De EU moet “de nationale homogeniteit ondermijnen”, zegt het hoofd migratiezaken van de VN

De EU moet “haar best doen om de homogeniteit van haar lidstaten te ondermijnen” heeft de speciale vertegenwoordiger voor migratiezaken van de VN gezegd. Peter Sutherland vertelde ’peers’ dat de toekomstige welvaart van veel EU- staten ervan af zou hangen of deze multicultureel zouden worden. [‘peers’ zijn leden van de hoge adel die, vaak erfelijk bepaald, zitting hebben in het Engelse Hogerhuis(House of Lords)]. Hij wees er ook op dat de immigratiepolitiek van de Engelse regering geen rechtsgeldigheid heeft in het internationaal recht.

Hij werd ondervraagd door de subcommissie Binnenlandse Zaken voor de EU van het Hogerhuis, die wereldwijd migratie onderzoekt. Sutherland, die voorzitter van de commissarissen van Goldman Sachs International is en voormalig voorzitter van oliegigant BP, heeft nu het voorzitterschap van het Wereldwijde Forum voor Migratie en Ontwikkeling, dat vertegenwoordigers van 160 naties bijeenbrengt om politieke ideeën uit te wisselen. Hij vertelde de commissie van het Hogerhuis dat migratie in sommige EU landen een “zeer belangrijke stuwkracht was voor de economische groei, hoe moeilijk het ook mag zijn om dit uit te leggen aan de bewoners van deze staten”.

Peter Sutherland

 “Meer openheid”

Een vergrijzende of afnemende autochtone bevolking in landen als Duitsland of de zuidelijke EU- staten was het “belangrijkste argument, ik aarzel het woord te gebruiken, omdat de mensen er scherpe kritiek op hebben gehad, voor de ontwikkeling van multiculturele staten”, voegde hij er aan toe. “Het is niet mogelijk om na te gaan of de graad van homogeniteit die mensen met een andere opvatting voorstaan kan overleven, omdat staten meer open staten moeten worden met betrekking tot de mensen die er in wonen. Precies zoals het Verenigd Koninkrijk heeft laten zien”.

De speciale VN-vertegenwoordiger voor migratie werd ook ondervraagd over wat de EU zou moeten doen met het bewijs van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD) dat de werkloosheidscijfers onder migranten in de VS en in Australië lager waren dan in de EU landen. Hij zei tegen de commissie: “De Verenigde Staten zijn, net als Australië en Nieuw-Zeeland, migrantensamenlevingen en daarom verlenen zij sneller onderdak aan mensen met een andere achtergrond dan wij zelf doen, die nog steeds ons gevoel van homogeniteit en ons onderscheid van anderen, koesteren.” “En dat (gevoel van homogeniteit) is, naar mijn mening, precies datgene waarvoor de Europese Unie haar best zou moeten doen om dat te ondermijnen”.

Sutherland betoogde onlangs in een lezing die hij gaf voor de “London School of Economics”, waarvan hij voorzitter is, dat er een verschuiving was van staten die migranten uitkiezen naar migranten die staten uitkiezen en dat het vermogen van de EU om te kunnen concurreren op “wereldniveau” in gevaar was.

“Geen rechtvaardiging”

In zijn uiteenzetting voor de commissie van het House of Lords drong hij erop aan dat de lidstaten van de EU meer zouden moeten samenwerken op het gebied van migratiebeleid en hij pleitte voor een wereldwijde benadering van deze kwestie  –   hij bekritiseerde de poging van de regering van het Verenigd Koninkrijk om de netto migratie te verlagen van haar huidige niveau tot “tienduizenden” per jaar door de afgifte van visa te beperken.

De Britse gezagsdragers van het hoger onderwijs willen dat de niet-Europese internationale studenten worden vrijgesteld van de migratiestatistieken en zij zeggen dat de visabeperkingen, die erin zijn gebracht om de regering te helpen haar doelen te bereiken, de economische concurrentiekracht zullen benadelen.

Maar de Minister van Immigratie, Damian Green, heeft gezegd dat het vrijstellen van buitenlandse studenten erop zou neerkomen dat er met de cijfers zou worden “gerommeld”en de huidige methode van berekenen was goedgekeurd door de VN.

De voorzitter van de commissie,  Lord Hannay, een politiek onafhankelijk adellijk lid van het Hogerhuis en een voormalig ambassadeur van de VN, zei dat de bewering van Green dat de VN steun om studenten in migratiecijfers mee te tellen “eerlijk gezegd niet steekhoudend is – het is geen onderdeel van de internationale wetgeving.”

Sutherland, voormalig Procureur-generaal van Ierland, was het ermee eens. Hij zei: “Absoluut niet, het verschaft in het geheel geen rechtvaardiging voor het standpunt waar zij het over hebben”.

“Steun van het Verenigd Koninkrijk”

Hij zei dat het regeringsbeleid de traditionele status van Groot-Brittannië als een “tolerante en open samenleving” in gevaar bracht en zijn hoger onderwijs sector enorme schade zou toebrengen, financieel zowel als intellectueel. “Het is erg belangrijk dat wij geen signaal vanuit dit land afgeven, noch naar potentiële studenten van het hoogste niveau noch naar het academisch kader, dat zij in zekere zin in een onsympathieke omgeving belanden waarin visa of welke andere vergunningen ook worden vereist … en ik ben bang dat dit zo’n signaal zou kunnen zijn”.

Sutherland woonde vergaderingen van de Bilderberggroep bij, een internationale netwerkorganisatie op hoog niveau, die vaak bekritiseerd wordt vanwege haar beweerde geheimhouding, en hij riep de EU- staten op om ermee te stoppen alleen te mikken op “hoogopgeleide” migranten. Hij pleit ervoor dat “individuen met het aller laagste opleidingsniveau vrijheid van keuze moeten hebben” of zij in een ander land willen komen om er te studeren of te werken.

Sutherland stelde de ‘peers’ ook op de hoogte van de plannen die er zijn voor de volgende jaarlijkse conferentie in november van het Forum voor Wereldwijde Migratie en Ontwikkeling in Mauritius. Hij voegt er het volgende aan toe: “Het Verenigd Koninkrijk is vanaf het begin heel constructief betrokken geweest bij dit hele proces en heeft mij persoonlijk erg ondersteund”.

Toen hem achteraf gevraagd werd hoeveel het Verenigd Koninkrijk had bijgedragen aan de lopende kosten van het forum in de zes jaar dat het bestond, zei hij dat het een verhoudingsgewijs kleine som geld was in de buurt van “tienduizenden”.

Video:

Bron:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-18519395

Auteur: Brian Wheeler

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europeanisering, Groot-Brittannië, Immigratie, Linkse Kerk, mainstream-media, Multiculti, Nationalisme, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

28 reacties op De EU moet “de nationale homogeniteit ondermijnen”, zegt het hoofd migratiezaken van de VN

 1. Esmee zegt:

  Kan die kerel afgeschoten worden?????

  Like

 2. Linsky zegt:

  Heel fijn dat je dit stuk hebt vertaald Wachteres! 🙂

  Ik las ’t vanmorgen al en zette het op m’n weekdienst.
  Nu heb ik je op de voorpagina van http://diamental.nl/ gezet, als je het niet erg vind.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Helemaal niet erg, Linsky. Ik vertaal ‘opdat het gelezen wordt’. daar gaat het om, nietwaar?
  Ik wist niet dat jij zelf ook nog een site had.

  Esmee: We hebben er zoveel van die gekken!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Wachteres;
  Mijn tijd is te kostbaar om die alleen te verspillen aan verderfelijke moslims, hè!
  Iemand zei eens; “‘Er is meer tussen hemel en aarde dan uw geest kan bevatten, mijn vriend Horatio’,!”
  Als kind was ik al erg nieuwsgierig…ik wilde dus weten wat dat was en of ik dat echt niet zou kunnen bevatten….
  Tot op heden is m’n leven te kort om het allemaal te vinden….laat staan dat ik ’t allemaal snap.. 🙂

  Like

 5. toetssteen zegt:

  Raar zeg al die kerels. Als ik met mijn familie de kuierlatten zou moeten nemen zou het half om half zijn. Mannen, vrouwen en kinderen.
  Wat komen die jonge kerels hier doen? Werk zoeken dat er niet is? Zorgen dat families kapot gaan onder het mom van: als u een spruitjesluchtaanbidder bent, dan past u niet in het plaatje van de ontwrichters en van alles dat nog verweer zou kunnen bieden aan alles van werkelijke waarde.
  Dit begint net zulke gruwelijke vormen aan te nemen als het Stalinisme. Begint, begrijp me niet verkeerd.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Kennen jullie die EU-MUTS Ashton..???? Alleen die rotkop(zie AP) is al om KOTSneigingen van te krijgen. Ze feliciteert nieuwe fascist Morsi met zijn verkiezingsoverwinning. Nu zal het besnijden van vrouwen en meisjes daar wel een hoge vlucht nemen…
  En dat niet alleen.
  Hoop dat de brievenbus van die MUTS vandaag nog volloopt. pdfje…

  Klik om toegang te krijgen tot 131145.pdf

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  …jerusalem wordt de hoofdstad van de verenigde arabische staten, zegtie…

  Like

 8. Piet Klont zegt:

  @Esmee zegt:
  24 juni 2012 om 22:02
  Zonde van de kogel. Ik zou ’t wel weten!

  Like

 9. vederso zegt:

  In de video slaagt men er in om het woord “islam” niet te noemen. Overigens is Peter Hitchens de broer van de welbekende en inmiddels overleden Christopher Hitchens en al jaren criticus van de Britse immigratiepolitiek. “The damage has already been done”.

  Like

 10. vederso zegt:

  “How can you tell when Labour politicians are talking rubbish? Their lips move. How can you tell when the’re desperate for your vote? They start saying sorry.”

  http://www.express.co.uk/posts/view/328295/328295

  Like

 11. Jan zegt:

  Heet zoiets niet democide?

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Tsjongejonge, is de stunt van C.Ashton hier nou nog niet doorgedrongen..??????????????

  Like

 13. Wachteres zegt:

  Vederso Post!

  @ 9.13u. Gerrit, ik werd al kotsmisselijk toen ik minstens 5x moest lezen: High Representative,

  tsjonge, jonge, wat is ze toch belangrijk. En als je belangrijk bent, feliciteer je niet persoonlijk, maar dan laat je dat iemand anders (een secretaris) voor je doen..

  Hoe lang moeten we nog accepteren dat deze LEVENSgevaarlijke onbenullen leiding hebben over Europa???

  STEM PVV, ONZE ENIGE HOOP!

  Like

 14. friki zegt:

  Met niets doen redden we het niet. De verradelijke leugens moeten in de openbaarheid komen, zodat gewone mensen anders gaan denken, de enige redding. De indoctrinatie blootleggen. Stem PVV. onze enige hoop. !!

  Like

 15. Henk.V zegt:

  Laten we maar even stil staan bij de instanties waarmee de heer Sutherland is verbonden:
  -Goldman Sachs (http://nl.wikipedia.org/wiki/Goldman_Sachs);
  -BP;
  -de Bilderberg groep
  Instanties waarin één wereld-visie, totaal verstrengeld met de financiële en industriële grootmachten hand in hand gaan met politici en en staatshoofden die banden met deze wereld onderhouden : vorstenhuizen, staatshoofden, individuele politici en en allerlei organisaties die zich als verdedigers van natuur en milieu presenteren, maar óók wel banden onderhouden met het internationale bankwezen en de multinationals.
  Kortom: KAPITALISME met ongebreidelde macht en onbegrensde speelruimte.
  En in de verwezenlijking van deze aspiraties zien wij hoe de uitersten elkaar raken: ongebreideld kapitalisme en communisme kunnen elkaar omhelzen.
  Beide even onmenselijk en genadeloos.
  In deze poel van onbegrensde macht ontwikkelen zich theorieën, voornemens en strategieën,als giftige gassen die wij moeten leren waarderen als de zuurstof voor de nieuwe wereld.
  Niets zal meer van onszelf zijn.
  Wij stuiten hier -ongemerkt?- op een oud, verborgen dilemma: Wie Bezit Wat?
  Ooit dachten bijvoorbeeld progressieve christenen dat de christelijke principes van het delen van de welvaart naadloos pasten op wat het socialisme en communisme zeiden na te streven.
  Zo kwamen na de tweede wereldoorlog bepaalde geestelijke leiders nadrukkelijk voor hun socialistische opvattingen uit. Zij zorgden daardoor voor een doorbraak.
  Ds. Jan Buskes speelde daarin een voortrekkers rol.(http://www.iisg.nl/bwsa/bios/buskes.html)

  Deze idealisten vergaten echter dat men kan aankomend op het zelfde punt, komende vanaf tegengestelde uitgangspunten..
  Het verschil dat dan ontstaat oogt miniem, maar de uitwerking ervan op de mentaliteit van de betrokkenen is reusachtig:
  Wanneer de een zegt: ”Al het mijne is het uwe!” en de ander:” Al het uwe is het mijne!””, dan is het resultaat misschien zo op het oog hetzelfde: SAMEN DELEN, maar de onderliggende grondslag van die deling verschilt dramatisch!
  De een geeft
  De andere neemt in bezit, met of zonder geweld.

  De heer Sutherland zegt onverbloemd datgene waartegen wij al lang waarschuwen en wat hij zegt heeft alles te maken met wat ik net beschrijf: macht en bezit.
  En het ontnemen van macht en bezit!!

  Hij komt uit op het thema van samen delen! Maar zijn delen gaat gepaard met dwang.
  Niet is meer van onszelf, niet ons land, niet onze cultuur, niet onze mondigheid, niet ons recht op zelfbeschikking, niet onze welvaart die wij ZELF bewerkstelligden, niet onze geschiedenis.

  Ongetwijfeld vertoevend in een riante blanke leefomgeving, zonder enige financiële zorg roept deze pad ons op om te DELEN.

  Maar zal hij zijn woonhuis openstellen voor de minder bedeelden in deze wereld?
  Voor de ”verstotenen der aarde?”
  Laat me niet lachen.

  Nee, deze pias ontmoet waarschijnlijk gelijkgezinden, zoals een zekere mevrouw uit Den Haag, wier naam met B begint, of de heer P , die een bepaalde politieke partij leidt, die de bekrompen jaren vijftig ver achter zich heeft gelaten en ver over de dijken naar de toekomst staart.
  Juist, die bedoel ik..

  Onder het mom van de veiligstelling van onze economische perspectieven moeten de grenzen open, voor een veelkleurig publiek dat graag gratis mee eet uit de ruif die wij zelf hebben gevuld.
  En als die leeg raakt en het sociale vangnet op inscheuren staat, dan zijn er goddank nog altijd bezuinigingsmogelijkheden en nieuwe broekriemen die nog verder kunnen worden aangetrokken.

  Ja, gedwongen inwoning werkt voortreffelijk.
  Vlak na de oorlog was dat een maatregel uit nood geboren, omdat er te weinig woonruimte was..
  Een onaangenaam experiment.
  Het multiculturalisme dat ons systematisch door de strot wordt geduwd is niets anders dan hetzelfde experiment: uitgevoerd op grote schaal.

  En hoever de heer Sutherland wil gaan is wel duidelijk.

  Iedereen die hem wil navolgen moet electoraal worden gedecimeerd.
  Zonder pardon.

  Like

 16. friki zegt:

  @ Henk.V

  Zo is het. Dank U wel voor deze reactie.

  Like

 17. friki zegt:

  Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat bij regelmaat reacties van mij zomaar verdwijnen? Ik ben zeer benieuwd wat er dan mis gaat.

  Like

 18. Frans Brassens zegt:

  Henk V (11:22): Prima analyse!

  Like

 19. Henk.V zegt:

  Er moet mij nog een opmerking van het hart, in aansluiting op wat meerdere reageerders ook al zeggen: inderdaad is onze enige uitweg uit de janboel die er dreigt te ontstaan in ons land een stem op de PVV.
  En ik wil nog wel verder gaan. Iedereen die zegt het gevaar te onderkennen, maar toch niet op de PVV wenst te stemmen is naar mijn mening medeschuldig over de chaos die op ons afkomt.

  Ik zeg dit zonder enige terughoudendheid. En voor wie het nog niet wist: ik stemde tientallen jaren LINKS..
  Jazeker: het verstand komt met de jaren!
  Daarom moeten we iedereen uitleggen wat er aan de hand is in de politiek.

  en nog dit aan het adres van Friki:

  Hebt u het over reacties die al geplaatst waren?
  Als je vindt dat de inhoud in geen enkel opzicht extreem of zwaar beledigend was, dan zou ik de toch onze goede webmaster, Bert Bron maar eens gaan raadplegen….
  Het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat een ingezonden tekst een tijd in de spam afdeling blijft hangen.

  Like

 20. Pieter Veenstra zegt:

  Na Spanje vraagt nu ook Cyprus officieel om noodhulp aan de EU
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/12426338/__Cyprus_vraagt_noodhulp_EU_aan__.html

  Wie volgt? Ik doe een gok op eerst Italie en vervolgens Portugal.
  Aangezien zo’n 12 miljoen bankrekeningen in het Verenigd Koninkrijk inmiddels niet meer werken sinds enkele dagen vrees ik het ergste. Ook de RBS, een van de grootste banken binnen het Verenigd Koninkrijk heeft dit probleem. Tot nu toe alleen de melding dat het om een ‘technisch probleem’ gaat maar steeds meer mensen vermoeden dat de Engelse banken er niet meer zo heel erg rooskleurig voor staan.

  Vreemd genoeg hoor je hierover weinig tot niets in de MSM. Wat wel duidelijk is, inmiddels, dat in de noordelijke EU landen inmiddels een stille bankrun is gestart. Ik heb verder nog geen andere publicaties hierover kunnen vinden.

  Like

 21. Wachteres zegt:

  http://www.conspiracyplanet.com/channel.cfm?channelid=126&contentid=9458

  Linsky, ik kreeg uit Engeland het bericht dat Sutherland een ‘illuminate’ is.

  Zij hebben ook te maken met ‘de Nieuwe Wereldorde”

  Weet jij daar meer van?

  Like

 22. Linsky zegt:

  Wachteres,

  Van die Sutherland zelf weet ik niet echt veel, maar ik wel dat er in de top van elke grote organisatie en regeringen al die gasten aangesloten zijn bij die illuminatie, ze hebben gewoon meestal een andere naam, zoals ‘Skull and bones, ‘Trilaterale comissie,..etc. maar het gesorteerd allemaal onder een overkoepelende organisatie, hoe die tegenwoordig ook mag heten.

  Er is een tijd geweest dat de groep “illuminaten”werd verboden, maar ze gingen batuurlijk vrolijk verder onder verschillende andere namen.

  Ook de Bilderbergers vallen daaronder.

  Als ze daar niet bij willen, hebben ze geen schijn van kans om een hoge post te krijgen.
  Dat soort websites als conspiracyplanet.com… en dergelijke, zijn er ongelooflijk veel.
  Ze worden door de linkse kerk natuurlijk afgedaan als conspiracy-dwazen, maar iedereen die de zaken al langer volgt weet dat er veel waarheid in zit.

  Wat mij ondanks dat er zoveel aan het licht gebracht wordt tegenwoordig via al dat soort blog/sites is, dat er relatief nog maar weinig kijkers en lezers zijn.
  Als je bijvoorbeeld Alex Jones en Jesse Ventura ziet, worden hun sites en films misschien gezien door pakweg 20.000 – 50.000 mensen……
  Zij worden gevolgd door lui uit de gehele wereld, maar wat is dat dan ten opzichte van de massa die uit 7.000.000.000 mensen bestaat?
  Peanuts!

  Alex Jones is wel schreeuwerig en vaak gefrustreerd door alles, maar hij heeft verdomd goeie informatie.
  En elke dag een life radio-programma wat je vanaf z’n website kunt volgen,

  http://www.infowars.com/

  Verder valt er zoveel over dit soort zaken te vertellen, dat het onmogelijk is hier verder op in te gaan.
  Kijk maar eens op deze site, naar de bekende satanische handgebaren, en wie die allemaal maken!
  http://www.whale.to/b/hand.html

  Like

 23. Martien Pennings zegt:

  UIterlijk ook al weer zo’n innemend stuk charme, die Sutherland.
  Hebben ál die types nou van die gruwelijke rotkoppen á la Ashton en Malmström?

  Like

 24. Wachteres zegt:

  ‘.Hebben ál die types nou van die gruwelijke rotkoppen á la Ashton en Malmström’?

  Dat heeft te maken met ‘linkse verzuring’ Martien, daar kunnen zij niks aan doen. 😉

  Dat overkomt hen gewoon.

  Like

 25. Pingback: Twee minuten stilte voor Gerdi Verbeet en de westerse cultuur | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s