Oh, wat is het fijn om Step Vaessen te zijn!

(Door: Martien Pennings)

Hij bestaat echt, de Linkse Kerk en hij staat vanaf 21 juni 2012 in Haarlem. Omdat de linkse kerkgangers in de media nooit aan het woord komen, wordt elk jaar door de provincie Noord-Holland de Arondéus-lezing gehouden. Het officiële doel , zo zeggen de provinciale boven ons gestelden, is  “een debat uit te lokken over actuele maatschappelijke thema’s”. Maar de onderliggende bedoeling is natuurlijk dat er eindelijk eens iets doordringt  van het  alom geboycotte linkse gedachtegoed in de mainstream-media. Vroeger werd de lezing in het provinciehuis gehouden, maar tegenwoordig dus in de Sint Bavo in Haarlem.

Het thema is nu voor het tweede jaar: “Wilders is een slecht mens.”  Dat mag men inderdaad op zich al een verzetsdaad noemen in de geest van Willem Arondéus, want wie durft er tegenwoordig Wilders aan te vallen en de islam te verdedigen? Dan moet je over ware doodsverachting beschikken. De journaliste Step Vaessen  beschikt over dat soort moed. En het bewijst dat de jaarlijkse gebeurtenis, nu voortaan in de Sint Bavo, nodig blijft. Ook Thomas von der Dunk, de moedige intellectueel die voor de Volkskrant schrijft, maakte “Wilders-is-het-grootste-gevaar-dat-de-wereld- bedreigt” in zijn Arondéus-lezing van vorig jaar tot thema. Vervolging en uitsluiting waren zijn deel.

RTV-Noord-Holland heeft het hele gebeuren op film vastgelegd. De vorige heldhaftige bestrijder van Wilders, Thomas von der Dunk, komt in het begin van de film goed in beeld, ook voor het publiek in de Sint Bavo. Hij staat terecht helemaal vooraan in de kerk  in het gezelschap van zijn opvolgster, Step Vaessen. Ikke persoonlijk heb overigens nogal wat aandacht besteed aan die Arondéus-lezing van Thomas von der Dunk uit 2011: vier keer om precies te zijn: een, twee, drie, vier.

Tijdens de lezing van Vaessen wordt het publiek herhaaldelijk in beeld gebracht. Na bezichtiging zult u het met me eens zijn: hier is het puikje van de Haarlemse kleinburgerij in beeld.  Nette mensen die het positieve willen. Net als Step Vaessen zelf.  De inleider valt enigszins  uit de toon te midden van de modieuze brillen:  een lange veehandelaar die Johan Remkes heet en zijn hakkelend voorgelezen speech met louter cliché´s weet te vullen. Er is trouwens een inleider op de inleider, want een rechtgeaarde  linkse zelfmanifestant is dol op het podium. Het bonhommeke dat de inleiding-op-de-inleiding en de uitleiding in de Sint Bavo verzorgde blijkt Eelco Koolhaas te zijn, de uitvinder en uitbater van “Het Beleidstheater”: in te huren tegen een ongetwijfeld zacht prijsje als dagvoorzitter. Het is jammer dat de film op RTV-Noord-Holland geen tijdsaanduiding laat meelopen, want dan zou ik u kunnen vertellen op welk moment u kunt zien hoe volksopvoeder Eelco het na-gesprek dermate opvallend in pedagogisch verantwoorde banen probeert te leiden, dat zelfs het van nature tot collaboratie geneigde ambtenarenpubliek het gemanipuleer te gortig wordt en er heus protest klinkt.

De speech van Vaessen heeft tot thema het onafhankelijke individuele geweten, het persoonlijke morele kompas, dat je toch een klein beetje tot een held maakt als Willem Arondéus en je in elk geval behoedt voor de keuze van het kuddedier:  wezenloos achter de leider aanlopen. Men begrijpt: de leider is in dit geval blond en het dappere “gegen-den-Strom”-element is een keuze vóór de islam.

Step Vaessen heeft dan ook gekozen om te werken voor een medium dat gerund wordt vanuit een wereld waarin gewetensdwang een onbekend verschijnsel is en Vrijheid & Rede al 14 eeuwen met een hoofdletter worden geschreven: het Arabisch schiereiland. Want dat betekent “al-Jazeera”, een  islamitisch tv-station dat gevestigd is in Katar en geheel gefinancierd wordt met geld dat oliesjeiks bij elkaar schrapen van de fooi die het Westen voor die olie betaalt. Al-Jazeera is een zender vol  nette dames en heren die beschaafd praten, en die alleen maar als einddoel hebben de wereldwijde overwinning van de islam, het kalifaat, en de vestiging van de sharia. En wat kan daar nou slecht aan zijn?  Nou ja, af en toe is er een akkefietje óók in Indonesië met niet alleen christenen, maar zelfs met ietsje afwijkende moslims als slachtoffers.

Maar dat ziet Vaessen niet zo ernstig in. We zijn, zegt  ze, gehersenspoeld om een hekel te hebben aan moslims. En er wordt opgeroepen tot geweld met politieke doeleinden door goedgebekte leiders. Ze vraagt zich af in hoeverre die leiders zelf in hun praatjes geloven. Inderdaad, voor mensen als Step Vaessen die aangaande geschiedenis en actualiteit van de islam werkelijk geïnformeerd zijn, moet het een gruwel zijn om al die verzinsels van bijvoorbeeld een Wilders over de gewelddadigheid en het anti-humane karakter van de islam aan te horen.  Ze ziet, zo geeft ze toe,  natuurlijk ook wel die minderheid van moslims die extreem is, maar dat heb je toch overal?  En je moet het Vaessen nageven: want wanneer heeft ooit een extremistische minderheid  de macht kunnen grijpen?  Nooit toch? En waar zijn in die 14 eeuwen islam ooit extremisten en jihadisten aan de macht geweest? Doe niet zo gek, jôh! Dus die leider van de moslim-extremisten in Indonesië vindt ze een clown met opvallende overeenkomsten met Geert Wilders. “Wat zijn de werkelijke motieven van deze Wilders?”, vraagt Vaessen. Ik zou haar wel kunnen antwoorden: gewoon zijn kwaadaardige en  racistische inborst botvieren.

Ik vermoed dat Vaessen  in haar speech op een bepaald moment onbewust haar diepste impuls prijs geeft. Ze was vroeger punk, vertelt ze en uit op “een beetje vernielen”.  Ik denk dat ze altijd dat ruwe bolstertje met die blanke pit gebleven is en nu ook –  geheel terecht! – in die wereldwijde opstandigheid van de moslims een wat kwajongensachtig, maar oprecht  protest ziet tegen al die onrechtvaardigheid die het Westen alsmaar blijft begaan.

Persoonlijk, zo zegt  Vaessen, geef ze zo min mogelijk ruimte aan het verspreiden van haat. We moeten, zo meent ze,  de werkelijkheid in het juiste perspectief zien en een kleine groep schreeuwers niet meer aandacht  geven dan de zwijgende meerderheid. Vaessen vindt dat de journalisten in Nederland dezelfde verantwoordelijkheid hebben. Maar wat ziet ze? Ook in Nederland krijgen de schreeuwers automatisch alle aandacht. Journalisten, zegt ze, zijn  opgeleid om informatie te filteren en om die op een afgewogen en verantwoorde manier te brengen.

Je zou kunnen zeggen dat Vaessen een van de zeer weinigen is, die de prioriteiten van de journalist op een moreel juiste wijze stelt: volksopvoeding moet op de eerste plaats staan. Maar waar vind je dat? Niet bij de NOS, de New York Times, de Guardian, de BBC, de Volkskrant , Trouw of de NRC. Al die media stellen de harde informatie voorop zonder aan het zieleheil van de nieuwsconsument te denken.

Het geweten, zegt Vaessen, dat is het vuur in je ziel, je innerlijke stem, een kompas dat je de juiste richting opstuurt. En dat was dus blijkbaar in de armen van al-Jazeera en contra het Grote Kwaad van deze tijd: Geert Wilders. En ze besluit met woorden die zwanger gaan van diepe betekenis voor het positief ingestelde linkse individu dat het goede gevoel in het eigen hoofd tenslotte boven alles nastreeft. De wijzers op jouw kompas, zegt Vaessen,  kunnen vreselijk indruisen tegen die van een ander.  Een prachtig beeld overigens: indruisende kompasnaalden. En dat kan leiden tot harde discussies, tot conflicten met mensen om je heen,  met groepen om je heen , ja zelfs met hele samenlevingen  . . . . . . maar aan het eind van de strijd heeft jóúw kompas jóú de juiste richting opgestuurd en geloof me, zegt Vaessen . . . . .

. . . . . “ dat maakt je een gelukkiger mens” . . . . .

En dan gaat ze naast vader en moeder zitten en dan komen de tranen bij moeder en dochter.

En op zo’n moment is het extra fijn om moreel beter dan Wilders te zijn en ook nog beter geïnformeerd!

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Free speech, Geert Wilders, Islam, Linkse Kerk, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Socialisten, Westen. Bookmark de permalink .

68 reacties op Oh, wat is het fijn om Step Vaessen te zijn!

 1. koddebeier zegt:

  Ja,Ja, Blond dus.

  Like

 2. Hellen zegt:

  Door dit soort zwakzinnig geouwehoer weet ik , ach tis een Arabieren h**r .
  Ze blijft de krokodil voeren in de hoop niet opgevreten te worden , wel blond dom abject gevalletje , ik heb nieuws , je wordt als laatste opgevreten .

  Like

 3. Holycrab zegt:

  Waar maken we ons druk om?
  Over enkele jaren zit Steppies kop ook onder een boerka!

  Like

 4. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Godgeklaagd hoe die arme Step Vaessen grote risico’s moet lopen voor haar eigen veiligheid en zo iemand als Wilders gewoon vrij kan rond lopen zonder zich ergens om te bekommeren.

  Like

 5. jowitteroos zegt:

  Geweldig Martien!!

  Zoals mevrouwtje zeg: de kudde kent geen helden…………………………daar hebben ze verzet en Brandarisbriefjes voor nodig en hersens
  Ik geloof dat Willem Arondeus in zijn graf zal omdraaien voor dit domme kuddediertje !!
  Misbruik van zijn naam overigens

  Like

 6. Pieter Veenstra zegt:

  @Roelf-Jan Wentholt: Sarcasme is u niet vreemd. hihi.

  Helaas moeten we met z’n allen constateren dat die linkse gekkies alles maar dan echt ook alles in het werk stellem om die ideologie (en dat is het ook) voor te stellen als zijnde het heilige der heiligen op de wereld maar niets is minder waar. Overal waar deze ideologie de kop op steekst zie je dat anders-gelovingen vervolgd, opgesloten of zelfs vermoord worden om hun ‘afwijkende’ overtuiging (vanuit het islam standpunt bekeken). Vervolgens zal/was de originele cultuur uit die landen worden vernietigd zodat uiteindelijk daar niets meer van over zal zijn.

  De enige bedoeling van deze ideologie is dat de islam het enige ware geloof is de dat andere overtuigingen niet bestaan en ook nooit hebben bestaan (door de originele cultuur te vernietigen en uit de geschriften te verwijderen). Geschiedsvervalsing is hun werkwijze welke we helaas al aan het werk zien in diverse landen waar bijvoorbeeld ooit het Boedhisme de hoofdreligie was, deze nagenoeg volledig is vernietigd inclusief de soms eeuwenoude beelden en tempels!

  Bovenstaande is eigenlijk wat ze willen nadat Dhr Wilders is ‘wegewerkt’. Ze zullen het niet met dergelijke woorden zeggen maar denken het wel. Deze denkwijze is gevaarlijk!

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Haar kompasnaald druist vreselijk in tegen mijne.
  Bedankt Martien om het nog eens zo mooi te brengen.

  Like

 8. Pieter Veenstra zegt:

  Oh en dat vergeet ik bijna: Martien, dan voor dit artikel!

  Like

 9. nederlands verzet zegt:

  en dat allemaal in een kerk ?

  Like

 10. Onder het stuk van Joost Niemöller op DDS over Vaessen staat een mooi comment dat een citaat geeft van Dalrymple dat ik al eerder las maar nog eens in herinnering wil roepen:
  http://bit.ly/MOA6bY
  ****************************************************************************************************

  André van Delft op 24 juni, 2012 – 13:52

  Politieke correctheid is tolerantie?

  Dat stelt Vaessen, maar daar klopt niets van.

  Het doel van politieke correctheid is vernedering, zoals Theodore Dalrymple schrijft:

  Political correctness is communist propaganda writ small. In my study of communist societies, I came to the conclusion that the purpose of communist propaganda was not to persuade or convince, nor to inform, but to humiliate; and therefore, the less it corresponded to reality the better. When people are forced to remain silent when they are being told the most obvious lies, or even worse when they are forced to repeat the lies themselves, they lose once and for all their sense of probity. To assent to obvious lies is to co-operate with evil, and in some small way to become evil oneself. One’s standing to resist anything is thus eroded, and even destroyed. A society of emasculated liars is easy to control. I think if you examine political correctness, it has the same effect and is intended to.

  http://gatesofvienna.blogspot.nl/2006/06/political-correctness-revenge-o

  Like

 11. Jan zegt:

  Zij heeft wel mooie benen.

  Like

 12. Henk.V zegt:

  Bravo, Martien!
  Mooi verwoord met de goede ondertoon.
  Het werd mij weer eens volstrekt duidelijk op welk moreel hoog niveau politiek correct zich bevindt en
  ik werd door een bijna ondraaglijk gevoel van afgunst bevangen.
  Ik beseft opeens dat al mijn opvattingen zo vreselijk burgerlijk en bekrompen waren en ik dacht nog even ” Ach, was ik maar net zo zuiver op de graad als deze politiek correcte journaliste en net zo totaal onbevooroordeeld en scherp van geest.”
  Maar ik besefte dat ik niet aan mijzelf kon ontstijgen..
  Mijn taak is om al het stront dat deze intellectuele en morele hoogvliegers over ons uitstorten tijdens hun vluchten , op te ruimen en er wat simpele waarheden tegenover te stellen.
  En als dat niet helpt dan zal ik proberen al deze hoogvliegers persoonlijk verbaal neer te halen.

  Like

 13. Martien Pennings zegt:

  Een uitstekend stuk van Likoed-Nederland van 24 mei 2012: Egypte onder Moslim Broederschap: Israël vijand nr. 1: http://bit.ly/MPGZcU.

  Zou een tiepje als Steppie Vaessen nou wel eens zoiets lezen en denken dat het allemaal niet waar is dan wel erg meevalt of neemt ze ueberhaupt geen kennis van de werkelijkheid?
  Barry Rubin verwondert zich na decennia studie van het Midden Oosten nog steeds over de dierlijke domheid van de westerse quasi-elite inzake de islam: http://bit.ly/KI42ra:

  “First, what does it tell about the West? [namelijk de domheden die over Egypte en de moslimbroederschap worden gedebiteerd door allerlei mainstream-pundits] The answer is that there are things that can be learned and understood, leading to some predictive power, but unfortunately the current hegemonic elite and its worldview refuse to learn. What could be more revealing of that fact than the words off Jacqueline Stevens in the New York Times: ‘Chimps randomly throwing darts at the possible outcomes would have done almost as well as the experts’? Well, it depends on which experts. Martin Kramer, one of those who was right all along about Egypt, has a choice selection of quotes from a certain kind of Middle East expert who was dead wrong. A near-infinite number of such quotes can be gathered from the pages of America’s most august newspapers. These people all share the current left-wing ideology; the refusal to understand the menace of revolutionary Islamism; the general belief that President Barack Obama is doing a great job; and the tendency to blame either Israel or America for the region’s problems. So if a big mistake has been made, it is that approach that has proven to be in the chimp category. Having written about the Middle East for almost forty years, I’ve seen the power of the ‘chimps’ that repeatedly make the same mistakes over and over again.”

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Indrukwekkend stuk, Martien. Ik heb het al eerder gezegd, maar mij overvalt als eerste altijd een soort jaloezie, waarom kan ik niet zo schrijven.

  Daarna werp ik mij maar weer op mijn vertalingen. 😛

  Like

 15. Lucky9 zegt:

  Dank Pennings. Heb genoten van het begin tot het einde. “Omdat de linkse kerkgangers in de media nooit aan het woord komen …”, de waarheid met zwavelzuur geschreven!
  Enige gelijkenis tussen Step Vaessen en het intelligent blondje dat wel wist hoeveel eieren er in een dozijn zitten is ook niet denkbeeldig.

  Like

 16. Schnoebel zegt:

  Hetgeen Martien hier produceert is pure kunst. Zelfs als ik het niet met de inhoud eens zou zijn dan nog zou mij slechts bewondering resten. Wat een schrijverT is die man!
  Het is natuurlijk zo duidelijk als wat dat het doel van het inzetten van deze juffer slechts het demoniseren van Wilders beoogt en men zelfs niet aarzelt een, door de islam betaalde, landverraadster hiervoor in te zetten. En wat die benen betreft: als je valt op O-benen dan zou je ze mooi kunnen noemen.!

  Like

 17. TP zegt:

  Mooie benen hebben is nog geen garantie goed geïnformeerd te zijn.
  By the way, een moskee komt zij zo niet eens binnen…

  Like

 18. Piet Klont zegt:

  @Jan:

  Ik zie enkel een stel kromme stelten, maar ja, ik ben dan ook ‘benenspecialist’.
  Daar gaan heel wat nachten ‘overheen’.

  Like

 19. E.J. Bron zegt:

  @Piet

  Je kunt met die benen in ieder geval beter de nacht doorbrengen dan met een dooie veldwachter! 😉 😀

  Like

 20. Martien, goed om te zien dat je hier publiceert. Doet me deugd.

  Like

 21. Piet Klont zegt:

  @ E.J.:
  Dat hangt van de benen van die veldwachter af. In mijn vorige leven schijn ik necrohomofiel te zijn geweest. 😀

  Like

 22. E.J. Bron zegt:

  @Piet

  Dan zal ik het anders stellen Piet:

  “Daar kun je beter op liggen dan op een bos prikkeldraad”!! 😀

  Like

 23. Pieter Veenstra zegt:

  Hahahaha. Ze moest eens weten. Zou ze zich dan ook vernederd en achtergesteld voelen als zijnde een sex-object? Ach, ze weet iig waar ze een burqa kan verkrijgen 😉

  Like

 24. toetssteen zegt:

  Het ziet eruit alsof ze in het dagelijkse leven op gympen loopt. Bekken kantelen dame, anders zie je eruit als een kameel op doorgezakte hoeven en krijg je ook nog eens last van je rug. En ik kan het weten, ik ben getrouwd met een steltloopster.

  Voor de rest: ach als haar hoofddoek maar goed zit en vd Dunk trots kan zijn op zoveel Stockholm syndroom. Super hoor mevrouw Vaessen, koekje erbij?

  Like

 25. E.J. Bron zegt:

  @Pieter

  Uit dat gat in haar gezicht komt toch alleen maar poep!!! 😀

  Like

 26. Pieter Veenstra zegt:

  Ow! da’s fijn! De bovenverdieping maar dan toch op z’n Grieks… Nee dank je. Dan kan ik het beter doen zoals de reaguurders op GeenStijl.nl: Zak over de kop en n*ken voor volk en vaderland 🙂

  Like

 27. E.J. Bron zegt:

  Bij doggy-style heb je geen zak nodig Pieter (behalve die van jezelf dan uiteraard! 😉 )

  Like

 28. Pieter Veenstra zegt:

  Het doet me meteen denken aan die scene uit ‘Scary Movie 2’ waarin een van de broertjes Wayan die geest in de voorraadkamer een veeg geeft met een zak over d’r lelijke kop whahahaha

  Like

 29. toetssteen zegt:

  Ik overweeg de mogelijkheden niet eens. Benen schuift men toch terzijde en het licht uitdoen behoort tot de mogelijkheden, maar ’s morgen wakker worden en horen dat jij het kwaad bent en zij in janken uitbarst! Dat moet je niet willen!
  Vandaar dat ik zo trouw ben.

  Like

 30. Piet Klont zegt:

  @E.J.Bron 22:45

  Dan nog blijft het kiezen uit twee kwaden.
  Overigens steekt het me wel wat je stelt!
  Afijn, jij wint.
  😦

  @Toets:

  ‘Benen schuift men toch terzijde’?
  Kolder!
  Waar schuif je die dan helemaal naar toe?

  Like

 31. Piet Klont zegt:

  ‘Ik denk dat ze altijd dat ruwe bolstertje met die blanke pit gebleven is…’
  Nou…
  Ik denk toch eerder andersom, een blank holderpolderkolderbolstertje met een ruwe klit.

  Like

 32. Piet Klont zegt:

  Sorry, pit natuurlijk!
  ?

  Like

 33. toetssteen zegt:

  @Piet
  Ik ben ervaren genoeg, heus waar, benen schuift men terzijde, opzij mag ook, er zijn nog wel wat mogelijkheden, maar die komen uiteindelijk neer op het basisprincipe. Ach ik ben een ouderwetse hè. Weet je meteen waar je handen voor dienen. Juist om de oren vast te houden.

  Maar krijgen we nou nog iets over de kolder die als je hoofddoek in Indonesië maar goed zit Vaessen kwaakte? Oké, ik geef toe dat Martien haar meer eer geeft dan haar toekomt, want inhoudelijk was het een fart.
  En dan die Remkes, heeft die man ooit ergens voor gedeugd? Nou ja, in het baantjes schuif circuit, want daar is dat soort uniek goed in. Je kunt niet met je ogen knipperen of via de draaideur hoor je: zo daar ben ik weer!!!

  Like

 34. Piet Klont zegt:

  Mjaaaah, die Remkes, ook zo’n verdwaalde geest. VVD, was het niet?
  En wat doet die Unterstürmbahnführer Herr Von Der Höhen Doenk daar eigenlijk?
  Die zal ik ook ‘ns cartooneren.

  Like

 35. Piet Klont zegt:

  Teveel ‘umlauts’.

  Like

 36. E.J. Bron zegt:

  Ik schaal hem in dat smerige, vuige linkse wereldje eerder in als een Übersturmbannführer Piet…

  Like

 37. Piet Klont zegt:

  Beste E.J., dat is maar hoe je ’t bekijkt.
  Van onder tot boven stelt het manneken nu niet bepaald iets voor, maar hij heeft nog al een hoge eigendunk.
  Zollen wir ’t ob ein Accördchjen werffen? 😀
  ‘Zwischensturmbannführer’ ?

  Like

 38. “dgnereeD. G. Neree zegt:
  25 juni 2012 om 22:12

  Martien, goed om te zien dat je hier publiceert. Doet me deugd.”

  Goh, was hij niet de reden dat jij en Filantroop geen letter meer wilden schrijven op de Amsterdam Post? Dat de AP aanzette tot geweld en haat? Door met name Martien? Had ik dat dan allemaal tóch niet goed verstaan aan mijn tafel terwijl je naast me zat? Of probeer jij nu je site te promoten met een link onder je naam, Neree? En ben je gewoon een hypocriete lul? Ik denk het wel.

  Like

 39. Piet Klont zegt:

  Hé, dimmen Frik, je bent hier niet thuis hoor!

  Like

 40. Piet Klont zegt:

  Waar zit die link trouwens?

  Like

 41. vederso zegt:

  @ Piet Klont, Prof. Frik heeft nmm. toch wel een punt, maar misschien gaat men ooit nog es weer samen een kopje koffie drinken. Groet.

  Like

 42. Tom Hendrix zegt:

  Deze mevrouw Vaessen, is het prototype van de zgn. politiek-correcte klasse. Door deze onnozele mevrouw wordt door haar cultuurrelativisme de islam geen strobreed in de weg gelegd. Lijkt mij een typisch Demonen 66 figuur. Kots-en kotsmisselijk word ik van deze policor denkers, die inderdaad zich inlikken bij de MUZELMANNEN>.

  Like

 43. Pieter Veenstra zegt:

  Ja, wat dat betreft zijn het echte baffers (Google it) van de islam/moslims. Ik heb er geen goed woord voor over!

  Like

 44. D. G. Neree zegt:

  Jezus VanFrikschoten, blijf je aan de gang met je kinderachtige gedoe? Ik ben niet door Martien weggegaan van AP maar door jouw ‘redactionele beleid’. Hou toch eens op met dat verongelijkte gejammer. Het siert je niet.

  Like

 45. D. G. Neree zegt:

  Vederso, Frik heeft helemaal geen punt. Wat weet je ervan af? Frik is een klein kind dat zelfs hier komt jammeren. Hij kan het gewoon niet hebben dat ik mijn eigen weg gegaan ben en moet me overal waar hij me tegenkomt een sneer geven. Frik, get over it! Ik heb anderhalf jaar voor je site gewerkt en toen ben ik ermee gestopt. Vrijheid blijheid. Ga in stilte zitten mokken maar val de mensen niet lastig met je wrok. Mijn opmerking was voor Martien bedoeld. Bemoei je met je eigen zaken.

  Like

 46. Piet Klont zegt:

  @vederso zegt:
  27 juni 2012 om 07:34

  Beste Vederso, ik kan u verwijzen naar D.G. Neree om 10:52.
  Verder wordt het tijd dat de professor eens volwassen gaat worden en niet blijft doordrammen over zaken waarachter eens een punt moet worden gezet.
  En geloof me, ik weet waarover ik praat beste vederso.
  Rancune is een slechte drijfveer.

  Like

 47. Piet Klont zegt:

  @Vederso:

  Was u het overigens niet die ooit eens een voorstel deed om met mij een kopje koffie te gaan drinken?
  In het ‘Hooche Noordn’ ?
  U hééft iets met koffie, is het niet?
  Wellicht getrouwd met een Braziliaanse? 😀

  Like

 48. Als ik iemand een hypocriete lul vind omdat ik constateer dat dit zo is dan zeg ik dat gewoon en ook waarom. Live with it.

  Like

 49. D. G. Neree zegt:

  Frik, ook jij hebt rcht op een mening.
  Wat ik hypocriet vind is in een mail aan de vergadering van PopNed schrijven dat men onderlige geschillen ondergeschikt moet maken aan een gezamenlijk doel, maar in de praktijk omgekeerd handelen.

  Maar misschien kun je op je eigen site ruzie gaan zoeken in plaats van je gal hier bij Bron te komen spuien. Schrijf er een stukkie over zou ik zeggen.

  Like

 50. vederso zegt:

  @ Piet. Ik heb de discussie toen nauwkeurig gevolgd op de site van AP. Ik zat nooit aan welke keukentafel dan ook, maar het idee van “vrijheid van Meningsuiting” was toen even helemaal weg. Anders gezegd; Men vocht elkaar de tent uit. Dat is jammer, maar men (DGNeree) moet achteraf niet willen proberen de geschiedenis te herschrijven, daar heeft Frik nmm. gelijk.
  Volgens mij is een gezamelijk kop koffie nooit verkeerd. Groet.

  Like

 51. vederso zegt:

  @ D.G.Neree om 16.11 Jij was hier de eerste die hier reageerde en het vuurtje opstookte. Ik heb een hekel aan vloeken, maar godverdomme schaam je wat, sodemieter op. Voor jou is er bij mij geen koffie meer! Geen groet.

  Like

 52. Ik stap met het grootste gemak over bergen heen als het moet om dit land te redden en er een noodzakelijke actie daartoe is vereist. Dat impliceert nog niet dat ik je geen hypocriete lul mag vinden, Neree, omdat je hier nu opeens Martien een veer in de reet staat te steken terwijl niets en niemand minder de reden was dat jij en Filantroop de aftocht bliezen. Nee, dan heb ik 1000 maal meer ontzag voor Martien die tenminste niet loopt te slijmen.

  Like

 53. E.J. Bron zegt:

  Toch grandioos, die blog van Bron. Uitermate geschikt om elkaar met pek en veren te besmeuren….!

  Like

 54. D. G. Neree zegt:

  vederso, ik reageerde op Martien. Wat heft dat met opstoken te maken? Is dit jullie clubhuis of zo?
  Maar ik heb wel weer genoeg van dit kinderachtige gezeik. Word eens volwassen!
  Doei!

  Like

 55. D. G. Neree zegt:

  Excuus heer Bron, maar ik ben hier niet mee begonnen. Toch nog dit met uw welnemen en dan hou ik ermee op:

  Frik, nog even voor de duidelijkheid, zoals ik je al menigmaal eerder heb gezegd was mijn reden van vertrek het feit dat je me blokkeerde en meerdere keren monddood wilde maken. Martien was slechts een onderliggende discussie, maar niet de oorzaak. Dat verschil schijn je niet te kunnen of willen zien. Zolang je dat niet inziet, zul je me waarschijnlijk overal waar ik kom de mantel blijven uitvegen?

  Gooi het in een artikel op je eigen blog en geef me daar weerwoord en val de mensen hier niet lastig. Die komen hier voor de artikelen en niet voor onderlinge fitties.

  Like

 56. vederso zegt:

  @ D.g.Neree om 17.14 Ik hoop dat je wegblijft en geen hartelijk doei.

  Like

 57. E.J. Bron zegt:

  Ik zou me heel goed kunnen vinden in het idee van D.G. Neree. De professor schrijft een stukje op AP, zodat alle betrokkenen daar van hartenlust tegen elkaar te keer kunnen gaan en alle argumenten voor en tegen op de tafel kunnen kwakken. GOED PLAN!

  Like

 58. vederso zegt:

  @ D.G.Neree. Jij of jullie hebben zelf afscheid genomen van AP, maar dan moet je niet nog na je dood op AP over je graf heen willen regeren. Over en uit, meer is het niet. Maak wat van je eigen blog en val ons aub niet meer lastig met hetgeen wat al maanden terugligt (alleen communisten herschrijven de geschiedenis)

  Like

 59. Piet Klont zegt:

  @Bron: Veren?
  Ik heb een handeltje in plumeau’s, die dingen passen in elk hol en men behoeft geen pek!
  Enkel voor vredelievende doeleinden.
  😀
  @vederso 16:43
  Dat u het hele gebeuren op AP heeft gevolgd, is geen vrijbrief om hier de boel mede te laten escaleren. Hou er a.u.b. mee op, het heeft geen zin.
  Daar is dit blog niet voor.

  Like

 60. toetssteen zegt:

  @Piet
  En vooral in de roedel blijven, want dan krijg je nooit ruzie.
  Motto van Joop: links, links, links in de maat.
  Vrijdenkers zijn erger dan een zak met vlooien, vandaar dat Socrates het onderspit delfde.
  Soort van D’66 tribunaal versus Socrates.
  Ik wil u dit niet onthouden:

  http://www.scholieren.com/werkstukken/38374

  Juist, zo wordt Socrates nu weggezet. Geen stom idee wie de onderwijzer(s) waren, ofschoon ik een vaag idee heb waar te zoeken.
  Combineer dat aan het gebeuzel van Vaessen, als mijn hoofddoek maar goed zit en correct links denk en zorg er vooral voor de confrontatie te mijden, want men zou weleens zelf kunnen gaan denken.

  Ach een kogel voor Fortuyn, de beker voor Socrates, wat maakt het verschil bezien vanuit de roedeloogpunten van D’66?
  Ja meester, ik weet er eentje! Ja Piet…. Meester, Socrates dacht zelf na en trapte graag herrie en dat wilde de elite niet.

  Alles beter dan een Step Vaessen te zijn.

  Like

 61. Piet Klont zegt:

  @Toets:
  Wat ge zegt, broeder Toetschmensch!
  Beter een halfdooie Klont dan een (k)levende Step.

  Like

 62. Tom Hendrix zegt:

  @Toetssteen 04.15. uur, klopt als een bus. De vuile linkse roden haten iedereen die anders of zelfstandig denkt. Indoctrinatie 24/7, dat is wat zij in samenwerking met de MSM doen, dag aan dag.
  En gelooft U mij maar dat ze hopen dat Geert Wilders iets overkomt!

  Like

 63. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel, beste Hans toch ben ik van mening dat Socrates wel degelijk heeft bestaan. In iedere filosofische geschiedschrijving wordt naar hem verwezen, en mij lijkt het vrijwel onmogelijk dat alle verslaglegging omtrent Socrates op fabels zou berusten. Tevens ben ik van mening, dat Socrates een van de edelste mensen is geweest uit de oude tijd.

  Like

 64. Pingback: Al Jazeera over seksueel geweld in Egypte | E.J. Bron

 65. toetssteen zegt:

  Gaat u dan doen met Plato en de beeltenissen van Socrates hans van de mortel? Ook verzinsel? Dat lijkt me toch erg moeilijk vol te houden. Vooral omdat de rechtspraak (wat heet) tegen Socrates uit diverse bronnen is gekomen.
  Aangaande Mo en Jezus, de volgorde maakt me niet uit, is er geen bewijs van zijn. In de Romeinse annalen wordt deze man niet eens opgemerkt waar men toch zou menen dat iemand die zoveel mensen bijeen kon brengen bij de overheerser toch wel enige indruk zou hebben gemaakt. Niets dus.

  Mo, is weinig anders.

  Dan hoor ik u denken: maar het NT dan! Juist, dat is geschreven door mensen die profijt konden trekken van een soort Marx en dat vertalen naar het aloude concept van macht.
  Manipuleren noemt men het ook wel.

  Met Socrates gaat die vlieger niet op. Dat gedachtegoed dal een machtswellusteling namelijk noot gebruiken, gewoon omdat het voor dat doel niet bruikbaar is.

  Ik wil bij dit alles aantekenen dat Paulus, waar we trouwens ook weinig van weten, behalve dan dat hij een Romeins staatsburger was en blijkbaar stamde uit de elite van Tarsus, wel erg dicht bij de zekerheid tot manipulatie stond.

  Like

 66. Pingback: Prostitueert Beatrix van Oranje zichzelve voor een handvol kunstgras? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s