Wat is het bijzondere aan Palestijnse vluchtelingen? (+ video)

Het Amerikaanse Congres houdt zich op dit moment bezig met de problematiek van de Palestijnse vluchtelingen en heeft zich nu tot de VN gericht met de vraag waarom de Palestijnen als enigen hun vluchtelingenstatus aan de volgende generatie kunnen doorgeven.

De VN definieert een vluchteling ongeveer als iemand, die zijn geboortestreek op grond van vervolging moest verlaten. Deze status kan normaalgesproken niet aan de volgende generatie worden doorgegeven. Een speciale beschikking staat het de Palestijnen echter toe om hun status door te geven.

Palestijnse vluchtelingen van de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 vallen niet onder de VN-conventie van 1951, die de status van vluchtelingen regelt, maar worden door de hulporganisatie van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten, in het Engels kort UNRWA, verzorgd. Daar heeft men een eigen definitie en gaat heel royaal met het begrip “vluchtelingen” om. Al jarenlang wordt de UNRWA sterk bekritiseerd. Haar wordt vooral verweten het conflict met Israël eindeloos te laten duren, doordat zij er door de gratis verzorging van meer dan 5 miljoen Palestijnen eraan bijdraagt om de comfortabele status quo in stand te houden in plaats van aanzetten voor de oplossing van het probleem te leveren.

Volgens een statistiek van de UNRWA staan er 5.115.755 Palestijnen geregistreerd. Hiervan worden slechts 4.797.723 als vluchtelingen gerekend, de overige 318.032 staan geregistreerd als “anderen, die het recht hebben aanspraak te maken op diensten”.

Dat het Amerikaanse congres zich nu met deze kwestie bezighoudt, zou belangrijke politieke en financiële gevolgen kunnen hebben. Het grootste deel van het budget van de UNRWA komt uit de VS, een nieuwe beoordeling van Palestijnse vluchtelingen door het congres zou fatale gevolgen kunnen hebben voor verdere financiële hulp.

Het Amerikaanse Congres heeft de VN nu om een getailleerd rapport verzocht, waarin duidelijk moet worden hoeveel van de actuele vluchtelingen werkelijk verdreven werden tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog en hoeveel hun vluchtelingenstatus geërfd hebben.

De Israëlische viceminister van Buitenlandse Zaken, Danny Ayalon, heeft een korte video over het Palestijnse vluchtelingenprobleem gedraaid:

 

Bron:

http://tinyurl.com/7vz5bca

Auteur: Michael Selutin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Verenigde Naties, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Wat is het bijzondere aan Palestijnse vluchtelingen? (+ video)

 1. Waarom? In wezen is dit heel simpel. Op die wijze houdt je de haat tegen Israel in stand, anders kon dit wel eens wegebben of uitsterven. De haat tegen de Israelisch wordt de Palestijnse kleuter met de paplepel ingegewreven. Voor alle andere moslims geld hetzelfde maar dan als 1e de haat tegen alle niet-moslims.

  Like

 2. Pieter Veenstra zegt:

  Nog niet zo lang geleden was er een atrikel op een site (ik weet niet meer welke) waarin werd getoond waar de palestijnse TV bezig was. In dit geval volledig gericht op de palestijnse kinderen. Hierin werd de haat tegen joden en ongelovigen gepropageerd en volledig uit gelegd. Het wordt er van kinds af aan ingestamd (niet eens meer gelepeld) dat Joden fout zijn, beesten zijn en dood moeten. Hetzelfde wordt gezegd over het grote boze Westen (waar ze wel ontwikkelingsgeld van ontvangen).

  Zoals Henk het al zegt: Het is puur om de haat jegens Israel in stand te houden tot het einde… En dan heb je nog van die ras-idioten hier in nederland welke deze gedacht ook nog voeden. Ik hoef, denk ik, geen namen te noemen. We kennen ze allemaal!

  Like

 3. Elvi zegt:

  Af en toe zijn er dan toch lichtpuntjes, zoals dit bericht. Lijkt het erop dat men wakker wordt.

  Ik hoop er het beste van en heeeeeel misschien verandert de nieuwsgeving in Europa dan ook weer in het voordeel van ‘common sence’ en historisch besef.

  Wat zullen van Agt en consorten beroerd zijn van dit onderzoek. Het is ze van harte gegund!

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Het is precies zoals Henk Schroemges aangeeft. Zou je deze doorgifte naar de volgende generatie afschaffen dan lost zich het zogenaamde Palestijnen probleem in pakweg 40 tot 50 jaar vanzelf op. Dat wil de Palestijns/Arabische maffia natuurlijk niet. Want dan verliezen ze hun zelf gemaakt chantage middel dat tot nu altijd goed gewerkt heeft. Ook zouden ze een belangrijke bron van inkomsten moeten missen. De Palestijnse vluchteling krijgt verhoudingsgewijs vanuit de hele wereld het meest ontwikkelingsgeld toegestopt. Wat dacht je hoeveel hun corrupte leiders hiervan afromen. Arrafat is gestorven als miljardair. Ik heb ooit gelezen dat de weduwe van Arrafat elke maand een toelage ontvangt van 200.000,00 Euro. Om dit allemaal te bewerkstelligen moeten de grootste onderdrukkers van de Arabische mensen in de Palestijnse vluchtelingen kampen zonder uitzondering hun eigen leiders zijn. Bedenk ook dat de mensen in de kampen geen enkel recht hebben. Geen bewegingsvrijheid qua vrije vestiging, geen recht op eigendom in de zin van onroerendgoed en slechts minimale voorziening van het hoogst noodzakelijke voor hun levensonderhoud. De haat die zich hier in de kampen heeft opgebouwd wordt door het gewetenloze regime en de zichzelf verrijkende clans en families monstrueus afgebogen richting Israel en het Joodse volk.

  Like

 5. Marijke . zegt:

  Kunnen ze dit filmpje niet even aan dolle Dries laten zien

  Like

 6. Linsky zegt:

  Marijke,
  die ziet volgens mij al helemaal niks meer.
  Eerst omdat ie als een struisvogel zijn kop in het zand stak, en nu omdat ie geestelijk dood is. 😦

  Like

 7. Linsky zegt:

  PS;
  Ik geloof zelfs dat er geen zo erg is als uitgerekend hij. 😦
  Ik heb er van de week nog wat staaltjes misdadigheid van ‘m geplemd hier.

  Like

 8. Marcel zegt:

  Wat ik van die dolle Dries van Agt vooral zo stuitend vind is niet alleen dat hij zo vreselijk begaan is met het lot van de zielige Palestijntjes, maar bovenal dat hij met de ene na de veroordeling komt als Israel eens terugschiet naar lanceerbases in Gaza als het weer eens raketten regent in Israel.

  Dat uitgerekend hij
  die verantwoordelijk was voor het stomweg afknallen van terroristen in ons eigen land nu de hele tijd loopt te zemelen dat de verdediging van Israel ‘buitenproportioneel’ zou zijn

  Dat is werkelijk bij de wilde beesten af. Voorlopig kwamen bij die acties waarvoor hij verantwoordelijk was ook onschuldige Nederlanders om het leven. Die Nederlanders konden er zelf niets aan doen maar stonden even in de weg bij de executies.

  Walgelijk !
  Wat een #$%&@^ !!!

  Like

 9. friki zegt:

  Het boek van Geert Wilders zou uitgedeeld moeten worden op elke straathoek!!

  Like

 10. Pieter Veenstra zegt:

  Op dit moment is het alleen verkrijgbaar via Amazon.com alleen heb ik geen CC. Hopelijk komt het ook voor de minder gestelden beschikbaar. Ik wil het boek zo-wie-zo hebben!

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Het feit dat het Congres dit laat onderzoeken ls al een goed teken.
  Straks als Romney president wordt kan hij daaraan gaan werken.
  Friki laat ze dan dat videootje van D.A erbij doen.

  Like

 12. Of we gaan nog een paar generaties zo door, dan is langzamerhand de hele wereldbevolking ‘Palestijnse vluchteling’.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Haat beste scribenten, dat is wat de achterlijke arabieren alleen kennen. Niets positiefs hebben de Mo adepten toegevoegd aan onze beschaving. Ze haten iedereen, vooral de Joden, maar laten we ons niet vergissen, na de Joden zijn de christenen aan de beurt, en daarna alle anders denkenden.
  We zijn verraden puur om de olie, en onze BEA Bilderberg heeft zich daaraan gecommiteerd.
  Neen, we zijn gewoon verkocht!

  Like

 14. Pingback: Het tomeloze liegen van Etienne Vermeersch inzake Israël (2) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s