Zo ziet Nieuwsuur islamcritici (met update)

Het zijn volgelingen van Breivik, aldus verslaggever Rudy Bouma.

Gisteren had Nieuwsuur een itempje over Breivik. Er kwam een familielid van een van de slachtoffers in beeld. Die kreeg dreigbrieven. En zelfs een brief met hondepoep. Die brieven, wist Nieuwsuur, kwamen niet van gestoorde idioten, maar van ‘aanhangers van Breivik.’ En dat zou een omvangrijke groep zijn. Maar liefst twaalfduizend van haat vervulde Breivik aanhangers in Noorwegen alleen, aldus een ‘extreemrechts deskundige’ die snel in beeld kwam met deze ‘vaststelling’.  Dat wist hij aan de hand van ‘websites.’

Op de website van Nieuwsuur staat het nog eens als een feit:

Er zijn naar schatting meer dan twaalfduizend mensen in Noorwegen die de ideeën van Breivik steunen. Het gaat zover dat nabestaanden van de slachtoffers van Breivik dreigbrieven ontvangen.

Hoe werd dat aantal vastgesteld? Daarover deed Rudy Bouma geen mededelingen. Niet in het itempje en niet op de Nieuwsuur website. Het staat er gewoon omdat je dat kunt zeggen. Dat is een meninkje, maar dat gaat door voor journalistiek bij Nieuwsuur.

Laten we er maar vanuit gaan dat met die ‘websites’ de websites van moslimcritici genoemd worden, want de Noorse ‘deskundige’ die zo snel door het beeld kwam was immers een ‘extreemrechts deskundige’,  En als je kritiek hebt op de islam en kritisch bent over de immigratie, dan heet je in Nieuwsuur waarschijnlijk al ‘extreem rechts.’ Misschien bedoelen ze bij Nieuwsuur wel iets heel anders met die ‘websites’, maar het is moeilijk voor te stellen wat dan. Zijn er in Noorwegen websites waarop met instemming wordt geschreven over Breivik en zijn daden? Zou dat zomaar toegestaan worden? Dat zou nog eens een staaltje nieuwsgaring zijn bij Nieuwsuur. O, wacht, daar doen ze niet aan. Alleen aan quotes vergaren die negatief uitpakken voor islamcritici.

Jammer dat Rudy Bouma, toen hij toch in Noorwegen was, geen moeite heeft genomen om iemand te spreken die op zo’n islamkritische website schrijft. Of als dat niet mogelijk is, om op zijn minst een eerlijk beeld te geven van de discussie die op die sites plaats vindt. Dan had de Nederlandse tv kijker kunnen zien dat deze islamcritici aanvankelijk tegen hun wil in gedwongen werden om te getuigen voor Breivik. En dit omdat de advocaten van Breivik hun cliënt wilden neerzetten als iemand die ideeën heeft die gedeeld worden door velen. En dat daarom Breivik niet gek zou zijn. Want dat is iets wat Breivik persé niet wil, voor gek verklaard worden.

Terecht weigerden islamciritici als de serieus te nemen auteur Bruce Bawer voor dit karretje gespannen te worden. Ze kwamen er vrij laat achter dat ze ook helemaal niet hoefden te getuigen, alhoewel ze door de advocaat onder druk gezet werden. Mensen als Bawer, en de personen die Noorse islamkritische weblogs lezen als Document.No zullen door de ‘extreem rechts deskundige’ en daarmee dus ook door Nieuwsuur wel beschouwd worden als ‘Breivik volgers’ die in staat zijn om brieven met hondepoep te sturen naar familieleden van de slachtoffers. Nieuwsuur zei het niet met zoveel woorden, maar liet de schandalige suggestie wel heel zwaar in de lucht hangen.

Bij zoveel moedwillige onzorgvuldigheid staat mijn verstand stil. Islamcritici als Bawer en Fjordman zullen misschien best voor een deel ideeën hebben over de islam, die Breivik ook heeft. Niet voor niets heeft Breivik bijvoorbeeld teksten van Fjordman overgenomen in zijn pamflet. Maar ga je de filosoof Schopenhauer met terugwerkende kracht van nazisme beschuldigen omdat Hitler hem wel eens uit zijn verband citeerde? Is Fjordman een Breivik-aanhanger? Is hij extreem rechts? Voor Nieuwsuur is dat allemaal niet zo interessant. Ze gooien daar liever alles lekker op een hoop en leggen het bewijsmateriaal in de mond van een ‘extreem-rechts deskundige.’ Om daar net zo makkelijk vervolgens een ‘feit’ van te maken.

Meer dan twaalfduizend mensen in Noorwegen steunen de ideeën van Breivik. Ze sturen brieven met hondenpoep naar de nabestaanden van de slachtoffers. Ja hoor.

Gelukkig bestaan er in Europa ook nog kranten die wel op een intelligente manier weten te berichten over de complexe kwestie met de al dan niet vermeende krankzinnigheid van Breivik. En wordt er op Nederlandse weblogs af en toe iets van vertaald. Anders moesten we het blijven doen met de kwaadwillige impressionistische insinuaties van de publieke omroep.

Ze missen daarbij ook nog eens het echte nieuws van mensen die zichzelf benoemen als Breivik volgers. Zoals opgetekend in een brief van een Duitse (dus niet een Noorse) groepering die zegt als Tempeliers in de geest van Breivik verder te willen. Kijk, dat lijkt me nu echt linke soep.

Met dank aan Joost Niemöller

http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/06/zo-ziet-nieuwsuur-islamcritici?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=4b7fd4494e-nb&utm_medium=email

UPDATE:

Laatste nieuws

Het Openbaar Ministerie in Oslo is van mening dat Anders Breivik ontoerekeningsvatbaar is en eist daarom gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Het volgt daarmee het rapport van de forensische psychiaters Husby en Størheim die het eerste rapport opstelden. Dit is op z’n minst onverwacht, ondanks dat men in de media alom ontevreden was over de presentatie van het tweede rapport door Aspaas en Tørissen.

De kritiek van Hans Rustad van document.no was dat de laatsten er blijk van gaven niet te weten waar ze over spraken en toch meegingen in het politiseren van dit proces. Ik verwacht veel rumoer naar aanleiding van deze eis van het OM in Oslo, want dit heeft niet werkelijk een plaats op de agenda van de politiek correcte progressiviteit. Kort gezegd; dit komt Links niet goed uit, want hiermee zijn islamcritici niet meer alleen maar rechts-extremisten, maar mensen met mogelijk redelijke argumenten.

Nu moet nog afgewacht worden hoe tenslotte de rechtbank zal oordelen en dat is een kwestie op zich. Indien de rechtbank meegaat met de eis van het OM heeft Breivik aangekondigd dat hij in hoger beroep zal gaan, welke zaak dan rond de jaarwisseling zou moeten worden afgehandeld. Maar eerlijk gezegd ben ik de onverdiende sterrenstatus van Breivik meer dan zat. Zelf lijkt hij er in zijn gekte geen genoeg van te kunnen krijgen; “Anders Behring Breivik als redder van Noorwegen en de Wereld.”

Door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Noorwegen. Bookmark de permalink .

32 reacties op Zo ziet Nieuwsuur islamcritici (met update)

 1. nederlands verzet zegt:

  Oproep
  sorrie e.j. Bron ik weet niet hoe ik anders mijn verhaal kwijt moet daarom via deze bron.
  .
  ben ik de enige die het zie
  wij Nederlanders zij niet gewild in ons eigen land wij moeten weg vind de media en de linkse land verraders maar vooral de media.
  Hoe weet ik dat .eerst de reclame op de tv vooral bij rtl en Veronica alle reclame worden vol gedouwd met zwarte. en de Nederland krijgen een domme en slaafse rol in de reclame interviews waar in geleerden zoals doctoren, artsen,Nederlands kenners of noem zelf maar op zijn tegenwoordig zwarten. Zijn wij Nederlanders zo dom geworden willen zij ons weg hebben zodat mijn meer allochtonen neer kunnen zetten ? En dit is niet allen op de tv de reclame buiten op de muren en poster ook daar allen moslims en zwarten ook daar is de Nederlander in de minderheid of heeft een domme rol in het geheel. telefoon aanbieders zijn er geen Nederlanders die een telefoon willen ? Of zijn er geen Nederlanders te vinden voor de reclame o ja er is er een, en die maakt de veters van zo,n troetel moslim vast. het nieuws op de radio, de namen die ik hoor die het nieuws van een papiertje moet lezen kun je niet eens meer uitspreken het is zo;n noord afrikaan.
  Ik zie nu de reclame van een vrouw die kip aan het maken is juist ja een zwarte en dan kom de zwarte dochter binnen en ja hoor met een Nederlands jongen die er uit zie al een nurk met een brilletje en zon, domme houding .wat wil die reclame wereld ons zeggen ? En de media ? Wat is hier aan de hand willen zij dat wij gaan emigreren of zo, schamen zij zich voor ons Nederlanders
  ben ik de enige die dat zie en zeg steeds meer gaat ergen aan deze linkse politiek.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @nederlands verzet 18.36. uur. Het klopt wat U schrijft. Dankzij 40 jaar laffe LINKSE INFILTRATIE, in de pers, in de TV omroepen, in de rechterlijke macht, in het ONDERWIJS is dit land nederland zo achteruit gegaan. En de volgende partijen zijn daar schuldig aan: CDA,VVD,Demonen 66,PVDA, deze partijen hebben dat de laatste 40 jaar allemaal toegelaten.
  LINKS zijn de fascisten, en de 5e colonne van de volgelingen van de zonnesteekdebiel en roverhoofdman MO. U heeft VOLKOMEN GELIJK. O ik kijk zo weinig mogelijk naar de nederlandse zenders, het is allemaal LINKS wat de klok slaat!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Vederso bedankt voor dit voldragen stuk. En voor mij mag NIEUWSUUR NIEUWZUUR heten, net als de Azijnbode -de VOLKSKRANT-.

  Like

 4. nederlands verzet zegt:

  tom hendrix
  ik ben blij met uw reaktie

  Like

 5. vederso zegt:

  Kort commentaar van Hans Rustad van document.no op de eis door het OM. (engels)

  http://www.document.no/2012/06/no-choice/

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Nederlands verzet: Graag gedaan hoor! We strijden voor dezelfde zaak!

  Like

 7. Pieter Veenstra zegt:

  Ik erger me er al tijden aan dat te pas en te onpas moslima’s, haatbbaarden en ander buitenlands tuig een platforum krijgen en zelf in reclames de hoofdrol gaan/willen spelen. Wat denken die idioten wel niet? Dat we achterlijk zijn en als hulpje gebruikt/misbruikt kunnen worden? Zelfs de overheids-reclame (postbus 51) wordt volgepropt met die ellende. Het was voor mij voldoende reden om mijn abbo op Digitenne op te zeggen en via de schotel te gaan kijken (zonder die linkse zooi van CD).Ik ben niet van plan vrijwillig te betalen om die multiculti troep voorgeschoteld te krijgen. Wat een verademing!

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Ned. Verzet ze willen het niet weten maar ze hebben de orginele nederlanders wel nodig.
  Wie denk je dat anders het geld moeten verdienen om die uitkeringen te betalen ???

  Like

 9. Lucky9 zegt:

  Dank aan Vederso en hulde aan L-P om; 20:48.

  Laten we inmiddels niet vergeten dat het fanatisme van vrouwelijke moslims (respectievelijk moslima’s) niet mag onderschat worden. De cocktail van ongeletterdheid, idiotie, religieuze waanzin en achterlijkheid bereikt in hunne “hoofde” een absoluut toppunt.

  De kwaadaardigheid wordt er gestuurd door “blind” fanatisme maar niet eens mede gestuurd door eigenbelang! Ze lopen er als de beesten bij, en gokken dat hùn stiertjes hopelijk het machtsoverwicht zullen verwerven.

  Bij de meer ontwikkelde exemplaren stellen we een schuldige medeplichtigheid vast aan de drang tot het verwerven van de macht in een wereldomvattend islamitisch totalitair fascisme: het islamitisch kalifaat. Zij zijn gewoon criminele misdadigsters.

  Bravo Germaine Greer, voor mij kan uw feminisme inpakken, en oprotten!

  Iemand die bij gebreke aan reactie akkoord gaat met het in hoofde van zijn naaste laten lopen van urine en faeces onder islamitische tortuur, is mijns inziens geen çent waard

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra, en zo denk ik er ook over Pieter. Dat LINKSE GEBRAL komt mij de neus uit.

  Like

 11. TP zegt:

  Mensen als Rudy Bouma zitten nogal simpel in elkaar.
  Maar dat is exact de reden, waarom nadenken problematisch is.
  Het barst helaas van de simpele mensen op links…

  Like

 12. Pieter Veenstra zegt:

  Tja, als je ze naast een koe zou neertzetten, valt de intelligente blik van de koe meteen op…

  Like

 13. albert zegt:

  Klopt, joop van riesen zei openlijk op tv bij p@w 2007 dat widers gemoldt moest worden en honderduizenden stemmers op de pvv het land uitgezet. Trouwens ik word ook gek van dat vi rtl 4 met derksen en van der gijp keek ik graag naar omdat op ned 1 kan ik die kop van mulders niet aanzien maar nu bij vi moet ik diederik samson, emiel roemer, maarten van rossum, aanzien dus ook maar niet meer kijken.

  Like

 14. Pieter Veenstra zegt:

  Zegt voldoende…

  Like

 15. Martien Pennings zegt:

  Misschien toch verhelderend om Lars Gule “onderzoeker extreem rechts” op 4:48 van het filmpje http://bit.ly/L9Yelk even precies te citeren:

  “De activiteiten op zekere websites, de steun voor zekere politieke partijen, met xenofobe en islamofobe ideeën en zo heb ik hier in de rechtszaal het aantal geschat op ergens tussen twaalf en vijftien-duizend die een groot deel van Breiviks kern-ideeën delen.”

  Let vooral op dat “xenofobe en islamofobe ideeën” waarmee gezegd wordt dat kritiek op een nazistische ideologie, de islam, hetzelfde is als vreemdelingenhaat.
  Dit is inderdaad een heel smerig “journalistiek” product van Rudy Bouma en Nieuwsuur.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings 06.12. uur, en deze organisaties en partijen, zullen tot 12 september alles in het werk stellen om de PVV, in een slecht daglicht te stellen.

  Like

 17. Pieter Veenstra zegt:

  Opvallend in deze is dat we weinig vernemen van Dhr. Wilders. Ik denk dat er op dat punt twee mogelijkheden zijn: Sanitair Cordon (grootste kans) en bewust stilzwijgen van Dhr. Wilders zelf om de linkse kliek te slim af te zijn.

  Volgens onze grondwet (sic) mogen we niet discrimineren op oa. politieke overtuigingen, maar helaas moet ik (en met mij meerdere mensen) constateren dat deze soort van discriminatie veelvuldig voorkomt binnen de politieke gelederen van Nederland!

  Waarom is dit mogelijk en wordt het zelfs toegestaan?

  Like

 18. Anneke zegt:

  Wàt een simpele armoedige zielen die media en onze lijdinggevenden!!! Eigenlijk géén nieuws, de mensen die ogen en oren hebben openstaan moeten de kwatspraat al veel te-lang aanhoren!!!! Verdrinken nog net niet in hun ergernissen, krijgen nog net geen ernstige hartkloppingen…. Heb zelf die kijkdoos niet vaak meer aan-staan. Die moderne zwarte sprookjesbox van na de tweede wereldoorlog, laat me koud. Zal niet te verleiden zijn om een heel cinemascherm in de huiskamer aan de muur te bevestigen. Zonde van de (zuur)-verdiende centen….Shalom!

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  Pieter Veenstra 00.42. uur, ik heb het filmpje terug gezien, waar RIESSEN, de fascistische uitspraak deed om WILDERS te vermoorden, en zijn kiezers te deporteren. En dat MAG dus WEL in NEDERLAND? Is dat dan geen HAAT zaaien? O natuurlijk het is LINKS FASCISME en dat is natuurlijk wel toegestaan op de STAATS TV. Ik weet genoeg.

  Like

 20. Pieter Veenstra zegt:

  Wat zou er gebeuren als we de naam ‘Wilders’ vervangen door ‘willekeurig gekozen linkse politicus’ en ‘kiezers’ door ‘linkse fascisten’? Het anntwoord laat zich raden…

  Like

 21. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra, dan is ons land te klein Pieter. Alle gut-en linksmensen en pers en media zullen dan KRIJSEN DISCRIMINATIE!

  Like

 22. Pieter Veenstra zegt:

  Yups, klopt, dat is dan ook het enige wat ze kunnen roepen. Volgens mij is dat genetisch bepaald en voor degenen waarbij dat niet het geval is, die krijgen het met de paplepel ingegoten. Ik kan er nog steeds niet bij dat dit gewoon mogelijk is.

  Overigens zou het me niets verbazen dat eventuele aagiftes tegen deze Riessen zijn geseponeerd en dat de aangevers het beroemde kruisje achter hun naam hebben staan. Corruptie ten top!

  Like

 23. Pieter Veenstra zegt:

  Ik heb even de moeite genomen om de desbetreffende uitzending te bekijken. Tenenkrommend hoe de linkse kliek alles maar goed praat, downplayed en vervolgens onder een gruwelijk dik oosters tapijt probeerd te schuiven. Voor degenen die nog behoefte hebben aan dit soort vergoeilijking van de Islam en haar aanhangers hieronder de link.

  http://player.omroep.nl/?aflID=5505207

  Ik was aan het eten en de eetlust verging mij snel. Let ook even op het eeuwige gedraai van die Samson (toen nog met haar). Zoals meestal gewoonlijk is in linkse kringen, worden de uitspraken van Dhr. Wilders (hoe hard deze ook mogen zijn) volledig uit het verband getrokken en geven zijn hun eigen (en natuurlijk policorrecte) mening voorbijgaand aan het feit dat, niet alleen de linkse mensch maar ook de kiezers die voor Dhr. Wilders hebben gestemd, kunnen zien hoe de (s)linkse denkwijze daadwerkelijk in elkaar steekt.

  Als je tussen de regels doorleest (of luistert in dit geval) zie je dat ze hun denkwijze aan een ieder willen opdringen, ook aan degenen die aangeven er niets van te willen weten. Hoe krom.

  Maar wat bazel ik eigenlijk. Het is immers te verwachten van de staatsomroepen dat ze hun eigen broodheer niet zullen afvallen. De betaler beslist immers….

  Like

 24. Pieter Veenstra zegt:

  Dank G.Deckzeil. Goed artikel. Had het toendertijd al gelezen toen het op HVV gepost werd…

  Like

 25. Martien Pennings zegt:

  Niet helemaal zuiver on topic, of misschien toch wel: http://bit.ly/NgGJRF
  Nausicaa Marbe legt uit waarom sharia-arbitrage in Nederland geen goed idee is.

  “De vraag is niet waarom moslims inzake arbitrage niet mogen wat joden en christenen wel mogen. De vraag is in welke mate religieuze arbitrage tot mishandeling en andere strafbare feiten leidt en hoe de wet, de politiek en de maatschappij dat moeten tegengaan. Want de optie van Jensma en Berger is een beschamend zwaktebod. Het oude liedje: de zich progressief wanende intellectueel minacht het volk dat de sharia instinctief afwijst. En daarom moedigt zo’n leunstoeldenker arbitrage aan als vanzelfsprekend moslimrecht. Eventjes die Wilders-aanhang de mond snoeren. Alsof het daarom gaat. Echt monddood zijn pas de meisjes en vrouwen die niet kunnen ontkomen aan de arbitragewillekeur.”

  Inderdaad, net als in het Breivik-proces: niet de vuiligheid moet gekritiseerd worden, maar de kritikus van de vuiligheid, niet de islam, maar Wilders.

  Like

 26. G.Deckzeijl zegt:

  Dank voor je bijval, Pieter. Handig, dat op tijd geredde HVV-archief. Bulkt van de juweeltjes.
  Speciaal voor jou nog eentje: http//tinyurl.com/83avx4w

  Like

 27. Turul zegt:

  @nederlands verzet

  ik ben het ook geheel met u eens en ik erger mij daar al geruime tijd aan. Het lijkt echter steeds extremer te worden in de media, reclame folders, sites van bedrijven ect.

  Wat ik ook opvallend vind is, dat Nederlandse meisjes steeds meer in reclame (site b.v. Telfort) en voorlichtingsblaadjes (zoals b.v. in Rotterdam) met een allochtoon als partner worden afgebeeld. Wat is daar de reden van?

  Het zijn enge ontwikkelingen en ik begrijp niet dat de Nederlanders, die nog steeds een overgrote meerderheid van de bevolking uitmaken, dit allemaal maar pikken.

  Like

 28. nederlands verzet zegt:

  @Turul
  geachte heer turul
  wat u hier vertel over de meisjes, is waarschijnlijk het brainwashen om ons in een geheime fok programma te storten om een goede linkse utopisch volk te krijgen.

  Like

  • Turul zegt:

   voor mij is het een feit dat het opgezet spel is. In de Sovjet Unie werd er ook alles aan gedaan om de etnische groepen te laten verdwijnen, om de nieuwe sovjet mens te laten herrijzen Hetzelfde word, naar mijn mening, nu in de westerse landen toegepast. Allerlei tekenen wijzen daarop.

   Like

 29. albert zegt:

  dankjewel Pieter Veenstra ik ben er nog steeds woedend over galukkig ik niet alleen. vr groet albert

  Like

 30. albert zegt:

  sorry gelukkig, zo kwaad dus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s