taalunie!

  We gaan U vermalen achterbakse fascistjes tot er geen molecule van uw uw gestalte meer over blijft!

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Heerlijke satire vind ik het.

  Idd. Lucky we nog wel wat puntjes toevoegen.

  Als ik de zwarte staatshoofden in Afrika zie kon hij wel eens werkelijk gelijk hebben.

  Like

 5. Mol Jolman zegt:

  off topic maar toch:
  A bizarre report prepared by the Federal Service for Military-Technical Cooperation that is circulating in the Kremlin today on the joint US-Russia military drills taking place next month in the State of Colorado says that the plans received from the Americans call for Russian Airborne Troops (VDV) during this strange exercise to “take and hold” the Central Intelligence Agencies (CIA) main facility, the National Security Agencies (NSA) main facility and the Denver International Airport (DIA).

  What are they really up to?

  http://newyorklibertyreport.com/?p=8204

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s