Alice Walkers dweepzucht

De Pulitzer Prize winnende auteur Alice Walker, met een lange geschiedenis van steun aan het terrorisme tegen Israël, heeft nu haar toevlucht genomen tot onverdraagzaamheid en censuur tegen Hebreeuws sprekende lezers van haar boeken. Ze heeft geweigerd om “The Color Purple” te laten vertalen in het Hebreeuws. Dit is het morele en juridische equivalent van neo-nazi-auteur David Duke, die niet toestaat dat zijn boeken worden verkocht aan Afro-Amerikaanse en Joodse lezers.

Er is een geschikte morele en juridische reactie op de onverdraagzaamheid van Walker. De uitgever die heeft getracht toestemming te krijgen om Walkers boek in het Hebreeuws te publiceren, moet gewoon doorgaan en dat doen zonder haar toestemming of haar bezwaar. Walker zou dan aanklagen voor schending van het auteursrecht en het probleem zou dan duidelijk worden of de wetten op het auteursrecht, die gericht zijn op de bevordering van de literatuur, kunnen worden gebruikt om te censureren op geschriften en bepaalde mensen de toegang tot het werk te verhinderen op basis van de taal die ze te lezen.

De wetten van de meeste westerse landen verbieden discriminatie op grond van ras, religie en nationale afkomst. Walker maakt zich schuldig aan schending van de geest en de letter van die wetten. Het mag niet worden toegestaan dat de wet op het auteursrecht wordt gebruikt in dienst van onverdraagzaamheid en censuur. Maar zelfs als het rechtmatig was voor Walker dat sprekers van Hebreeuws haar boek niet kunnen lezen, zou het immoreel zijn om dit te doen en de uitgever zou moeten overwegen of hij betrokken wil raken bij een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid, zoals Walker zelf heeft gedaan.

Walker nam deel aan illegale pogingen om de volstrekt legaal zijnde militaire Israëlische blokkade van de Gaza te breken. Een blokkade, ontworpen om Hamas en andere terroristische groeperingen te beletten wapens naar Gaza wapens te brengen, die gericht zijn tegen Israëlische burgers. Daarbij heeft ze materiële steun gegeven aan het terrorism in strijd met de wet van de Verenigde Staten en verschillende andere landen. Haar fanatisme tegen de Joodse staat en de ondersteuning van terroristen kent geen grenzen. Nu is ze zelfs bereid om censuur van haar eigen geschriften op te leggen als een instrument ter ondersteuning van terrorisme.

Het mag haar niet worden toegestaan om weg te komen met zulke onverdraagzaamheid. Ook moeten haar acties niet worden gezien als moreel verheven. De wetten van het auteursrecht zijn zeker niet bedoeld tot het aanmoedigen of zelfs toestaan van selectieve censuur op basis van nationale afkomst of religie. Ik ben ervan overtuigd dat een redelijke rechter tegen Walker zou oordelen als ze een uitgever, die weigerde om mee te gaan met haar bekrompen censuur, aan zou klagen. Niets doen in het gezicht van zoveel onverdraagzaamheid is onaanvaardbaar. Alice Walkers fanatisme moet worden beantwoord met haar eigen wapen- het geschreven woord. Haar geschriften moeten worden gepubliceerd in het Hebreeuws, of ze nu wil of niet, en de royalty’s moeten worden overgedragen aan de NAACP en andere burgerrechten-organisaties, die de ware betekenis van de strijd tegen onverdraagzaamheid en echte apartheid wel begrijpen.

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3125/alice-walker-bigotry

Auteur: Alan M. Dershowitz.

Vertaald uit het Engels door:

vederso

(voor  https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Joden, VS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Alice Walkers dweepzucht

 1. Tom Hendrix zegt:

  @Likoed Nederland, ze valt m.i. onder de figuren in nederland als v.Agt,Meulenbelt, Bommel, en de heks Gretta Duizendberg. We weten waar en voor wie we moeten uitkijken. Leve Israel!

  Like

 2. vederso zegt:

  @ Tom Hendrix. Inderdaad, mee eens, maar ik schrik er wel van dat zo’n gerenommeerde schrijfster zo’n positie inneemt.

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  @ Vederso

  Het fanatisme van zijdelings neutrale “moslima’s” licht een tipje van de sluier op van het fanatisme van de echte moslima’s.

  Het fanatisme van de echte moslima’s licht op zijn beurt een tipje van de sluier op van het fanatisme van de moslim mannetjes in het algemeen en ook in het bijzonder!

  De islam = fascisme! De cirkel is rond. Géén genade voor zulk fenomeen. Noot!

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Een bekend verschijnsel.
  De fanatieke feministen (OPZIJ) hoor je helemaal niet als het gaat over de onderdrukte moslimvrouw.
  Even afwachten wanneer die Walker in een tent gaat lopen of zou ze dat toch teveel van het goeie vinden????
  Tom helemaal mee eens levensgavaarlijk dat soort mensen.

  Like

 5. Jan zegt:

  Alice Walker heeft een nieuw boek gepubliceerd, dwz een antisemitische en anti-Israël schotschrift, genaamd “The Cushion in the Road” waarin zij Joden met nazi’s vergelijkt, Israël met nazi-Duitsland en dat het vermoorden van Joden door Arabieren de schuld is van Joden en dat Arabieren hiervoor niet verantwoordelijk zijn. De zelfverdediging van Israël noemt Walker etnische zuivering, genocide, misdaad tegen de menselijkheid en een wrede en duivelse marteling.
  New Alice Walker Book Sinks to ‘New Lows’ on Anti-Semitism
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/169106#.UcK0aL1NKru

  Alice Walker was getrouwd met een Jood en scheidde van hem in 1976. Met haar dochter Rebecca wil zijn niets te maken hebben, heeft haar uit haar testament geschrapt, te druk met feminazisme en daarin past geen kind; vrouwen zijn er niet om te moederen, volgens Walker.
  (zie ook Likoed Nederland op deze pagina)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s