Kosovo-regering neemt nieuwe aanloop ter controle van het noorden

KFOR-soldaten in Kosovo

De Kosovo- Albanezen zetten hun pogingen in het noorden van de provincie voort om de regio onder hun invloed te brengen. Tot nu toe is het niet gelukt het verzet van de Servische bevolking te breken. Het noorden van Kosovo wordt bewoond door een Servische bevolkingsmeerderheid, die de staat Kosovo en diens bestuur niet erkent. Met financiële ondersteuning van Belgrado onderhouden de Serviërs een eigen bestuur, dat onafhankelijk van de rest van Kosovo handelt.

Zoals het persbureau Ria Novosti meldt, opent de Albanees-Kosovaarse “regering” nu in het noorden van de provincie een nieuwe bestuursautoriteit, die naar men zegt investeringsprojecten moet coördineren en voor het leveren van niet nader beschreven diensten is bedoeld. Het kantoor geeft werk aan 80 mensen en beschikt over een budget van jaarlijks ongeveer 4 miljoen euro. De leidster van de autoriteit beschikt over omvangrijke bevoegdheden.

Kosovo wordt maar door 91 landen als zelfstandige staat erkend. In het jaar 2008 had de door een Albanese bevolkingsmeerderheid bewoonde Servische provincie na langdurige gevechten eenzijdig de onafhankelijkheid van het moederland verklaard. Sindsdien komt het steeds opnieuw tot conflicten tussen de overgebleven Servische bevolking in het noorden en de Kosovaarse staatsmacht respectievelijk soldaten van de door de NAVO geleide KFOR-eenheid. Met het sturen van zwaar bewapende politie-eenheden naar de grens met Servië kwam het in 2011  tot de nu toe zwaarste onlusten met de Servische bevolkingsgroep.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009006-Kosovo-Regierung-unternimmt-neuen-Anlauf-zur-Kontrolle-des-Nordens

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Islamisering, Kosovo, NAVO. Bookmark de permalink .

4 reacties op Kosovo-regering neemt nieuwe aanloop ter controle van het noorden

 1. De Ekster zegt:

  De Albanezen, die mislukte Balkan-Turken, zullen net zolang doorgaan met zieken en problemen veroorzaken totdat ze heel Kosovo hebben gestolen van Servië. Zal wel lukken ook helaas, met dank aan Europa en de VS.

  De Serviërs, het beste, mooiste volk van de Balkan en onze natuurlijke bondgenoot, wordt nog steeds gestraft voor het feit dat ze voor zichzelf opkwamen en zich weigerden te onderwerpen aan het smerige Islamisme. Het Westen heeft Joegoslavië willens en wetens kapot gemaakt en bewust de verkeerde partij gesteund.

  Naast Bosnië is Kosovo een tweede Moslim-kankergezwel in Europa. U weet wat er gebeurt als je kanker niet op tijd behandelt…juist ja, dan zaait het uit…precies wat er momenteel gebeurt.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Ekster helemaal mee eens

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Mr. krasznichi 12.27. uur, waarom gaat U zo te keer, als ekster puur de waarheid zegt. Volgens mij moet U naar paviljoen 5 voor de meest zwaar gestoorden. De Serven hebben nota bene als eerste ervaren hoe vreedzaam de MUZELMANNEN waren. Het MOSLIMBEEST ORIC heeft 100 servische dorpen uitgemoord. Ga toch fietsen S5 dat je bent.

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  mr. krasznichi maar even op een doodlopend spoor gezet!

  Webmaster

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s